beni çok sevdiğini biliyorum sizce ne yapmalıyım 🙂

Semiramisz

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2017
37
12
88
Kizlar merhaba esimle tanisip evlenene kadar alkol kullanmiyordu takı bir yıl öncesine kadar çocuğunun üzerine yemin etti içti affettim yemin etti içti yine affettim en son yuvanın huzuru bozulacaksa içmem dedi yine güvendim ama dün öğrendim ki yine içmiş yalan söyleyemedi sorduğum da kabullenip içtiğini söyledi bende çocuğumu aalip anne evine geldim dünden beri buradayım gün içinde kayınvalidem arayıp eve dön kızım sen yoksan o busefer daha rahat davranır daha çok içer dedi bende eve gitmedim eşim ise ne zaman boşanma davası açacan diye mesaj attı geri dönüş sağlamadım. Ve her kavgamizda bana benim huylarını kabullenemiyorsan bosanalim diyip duruyordu en son bu cümleyi kullandığında ben senden bosansam hayatım kayar dedi gerçekten aklım almıyor ne yapacağıma dair ama beni çok sevdiğini biliyorum sizce ne yapmalıyım 🙂

Bir şey suç olmadığı ve size dokunmadığı sürece nasıl bu denli karışma hakkını kendinizde görüyorsunuz?
Bu kafayı hiçbir zaman anlayamayacağım sanırım.
Adam pırasa yemiyor diye boşanmak nasıl anormal ise tam tersi yiyor diye de ev terketmek anormal.
Size burnunuzu tıkayıp dayadı mı, alakadar kısım nedir inanın anlayamıyorum.

yani bir yılda 3-4 kez mi alkollü bir şey içmiş yoksa sıklığını vurgulamak için mi yineleyerek yazdınız anlamadım (evet, şu an ben de içiyorum) ama arada bir içiyorsa, bence, karışmayın. çok sık ve çok fazla içiyorsa ve sizi tanıdıktan sonra böyle olduysa bu duruma katkınızı düşünmeniz lazım, değil mi? kendinizde, ilişkinizde sorun bulamıyorsanız eşinizin bilmediğiniz maddi, manevi sorunları da olabilir. çoğunlukla maruz kalınan dırdır vırvırla alınan alkol miktarı arasında doğru orantı oluyor, unutmayın.

Hanimefendi demek ki kocanızın prensesi değilmişsiniz. Bir insan neden böyle bir nick alır ki? Neyse .
Eğer bir şeyi istemiyorsanız dik durun. Alkolü size tercih ediyorsa yapacak bir şey yok.
Hani nicki alır bir hafta sonra kavga eder konu açar neyse de evden ayrılıp annesine gelmis,belki evliliği bitecek. Konu açmak için aldığı nick kocasının pirensesi..

Konu sahibi; adamın içtiğini anlamamissin bile. Yani içti sıçtı ,ortalığı devirdi diye bir durum yok. Colugun çocuğun rızkını da vermiyor . Çok nadir aralıklarla tekrarlanan bir şeymiş. Gerçekten yuvani dağıtacak kadar büyük bir mesele mi?
Alkole karşı derin kinin yaşadığın bir travmadan mi geliyor? Eski sevgilimin babası alkolikmis mesela,içip içip tatsızlık çıkartırmis, oraya buraya işermis. Adamda alkol fobisi vardı resmen, ben içince bile tepki göstermişti (sonra beraberken içmeye başladı). Eğer böyle bir hikayen varsa çözümü kendinde ara.
Yok dini hassasiyetlerden dolayı çok katiysan inandığın dinde evlilik kurumu da çok onemli, yuva kurtarmak da hayırlı bir sey. Adamın başka problemi yoksa anlayışlı davranmaya calis bence. Büyütecek bir şey değil o kadar da.
Benim annem de alkolden nefret eder,üstelik dinine düşkün bir kadın. Babamsa zamanın iyi icicilerinden biri. Evde asla içmez, dışarda da sekiz on yılda bir içer , sarhoş olmadan gelir. Bunun kavgası da hiç çıkmadı evde. Yani annem normalde katı ve kavgacı biridir ama bu konuda anlayış gösterdi hiç sevmediği halde.
Bence siz de anlayış gösterin, başka kusuru yoksa gönlünüzü almasına izin verin

Hani nicki alır bir hafta sonra kavga eder konu açar neyse de evden ayrılıp annesine gelmis,belki evliliği bitecek. Konu açmak için aldığı nick kocasının pirensesi..

Konu sahibi; adamın içtiğini anlamamissin bile. Yani içti sıçtı ,ortalığı devirdi diye bir durum yok. Colugun çocuğun rızkını da vermiyor . Çok nadir aralıklarla tekrarlanan bir şeymiş. Gerçekten yuvani dağıtacak kadar büyük bir mesele mi?
Alkole karşı derin kinin yaşadığın bir travmadan mi geliyor? Eski sevgilimin babası alkolikmis mesela,içip içip tatsızlık çıkartırmis, oraya buraya işermis. Adamda alkol fobisi vardı resmen, ben içince bile tepki göstermişti (sonra beraberken içmeye başladı). Eğer böyle bir hikayen varsa çözümü kendinde ara.
Yok dini hassasiyetlerden dolayı çok katiysan inandığın dinde evlilik kurumu da çok onemli, yuva kurtarmak da hayırlı bir sey. Adamın başka problemi yoksa anlayışlı davranmaya calis bence. Büyütecek bir şey değil o kadar da.
Benim annem de alkolden nefret eder,üstelik dinine düşkün bir kadın. Babamsa zamanın iyi icicilerinden biri. Evde asla içmez, dışarda da sekiz on yılda bir içer , sarhoş olmadan gelir. Bunun kavgası da hiç çıkmadı evde. Yani annem normalde katı ve kavgacı biridir ama bu konuda anlayış gösterdi hiç sevmediği halde.
Bence siz de anlayış gösterin, başka kusuru yoksa gönlünüzü almasına izin verin
+1

Adamın içiyor olması sizin için ne noktada sorun olmalı? Mesela parasını komple içkiye yatırıyordur,evine bakacak maaşı kalmıyordur evet sorun olur. Veya içip içip kendini dağıtıyordur evet sorun olur. Ama edebiyle içen adamı durduk yerde terk ediyorsanız evet boşanın da kurtulsun adam bari gönlüne göre bir hayat sürsün.

Kizlar merhaba esimle tanisip evlenene kadar alkol kullanmiyordu takı bir yıl öncesine kadar çocuğunun üzerine yemin etti içti affettim yemin etti içti yine affettim en son yuvanın huzuru bozulacaksa içmem dedi yine güvendim ama dün öğrendim ki yine içmiş yalan söyleyemedi sorduğum da kabullenip içtiğini söyledi bende çocuğumu aalip anne evine geldim dünden beri buradayım gün içinde kayınvalidem arayıp eve dön kızım sen yoksan o busefer daha rahat davranır daha çok içer dedi bende eve gitmedim eşim ise ne zaman boşanma davası açacan diye mesaj attı geri dönüş sağlamadım. Ve her kavgamizda bana benim huylarını kabullenemiyorsan bosanalim diyip duruyordu en son bu cümleyi kullandığında ben senden bosansam hayatım kayar dedi gerçekten aklım almıyor ne yapacağıma dair ama beni çok sevdiğini biliyorum sizce ne yapmalıyım 🙂
Icki iyi bisey degil evet size katiliyorum..ayda yilda degil hic icilmemeli en başta gunah ama esinizin sizi sevdiginden eminseniz ve sizde onu seviyorsaniz mücadele etmenizi tavsiye edecem...belki sizin sayenizde isledigi gunahtan kurtulur...hic biseyle mucadele etmeden istedigimizi elde edemeyiz...ona ölümden bahsedin...rabbimden bahsedin sık sık...ahiretten bahsedin...mesela sunu diye bilirsiniz seni o kadar cok seviyorum ki ahirette icki yuzunden aci cekmeni istemem...neden nefsimize sahip cikamiyoruz 1 gunluk zevk icin 1 sise icki icin koca ahiretini bitirmeye deger mi cennette kevserden icmek varkem dunyanin geçici hevesi ickiyi icme de...dini konularda sohbet edin esinle...sen elinden tutup esinin seni birakmicam seninle el ele verip ayda 1 de olsa ictigin ickiyi birakacaz de

Bak öncelikle yanlış yapmışsın..her gece içmediği sürece içip kavga gürültü şiddet göstermediği sürece bence bir sorun olmamalı bu..ne demek ben alkol aldım dediğinde senin ailenin yanına gitmen?çocuk musunuz kaç yaşında iki bireysiniz bunu oturup sakin bir dille konuşacaksınız olmadı sende eşinin karşısında bir kadeh tokuşturucan..kızacaksın belki ama bu daha mantıklı geliyor bana..sanki adam ihanet etmiş gibi bu kadara kadar evi terkedicek bir durum yok..ben olsam mezeleri hazırlar beraber içerdim oh mis🫣🙈

Ben katılmıyorum. Evlenirken belli kriterlere göre seçiyoruz evleneceğimiz kişiyi. İçen biri için ne var arada içsin demek basit ama evlenirken alkolü yok diye bu adamı seçtiyse, ailesinde alkolü tabu gibi kafasında kodladıysa konu sahibi için dert olmasını anlarım. Ne bileyim evlenirken size uyumlu diye gördüğünüz eşinizin tam tersi konuda tamamen değiştiğini düşünün. Buna Bi çok örnek verilebilir siz kendi zihninizde eşinizin asla olmasını istemediğiniz, ya da eşinizin sizin asla olmasını istemediğiniz kişiye dönüştüğünüzü düşünün. Evlilik öncesi zaten arada İçen biri olsaydı ve konu sahibi Bi noktadan sonra artık içmesine karışmış olsaydı o zamanda konu sahibi haksız olurdu. Bir de adam her kavgada işine gelirse, beğenmiyorsan ayrıl diyormuş.

Ben katılmıyorum. Evlenirken belli kriterlere göre seçiyoruz evleneceğimiz kişiyi. İçen biri için ne var arada içsin demek basit ama evlenirken alkolü yok diye bu adamı seçtiyse, ailesinde alkolü tabu gibi kafasında kodladıysa konu sahibi için dert olmasını anlarım. Ne bileyim evlenirken size uyumlu diye gördüğünüz eşinizin tam tersi konuda tamamen değiştiğini düşünün. Buna Bi çok örnek verilebilir siz kendi zihninizde eşinizin asla olmasını istemediğiniz, ya da eşinizin sizin asla olmasını istemediğiniz kişiye dönüştüğünüzü düşünün. Evlilik öncesi zaten arada İçen biri olsaydı ve konu sahibi Bi noktadan sonra artık içmesine karışmış olsaydı o zamanda konu sahibi haksız olurdu. Bir de adam her kavgada işine gelirse, beğenmiyorsan ayrıl diyormuş.
İyi de, kendisine dokunmayan bir şeye karışma hakkı var mı?
Hiç mi hiç alakadar etmiyor, kendi sevmiyorsa, dini gerekçe gösteriyorsa içmez, biter gider.
Bu kadar da benlik hiçe sayılamaz, ona karış buna karış sonra vay efendim kocam şunu giydirmiyor, makyaj yaptırmıyor, anama göndermiyor.
Ona nasıl kızıyorsak kişilik haklarına aykırı diye, bu da aynı tutum.
Benim mideme girenden başkasına ne yahu, ne haddine!

İyi de, kendisine dokunmayan bir şeye karışma hakkı var mı?
Hiç mi hiç alakadar etmiyor, kendi sevmiyorsa, dini gerekçe gösteriyorsa içmez, biter gider.
Bu kadar da benlik hiçe sayılamaz, ona karış buna karış sonra vay efendim kocam şunu giydirmiyor, makyaj yaptırmıyor, anama göndermiyor.
Ona nasıl kızıyorsak kişilik haklarına aykırı diye, bu da aynı tutum.
Benim mideme girenden başkasına ne yahu, ne haddine!
Ya işte evlenirken severek evlensek bile belli şeylere bakıyoruz bu bana uyuyor mu diye. Evet insanlar değişebilir ama o noktada da iki tarafın da boşanmayı istemeye hakkı var. Yeri gelir Bi siyasi görüş farklılığı bile evlilikte problem olabilir.

Back
X