Beni çok rahatlatan, çok sevdiğim bir ses var...

E

EU1

Ziyaretçi
Beni çok rahatlatan, çok sevdiğim bir ses var. İçeriden geliyor ve çok ilginç kalıplara sahip. Neden bu sese kendimi bu kadar yakın hissediyorum?

Bebeğinizin rahimde duyduğu onca ses arasında en çok dikkatini çeken sizin sesinizdir. ne zaman konuşsanız sesiniz rahim sıvısında yankılarak doğmamış bebeğinize çok yoğun bir uyarılam sağlar. Hepimizin sesi özgün vurgulara ritimlere ve tona sahiptir.

Rahim sıvısı, sesinizin rahimden, dışarıda olduğundan farklı duyulmasına yol açar. Ancak araştırmalra göre bu durma rağmen bebekler, doğumdan dakikalar sonra annelerinin seslerini diğer seslere tercih etmektedir.
Bu size ilk başta şaşıtıcı gelmeyebilir. Ne de olsa, hamileliğin son üç ayında bebeğiniz sizi sürekli dinlemektedir. Ancak unutmayın ki, rahim sıvızın boğduğu ve değiştirdiği ses, dış dünyaya verdiğiniz sesten bir hayli farklıdır.Bebeğiniz doğumdan hemen sonra sesinizi tanıyabilmesi etkilyeci bir durumdur. Bu, doğumdan önceki son birkaç haftada, sesinizle ilgili bir takım soyt ve özgün nitelikler, hafızasına kaydedebildiğini gösterir.

Bebeğinizin, rahimiznde geçirdiği süre boyunca sizin sesinize ilgi göstermesinin birçok sebebi vardır. Öncelikle sizin sesiniz, rahimde yankılanan farklı kimi zaman ürkütücü sesleirn arasında tanıdık olması nedeniyle onu rahatlatır. Sesiniz bebeğiniz için hem eğlenceli hemde huzur vericidir. ayrıca sesinizn oluşturduğu büyük çekim gücü, bebeğinizle aranızda erkenden bağ kurulmasını sağlar. Yeni doğan bebeğiniz sizi dinlemeyi çok sever, onun bu ilgisi de kendinizi ona daha yakın hissetmenizi sağlar. Ayrıca sesiniz, bebeğinizn insan diliyle erkenden tanışmasını ağladığı için son derce gereklidir, gelişmekte olan beyne büyü bir yük bindirir.

İçinizdeki ufaklık sizin sohbet çağrınıza cevap vermezse meraklanmayın.Sesiniz ne kadar uyarıcı olursa olsun bebeğiniz, rahimdeki zamanının çoğunluğunu uyuyarak geçirir...
 
ÇOK GÜZEL BİR PAYLAŞIM...Evet Anne Sesi Nekadar Güzel Ama şimdi Biraz Huzursuz Annen Bebeğim...
 
yani simdiden cok konusmamiz gerekiyo anladiklarini dusunup bol bol konusmaliyiz ne kadar guzel birsey allahin verdigi bir mucize
 
Gülommm
harikasınnn
çok güzel bu öpüyorum seniii...
 
arkadaşım çok teşekürler boyle güzel şeyleri bizimle paylaştığım için şimdi en azında bebeklerimizinde biz üzülsek bizimle üzüldüklerini biz sevinsek bizimle mutlu olduklarını dah iyi biliyoruz çok teşekürler gerçi benim bebişim daha çok küçük ama olsun daha 5 haftalık
 
X