benden borç adı altında para isteyen arkadaşlarım geri vermiyor.

sonbaharyaGmurlari

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2012
1.022
342
83
Konya
her defasında durumlarına bir şekilde üzülüp BORÇ idye veriyorum ama geri ödemiyorlar.bıktım tiksindim artık.ben öğretmenim ya ne de olsa parası çoktur bunun diye ödeme yapmıyorlar.yapamıyorlar değil yapmıyorlar.bir tanesi bana olan borcunu ödeyemiyor güya ama evine klima taktırıyor.ötekisi hiç lafının bile etmiyor.diğeri annesine bilmem kaç milyarlık halı alıyor.lanet olsun diyorum.başka d abişi demiyorum.

insanları tırtıklamayı huy edinenler etrafını sarmış.umarım çok para kaptırmamışsındır.istesen bi türlü istemesen....bi daha da kimseye borç harç verme.sen de onlardan iste borç madem....

Size o para piyangodan falan çıkmadı öyle değil mi, emeğiniz karşılığında kazandınız. Dolayısıyla hiç lafı dolandırmaya gerek duymadan isteyin paranızı. Hatta maaşlarını almalarına birkaç gün kala arayın ve maaş günü ödeme yapmanı istiyorum deyin.

Bu devirde kimseye güven kalmadı kimseye para vermeyeceksin parayı ver isteyincede suçlu sen oluyorsun benim bi tanıdıgım vardı borç para verdigi kişiye senet almşıtı şu tarihte ödeyecem diye bayagı yüksek bi rakamdı borç alan kişl senetteki tarihte ödedi parasını sen de iste canım verdigin parayı isterse 5 lira olsun kimse sokaktan toplamıyor parayı

sende verme, insan 1 kazik yer 2 yer ama 3. ye yiyorsa hatayi birazda kendisinde aramali...zamanla ogrenirsin...

sen ogrenmesende, ogretirler

Senet yaptırmak çok mantıklı iste isteyebildigin kadar onlar senden ısteyınce ıyı ama sen onlardan kendi paranı isteyincemi kötü olacaksın

Aynısı benim başıma da çok geldi .
Canım 20 lira var mı yanında .
Tatlım ben şuradayım hesabı ödeyemiyorum sen gel de versene
Bi 50 lira versene sıkıştım öderim haftaya .
200 lira var mı çok acil öderim hemen adı altında borç (!) alan çok arkadaşım var .
Daha da gelmez o paralar .

Yakın bir arkadaşıma evlendiği dönemde yardım etmiştim ve beni hayal kırıklığına uğratmamıştı sağolsun. Ödeyebileceği halde ödemeyenlere diyecek laf bulamıyorum, kendilerini mi kandırıyorlar, sizi mi, yoksa Allah'ı mı? :44:

Bir dükkan sahibi şöyle bir yazı asmıştı "Veresiye veremem, ardın sıra gelemem, gelirsem de bulamam, bulursam da alamam"

İçinize dert oluyorsa tavır yapın biraz. "Klimanızı güle güle kullanın" deyin mesela. Adam olan anlar, anlamazdan gelenden hayır da gelmez zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…