Benden bir halt olmaz...

30 yasindayim
2 dilim var
3.uni yi aciktan okuyorum
2 si orgun ogretimdi
Aptal kucuk hir ilde yasiyorum
Evlendim
Ayrildim
Is bulamiyorum
Kira gunu geliyor Ne yapacagim hakkinda fikrim yok
Daha sayayim mi :KK42:

26 yasindayim, elimde bir meslegim bile yok. Zar zor masrafli bir özel üniversitede kismen acikögretim, kismen örgün ögretimle üniversite mezunu olmaya calisiyorum su an. Yasadigim ülkede bu diploma gecerli olur mu onu da bilmiyorum. 16 ay istanbulda yasadim, özel sektörde calistim. sonra pat diye sirket kapandi ve issiz kaldim. Daha yeni ev tutmustumoysa ki, kira ve fatura ödemek zorundaydim. En az 20 yere basvurdum is icin am kimse geri dönmedi. Dayanamadim ve istanbulu/türkiyeyi terk edip ailemin yanina döndüm. Haliyle burda da issizim su an. Paraya ihtiyacim var, okulumun taksitini ödeyemiyorum.

Hayatim hic te istedigim gibi gitmiyor. Hedefim medya sektöründe güzel (hangi alan oldugu fark etmez) bir is bulup kendime meslek edinmekti. Okudugum bölüm "medya ve iletisim yöneticiligi". Ama pratik yok. Bulamadim bir türlü. Kimse bana o sansi tanimadi.

Yazin evleniyorum, tekrar istanbula yerlesecegim, hayatimi orada sürdürecegim. Maddi yönden kendimi hazirlayamadim. Bir dünya masraf bekliyor bizi, benim de katkim olsun istiyorum. Yaza kadar burada calisip para biriktirmeyi düsünüyorum.

Bugün bir pastanede ise basladim. Hem para kazanirim hem sigortam olur diye düsündüm, nasil olsa gecici olarak, yaz'a dügünüm var ve buralardan cekip gidecegim. Ama icimden sadece aglamak geliyor, hayalim neydi ve ben nerdeyim, düstügüm duruma bak...kafamdaki sesleri susturamiyorum bir türlü. Aynada kendime, ailem yüzüne, nisanlima bir pastanede is buldum demeye utaniyorum. 26 yasindayim ve hala sürünüyorum...Ben elimden geleni yaptim, karsima cikan tüm firsatlara dört elle sarildim, cabaladim, ama hayat beni hep baska bir tarafa sürükledi. Artik sadece keskelerle bogusuyorum. Keske zamaninda k*c*m*n üstüne oturup bir devlet üniversitesinde adam gibi okusaydim, keske zamaninda is hayatina atilmak icin cabalasaydim, keske zamaninda birtek hedefe yönelip o hedefe ulasmak icin cirpinsaydim. Ama iste zamaninda...

Kendimden utaniyorum garip bir sekilde. Kac yasina gelmissin, elinde ne var? Koca bir HIC!
Merhaba;
Hic kötü durumda değilsiniz.Yasınız oldukcada genc.Cok guzel bi bolum okumussunuz.Calısacagınız isy-ter pastane olsun ister basksa bi yer. Farkı siz yaratacaksınız. Görenler demeli ki bu kız buradan daha ilerisine layık.Onuda nasıl yapıcaksınız.Önce enerjiniz super ve otesi olmalı en azından 21 gün (alıskanlık suresi).Sizde oyle bisey olmaliki tarifi mümkün olmayan bisey.Konusman gulusun seervis yapman.emin ol bu dedıklerimi yapın.Kaybedecegınız bisey olmaz.Hersey daha güzeel olucak:)

Aklıma kağıt toplayıcılığı yapan öğretmen geldi. Kendinizi bu kadar yerin dibine sokmanıza gerek yok. Avrupada Türkiyeden daha fazla iş imkanı ve sosyal şartlar olduğunu düşünüyorum. Bilmiyorum sizin yerinizde olsam Türkiye ye gelmezdim. Burda insanların evine 1 kilo et alacak durumu yok.

cnm bende guzel tanınmıs bi okuldan mezunum. yabancı dilim ıngılızcem su gibi. ama bende suan alakasız bi iş yapıyorum. yaptıgım ısı duyanlar sen ne kadar mutevazısın dıyorlar. gerci guzel bi iş bulunca yakında cıkıcam.

ama bunada sukur. sonucta alın terımle paramı kazanıyorum. allah daha iyi işler nasıp etsın ınsallah

Aklıma kağıt toplayıcılığı yapan öğretmen geldi. Kendinizi bu kadar yerin dibine sokmanıza gerek yok. Avrupada Türkiyeden daha fazla iş imkanı ve sosyal şartlar olduğunu düşünüyorum. Bilmiyorum sizin yerinizde olsam Türkiye ye gelmezdim. Burda insanların evine 1 kilo et alacak durumu yok.

Bu yaz düğünüm var yani mecbur geleceğim çünkü nişanlım istanbul da yaşıyor. Onun hiç tanımadığı etmediği bir ülkeye gelmesi çok saçma olur. Hayata sıfırdan başlamak gibi birşey. Ben en azından kendi ülkemde yabancı sayılmam. Zaten tövbe gelmez biliyorum :)

Arada geliyorlar bana böyle arkadaşlar kusura bakmayın. Bir psikoloğa gitmeyi düşünüyorum sırf bu yüzden. İnanılmaz derecede bunalıma sokuyorum kendi kendimi böyle.

Sabret diyorum kendi kendime düğüne kadar idare et para kazan kenara koy, nasıl olsa geçici olarak orda çalışacağım, ömür boyu değil ya. Fakat bu işin sonrası da var benim için. Düğünüm olup bittikten sonra mı iş arayışına başlasam yoksa düğünden önce mi basvurulara başlasam bilemedim. Ağız tadıyla düğünümüzü yapalım ondan sonrasına bakarsın diyorum, diğer yandan elim boş dünya evine girmeyeyim diyorum. Işte böyle diye diye iyice psikolojimi bozuyorum :KK53:

canım benim ben utanılacak birşey görmedim durumunda neden böyle kendini aşağılıyorsunki yapma lutfen bende bu sene özel ünv mezun olucam türkiyenin sayılı şirketlerinden birisinde part time çalışıyorum şuan ama evlenip siirtte gelin gidicem ve muhtemelen iş problemi yaşıcam üzülme inan herşey bir şekilde çözüm buluyo hayırlısıyla evlen istanbula yerleş bir bak hepimizin rıskı bir yerlerde var unutma bunu sevgilerr:KK68:

Biriktir paranı düğünden sonra dil gereken işe gir müşteri temsilciliği vs tekstil otomotiv gibi

Çalışırken de medyada iş arasın bulursan geçersin

Evde oturursan bunalır hiç iş bulamazsın bu nedenle bence nişanlını dinleme son çare de olsa çağrı merkezi vs de olsa gir bir işe sektörde başlangıç için seçici olma

Bîr de ben yurtdışından evlenip gelen birine kalıcı eleman olarak bakmam hani uyum süresi vs düşünürüm o nedenle herhangi bir sektörde çalış sonra asıl alanına iyi bir yerden geçmeyi dene

Sanki bu cumleleri ben yazmisim, 10 yillik bi gelecekten. Bana yazilmis bi mektup gibi. Ben su an okuyorum ama okdugum bolumu sevmiyorum. Is imkani drumlarida nasil hic bilmiyorum. Baska bi meslekte secemem artik, parayi karsilamiyor devlet. Altindan kalkamam. Bi meslek sahibi olmus olmak icin okuyorum. Ama salliyorum cogu zaman. Keske daha azimli olsam. Ama sevmedgim bi bolumde nasil azimli olurumki? Bi onceki meslek secimim laborant uzerineydi, ordan puanim eksik geldi atildim. Bende mecburen bisey sevmem gerekti bende dietisyenlik sectim.
Ama gidisat pekte guzel degl. Hep tekrarlara kaliyorum. Off.

Ay ben pastanelere bayılırım :KK53: ne güzel tatlı tuzlu çeşit çeşit rengarenk mamalar oh mis
İlerde pastane açsam mı bile demişliğim vardır
Fena değil gibi ?
Bence utanma, alnının teriyle yaptığın hiç bir işten utanma
Kendin için düğün hazırlığı için çaba gösteriyorsun ama keyfime göre iş yok deyip yan gelip yatmıyorsun mesela

Devlet üniversitelerinin çok iyi bölümlerinden mezun işsizler dolu etrafta. Bu devirde ne mezunu olduğuna değil torpil in kim durumuna bakılıyor.

Sağlığınız yerinde değil mi ona Sükredin bence gerisi bos hersey insanoğluna feda iken, insanoğlu kendine cefa olmuştur.. demiş Şemsi tebrizi Hz.

Ben de özeniyorum, 21-22 yaşında mezun olup mezun olur olmaz iş bulup iş hayatına atılanları, dil öğrenip kendi imkanlarıyla yurtdışı deneyimi yaşayanları. Ama imrenmekten ve sınavlara çalışmaktan başka yaptığım bir şey yok.

Ben etrafimdaki başarılı insanlari incelediğimde şunu farkediyorum
Bu kisiler surekli çabalıyorlar, hic durmuyorlar. Bunlar klasik tamam. Biraz tuhaf bir tabir olacak ama bir dali tutmadan digerini birakmiyorlar en onemlisi. örnegin bir is bulmadan elindekini birakmiyorlar. Bazen bizi geride birakan demoralize olup, yaristan ayrilmak
..
Cok gec kalmis sayilmasziniz, ha gayret

İnsanlar çevresindeki insanlara baskı yapmayı çok sever şunu okusaydın daha mesleğin yok evlenmiyo musun çalışmıyo musun çocuk yapmıyomusun vs. Boşver eski zamana geri dönemezsin ayıp bişey yapmıyosun kimseyi de memnun etmek zorunda değilsin.

Kanallara gidip cv ni bırakabilirsin
Artık tüm sanatçıların sitesi var iletişim için.
Kendini göstermek için şans dile. Bir dürü özel kanal açıldı
Çabalarsan yapabilirsin.
Kendine inan ki başarılı olasın

26 yasindayim, elimde bir meslegim bile yok. Zar zor masrafli bir özel üniversitede kismen acikögretim, kismen örgün ögretimle üniversite mezunu olmaya calisiyorum su an. Yasadigim ülkede bu diploma gecerli olur mu onu da bilmiyorum. 16 ay istanbulda yasadim, özel sektörde calistim. sonra pat diye sirket kapandi ve issiz kaldim. Daha yeni ev tutmustumoysa ki, kira ve fatura ödemek zorundaydim. En az 20 yere basvurdum is icin am kimse geri dönmedi. Dayanamadim ve istanbulu/türkiyeyi terk edip ailemin yanina döndüm. Haliyle burda da issizim su an. Paraya ihtiyacim var, okulumun taksitini ödeyemiyorum.

Hayatim hic te istedigim gibi gitmiyor. Hedefim medya sektöründe güzel (hangi alan oldugu fark etmez) bir is bulup kendime meslek edinmekti. Okudugum bölüm "medya ve iletisim yöneticiligi". Ama pratik yok. Bulamadim bir türlü. Kimse bana o sansi tanimadi.

Yazin evleniyorum, tekrar istanbula yerlesecegim, hayatimi orada sürdürecegim. Maddi yönden kendimi hazirlayamadim. Bir dünya masraf bekliyor bizi, benim de katkim olsun istiyorum. Yaza kadar burada calisip para biriktirmeyi düsünüyorum.

Bugün bir pastanede ise basladim. Hem para kazanirim hem sigortam olur diye düsündüm, nasil olsa gecici olarak, yaz'a dügünüm var ve buralardan cekip gidecegim. Ama icimden sadece aglamak geliyor, hayalim neydi ve ben nerdeyim, düstügüm duruma bak...kafamdaki sesleri susturamiyorum bir türlü. Aynada kendime, ailem yüzüne, nisanlima bir pastanede is buldum demeye utaniyorum. 26 yasindayim ve hala sürünüyorum...Ben elimden geleni yaptim, karsima cikan tüm firsatlara dört elle sarildim, cabaladim, ama hayat beni hep baska bir tarafa sürükledi. Artik sadece keskelerle bogusuyorum. Keske zamaninda k*c*m*n üstüne oturup bir devlet üniversitesinde adam gibi okusaydim, keske zamaninda is hayatina atilmak icin cabalasaydim, keske zamaninda birtek hedefe yönelip o hedefe ulasmak icin cirpinsaydim. Ama iste zamaninda...

Kendimden utaniyorum garip bir sekilde. Kac yasina gelmissin, elinde ne var? Koca bir HIC!
senin ne suçun var ki kaer utansın be kardeşim zamanında hepimiz öyleydiksözde ben avukatlıktı idealim hatta oxford üni.Harwerd ÜNİ. HAYAL EDERDİM HEP VE SİYASAL BİLİMLER ŞİMDİ BİR KAMU KURULUŞUNDA MEMURUM EŞİM DESEN SENİN GİBİ KENDİ İŞİNİ YAPMAYA ÇALIŞIYOR EV KİRA GELECEK SIKINTISI MADDİ KORKULAR HAYAT BÖYLE ACIMASIZZZZ

Kendinize acımayı bırakın önce..
Pastanede çalışıyorsunuz..
Bence asalak gibi yaşamaktansa orda çalışmak size iyi hissetirmeliydi..
Onurlu, ahlaklı yaşamak önemli olan..
Herkesin dönem dönem sıkıntısı olur..
Şükretmez şikayet ederseniz hep kötüsü gelir karşınıza..
Durun bakalım daha.. Pes etmeyin..

Back
X