beni çok sevdiğini biliyorum sizce ne yapmalıyım 🙂

nerelisiniz anneniz babanız ne sıklıkta içerler
Annem Tatar göçmeni babam egeli. Yazın yazlıktalarsa her gün ya bira ya şarap içerler. Annem eskiden rakı da içerdi artık tansiyonu düşüyor rakıyı kesti. Dayım mesela alkolik seviyesindeydi bizce ona kızardık. O bile 80 yaşında en ufak bir sağlık sıkıntısı olmayan dinç bir adam.
Eşimle ben kış döneminde iş gün nedeniyle sadece cumartesi akşamları bir kadeh şarap içeriz. Yazın neredeyse her gün bir şeyler içeriz arkadaşlarımızla fln. Dediğim gibi sağlık sorunumuzda yok, kararında içeriz sarhoş olduğumu bilmem senelerdir.
Hamilelik ve doğum sonrası üç sene mesela hiç içmedik. Eşim de canım çekmesin diye içmedi. İçki öyle her içeni canavara çevirmez. Biz sarhoş da olmayız sesli kavga dahi etmeyiz. Ondan ben bu alkol konusunda yapılan yorumlara kızıyorum.

Annem Tatar göçmeni babam egeli. Yazın yazlıktalarsa her gün ya bira ya şarap içerler. Annem eskiden rakı da içerdi artık tansiyonu düşüyor rakıyı kesti. Dayım mesela alkolik seviyesindeydi bizce ona kızardık. O bile 80 yaşında en ufak bir sağlık sıkıntısı olmayan dinç bir adam.
Eşimle ben kış döneminde iş gün nedeniyle sadece cumartesi akşamları bir kadeh şarap içeriz. Yazın neredeyse her gün bir şeyler içeriz arkadaşlarımızla fln. Dediğim gibi sağlık sorunumuzda yok, kararında içeriz sarhoş olduğumu bilmem senelerdir.
Hamilelik ve doğum sonrası üç sene mesela hiç içmedik. Eşim de canım çekmesin diye içmedi. İçki öyle her içeni canavara çevirmez. Biz sarhoş da olmayız sesli kavga dahi etmeyiz. Ondan ben bu alkol konusunda yapılan yorumlara kızıyorum.
anladım szi içmeyi bilenlerdensiniz. her hafta içmek fazla gibi geldi bana ama. Tabiki kişi kendini biliyorsa zarar vermiyorsa sorun olmaz. ama ayet ve hadisleri okuyunca korkuyorum açıkçası ben. ama saygı duyarım içenlere bir çok arkadaşımda içer otururum onlarla.

anladım szi içmeyi bilenlerdensiniz. her hafta içmek fazla gibi geldi bana ama. Tabiki kişi kendini biliyorsa zarar vermiyorsa sorun olmaz. ama ayet ve hadisleri okuyunca korkuyorum açıkçası ben. ama saygı duyarım içenlere bir çok arkadaşımda içer otururum onlarla.
Benim içmeyen arkadaşım da var, inançlı arkadaşım da var. Saygı duyuyorum. Ama her hafta sabahtan akşama kadar içmediğin sürece inanın korkmaya gerek yok. Biz mesela her şey dahil tatile gidince deyim yerindeyse öküz gibi içiyoruz ama dönünce normal düzene dönüyoruz

Hanimefendi demek ki kocanızın prensesi değilmişsiniz. Bir insan neden böyle bir nick alır ki? Neyse .
Eğer bir şeyi istemiyorsanız dik durun. Alkolü size tercih ediyorsa yapacak bir şey yok.
Aboo bende simdi farkettim 🤣

Biz ilk haftadan seviştik sevgiliyken. Gitmediğimiz tatil kaçamağı kalmadı. Ağvada jakuziler, Egede mavi turlar gırla gittik. Sonra paşa keyfimiz istedi evlendik. Evlendik Özgür özgür yaşıyoruz. Meyhaneye de gidiyoruz, çocuğumuz anneannnesinde kalınca yıldönümünde yine ağvadaki şömineli jakuzili yerlere de gittik. Mutluyuz iyi ki evlendik oh diyoruz. Bizim özgürlüğümüzün evliliğimize ne gibi bir götürüsü olacak anlamıyorum asla.
Seni hele hiç anlamıyorum. Kendin Özgür bir hayat istiyorsun sevişiyorsun. Evlenmek de istiyorsun. O zaman neden buna evlilik engel olur diyorsun. Engelse neden evlenmek istiyorsun. Gerçekten açıp beynini incelemek iyice bak ak istiyorum
Ferhans şu anda tırnaklarını kemiriyor🤭.

Ben katılmıyorum. Evlenirken belli kriterlere göre seçiyoruz evleneceğimiz kişiyi. İçen biri için ne var arada içsin demek basit ama evlenirken alkolü yok diye bu adamı seçtiyse, ailesinde alkolü tabu gibi kafasında kodladıysa konu sahibi için dert olmasını anlarım. Ne bileyim evlenirken size uyumlu diye gördüğünüz eşinizin tam tersi konuda tamamen değiştiğini düşünün. Buna Bi çok örnek verilebilir siz kendi zihninizde eşinizin asla olmasını istemediğiniz, ya da eşinizin sizin asla olmasını istemediğiniz kişiye dönüştüğünüzü düşünün. Evlilik öncesi zaten arada İçen biri olsaydı ve konu sahibi Bi noktadan sonra artık içmesine karışmış olsaydı o zamanda konu sahibi haksız olurdu. Bir de adam her kavgada işine gelirse, beğenmiyorsan ayrıl diyormuş.

Etrafımda gözlemlediğim şeylerden biri evlilik öncesi de içiyorlar ama bunu söylemiyorlar.

Dediğiniz gibi sevgili yada görücü usuul farketmeksizin herkes eş adayını kendi hassasiyetlerine göre seçiyor.

Mesele anne evine gidip beni çok seviyor demekle çözülmez ama hoşgörmekle de çözülmez.

Öff şöyle içeriz böyle içeriz, sen de iç, içsin ne olacak tarzı yorumlar ne mana?
Kadın inancı sebebiyle içmiyor, içen adamla da evli kalmak istemiyor. Bu kadar net.
Bu ülkede alkole karşı biri varsa çoğu inanç hasebiyle,ufak bir kısmı da sağlıksız olduğundan karşıdır içkiye. Yani sormak bile gereksiz. Neden istemediğini anlamıyor musunuz gerçekten?
Sırf inancından ötürü içmediğini söyleyenler linçlenmiş, beğenmedimler, kahkahalar havada uçuşmuş. Hani herkes özgürdü?
İçen içsin. İçmeyen içmesin.
İçenler içenlerle, içmeyenler içmeyenlerle evlensin.Başta içmeyip sonradan yalan söyleyenler de boşanmayı hak ediyor. Yalancılık var bir kere.
Ayrıca her kavgada boşanma ağıza alınıyor.
Bu konuyu açmak bile gereksiz.
İçki kırmızı çizgimdir diyorsan boşanmalısın pirenses.

Günah ve haram olduğu için istemiyorlar. Bende sevmiyorum kullanmıyorum ancak kendime şunu diyorum karşındakinden kıyafetine makyajına işine saygı duymasını bekliyorsun o zaman send sona saygı duyacaksın. Sonrada durup düşünüyorum. Saygı görmek için günah olan bişeyi mi kabul edeceksin sonuçta evet az tüketse bile eve getiriyorsa evin bereketi kaçabilir ama evinde içmesi de dışarıda içmesinden iyidir. Şarap faydalı demişsiniz ama şarap konusunda ayetler var ve içkili ordtamda bulunmam içki masasında oturmak da bir o kdar günah. Benimde bir arkadaşım var. Eş seçiminde çok seçici. Görüştüğğ bir erkeğin sosyal medyada bir fotosunda masada içki görmüş. Sırf bir
Fotodaki detay yüzünden çocukla görüşmeyi kesti. Oysaki diğer tüm kriterlerini karşılıyordu. Konu sahibinde hassas belliki.
İlla konuyu getiriyorsunuz şuna ya.
İnançlı olan insan Allah korkusuna inancından içmez, karım kocam vs kabul etmeyecek beni, yok evliliğim bozulmasın o beni istesin diye yeminler ettim de bıraktım diye değil.
Asıl bu şirk koşmaktır, tövbe tövbe ne haddine kulun kula zorbalığı ya da yasakları, kendini kabul ettirmesi ya da tehditleri vs.
Karısına mı yaranmaya içmeyecek, ne demek bu?
İyilik yapacağım diye cılkı çıkıyor meselenin.
Tercih etmeyen içmez, gitmez.
Ama edene de yaptırım gücünü kendinde bulması resmen yukarıda yazdığım şeydir.
Adam içiyor, net.
İstemiyorsa ayrılır ama ona bunu dayatmaya kendine benzetmeye hakkı olamaz.

Yalnız Mügelerin Esraların programlarında ihanete uğrayanlar, karısı/kocası evden kaçanlar, namus adı altında cinayet işleyenler hep sizin düşünce yapısındakiler o nasıl olacak ? Birbirine özel alan tanıyanlar, evliliğine ve eşine saygı duyanlar gayet mutlu mesut yaşıyor. Ne demişler herkesin hayatına kimse karışamaz
Ben de inanamadım zaten bu yazdığıma.sana katılıyorum.kafam bozuktu heralde o zamanlar.

Hanimefendi demek ki kocanızın prensesi değilmişsiniz. Bir insan neden böyle bir nick alır ki? Neyse .
Eğer bir şeyi istemiyorsanız dik durun. Alkolü size tercih ediyorsa yapacak bir şey yok.
ay prensesi de yanlış yazmış gramer anksiyetem tuttu:işsiz:

içip içip sizi dövüyor mu ? ya da evine bakmayıp tüm parayı alkole mi yatırıyor ? ya da size de zorla içirmeye mi çalışıyor?

rahatsız olma sebebiniz tam olarak nedir ? evlilikte kişisel tercihlere biraz saygı duyulmalı eğer aile içi huzursuzluğa sebep vermiyorsa. yani tek sorun eşinizin alkol alıp günaha girdiğini düşünmeniz ise abartılı tepki veriyorsunuz. biraz daha tolerans göstererek daha mutlu olabilirsiniz.

ama illa ki bu benim kırmızı çizgim ağzına alkol sürmeyecek diyorsanız da boşanacaksınız. eşiniz ne kadar yemin etse de içmeye devam eder, kimse kimse için değişmez sadece değişiyormuş gibi yapar.

Bu nasıl nick??? Bunu konuşup orta yol bulabilirsiniz, zira sizde prenses değilsiniz? Bunun için boşanacaksanız kararlı olun dönmeyin eve. Hem evi terk ediyorsunuz, hem kv arasın yalvarsın geri döneyim diye bekliyorsunuz.. sahi ne istiyorsunuz? Geri dönüp, gelmeyecektim annen çok ısrar etti mi diyeceksiniz. Gerek yok, boşanmazsınız. Eşinizde biraz daha dikkat edip az içer. Zira alkolü size tercih etmiş zaten. Kimse değişmez. Sizi de kandıramaz kendini kandırır. Bir de kişisel görüşüm sevgi bilinmez, hissedilir..

Haklısın konu sahibi babanın evinden dönme sakın
Blöf yapıyor kocan sakın düşme boşanmaksa boşanmak sonuna kadar!
Sakın ha cayma bu sefer adam rahat rahat içersin

Ayrıca kadın müslümansa kocasıının içmesini istememesi normal herşeyi bu kadar normalleştirmeyin.

Yani uyuşturucu olsa anlarım sonuna kadar da hak veririm size. Ama alkol alması niye bu kadar sorun? Tüm parayı alemlerde mi yiyor? Her akşam çıkıp sizi ve evi ihmal mi ediyor? Alkol aldığı arkadaşları mı tekin insanlar değil? Veya içince sapıtıyor mu? Kendini rezil mi ediyor şiddete mi yöneliyor veya küfelik mi oluyor?

Bunların hiçbiri yoksa eşinizin bile hayatına bu kadar karışmazsınız. Bi de böyle birşey için çocuklarınızın üzerine yemin edilmesine izin vermeyin. Hiçbirşey için izin vermeyin gerçi
Ben ve eşim dini hassasiyeti olan insanlarız. Eşim şimdi içki içmeye başlasa rahatsız olur, boşanırım. Çünkü ben evlenirken içmiyordu, ben evlenirken kendi yaşam tarzıma göre biri ile evlendim. Kalkıp zaten içki içen bir adamı değiştirmeye kalkmadım ki, konu sahibinin tek derdi buysa haklı ve boşanması gerekiyor bana göre. İçki herkes için ne var bunda diye baktığımız bir şey değil ki, ben Müslümanım ve benim dinime göre bu haram. Evlendiğim kisiyi de ona göre seçiyorum, uyuşmazsak ayrılırız, bitti.

Back
X