BENDEN TAVSİYE..

Neymiş anahtar kelime 'baskıcı'. Sevgilin baskıcı mı diil mi genel olarak ya da potansiyeli var mı?varsa evlenince çıkcak olarak düşün. Konular diil tutumlar burda ki en önemli nüans. Çok akıllı kişiler ne olmak istediğini bildiği kdr ne olmak istemediğini de bilir. Baba zalimse, ben asla böyle bi baba olmayacağım dye ne istemediğinden de emindir. Gerekirse kendni de bastırır öyle olmamak adına ama bu çok çok az kişi de görülür. Ya da bi süre bastırır başka şekilde patlak verir.

Valla bana göre de doğru yere açılmış konu. Dert var ki açmış işte.
Ben de katılıyorum yazdıklarına. Benim eşim babasını pek bir eleştirir aman dersin babasına hiç benzemez. Ama huyu suyu aynı. Tabii bu ufak bir örnek. Eş ailesi çok önemli.
Eş ailesini çok iyi tanıyıpta sonradan bozulanlar var bunları ki de şans..

Alnım keşke geniş olsaydı da şu yazıyı tam ortasına çaaat koysam hem kendim okusam hem okutsamm. ..

Buraya yazmanızı saçma bulan insanlar neyin kafasını yaşıyor anlamıyorum, ama ben kendi adıma teşekkür ederim, hayatın her aşamasında dogru karar verip doğruları görebilsek adımız insan olmazdı, böyle tecrübelerle yolumuzu bulacağız..

Anlayan, bu hisleri benimle yürekten paylaşanlar için çok şey ifade ettgini düşünüyorum, çevremde gözlemlerim de farklı diil. En ufak bi kafa karışıklığı olana dokunabldysem ne mutlu bana. Gerçekleri görürler bu yönde karar vermeye çalışırlar umarım. Yemişim onların aşk dye 3-5 gün hissettikleri naneyi

Söylediklerinize sonsuz katılıyorum. Hep derler "ben onunla evlendim, ailesi ile mi evleniyorum?" Evet bal gibi de ailesi ile de evleniyorsun. Kişilik gelişiminde ailenin illa ki bir etkisi var. Ama benzesin veya benzemesin, o aile ile mecburen bir araya geleceksiniz. Ben hep derim annnesini babasını sevmek zorunda değilsiniz ama annesini babasını sevmediğiniz bir insanla da evlenmeyin. Benim rahmetli annem de bana evleneceğin kişinin ailesine çok dikkat et demişti. Ben eşimle evleneceğim zaman, ailesi ile tanıştıktan sonra evlenme kararımı verdim; çünkü o zamana kadar "acaba aşktan gözüm kör mü oldu bazı şeyleri görmüyor muyum?" diye bir şüphe vardı içimde. Tabi kimsenin ailesi dört dörtlük değil, eşimin ailesi de dört dörtlük değil ama en azından düzgün ve iyi kalpli insanlar. Kafa yapısı olarak anlaşabileceğim insanlar.
Tüm bu yazdıklarınıza ben de bir ek yapmak istiyorum aslında o da şu: Ailesine dikkat etmek önemli ama aynı zamanda arkadaşlarına da bir bakmak lazım nasıl insanlar? Onun da çok önemli bir faktör olduğunu eşimle evlendikten sonra anladım.

Son düzenleme:
eş kişisini boşverip ben görümcelerime aşık oldum da evlendimmm. beraber kocayı çekiştiriyoruz yıllardırr
Biz de kayınvalidemle oturup kocalarımızı çekiştiririz. Öyle bir an geliyor ki, ben onun kayınvalidem olduğunu unutuyorum, o da benim gelini olduğumu unutuyor sanırım. Bir gün bana ne dedi biliyor musunuz? küçük parmağını havaya kaldırıp böyle daire çizdirerek "Bak kızım, kocanı parmağının ucunda böööyle oynatacaksın" dedi. Kayınvalidenin gelinine nasihati

Evet aile cok cok önemli.
Yoo benimki öyle değil, yooo ben farkli oldum diye kestirip atılacak konu değil bu.

Çok az insan kendini gelistirir ve kurtulur ailesinin kara gölgesinden.

Egitim ailede başlar. Ailesinde görgüyü, hoşgörüyü, sevgiyi görmemiş insanla bunları görmüş insani karşılaştırın bakalim neler göreceksiniz..

Benim eşim de babası gibi huysuz, huzursuz, ahlakı bozuk pislik değil ama o sevgisizlik başka yerlerden patlak vermiş işte çıkıyor acısı..

37 yaşinda kendine pek çok yönden güveni olmayan, hayalsiz, hevessiz yaşayan biri..

Tabi ailesi kötü insanlardan kaçalım, evlenip yanmayalım diyip de suçsuz günahsız evlatları da gözden çıkaramıyorum ben hala maalesef.. :/

eş kişisini boşverip ben görümcelerime aşık oldum da evlendimmm. beraber kocayı çekiştiriyoruz yıllardırr
Görümce diyorsunuz ya. Ben bir keresinde şunu dedim: Eğer görümcem erkek olsaydı, kocam yerine kardeşi ile evlenirdim. kesinlikle daha iyi anlaşırdık vallahi

Benim kayınpederim OKB hastası. Aşırı derecede titiz, takıntılı, kılı kırk yaran, aşırı düzenli ve kontrolcü bir insan. Eşimse babasına hiç benzemez ama sanırım babasının bu titiz ve kontrolcü tutumuna tepki olarak babasının tam zıttı, çok dağınık, olaylara tedbirsizce dalan, her işini son dakikaya kadar erteleyen, bazen yarım bırakan, parasının hesabını bilmeyen, zaman yönetimi olmayan, neredeyse "sorumsuz" diye nitelendirebileceğim, ergen kafasında bir kişilik çıkmış ortaya.

Son düzenleme:
Ters tepki yapmış, üzücü. Normal bir aile değilse çocukta normal olamıyor maalesef işte..

Bu yazı bir yandan doğru bir yandan yanlış. Bizzat kardeşimden bilirim. Ne annem ne babam birbirlerine ses bile yükseltmezlerdi. Ama kardeşim olacak zat şiddet bile uygulayan bir canavar oldu kendi kendine.

Eşim babasının kopyası resmen

Ben konuya tam katılamadım ama kadın veya erkek fark etmez. Evleneceği kişinin ailesini gözlemlemeli tabii orasına katılıyorum. Zaten eş tarafının ailesi de gelin veya damadı hatta dünürleri gözlemlemiyor mu? Doğrusu o.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…