Bence özgüven verilmeye çalışılarak verilebilecek bir şey değil. Öyle olsaydi benim oğlum da özgüven patlaması olmalıydı. Anaokulunda terapi aldı, şuan 3.sinifta yine terapi alıyor.
Kızım bir nebze daha iyi, ama o da anaokulunda bir oyuncak tren varmış, aylarca eline alamamış. Anlatıp duruyor arkadaşlarım bana vermiyordu diye
Benim tespitim, özgüvenli çocuklar abartı derecede ilgi gösterilmeyen, aşırı derecede korunmayan, kendi başının çaresine bakmaya alışmış çocuklar oluyor.
Annemin apartmanında bir kadın var, kızı oğlumla aynı yaşta. Kız 7 yaşındayken okuldan çıkıp parkta annesinin işten gelmesini bekliyordu aç susuz. Üstelik annesinin çalışmaya ihtiyacı yoktu, eşinin durumu gayet iyiydi. Annemle benim aklımız çıkıyordu parkta gozetliyorduk başına bir iş gelmesin diye. Eline yiyecek tutusturuyorduk. Benim oğlum daha evin yanındaki bakkala gidemezken kızı iki caddeli bir yoldan Bim' e gönderiyordu annesi

Yani tabi bu çok uç bir örnek, bence annesi sorumsuzun önde gideni, saygı duyulacak bir yanı yok. Ama kız şimdi 3. Sınıfta kızımı da, oğlumu da, beni de cebinden çıkarır