• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Beni anlayanlar varsa...Son çırpınışlarım.

Çok kolay ve hep söylediğimiz bir yolu var bayanlar...
Konunun gerçek olmadığını düşünüyorsanız (her ne sebepten olursa olsun), yorum yapmazsınız.
Fake fake deyip gittiğinizde kimseye bir faydası dokunmuyor, bu ne sizi iyi ne konu sahibini kötü yapar.
Sadece mesaj kirliliği...

Konuya gelince elbette bunun için ölüm düşünülemez, anlıyorum herkesin doğruları yanlışları vardır.
Yanlış olduğunu düşündüğü bir şey yaptığı zaman vicdanı rahatsız olur.
Bu tür durumlarda da bence yapılması gereken bir daha bu yanlışı yapmayacağına söz verip, bir doğruyla kendince vicdanını rahatlatmaktır.
Bir doğru bir yanlışı götürmez elbet, en azından kendinize sempatinizi geri getirebilir yerimseniben

burda açılan abuk subuk konulardan dolayı önyargılı yaklaşılabiliyor ama ya gerçekse...
biraz olaya bu tarafından da bakmak lazım bence ki olmayacak bişey de değil..
benim çok yakın bi arkadaşım aynen bu durumu gelmişti bir dönem.
gerçek değilse bile o kişinin kendi karaktersizliğidir hiç kimsede masum değildir zaten :))

kimseyle dalga gecmek benim haddime degil
ama ben konu sahibini samimi bulmuyorum su sebebten
"ben bir hata yaptim basimdan böyle bir durum gecti simdi cok pismanim intihar etmeyi düsünüyorum"
hata yapmissin günaha girmissin bundan dolayi pismanlik duyuyorsan tevbe edersin hatanin günahin en büyügünü yapip allahin verdigi cani almaya kalkmazsin ayrica bu dünyada bulunus sebebimiz el degmemis bir sekilde evlenmekte degil tabiki en güzeli o ama gercekten pisman olucak olan insan onu yapmazdi sonucta gelin ata binmis yaa nasip demis aralarinda evlilik konusu gecti diye yapilicak sey degil bence

"ben bir hata yaptim basimdan böyle bir durum gecti simdi cok pismanim intihar etmeyi düsünüyorum"
hata yapmissin günaha girmissin bundan dolayi pismanlik duyuyorsan tevbe edersin hatanin günahin en büyügünü yapip allahin verdigi cani almaya kalkmazsin ayrica bu dünyada bulunus sebebimiz el degmemis bir sekilde evlenmekte degil tabiki en güzeli o ama gercekten pisman olucak olan insan onu yapmazdi sonucta gelin ata binmis yaa nasip demis aralarinda evlilik konusu gecti diye yapilicak sey degil bence

yazına katılıyorum
fakat kırmızıyla yazdığın yere katılmıyorum
hepimiz her gün yalan yanlış şeyler yapıyoruz ki bu yaşımızda sonunda pişan olmuyormuyuz keşke diye
ahh keşke
keşke demesek ne güzel olur ama

Suzann arkadaşım inan her hatadan dönebilirsin, her hatanın tövbesi vardır ama ALLAH'ın verdiği canı almak kadar kötü bir hatadan dönemezsin aklında bulunsun. Sen kimseye bir şey açıklamak zorunda değilsin. Yaptığın şeyler geçmişte kalmış ve nihayetinde hata olduğunu anlamış pişman olmuşsun. Hz. ALLAh bile pişman olup tövbe edenin günahlarını tamamen affedip silebiliyor, sen bir insan oğlunu kandırırmıyım diye düşünme. Bu mesele sen ve ALLAH arasındadır. Bunun hesabını senden bir tek sorabilecek olan mevladır ki sen zaten pişmansın. Şimdi yapman gereken tek şey tövbe etmek. Sonuçta karşında ki insan sana aynısını anlatsa senin yaşadıklarını yaşamış olsa ne kadar yargılayabilirdin? O yüzden intihar gibi hataların en büyüğünü aklından çıkar da aklını başına al. Hatasız kul olmaz önemli olan hatalarından pişmanlık duyabilmektir.

yazına katılıyorum
fakat kırmızıyla yazdığın yere katılmıyorum
hepimiz her gün yalan yanlış şeyler yapıyoruz ki bu yaşımızda sonunda pişan olmuyormuyuz keşke diye
ahh keşke
keşke demesek ne güzel olur ama

kendini öldümeyi düsünücek kadar bir hata sürekli yapmiyoruzdur
insallah yapmayizda
ufak tefek hatalari her kez yapar herkesin pismanliklari vardir
ama günlük pismanliklarimiz sonucunda ölmeyi düsünmeyiz

Ben yapılmasını doğru buluyorum demedim doğru yanlış insanın kendi düşüncesine göre değişir. Arkadaş burda ihtiharı bile düşünüyorum dedi diye gidip kendini öldürecekte değil yaşadığı pişmanlığı anlatmaya çalışıyor belli ki hayatta çok büyük konuşmamak gerek...sen yazdığın yorumu bi daha oku bence o kadar kişi yorum yapmış ama kimseninki seninki gibi göze batmıyor canım ben seni tanımam sende beni tanımazsın ayrıca ben sitede konuları okur geçerim çoğu zaman hatta siteye giriş yapmadan takılırım ama yazını görünce şok oldum neyse çok uzatmaya da gerek yok konu sahibi de ortada yok zaten...

Ben yapılmasını doğru buluyorum demedim doğru yanlış insanın kendi düşüncesine göre değişir. Arkadaş burda ihtiharı bile düşünüyorum dedi diye gidip kendini öldürecekte değil yaşadığı pişmanlığı anlatmaya çalışıyor belli ki hayatta çok büyük konuşmamak gerek...sen yazdığın yorumu bi daha oku bence o kadar kişi yorum yapmış ama kimseninki seninki gibi göze batmıyor canım ben seni tanımam sende beni tanımazsın ayrıca ben sitede konuları okur geçerim çoğu zaman hatta siteye giriş yapmadan takılırım ama yazını görünce şok oldum neyse çok uzatmaya da gerek yok konu sahibi de ortada yok zaten...

ben büyük konusmayi sevmeyen biriyim canim heryerde yazdigim yazilarada dikkat ederim asiriya kacmamayada özenle dikkat ederim tekrar söyliyim bu duygulari samimi bulmadigim icin böyle bir yorum yazdim neyse herkesin kendi düsüncesi bizim tartismamizin kimseye yarari olmaz sanirim

ben büyük konusmayi sevmeyen biriyim canim heryerde yazdigim yazilarada dikkat ederim asiriya kacmamayada özenle dikkat ederim tekrar söyliyim bu duygulari samimi bulmadigim icin böyle bir yorum yazdim neyse herkesin kendi düsüncesi bizim tartismamizin kimseye yarari olmaz sanirim

bu duyguları samimi bulmadığınızı söylemişsiniz dilerim ki başınıza keşke diyebileceğiniz hiçbirşey gelmez. bazen öyle şartlar olur ki inanamayacağınız şeyler yaparsınız, insan makina değil komutlara göre yaşamıyor. 5 sene öncesiyle aynı mı düşünüyorsunuz şuan?
vevet pişmanığımı ifade etmeye çalıştım. beni en iyi hemcinselrimin anlayacağını düşündüm ama erkeklerden aşagı kalır yanı yokmuş bazı arkadaşların. evet günahtır bunları yaşamak ve ben bunun hesabını nasıl allaha vereceğimi düşünüyorum. bundan dolayı yaşamakta zorluk çekiyorum. hergün nasıl bir azap çekeceğim geliyor aklıma. bundan sonrası için de söylemezsin kimseye diyenler olmuş. evet böyle bir yanlış yapmış olabilirim ama dürüst bir insanım. beni terk edeceğini bilsem bile karşımdaki bunu sorarsa söylerim. hatalı olduğum karaktersiz oldugum anlamına gelmiyor.
evet intihar geliyor aklıma. intiharın çözüm olmayacağını ve çok günah oldugunu da biliyorum. fakat bazen dayanılmaz oluyor. insan başkalarını çok kolay affedebiliyor ama kendini degil. bir arkadaşım bana böyle bişey dese, saçmalama derdim. hatta gözümde kötü biri olmazdı o. ama kendinde öyle olmuyor malesef.
gelin ata binmiş ya nasip demiş dğru. ama siz hiç birine çok güvenmediniz mi hayatınızda, hiç çok sevmediniz mi. hep böyle mantık üzerinden yürüyorsa hareketleriniz ne mutlu size arkadaşlar. çözmüşsünüz hayatın anlamını.
ben şimdi herşeye aynı anda üzülüyorum. sevdiğim insanı bir daha görmeyecek olduğuma mı üzüleyim, yaşadıklarıma mı, ailemle resmileştirdiğim bir durumu sonucu ulaştıramamış olamama mı, ya da düşününce bundan sonrasında ne yapacak olmama mı bilemiyorum.
gün içinde bazen bu konuyu tamamen unutup sadece onunla ayrıldıgımız için üzlüyorum, bir an geliyor kendimden nefret ediyorum.
zaten psikolojik tedavi görüyorum. karşıya geçip konuşması, dışlamadı kolay. hem psikiyatriste hem psikologa götürdüler. ilaç da kullandım terapi de gördüm. ama sonuç değişmedi. zerre yaşama hevesim kalmadı.

kimsenin beni anlayacak bir duruma gelmemesini dilerim.

allaha emanet olun.

canını sıkma suzann cım
herkes hata yapar
sen tövbe et Allah ın merhameti anne merhametinden bile üstündür
sakın intihar etmeyi de düşünme olur mu
inan karşına kimler de cıkacaktır senn gecmişini acmaya da gerek yok
çünkü gecmiş gecmişte kalmış cnm...

öncelikle gözüne taktığın mercek niteliğindeki gözlüğü çıkarmalısın..ne demek intihar!!!

hatanın ufak tefek bedelleri yaşanabilir ileride belki..fakat

her ne olursa olsun..ölmeye değecek bir konu olmadığını bilmen lazım..

vicdan azabı içinse Allahü Tealanın rahmet ve bağışlama kapısından güzeli yok canımın içi..

bence şeytanın vesvese kapısını çalıp onun yolunda gidip iki dünyanıda ,ailenide mahvedeceğine Allahın rahmet kapısını seç şüphesiz o sonsuz rahmet ve bağışlama sahibidir..seni yaratan seni senden iyi tanıyor ve ne diyor dinle;

''RAHMETıM GAZABIMI GEÇMıŞTıR''..

sen böyle büyük bir yaradan varken gidip onun köpeği denilen şeytana uyarsan bence Allahü Teala o zaman seni affetmicektir işte..sakın ha!!..allah yardımcın olsun,hepimizin günahlarnıda bağışlasın yüce rabbim..
sevgiyle kal...
VE BıL Kı SENıN HAYATIN MıNıCıK ZARDAN YAHUT ONA KAFAYI TAKANLARDAN DAHA DEĞERLıDıR..

SEN BıR EMEKSıN..

SEN ANNENıN 9 AY KARNINDA TAŞIDĞI UĞRUNA GECELER BOYU UYUMADIĞI VE

BABACIĞININ GÖZÜNÜN NURUSUN..

BU DEĞERı ıNŞALLAH GÖRÜR,KENDıNı AZIMSAMAZSIN..

Son düzenleme:
Allahın rahmeti o kadar büyük ki tüm ömrünü heba etmiş nicelerini bir güzel amelle cennetiyle ödüllendiriyor. Hal böyleyken sizin hata olarak gördüğünüz halinizi onun nasıl değerlendireceğini, nasıl sonuçlandıracağını yine o bilir. Ne bize bu konuda fetva vermek düşer ne de size "senaryo dilediğiniz gibi gitmedi" diye "hayatınızın film şeridine son vermek"...
"Bana kul hakkıyla gelmeyin." demiş Allah... Dedikoduyla, hasetle, kalp kırmakla geçen ömrümüzde, çok daha büyük gazaplara yol açacak hallerimizle huzuruna çıkmaktan korkmuyoruz (düşünmeyi bilene gıybetin zerresi hesap gününü kabus yapar) ama "Millet ne der?" dedirten "toplum suçları" hayatımızdan bile vazgeçirebiliyor bizi... :delphin:
Kanımca siz, yaşadığınızın günah olmasından ziyade yetiştirilişimizde zihnimizde kazınanlar, toplumda hoş karşılanmayacak bir durum olması daha da önemlisi "asla" dediğiniz bir konuda zaafınıza yenildiğinize inandığınız için kendi kendinizi bozguna uğratmış olma fikri nedeniyle bunalımdasınız... Bu nedenle iyi niyetle sayısız kez tekrarlanmış "İntihar büyük günah" telkinleri ve yorumları size iyi hissettirmemiş. Lakin siz sadece kendinize ve yaratıcınıza karşı sorumlusunuz, inanın sizi, yaşadığınız beraberlikten ziyade hepimizin sakınsak da bir şekilde bulaştığı yalan, dedikodu, fitne daha kötü sonuçlara sevk edecektir. Kalbinizi temiz tutun, her günahın, hatanın hesabını o tutuyor. Biz o ince hesaba müdahale etmeye kalktığımız anda dengeler bozuluyor ve farkındasınızdır ki o dengesizlik ruh halinize de fazlasıyla yansımış. Kalbinizi temizleyip sizi yarattığı haliyle O'na yönelin, sakındırdıklarından sakınanları bekliyor huzuruna, bir kez yoldan saptınız diye menzilden şaşmış değilsiniz... :1closedeyes:

bu duyguları samimi bulmadığınızı söylemişsiniz dilerim ki başınıza keşke diyebileceğiniz hiçbirşey gelmez. bazen öyle şartlar olur ki inanamayacağınız şeyler yaparsınız, insan makina değil komutlara göre yaşamıyor. 5 sene öncesiyle aynı mı düşünüyorsunuz şuan?
vevet pişmanığımı ifade etmeye çalıştım. beni en iyi hemcinselrimin anlayacağını düşündüm ama erkeklerden aşagı kalır yanı yokmuş bazı arkadaşların. evet günahtır bunları yaşamak ve ben bunun hesabını nasıl allaha vereceğimi düşünüyorum. bundan dolayı yaşamakta zorluk çekiyorum. hergün nasıl bir azap çekeceğim geliyor aklıma. bundan sonrası için de söylemezsin kimseye diyenler olmuş. evet böyle bir yanlış yapmış olabilirim ama dürüst bir insanım. beni terk edeceğini bilsem bile karşımdaki bunu sorarsa söylerim. hatalı olduğum karaktersiz oldugum anlamına gelmiyor.
evet intihar geliyor aklıma. intiharın çözüm olmayacağını ve çok günah oldugunu da biliyorum. fakat bazen dayanılmaz oluyor. insan başkalarını çok kolay affedebiliyor ama kendini degil. bir arkadaşım bana böyle bişey dese, saçmalama derdim. hatta gözümde kötü biri olmazdı o. ama kendinde öyle olmuyor malesef.
gelin ata binmiş ya nasip demiş dğru. ama siz hiç birine çok güvenmediniz mi hayatınızda, hiç çok sevmediniz mi. hep böyle mantık üzerinden yürüyorsa hareketleriniz ne mutlu size arkadaşlar. çözmüşsünüz hayatın anlamını.
ben şimdi herşeye aynı anda üzülüyorum. sevdiğim insanı bir daha görmeyecek olduğuma mı üzüleyim, yaşadıklarıma mı, ailemle resmileştirdiğim bir durumu sonucu ulaştıramamış olamama mı, ya da düşününce bundan sonrasında ne yapacak olmama mı bilemiyorum.
gün içinde bazen bu konuyu tamamen unutup sadece onunla ayrıldıgımız için üzlüyorum, bir an geliyor kendimden nefret ediyorum.
zaten psikolojik tedavi görüyorum. karşıya geçip konuşması, dışlamadı kolay. hem psikiyatriste hem psikologa götürdüler. ilaç da kullandım terapi de gördüm. ama sonuç değişmedi. zerre yaşama hevesim kalmadı.

kimsenin beni anlayacak bir duruma gelmemesini dilerim.

allaha emanet olun.

bak canim mademki duygularinda samimisin ve allahtan korkuyorsun ölüm buna cagre asla degil bu hataninda en büyügü allahin af etmeyecegi birsey bence sen bunun icin tövbe edip allaha seni af etmesi icin dua etmelisin cok vicdanin aciyorsa ilerde evlenecegin kisiye söylersin kabul ederse evlenirsin ama yok öldürücem kendimi yok söyle yok böyle bende elbetteki hatalar yapiyorum yapmayada devam edicem bana hata yapmadiysaniz mantikla hareket ediyorsaniz falan demeyin bende insanim mantikla degil duygularimla hareket eden birisiyimdir allah affedicidir allahin merhameti sonsuzdur allaha güven tövbe et madem duygularinda samimisin yapicagin sey bu!!
ve kendinde unut bunu

arkadaşlar teşekkür ederim verdiğiniz telkinler için.
dayanmaya çalışıyorum. insan çok basit bir varlık kendimi okadar aciz hissediyoırum ki. nasıl bu udurmdam kurtulacağımı nasıl hayatımı tekrar düzene sokabileceğimi bilmiyorum.
sadece allahtan bir umut bekliyorum. belki bigün herşey düzelir ve gelir burada anlatırım. ama o zamana kadar karanlıktayım. inşallah hiçkimse aynı hataya düşmez.
siz siz olun kendinizden başka kimseye güvenmeyin. insanın kendinden başka dayanacak duvarı yok.

paranoyakmi oldum ne sempatiksalakcinni
fakemi bu yoksa ne sempatiksalakcinni

arkadaşlar teşekkür ederim verdiğiniz telkinler için.
dayanmaya çalışıyorum. insan çok basit bir varlık kendimi okadar aciz hissediyoırum ki. nasıl bu udurmdam kurtulacağımı nasıl hayatımı tekrar düzene sokabileceğimi bilmiyorum.
sadece allahtan bir umut bekliyorum. belki bigün herşey düzelir ve gelir burada anlatırım. ama o zamana kadar karanlıktayım. inşallah hiçkimse aynı hataya düşmez.
siz siz olun kendinizden başka kimseye güvenmeyin. insanın kendinden başka dayanacak duvarı yok.

aynen öyle canim.insallah bizimle mutlulukla paylasicagin günlerinde elbet olucaktir.hersey cok yeni biraz zaman lazim.canim ben sana mail yolladim belki görmemissindir..saglicakla kal

fake falan degil inanmıyorsanız cevap yazmayın. ya da derdini paylaşmasın kimse burada madem inanmayacak kimse.

boşver sen canım inanmayan yorum yazmasın:dilcikar:
bak canım 26 yaşındasın aynı yaştayız benzer şeyler birçok insan yaşamıştır emin ol,hepimiz bu konuda ama az ama çok günahkarız değil mi?Allah o kadar merhametli ki siz bana bir adım gelin ben size bin adım diyor,bir annenin evladına olan merhametinden 99 kat daha merhametli,sen bir adım at ve tövbe et bu konuda kimseye karşı sorumlu değilsin Allahtan başka,onun tövbe kapıları herkese açıktır sen ona sığın bol bol dua et ve asla intihar gibi birşeyi aklından bile geçirme hem dünyanı hem ahiretini karartma,önüne daha iyi insanlar çıkar inan buna,ben de senin gibi yaşadım ayrılık acısını bu ruh halin biraz da bu büyük acıdan ve hayal kırıklığından kaynaklanıyor seni çok iyi anlıyorum ama inan canım zaman herşeyin ilacı geçiyor önüne çıkacak yeni insanlara fırsat ver kendini kötü hissetmen için bir neden yok tövbe ve bol bol dua canım bu işin başka ilacı yok,şunu da unutma kimse sütten çıkmış akkaşık değil umutlu ol Rabb'im bundan sonra iyilerle karşılaştırsın canım sevgiyle kala.s.a.s.a.s.

Bu kadar abartılcak bir olay değil bence.

Tamam vicdan yapabilirsin ama intihar etmek de neyin nesi.

O zaman sevgilisinle beraber olanlar napsın ?

İçinden çıkılmayacak kadar kötü bir durum değil seninkisi.

Hala bakireyim diyorsun e daha ne o zaman ?

vicdan azabı yaşamana gerek yok bence. bundan sonra tanışacağın kişi 26 yaşında olup daha önce ciddi bi ilişkisi olan birinin bişeyler yaşamış olduğunu tahmin eder.
ona açıklamak zorunda olduğunu düşünmüyorum.

Bakireysen takma bu kadar ya nelr nler oluyor hayatta hala kızsın sonucta :umursamaz:

Back
X