Neymiş anahtar kelime 'baskıcı'. Sevgilin baskıcı mı diil mi genel olarak ya da potansiyeli var mı?varsa evlenince çıkcak olarak düşün. Konular diil tutumlar burda ki en önemli nüans. Çok akıllı kişiler ne olmak istediğini bildiği kdr ne olmak istemediğini de bilir. Baba zalimse, ben asla böyle bi baba olmayacağım dye ne istemediğinden de emindir. Gerekirse kendni de bastırır öyle olmamak adına ama bu çok çok az kişi de görülür. Ya da bi süre bastırır başka şekilde patlak verir.Ben herkesin anne ve babasının izdüşümü olduğuna inanmıyorum, çünkü benim annem benden çok daha farklı karakterde mesela ve hiç ona benzemiyorum bazı konularda yada erkek arkadaşımın babası dinine düşkün biri ve oğullarına bazen din konusunda baskı yapar , ama erkek arkadaşımın alakası yok , dinle ilgili şeylerde zorlamadan nefret eder . Bence bu kendini geliştirmek ile alakalı , illa anne babamıza benzeyip onun karakterlerinin devamı olarak yaşayacağız diye birşey yok
Ey can kızlar, canım kızlar gece gece bir konuda doldum ve sizlere kulağınıza küpe olsun dye bişeyler demeye geldim.
Burada çoğu konu eş ve ailesi odaklı, hikayeler benzer.
Evlenmeden önce lütfen ama lütfen en önemli kriteriniz adayın ailesi olsun, nasıl bir ortamda yetiştiğine dikkat edin. Yok aşığım yok ayrılamıyorum diyip körü körüne giderseniz kaybedersiniz. Sevgi ve güven ortamında büyütülmüş mü, insanlara olaylara yaklaşımındaki tepkiler nasıl agresif mi, merhametli mi. Ailesyle tanışınca gözlemleyin bi süre acele etmeyin hep kayın valide diyoruz ama kayın pederi sakın es geçmeyin özellkle erkek çocuğunun dış dünyaya açılan penceresi babalarıdır, sosyalliği insan ilişkileri size çok ipucu verir çnkü oğlu da ona çk yakın mizaçta olacktır. Aşıkken bunları değerlendrmek zor olablr ama değişmez bi kuraldır bu yarın bi gün evladınız oldugunda bu dediklerim o kdr çk karşınıza çıkacak ki. Burdaki sevgili konuları inanın basit kalıyo hayatın gerçeklerinin yanında, size dünyanın en büyük sorunu gbi gelse de şayet evlendgniz de sorunların katlanarak artma ihtimali çok yüksek. Çok klasik geleblr bunlar, bastıra bastıra yazmak geldi içimden. Evlilere hatta 5 yılını geçirmiş evlilere sorsak haksız mıyım?
Söylediklerinize sonsuz katılıyorum. Hep derler "ben onunla evlendim, ailesi ile mi evleniyorum?" Evet bal gibi de ailesi ile de evleniyorsun. Kişilik gelişiminde ailenin illa ki bir etkisi var. Ama benzesin veya benzemesin, o aile ile mecburen bir araya geleceksiniz. Ben hep derim annnesini babasını sevmek zorunda değilsiniz ama annesini babasını sevmediğiniz bir insanla da evlenmeyin. Benim rahmetli annem de bana evleneceğin kişinin ailesine çok dikkat et demişti. Ben eşimle evleneceğim zaman, ailesi ile tanıştıktan sonra evlenme kararımı verdim; çünkü o zamana kadar "acaba aşktan gözüm kör mü oldu bazı şeyleri görmüyor muyum?" diye bir şüphe vardı içimde. Tabi kimsenin ailesi dört dörtlük değil, eşimin ailesi de dört dörtlük değil ama en azından düzgün ve iyi kalpli insanlar. Kafa yapısı olarak anlaşabileceğim insanlar.Ey can kızlar, canım kızlar gece gece bir konuda doldum ve sizlere kulağınıza küpe olsun dye bişeyler demeye geldim.
Burada çoğu konu eş ve ailesi odaklı, hikayeler benzer.
Evlenmeden önce lütfen ama lütfen en önemli kriteriniz adayın ailesi olsun, nasıl bir ortamda yetiştiğine dikkat edin. Yok aşığım yok ayrılamıyorum diyip körü körüne giderseniz kaybedersiniz. Sevgi ve güven ortamında büyütülmüş mü, insanlara olaylara yaklaşımındaki tepkiler nasıl agresif mi, merhametli mi. Ailesyle tanışınca gözlemleyin bi süre acele etmeyin hep kayın valide diyoruz ama kayın pederi sakın es geçmeyin özellkle erkek çocuğunun dış dünyaya açılan penceresi babalarıdır, sosyalliği insan ilişkileri size çok ipucu verir çnkü oğlu da ona çk yakın mizaçta olacktır. Aşıkken bunları değerlendrmek zor olablr ama değişmez bi kuraldır bu yarın bi gün evladınız oldugunda bu dediklerim o kdr çk karşınıza çıkacak ki. Burdaki sevgili konuları inanın basit kalıyo hayatın gerçeklerinin yanında, size dünyanın en büyük sorunu gbi gelse de şayet evlendgniz de sorunların katlanarak artma ihtimali çok yüksek. Çok klasik geleblr bunlar, bastıra bastıra yazmak geldi içimden. Evlilere hatta 5 yılını geçirmiş evlilere sorsak haksız mıyım?
eş kişisini boşverip ben görümcelerime aşık oldum da evlendimmm.beraber kocayı çekiştiriyoruz yıllardırr
Görümce diyorsunuz ya. Ben bir keresinde şunu dedim: Eğer görümcem erkek olsaydı, kocam yerine kardeşi ile evlenirdim. kesinlikle daha iyi anlaşırdık vallahieş kişisini boşverip ben görümcelerime aşık oldum da evlendimmm.beraber kocayı çekiştiriyoruz yıllardırr
Benim kayınpederim OKB hastası. Aşırı derecede titiz, takıntılı, kılı kırk yaran, aşırı düzenli ve kontrolcü bir insan. Eşimse babasına hiç benzemez ama sanırım babasının bu titiz ve kontrolcü tutumuna tepki olarak babasının tam zıttı, çok dağınık, olaylara tedbirsizce dalan, her işini son dakikaya kadar erteleyen, bazen yarım bırakan, parasının hesabını bilmeyen, zaman yönetimi olmayan, neredeyse "sorumsuz" diye nitelendirebileceğim, ergen kafasında bir kişilik çıkmış ortaya.Valla bana göre de doğru yere açılmış konu. Dert var ki açmış işte.
Ben de katılıyorum yazdıklarına. Benim eşim babasını pek bir eleştirir aman dersin babasına hiç benzemez. Ama huyu suyu aynı. Tabii bu ufak bir örnek. Eş ailesi çok önemli.
Eş ailesini çok iyi tanıyıpta sonradan bozulanlar var bunları ki de şans..
Ters tepki yapmış, üzücü. Normal bir aile değilse çocukta normal olamıyor maalesef işte..Benim kayınpederim OKB hastası. Aşırı derecede titiz, takıntılı, kılı kırk yaran, aşırı düzenli ve kontrolcü bir insan. Eşimse babasına hiç benzemez ama sanırım babasının bu titiz ve kontrolcü tutumuna tepki olarak babasının tam zıttı, çok dağınık, olaylara tedbirsizce dalan, her işini son dakikaya kadar erteleyen, bazen yarım bırakan, parasının hesabını bilmeyen, zaman yönetimi olmayan, neredeyse "sorumsuz" diye nitelendirebileceğim, ergen kafasında bir kişilik çıkmış ortaya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?