Beni ameliyat ederler mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Pinky93

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2019
2.388
2.311
83
32
Merhabalar ben 106.5 kiloyum, 27 yaşındayım ve 165 boyundayım. Yarın akdeniz üni. hastanesi iç hastalıklarından randevu aldım. sizce beni ameliyat ederler mi? sizce vücut kitle endeksim kaç? bu sorular kafamı kurcalıyor ve ben artık allah aşkına zayıflamak istiyorum. psikolojim de bozuldu yeter diye ağlıyorum hep ama kaparsam yapayım zayıflayamıyorum. Ameliyat nasıl bilgisi olan yardımcı olabilir mi? nelere dikkat etmeliyim bu süre zarfında?

Merhabalar, ben gastric bypass amelyati oldum ve çok memnun kaldim. Artik yilllaarca her diyeti denedikten sonra, tek bu çare kalmisti. Mücize bir amelyat degil ama. 2 yil sonra kaybettigin kilolarin %10unu alabilirsin tekrar. Ve dikkat etmezsen, dahada fazlasini. Mecburen yemek tarzini degistirmelisin fakat bu amelyat ile degismesi daha kolay oluyor sadece.

Mesela ben artik haftada 2 yada 3 defa spor yapmaya huy edindindim artik. Bu amelyattan önce imkansizdi böyle bir olay. Doktorunu iyi arastir ama. Gereken tetikleri yapmasi lazim.

Bu Gastric by-pass Tüm mide ile aynı mı?

vücut kitle endeksinizi google'dan hesaplayabilirsiniz.zaten doktora randevu almışsınız en iyisini doktor bilir doktor söyler senin genel durumuna göre, sağlık bu , burda ruj yorumlar gibi ameliyat mı yorumlayalım?
yalnızca şunu söyleyebilirim ki eğer ameliyattan sonra harfiyen dikkat etmezsen eski haline dönersin ameliyat da boşa gitmiş olur.

ben sadece ameliyat hakkında ve vücut kitle endeksim kaç olursa ameliyat olabilirim diye sordum. ameliyat henüz olmadım yorumlayın da demedim. ki olsam yoruma açık bir yazı yazsam dediğinizde haklısınız. teşekkür ederim yine de.

teşekkür ederimm. akdeniz ünide nurullah hoca yapıyormuş şu an internetten araştırdım baya iyi diyorlar =)

SMerhabalar,karismis olmak istemem ama kendi kendinize diyet ile neden kilo veremiyorsunuz? Herhangi bi rahatsizliginiz yoksa ,neden kendinizi riske atiyorsunuz durup dururken? Uzun sürsün ama ,saglikli olsun ,kalici olsun bence.37 kg verdim ben beslenme tarzimi düzenleyerek ,spor yaparak 3,5 yilda.uzun bir yol aliyor ama inanin en sagliklisi.Bir de siz daha cok gencsiniz,daha cabuk verirsiniz.Ne gerek var bu covit ortaminda hastaneye gidip ,bunun icin ameliyat olup riske girmeye? Yani doktorunuz cok acil olmanizi söyler ,sagliginizi asiri tehdit ediyodur,kronik hastaliklariniz vardir onlara bir sey diyemem .Ama sirf irade meselesi ile iş ,hic degmez onca riske.

Benim şeker ve insülin direncim var. kullandığım ilaçlar var ondan sadece doktora soracağım. eğer olmaz derse zaten hemen vazgeçerim. sadece düşünüyorum olabilir mi acaba diye. teşekkür ediyorum =)

Ameliyat sureci hakkinda bir bilgim yok sizi ameliyat ederlermi bilemem
Esimin arkadasi mide ameliyati oldu o surecte hizli bir sekilde kilo verdi hedefe ulasti ilerleyen zamanlarda tekrar eski kilosuna yaklasti yani ona faydasi olmadi

38.93 beden kitle endeksin.40 altı sağlık sorunu olmayanları ameliyat yapmıyorlar diye biliyorum.Umarım sağlıklı bir şekilde kilonu verirsin

Ameliyat olduktan sonra kurallar baya sıkı. Onları yapabiliyorsanız ameliyatsız yapmayı deneyin önce. Insulin direnciniz vs varsa da ilaç kullanın doktor kontrolünde. Spor yapın.

teşekkür ederimm. akdeniz ünide nurullah hoca yapıyormuş şu an internetten araştırdım baya iyi diyorlar =)
Akdeniz ünide okumuş biri olarak hastane konusunda her branşta gözün kapalı gidebilirsin gerçekten Türkiye şartlarının üzerinde üni. Hastanelerinden birine sahip

Allah sağlık sıhhat versin öncelikle.Ayrıca bunları sadece doktorla konuşmalısınız.Ve bahsettiğiniz ameliyat hiç basit bir ameliyat değil.İnşallah ameliyatsız bir şekilde kilo verebilirsiniz

Benim şeker ve insülin direncim var. kullandığım ilaçlar var ondan sadece doktora soracağım. eğer olmaz derse zaten hemen vazgeçerim. sadece düşünüyorum olabilir mi acaba diye. teşekkür ediyorum =)
Geçen gün iç hastalıkları uzmanı insülin direncinin nasıl kırılacağını ve metabolizmanın nasıl hızlanacağını anlatıyordu. Siz kilo vermeyi kafaya koymuşsunuz, doğru bir beslenme uzmanıyla bence bu işin üstesinden gelirsiniz. Yeter ki kendinize güvenin.

googlea sizin yerinize biz mi yazip hesaplayalim istediniz ben anlayamadim? bu yazdiklarinizi googlea yazsaniz bmi da ogrenirsiniz hangi limitlerde ameliyat yapildigini da. bana. artik bu kadar cehalet fazla geliyor. yani sorun tabi herkese sorularinizi ama bir zahmet kendi neden kitle endeksinizi de kendiniz hesaplayiverin.

Akdeniz Üni. Hastanesine gittim. İlk önce iç hastalıklarında muayene ve testlerimi oldum. Sonra genel cerrahiden randevumu aldım. Oradaki doktorum beni endokrinoloji ve psikiyatri bölümüne muayene olmam İçin sevk etti. Ondan sonra sonuçlarınla beraber gel konuşalım dedi. Yarın bu bölümlere gidip testlerimi olacağım. Sonuçlarımla randevu alıp görüneceğim genel cerrahiye. Umarım Allah’ın da izniyle ameliyat olurum.

38.9 vucut kitle endeksiniz. Gerçekten cok fazla kilonuz ama iyi tarafından bakarsak yaşınız daha çok genç. Tedavi de olsanız çabuk toparlarsiniz. Umarım devlet hastanesi sizi kabul eder...
Mide kelepcesi taktiran, tüp mide operasyonu geçiren tonla kadın var Instagram'da. Hatta bircogu sizden bile kiloluyken şimdi çubuk gibi oldular. Mesela muzisyenanne, ilk aklima gelen.
Herşeyin hayirlisi...

Yemek yeme konusunda iradeniz yoksa, sagliksiz besleniyorsaniz ilk once bunlari degistirmeye odaklanin bence. Ameliyat bu yani bu kadar basit bisi degil. Beden kitle indeksinizi de kendiniz internetten hesaplayabilirsiniz. Artik herkes diyet yapmaya calismak yerine kolayina kaciyor bu cok tehlikeli geliyor bana. 80 kiloluk kisiye doktor; seni ameliyat edemem dediginde kisi duzgun dengeli beslenmeye calismak yerine yiye yiye obezite sınırına gelmeyi ve boylece ameliyat olmayi tercih ediyor. Oncelikle oturup dusunun bu ameliyati olduktan sonra yeme tarzinizi tamamen degistirebilecek misiniz? Aksi takdirde verilen kilolar fazlasiyla alinir ayni ameliyati bi kez daha olmayacaginiza gore is sacma sapan bir hal alir.

Ne olur ameliyat olmayın.biraz iradeli olun.her gün spor yapın.ekmek tatlı az yiyin.ayda 3 kilo verseniz 10 ayda 30 kilo yapar.sizin ameliyat olmadan zayıflayanlardan neyiniz eksik? Bu ameliyatların aslında aşırı kilolu yani 180_200 gibi kilolarda olan insanlara yapılması lazım.100 kilo fazla olmakla beraber ameliyat için yeterli olmamalı.birde ameliyat olup tekrar kilo alabilirsiniz bunu da düşünün..mide genişleyen bir organ. .önce düşüncelerinizi değiştirin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…