• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Beni en iyi ben zayıflatırım :)

biricik mericik

Büyü de gel melegimm :D
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2008
864
503
648
İstanbul
Merhaba kızlar,
1,63 boyunda şuan 66,5 kg ağırlığında son derece iştahlı bir kadınım. Bu kiloya 77,4 kg dan dukan diyeti ile düştüm. Ama malesef irademe hakim olamayıp dukan diyetini bıraktım. 4 aydır eski iştahlı yaşantıma döndüm. Dukan yaparken gördüğüm en düşük kilo 62,5 tu. Yani 4 kg'nun 2 kg su ödem farkı olsa 2 kg almışım gibi görünüyor :(

Beni 2 kg endişelendirmiyor açıkçası. Dr Dukanın "eski nedenler eski sonuçları doğurur" diye bir sözü vardı. Son aylardaki beslenme tarzımın eski kilolarımı geri getireceğinden endişeleniyorum ben. Dukan diyetinin güçlendirme-koruma evrelerini yapmam için de artık çok geç. Açıkçası soğudum da dukandan. Aslında en sadık olması gereken kişi bendim bu kadar kilo verdikten sonra ama sağlıksız olduğuna dair bir sürü eleştiri okuyunca insanın hevesi kaçıyor.

Son bir aydır didik didik hayalimdeki 57 kg ya ulaşmamı sağlayacak, bana dukanın yaşattığı mucizeyi yaşatacak bir diyet arıyorum. Yok böyle bir diyet malesef :( İsveç diyeti-Holywood diyeti vs bana uymuyor çünkü çalışıyorum.. Öğlen önüme ne geleceğini ben seçemiyorum. Ben de kendi listemi yapmaya karar verdim. Bu sayfa ile de kendi kendimi motive etmeye çalışacağım. Eşlik etmek isteyenler olursa seve seve birbirimize destek olabiliriz diye düşünüyorum.

Benim bu iştahım yüzünden sofraya mümkün olduğunca seyrek oturmam gerekiyor. O yüzden Hafta içi kahvaltım kocaman bir kupa light sütlü capucino'dan oluşsun. İlk bir kaç hafta içine 2 tane tatlandırıcı atmam serbest olsun.
Oturup kahvaltı etme lüksüm sadece hafta sonları olsun. Onlarda da kahvaltıya karşılık en az 40 dk ek spor yapmak zorunda olayım. Kahvaltı saatim hafta içi 08:30, hafta sonu 10:00.

Ara öğün olarak saat 10:15'te bir kupa yeşil çay ve 2 adet kuru kayısı olsun. Ayrıca 11:15'te de bir kupa yeşil çay içeyim.(bunlara reminder ayarlıyorum her güne)

Öğlen yemeği 12:00'de

Öğlen : Harika yemekler çıkan bir yerde çalıştığım için malesef kendimi çok kısıtlayamayacağım öğlen yemeği için. Sadece pilav-makarna türünden kesinlikle almayacağım. Tatlı serbest olsun öğlen bana :) benden çok mu sanki :) Ekmek zaten yemiyorum. Mesela öğlen toplam yediklerim 600 kaloriyi geçmesin...

saat 1'de ve 4'te yeşil çay.
15:30 ara öğün: Bu saatlerde biraz acıkır gibi oluyorum, yarım kupa light sütlü capucino.(çok acıkırsam 1 kupaya çıkarabilirim)
17:00 ara öğün: hergün bu saatte az yağlı ayran içeyim, enerji dolayım :)

İşten çıkış saatim 18:00

Ve zurnanın zırt deliği işte burası... Her diyetimin kırılma noktası. Kayınvalidemin pişirdiği kalori bombası yemekler... Çocuğumun yemesini sağlamak için sofraya oturmak zorunda oluşum... Saat sekizde çocuğu uyutmak için yatağa gitmek zorunda olmam... Acaba sadece ekmeği yasaklasam kendime bir işe yarar mı? En iyisi şu yöntemi denemek galiba;
o gün olan yemekten tabağıma sadece 6 kaşık almak.. En azından bugün bu yöntemi deneyeyim. Yemekten sonra saat 19:50'ye kadar koşu bandında zaman geçirmeye çalışayım. Benim koşu bandımla bu biraz zor malesef çünkü kendisi külüstür ve manyetik olması dolayısıyla çok yorucu ve rahatsız edici derecede gürültücü. Çocuğum uyuduktan sonra da kocacığımın kahvesini yapar, yeşil çayımı alır Tv nin karşısında yanına kıvrılırım :)

Bilmis bilmis konusuyormus gibi olmaz umarim ama fikrimi soylemeden gecemeyecegim. Tatlandirici yerine baska cozumler bulmak iyi olabilir diye dusunuyorum. Yanina tatli ihtiyacinizi karsilayacak dogal birseyler. Hurma ya da baska bir kuru meyve ?

Bilmis bilmis konusuyormus gibi olmaz umarim ama fikrimi soylemeden gecemeyecegim. Tatlandirici yerine baska cozumler bulmak iyi olabilir diye dusunuyorum. Yanina tatli ihtiyacinizi karsilayacak dogal birseyler. Hurma ya da baska bir kuru meyve ?
rica ederim bilmiş bilmiş olur mu hiç ... Teşekkür ederim katkıda bulunduğun için. Ama ben şekersiz içemiyorum ki :( Yani kahvemi kuru meyve ile nasıl tatlandırabilirim bilmiyorum. Ama amacım azalta azalta tamamen bırakmak. Ben bir bardak çaya 2, ajda bardaksa 3 küp şeker atıyordum. Şimdi ajdaya yarım küp şeker yetiyor. Bir kupa kahveye 5 tatlandırıcı atıyordum. Diyet yapmayanlar bile sıvı tremisu içiyorsun diye dalga geçiyordu:) Umarım kısa zamanda hiç tatlandırıcısız içmeyi başarabilirim. Ama kuru meyve ile tatlandırmanın bir yolu varsa denerim tabi

Ben de eskiden oyleydim. Bir cay fincanina 3 tatli kasigi seker atiyordum. Sonra yaninda tatli olan bi meyve yiyip seker ihtiyacimi oyle karsilamaya basladim. Azaltarak epey denedim ama olmadi sonra birden biraktim ,) insallah cabucak istedigin kiloya ulasirsin

Sevgili günlüğüm, seni de diyetimi de unutmadım merak etme. Henüz tüm kuralları uygulamayı başaramış olsam da kararımdan vazgeçmedim. Bugün kahvaltım 2 ufacık elmalı kurabiye ile oldu. Bu yüzden süt içmedim. Öğlen de bir kase mercimek çorbası ve bir porsiyon salata. Akşama da bozmak yok :) Çünkü yarın sabah tartılacağım... Bir yolunu bulup en kısa zamanda ölçülerimi de alacağım.

Bu işi daha somut hale getirmek için hedef belirledim bakalım.
Valla rakamlar listede harika duruyor bakalım başarabilecek miyim :)
30.10.2014 65,5
04.11.2014 65,0
10.11.2014 64,3
14.11.2014 63,9
17.11.2014 63,5
21.11.2014 63,1
25.11.2014 62,7
29.11.2014 62,2
03.12.2014 61,8
07.12.2014 61,4
11.12.2014 60,9
15.12.2014 60,5
19.12.2014 60,1
23.12.2014 59,6
27.12.2014 59,2
31.12.2014 58,8

Aaa eski topiğimi buldum, hüzün doldum :( 65 kg mu??? Şimdi hedefim 65 kg! Aradan bir hamilelik ve bir sürü sürdürülemeyen diyet, az verip çok almalar geçti...
Ama kendime son bir şans veriyorum. bu sefer oldu oldu, olmadı ben de bu zayıflama sevdasını bırakıyorum....

Merhaba kızlar,
1,63 boyunda şuan 66,5 kg ağırlığında son derece iştahlı bir kadınım. Bu kiloya 77,4 kg dan dukan diyeti ile düştüm. Ama malesef irademe hakim olamayıp dukan diyetini bıraktım. 4 aydır eski iştahlı yaşantıma döndüm. Dukan yaparken gördüğüm en düşük kilo 62,5 tu. Yani 4 kg'nun 2 kg su ödem farkı olsa 2 kg almışım gibi görünüyor :KK43:

Beni 2 kg endişelendirmiyor açıkçası. Dr Dukanın "eski nedenler eski sonuçları doğurur" diye bir sözü vardı. Son aylardaki beslenme tarzımın eski kilolarımı geri getireceğinden endişeleniyorum ben. Dukan diyetinin güçlendirme-koruma evrelerini yapmam için de artık çok geç. Açıkçası soğudum da dukandan. Aslında en sadık olması gereken kişi bendim bu kadar kilo verdikten sonra ama sağlıksız olduğuna dair bir sürü eleştiri okuyunca insanın hevesi kaçıyor.

Son bir aydır didik didik hayalimdeki 57 kg ya ulaşmamı sağlayacak, bana dukanın yaşattığı mucizeyi yaşatacak bir diyet arıyorum. Yok böyle bir diyet malesef :KK43: İsveç diyeti-Holywood diyeti vs bana uymuyor çünkü çalışıyorum.. Öğlen önüme ne geleceğini ben seçemiyorum. Ben de kendi listemi yapmaya karar verdim. Bu sayfa ile de kendi kendimi motive etmeye çalışacağım. Eşlik etmek isteyenler olursa seve seve birbirimize destek olabiliriz diye düşünüyorum.
Dernek kursak kurarız biliyo musun 160’lı Boylarda 60’lı Kilolarda olup 57-58’e düşmek isteyenler derneği :))))))))

Aaa eski topiğimi buldum, hüzün doldum :KK43: 65 kg mu??? Şimdi hedefim 65 kg! Aradan bir hamilelik ve bir sürü sürdürülemeyen diyet, az verip çok almalar geçti...
Ama kendime son bir şans veriyorum. bu sefer oldu oldu, olmadı ben de bu zayıflama sevdasını bırakıyorum....
Başarılar En Büyük KK

Uzılme hepımız aynıyız kımse verdıgı kılo d sabıt kalmıyor ya az ya cok....Allah kolaylık versin basarırsın basarırız yeterkı istiyelım

Bu sefer kendime çok kızgınım.
Son bir şansım var zayıflamak için yine başaramazsam rejim işlerini bırakıyorum, yapıp yemeye döneceğim.
Tartılmamaya, dar giyinmemeye karar vereceğim :(

Yaşasın ilk gün diyetimi hiç bozmadan yaptım hem de çok kolaydı:KK76:
spor biraz az yaptım, sadece 80 ip atladım ama ilkin günahı olmaz:KK49:
40+40=80 atladım kalbim böğrümden fırlayacaktı, yok mu bunun kolay bi yolu!!!
dün sabah tartıda 73,8 i görüp diyete karar vermiştim.
kahvaltıda 2 dilim kepekli tost ekmeğine peynirli tost
öğlen ve akşam mercimek yemeği +salata + yoğurt yedim.
Bu sabah 73,0 çıktım. Bence hiç fena değil.:dua:

Ve evet hala başaramadım. Ya da biraz olumlu cümle koyayım. Başarı hala geçmişte kalmadı, ulaşılabilir :D
Çok saçma oldu tamam. :olamaz:

Artık zayıflayamıyorum. Arkasını getirmeye çalıştığım bayaa emek verdiğim girişimlerim oluyor ama sonuç yok. 76'lara kadar çıktım geçtiğimiz aylarda. 2 Diyetisyenle görüştüm... Diyetisyenlerle yavaş ilerliyor. Onların beklediğinden de yavaş. 71-72 lerde takıldım inemiyorum.

Binbir umutla Dr. Can Çiftiçi'nin ketofasting kitabını aldım ama hayal kırıklığına uğradım. Ne yapacağımı bilmiyorum.

Back
X