Beni Affedin

Ben okumaya üşendim şahsen. Bir de hikaye bana geçmedi ya. Adam kendine bakmak için bu kızımızı mı beklemiş peeh

Ben son kısımlara baktım, tek anladığım adamın eşiyle yaşadığı eve gitmiş, başkasının yatağında başkasının çarşafında nevresiminde yastığında uyumuş hoş uyusa yine iyi. Neler neler yapmıştır. Ben otele giderken çarşafımı götürdüğüm için okurken rahatsız etti.

Yeni gelen yöneticim bıyıklı, kel, kısa boylu, fiziksel olarak beğenmediğim, evli çocuklu, 40larında bir adamdı.

gün eline bir kalem aldı onu eleştirmemi istedi. ‘O olsam’ neler yapacağımı sordu. Söylediğim herşeyi tek tek not aldı ve uygulamaya başladı. Bıyıklarını kesti, saç ektirdi, spora başladı, diksiyonunu düzeltti. İnanamadım
Tipi nasıl biriyniş? Ben sadece son kısımlarına göz attım.

Yani ara ara okudum, anladığım kadarıyla evli yöneticisiyle bir ilişki yaşıyor konu sahibi. Ama oldukça tuhaf, adam ayrılmaması için baskı yapıyor ve sanki konu sahibini psikologu ya da negatif enerjisini bırakacağı biri gibi görüyor.
Şimdi soruyorum ne gerek vardı? İstifa etseydiniz en başında daha az sorun yaşardınız, belki iş bulmanız zor olurdu ya da parasızlık yaşardınız ama bunca şeye maruz kalmazdınız.
Tokatlamalar, gidip adamın karısının yatağında yatmalar falan... Bu çok başka bir seviye, buna yorum yapamam. Yav adam açık açık başka bir kadından s*ktim diye bahsedebiliyor. Yav size karısının çıplak fotoğrafını göstermiş. Daha psikolog, terapi bilmem ne deyip duruyorsunuz. Forumdaki tüm psikologlar toplansa ne yapacak şuna?

Hepsini okudum garip geldi en iyisi işini, telefon numarani hatta şehir değiştirmen olacak. Biraz mantıklı düşünsen böyle saçma sapan bi adamla ne işim var dersin

Chatgptye özetlettim.

Metin, iş yerinde başlayan ve zaman içinde yoğun psikolojik manipülasyon, sınır ihlalleri ve duygusal bağımlılığa dönüşen uzun bir ilişkiyi anlatıyor.

Özet:

Yazar, yeni atanan evli yöneticisinin başlangıçta işle ilgili görünen ilgisinin zamanla yoğun bir flörte ve takıntılı davranışlara dönüştüğünü anlatıyor. Yönetici saatlerce onunla konuşuyor, fiziksel görünüşünü onun önerilerine göre değiştiriyor, hediyeler alıyor, duygularını itiraf ediyor ve özel hayatındaki en mahrem ayrıntıları paylaşarak sürekli yakınlık kurmaya çalışıyor. Yazar defalarca reddetmesine, uzaklaşmaya çalışmasına ve şikâyet etmeyi düşünmesine rağmen yönetici geri adım atmıyor.

Zamanla yönetici, yalnızca romantik baskı kurmakla kalmıyor; yazarın düşüncelerini, terapi sürecini, arkadaşlıklarını ve hayatını etkilemeye başlıyor. Psikoloğunu değersizleştiriyor, kendi yaşam tarzını örnek gösteriyor ve yazarın değerlerini yavaş yavaş değiştirmesine neden oluyor. Yazar başlangıçta tiksinti ve korku hissederken, sürekli maruz kalmanın ve yoğun ilginin etkisiyle ona karşı duygular geliştirdiğini fark ediyor.

İlişki ilerledikçe yönetici birçok kez sadakatsizliklerini, bağımlılıklarını ve başka kadınlarla ilişkilerini anlatıyor; buna rağmen her seferinde değişeceğine dair söz veriyor. Yazar tekrar tekrar onu affediyor, hatta birlikte telefonundaki flört uygulamalarını siliyor, ona maddi destek oluyor ve sonunda romantik bir ilişkiye başlıyor. Ancak bu süreçte kendi değerlerinden, sınırlarından ve kimliğinden uzaklaştığını hissediyor.

İlişkinin ilerleyen dönemlerinde yönetici ilgisini azaltıyor, başka kadınlarla benzer yakınlıklar kuruyor ve yazar kıskanç, kontrolcü ve güvensiz biri hâline geldiğini fark ediyor. Roller tersine dönüyor; başlangıçta peşinden koşan yönetici uzaklaşırken, bu kez yazar ilişkiyi sürdürmeye çalışan taraf oluyor. Sürekli ayrılıp barışıyorlar ve ilişki giderek daha yıpratıcı bir hâl alıyor.

Sonunda yazar ilişkiyi bitirmeye karar verse de bunu başaramıyor. Terapiye yeniden başlıyor ve yaşadıklarının kendisinde derin pişmanlık, utanç ve suçluluk bıraktığını söylüyor. En büyük mücadelesi, hem bu kişiden tamamen uzaklaşabilmek hem de kendisini affedebilmek. Metin, "Kendimi affedemiyorum ama yaşayabilmek için kendimi affetmek zorundayım." duygusuyla son buluyor ve yazarı, yaşadıkları nedeniyle affedilmeyi arzuladığını ifade ediyor.

-----

Bu konu için harcadığım su miktarından dolayı evrenden özür diliyorum.

Chatgptye özetlettim.

Metin, iş yerinde başlayan ve zaman içinde yoğun psikolojik manipülasyon, sınır ihlalleri ve duygusal bağımlılığa dönüşen uzun bir ilişkiyi anlatıyor.

Özet:

Yazar, yeni atanan evli yöneticisinin başlangıçta işle ilgili görünen ilgisinin zamanla yoğun bir flörte ve takıntılı davranışlara dönüştüğünü anlatıyor. Yönetici saatlerce onunla konuşuyor, fiziksel görünüşünü onun önerilerine göre değiştiriyor, hediyeler alıyor, duygularını itiraf ediyor ve özel hayatındaki en mahrem ayrıntıları paylaşarak sürekli yakınlık kurmaya çalışıyor. Yazar defalarca reddetmesine, uzaklaşmaya çalışmasına ve şikâyet etmeyi düşünmesine rağmen yönetici geri adım atmıyor.

Zamanla yönetici, yalnızca romantik baskı kurmakla kalmıyor; yazarın düşüncelerini, terapi sürecini, arkadaşlıklarını ve hayatını etkilemeye başlıyor. Psikoloğunu değersizleştiriyor, kendi yaşam tarzını örnek gösteriyor ve yazarın değerlerini yavaş yavaş değiştirmesine neden oluyor. Yazar başlangıçta tiksinti ve korku hissederken, sürekli maruz kalmanın ve yoğun ilginin etkisiyle ona karşı duygular geliştirdiğini fark ediyor.

İlişki ilerledikçe yönetici birçok kez sadakatsizliklerini, bağımlılıklarını ve başka kadınlarla ilişkilerini anlatıyor; buna rağmen her seferinde değişeceğine dair söz veriyor. Yazar tekrar tekrar onu affediyor, hatta birlikte telefonundaki flört uygulamalarını siliyor, ona maddi destek oluyor ve sonunda romantik bir ilişkiye başlıyor. Ancak bu süreçte kendi değerlerinden, sınırlarından ve kimliğinden uzaklaştığını hissediyor.

İlişkinin ilerleyen dönemlerinde yönetici ilgisini azaltıyor, başka kadınlarla benzer yakınlıklar kuruyor ve yazar kıskanç, kontrolcü ve güvensiz biri hâline geldiğini fark ediyor. Roller tersine dönüyor; başlangıçta peşinden koşan yönetici uzaklaşırken, bu kez yazar ilişkiyi sürdürmeye çalışan taraf oluyor. Sürekli ayrılıp barışıyorlar ve ilişki giderek daha yıpratıcı bir hâl alıyor.

Sonunda yazar ilişkiyi bitirmeye karar verse de bunu başaramıyor. Terapiye yeniden başlıyor ve yaşadıklarının kendisinde derin pişmanlık, utanç ve suçluluk bıraktığını söylüyor. En büyük mücadelesi, hem bu kişiden tamamen uzaklaşabilmek hem de kendisini affedebilmek. Metin, "Kendimi affedemiyorum ama yaşayabilmek için kendimi affetmek zorundayım." duygusuyla son buluyor ve yazarı, yaşadıkları nedeniyle affedilmeyi arzuladığını ifade ediyor.

-----

Özeti bile uzun ahhahaha

Chatgptye özetlettim.

Özet:

-----

Özeti bile çok uzun. 😑

kellere saç ekilmiyor yeterince donor saç olmadığı için. bi dahaki hikayeyi peruk aldı diye yaz. pardon, erkek için olunca daha havalı olan protez saç ifadesini kullanıyorlar evet.
Detaylara takılmakta owacan gibi ol.

Özeti bile çok uzun. 😑
Evli 40 yaşında, kısa boylu, kel ve göbekli diye tanımladığı yöneticisinin konu sahibine ilgisi varmış. Ne kadar reddetse de sonunda adamdan hoşlanmış ve birliktelermiş. Adam konu sahibini manipüle ediyormuş, ayrılamıyormuş. Olay kaba hatlarıyla bu.

Back
X