Benden bir halt olmaz...

CitirTurtam

Az insan, çok huzur !
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2013
1.467
1.362
333
26 yasindayim, elimde bir meslegim bile yok. Zar zor masrafli bir özel üniversitede kismen acikögretim, kismen örgün ögretimle üniversite mezunu olmaya calisiyorum su an. Yasadigim ülkede bu diploma gecerli olur mu onu da bilmiyorum. 16 ay istanbulda yasadim, özel sektörde calistim. sonra pat diye sirket kapandi ve issiz kaldim. Daha yeni ev tutmustumoysa ki, kira ve fatura ödemek zorundaydim. En az 20 yere basvurdum is icin am kimse geri dönmedi. Dayanamadim ve istanbulu/türkiyeyi terk edip ailemin yanina döndüm. Haliyle burda da issizim su an. Paraya ihtiyacim var, okulumun taksitini ödeyemiyorum.

Hayatim hic te istedigim gibi gitmiyor. Hedefim medya sektöründe güzel (hangi alan oldugu fark etmez) bir is bulup kendime meslek edinmekti. Okudugum bölüm "medya ve iletisim yöneticiligi". Ama pratik yok. Bulamadim bir türlü. Kimse bana o sansi tanimadi.

Yazin evleniyorum, tekrar istanbula yerlesecegim, hayatimi orada sürdürecegim. Maddi yönden kendimi hazirlayamadim. Bir dünya masraf bekliyor bizi, benim de katkim olsun istiyorum. Yaza kadar burada calisip para biriktirmeyi düsünüyorum.

Bugün bir pastanede ise basladim. Hem para kazanirim hem sigortam olur diye düsündüm, nasil olsa gecici olarak, yaz'a dügünüm var ve buralardan cekip gidecegim. Ama icimden sadece aglamak geliyor, hayalim neydi ve ben nerdeyim, düstügüm duruma bak...kafamdaki sesleri susturamiyorum bir türlü. Aynada kendime, ailem yüzüne, nisanlima bir pastanede is buldum demeye utaniyorum. 26 yasindayim ve hala sürünüyorum...Ben elimden geleni yaptim, karsima cikan tüm firsatlara dört elle sarildim, cabaladim, ama hayat beni hep baska bir tarafa sürükledi. Artik sadece keskelerle bogusuyorum. Keske zamaninda k*c*m*n üstüne oturup bir devlet üniversitesinde adam gibi okusaydim, keske zamaninda is hayatina atilmak icin cabalasaydim, keske zamaninda birtek hedefe yönelip o hedefe ulasmak icin cirpinsaydim. Ama iste zamaninda...

Kendimden utaniyorum garip bir sekilde. Kac yasina gelmissin, elinde ne var? Koca bir HIC!

Ben şahsen utanılacak bir şey göremedim.
Siz ahlaksız bir iş yapmıyorsunuz.
Evet başka bir meslek okumuş orada çalışmak istiyorsunuz fakat,
Mümkün olmayınca ağlayıp sızlamanın kimseye faydası olmaz.
Yerinizde olsam en azından para kazanabildiğim için mutlu olurdum.
Hayatın size ne getireceğini bilemezsiniz boşa üzülmek gerçekten saçma olur

Ben şahsen utanılacak bir şey göremedim.
Siz ahlaksız bir iş yapmıyorsunuz.
Evet başka bir meslek okumuş orada çalışmak istiyorsunuz fakat,
Mümkün olmayınca ağlayıp sızlamanın kimseye faydası olmaz.
Yerinizde olsam en azından para kazanabildiğim için mutlu olurdum.
Hayatın size ne getireceğini bilemezsiniz boşa üzülmek gerçekten saçma olur

Annem babam bile kücümsüyorlar beni. Keske en azindan kuaförde meslek yapsaydin elinde meslegin olurdu. Ben kendi ailemden böyle sözler duydukca nasil pozitif düsüneyim ki?

ben de imreniyorum şöyle 25 yaşında üniyi bitirmiş işe girmiş ya da yurtdışına çıkmış kişileri gördükçe,
24 yaşındayım üni bitti ama iş yok, akşama kadar kpss çalışıyorum,
tüm ümidimi buna bağladım, olmazsa yaşayacağım hüsranı boşluğu düşünemiyorum bile
ailem zor durumda, onlara yardım edemeyip hala onlardan bekliyorum.
ama onlar için çabalıyorum işte..

Kendinizi hiç kötü hissetmeyin, çalışıp güzelce kazanın paranızı, okulu bitirince bıkmadan yılmadan yine başvurun istediğiniz yere. ama şimdi yaşamın devam etmesi için çalışmalı ;)

Annem babam bile kücümsüyorlar beni. Keske en azindan kuaförde meslek yapsaydin elinde meslegin olurdu. Ben kendi ailemden böyle sözler duydukca nasil pozitif düsüneyim ki?

Sen tek başına bir bireysin ve evlensen dahi tek başına olacaksın.
Her söylenenle negatif düşünceye dalarsan inan hayat yaşanmaz olur.
Üstelik bir zaafın varsa bunu belli etmemek en güzeli.
Onlar sana böyle dedikçe ben çalışıyorum deyip kes at.
Yoksa zamanını sadece üzülerek geçirirsin ve bunun kimseye faydası olmaz.

Neden kendinizi aşağılıyorsunuz, yapmayın. Değerinizin farkında olun. Kapı gibi diliniz var. Örneğin bugün bir çağrı merkezinin almanca müşteri temsilcisine memur maaşı ödediğini duydum. Neden o tür işlere bakmıyorsunuz?

Ben de iletisim fakultesi mezunuyum hem de istanbul ve orgun ogretim, ustelik bizim donemimizde %2 lik %5 lik dilimlerle giriliyordu bizim fakultedeki bölümlere. O yil mezun olan 300 e yakin kisiden en fazla 10 tanesi ulusal medya kuruluslarinda kendine yer bulmustur. Benim hala dostlugu surdurduklerimden kimi bankaci, kimi ogretmen, kimi esnaf vs oldu. Bu bizim ayibimiz degil bu ulkedeki meslek ve egitim sisteminin ayibi.
En cok uzuldugum de atanamayan ogretmen hakkini arar, doktoru, hakimi mezun olur olmaz unvanini kazanir ama gazeteciler bir unvanla mezun olduklari halde kimse calismayan gazeteciye gazeteci demez, ciddiye almaz ve onlarin meslegini, onlar disinda herkes yaptigi halde kimse bunu umursamaz...

Sizce ben buradaki diplomamla türkiyede düzgün bir is bulabilir miyim? Diplomamin uluslararasi gecerliligi var.
Tek derdim o alanda hic is deneyimim yok, yani pratik sifir. Istanbulda yasadügüm sürede bir Medya arastirma sirketinin Alman departmaninda ofis elemani olarak calistim, tek o yani baska birsey ögrenemedim bugüne kadar.

Neden kendinizi aşağılıyorsunuz, yapmayın. Değerinizin farkında olun. Kapı gibi diliniz var. Örneğin bugün bir çağrı merkezinin almanca müşteri temsilcisine memur maaşı ödediğini duydum. Neden o tür işlere bakmıyorsunuz?

Cagri merkezini kime sorduysam aman sakin bulasma dediler hep. Nisanlimda öyle bir yerde calismami istemedi kesinlikle. Birlikte baska yerlere basvurduk, testlere girdim görüsmeler yaptim ama kimse geri dönmedi..

10 kişi çevir sokakta bunlarımn en az 6-7 tanesi istediği mesleği yapmıyordur yada istediği gibi yaşamıyordur..herzaman şükretmesini bilmemiz gerekir..sağlıklısın elinden işte geliyor..ama şanssızlık olmuş işte..hepimizin başına gelebilir..
bukadar umutsuz olma..kendini karartma..

1 buçuk yıl iş bulamayınca bi eczanede işe girmiştim toz aldım yerleri sildim bulaşık yıkadım.
kardeşim beni görmeye gelip bakınca ağlamaya başladım işten çıktım. çok ağladım parasız kaldım diye.
sonra çok geçmeden başka iş buldum 2 yıldır çalışıyorum.
o an ki piskoloji size bunu yaptıran, benim gibi.

Malesef cogu kisi bu ulkede mezun oldugu isi yapmiyor, baska isler yapiyor is bulamadigi icin. Ancak ben pastanede calismanin kotu bir tarafini goremedim. Alninizin akiyla calisiyorsunuz. Hem yapilan is ne olursa olsun tecrubedir. Kendimden biliyorum. Ben de master i bitirdigimde 27 yasindaydim. Doktora yapmaktan vazgecip buldugum ilk ise girmistim. Arastirma gorevlisiydim ve ondan da istifa etmistim. Ilac firmasinda mumessillik yapmaya basladim. Sonra evlendim. 5 yil sonra da doktoraya basvurdum. Simdi ogretim uyesiyim. 40 yasindan sonra hem de. Uzulmeyin. Hayatin ne getirecegi hic belli olmuyor.

Cagri merkezini kime sorduysam aman sakin bulasma dediler hep. Nisanlimda öyle bir yerde calismami istemedi kesinlikle. Birlikte baska yerlere basvurduk, testlere girdim görüsmeler yaptim ama kimse geri dönmedi..

Tercümanlık yapabilirsiniz, bir dersanede almanca öğretmenliği, dahası özel ders verebilirsiniz. Kendi lise dönemimde almancadan kalmamak için özel ders almışlığım vardır. Lütfen yeteneklerinizi kullanın. Zaten işin ehli bir hanım yukarıda yorumda bulunmuş iletişim sektörüyle ilgili. Türkiye için zor. Kendi imkanlarınızı yaratmayı deneyin ve lütfen bu kadar karamsar olmayın :()

Bu durumunuzdan rahatsız olmanız bile bilinçli olduğunuzun bir göstergesi. İstanbula geri dönünce iş aramaya devam edersiniz, canınızı sıkmayın. Hangimizin işi garantili ki?

Tercümanlık yapabilirsiniz, bir dersanede almanca öğretmenliği, dahası özel ders verebilirsiniz. Kendi lise dönemimde almancadan kalmamak için özel ders almışlığım vardır. Lütfen yeteneklerinizi kullanın. Zaten işin ehli bir hanım yukarıda yorumda bulunmuş iletişim sektörüyle ilgili. Türkiye için zor. Kendi imkanlarınızı yaratmayı deneyin ve lütfen bu kadar karamsar olmayın :KK43:)

Insallah hayirli kapilar acilir inanin cok istiyorum bunu. Insanlar ne dertlerle ugrasiyor benimki dert bile sayilmaz.

Uzulmelik bir durumunuz yok.
Karsilikli ask ve evlenecek olmak buyuk bir nimet bence.
Ayrica bir yabanci dile hakim olmak da onemli bir nitelik.
Calisarak para kazanacak ve amacinizi gerceklestireceksiniz. Mutlu son yani.

Uzulmelik bir durumunuz yok.
Karsilikli ask ve evlenecek olmak buyuk bir nimet bence.
Ayrica bir yabanci dile hakim olmak da onemli bir nitelik.
Calisarak para kazanacak ve amacinizi gerceklestireceksiniz. Mutlu son yani.

Cok tesekkür ederim. Bazen öyle aklima geliyor moralim bozuluyor iste..sonra geciyor ama hayata pozitif bakmaya basliyorum.

yeni mezun sayılırım mezun olalı 6 ay oldu ama deneym yok diye işte yok şans meselesi biraz

Evet gercekten de öyle, torpil de pek ise yaramiyor artik. Benim son is görüsmesinde torpilim cok büyük biriydi mesela ama yine de yetersiz buldular beni. Halbuki testten de cok iyi puan almistim, basarili gecmisti.

Sen nerde yasiyorsunki? Ve neden illa istanbula gideceksin? Bi aralar yasamissin, yapamamissin, simdi ne yapmayi düsünüyorsun? Hem evlenipte gideceksin...evde bütün gün kocayi beklemek insank inanki daha da yipratiyor...

Back
X