• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Beni gezmeye götürmeyen odun sevgili

Konu sahibi lütfen dün açılan “fikir verebilir misiniz konu boşanma” başlıklı konuyu okur musunuz.8 aylık evlilik boşanmaya doğru gidiyor konunuz neredeyse aynı.
Orada adam sevgiliyken geziyormuş bir de. Konu sahibesine Londra bileti filan almış. Evlenince o hale gelmiş. Buradaki adam Londra bileti alıp gelse kızcağız bayılacak mutluluktan.

Hayır tüm erkekler böyle değil tabii ki. Plan da yaparız ama çoğunlukla kafamıza göre atlar gideriz. Geceleri bile uyku tutmayınca çıkıp sahil gezdiğimiz, bira içtiğimiz, kokoreç midye yedigimiz zamanlar olur. Evde TV başında hayat mı geçer?

Evlilik teklifi almadan mi evlenmeye karar verip aileleri tanistirdiniz?
Evet tanıştırıp enerjilerine bi bakmak istedik
O değilde insanların çoğu evlilik teklifi bile almıyor veya nişandan sonra alıyor benim için aileler çok önemli olduğu için bir an önce tanıştırmak istedik niye şaşırdınız ki??

Ya birde insan iyi hissetmediği bir ilişkiyi şartmış gibi neden evliliğe götürmek ister? Cidden merak ediyorum bunu. Evlenince göreceğiniz de çok belli yani. Insan hayret ediyor.
Aynen.
Zaten flört sevgililik gibi süreç bir birini tanıma süreci değilimdir,evet ben bu insanla bir ömür geçirebilirim her şeyimizle uyumluyuz veya yok ya ben bununla yapamam diyebilmek için?Uygun olmadığını bile bile evlilik yapınca eşim değişti,konuşacak konumuz yok,beni görmezden geliyor,hiç bir paylaşımımız yok diye konular açılıyor tabi bu süreçte en az bir çocuk şart.Babasına çok düşkün veya çocuğum elimi kolumu bağlıyor yoksa bir dakika durmam var

O değilde insanların çoğu evlilik teklifi bile almıyor veya nişandan sonra alıyor benim için aileler çok önemli olduğu için bir an önce tanıştırmak istedik niye şaşırdınız ki??
Bir kadın kendi emin olmadığı birini aile ile tanıştırır mı?boşu boşuna ifşalar mı?yarın kafanızın uyuşmadığına karar verirseniz başka birini daha mı tanıştıracaksınız?
Aile onayı tabiki çok önemli ama siz kendiniz bile emin değilsiniz içinize sinmiyor bu adam o bakımdan

Bir kadın kendi emin olmadığı birini aile ile tanıştırır mı?boşu boşuna ifşalar mı?yarın kafanızın uyuşmadığına karar verirseniz başka birini daha mı tanıştıracaksınız?
Aile onayı tabiki çok önemli ama siz kendiniz bile emin değilsiniz içinize sinmiyor bu adam o bakımdan
Yoo tam tersi bir kadın ailesinin de tecrübesinden bilgisinden düşüncesinden yararlanmak için tanıştırabilir
Ve evet yarın bi gün olmazsa bir başkasıyla ilgili de tanıştırabilirim

Yoo tam tersi bir kadın ailesinin de tecrübesinden bilgisinden düşüncesinden yararlanmak için tanıştırabilir
Ve evet yarın bi gün olmazsa bir başkasıyla ilgili de tanıştırabilirim
Benim içime sinmeyen tam emin olamadığım adamı ailem beğense ne olacak?

Benim içime sinmeyen tam emin olamadığım adamı ailem beğense ne olacak?
Bir insanın içine sinse veya herşey mükemmel olsa konu açmaz zaten..
bu forumun da amacı başka bakışlar fikirler almak
Belki ben abartıyorum denilebilir mesela
Veya tam tersi bu adamla işin ne gibi yorumlar..
ben zaten emin olsam neden konu açayım ki buraya bu şekilde konu açan ilk kadın ben değilim son da olmayacağım
Bu forumun amacı da problemlere farklı bakışlar kazandırmak yargılamak değil

Bir insanın içine sinse veya herşey mükemmel olsa konu açmaz zaten..
bu forumun da amacı başka bakışlar fikirler almak
Belki ben abartıyorum denilebilir mesela
Veya tam tersi bu adamla işin ne gibi yorumlar..
ben zaten emin olsam neden konu açayım ki buraya bu şekilde konu açan ilk kadın ben değilim son da olmayacağım
Bu forumun amacı da problemlere farklı bakışlar kazandırmak yargılamak değil
Neden konu açtınız mı dedim?
Ve evet farklı fikirler almak için açmışsınız ben de fikrimi yazdım?

Nasıl bir çevrede yaşıyorsun da evlilik teklifi almadan aile tanıştırmayı daha doğrusu evlilik kararı almayı normal karşılıyorsun bilmiyorum ama çok üzüldüm konuyu okuyunca senin için. İnsanların çoğu evlilik teklifi bile almıyor diye avunmak bir okuyucu olarak nasıl kötü hissettirdi şu an bana anlatamam.

Ortaklaşa para koyup tatile gitme fikri atsanız ortaya? Veya önerdiniz mi, bilmiyorum.

Bende benim adamı eve sokamıyorum. Hafta sonu geldimi 3 saat evde oturuyorsa balık gibi nefes alamamaya başlıyor😅. Hemen bir plan program peşine düşüyor benide buna zorluyor. Dün akşam saat 10 hava soguk demedi çoçuk üsür demedi sahilde 10 bin adım attırdı bize zorla.. Ben ona göre biraz daha üşengec kalıyorum ki çalışmıyorum evdeyim. Çalışsaydım eger gezme sevdası yüzünden çok çatışırdık. Eminim dinlenmek isterdim evde. Evlilikte denge önemli, iki tarafın da istemesi lazım, hele bir erkek bir seyi zorla yapıyorsa o çok zorlar kadını. Nişanı biraz uzatmalısın iyice tanıyın birbirinizi çünkü evlenince bu hali hiç çekilmez bir hal alabilir sizin için.

Son düzenleme:
Adam iyidir hoştur eminim siz de öylesinizdir de o kadar farklı zevkleriniz var ki… İlişkiyi nasıl nişanlanma evresine getirdiniz anlamadım.

Çiftlerin beraber sosyalleşmesini gerektiğini düşünürüm. Benimle tatile gelmek istemeyen adamı ben de istemem. Tatil alışkanlığı çok önemli.

Ama siz ayni kafalarda degilsinizki evlenincede bu aorun her zaman olucak ve basit bisey degil o hep evde oturmak isteyecek hep catisacaksiniz. Ben olsam bu tatilide onun yanina giderim eger yine hicbisey yapmamissa ozenilmis bir evlilik teklifi etmezse oturur konusur ayrilirdim. Ayni bakis acisinda olmadiginiz biriyle mutlu olamazsiniz bende gezmeyi cok severim esim evde duralim dese yada bana ayak uydurmasa yilar boyle gecermiydi gecmezdi

Ayyy 70 yaşında dede bu.

Ben de kendiliğimden plan yapmam ama biri yapsa teklif etse asla hayır demem. Sadece kendim araştırmayı sevmiyorum. Sizinkine hazır plan sunuyorsunuz pahalı diyor bilmem ne diyor.

Bu adam balonla dolaşırken evlilik teklif etse ne olur? Göz boyamak olur, evlenince kaldığı yerden devam. Kadınlarda gereksiz bir ben bunu değiştiririm özgüveni var ama değişmez ki.

Bu kafayı anlamıyorum sürekli sevgilim beni gezdirsin tatile götürsün etsin saçma geliyor ikinizin kafası aynı değilse çok mutsuz olursunuz beklenti içinde olmak karşındakinin bunu yapmayacak olması çok üzer. kendi adıma beklentimi karşılamayan beni önemsemediğini düşündüğüm şımartmayan adamla işim olmaz. Ama hayatımdaki adam böyle şeyler yapmıyorsa derim kendi kendime demek ki bu ilişkide olmamam lazım. Çünkü o adamı ben seçtim ilişkiyi ben yaşıyorum demek ki benim suçum bana uygun birini bulmam lazımdı. Evet ekonomi kötü ama olay ekonomi değil yani evlilik teklifi yapmak hediye almak gezmek bunlar ekonomi gerektirmiyor bence. Romantik olan önemseyen adam bir şekilde bunu gösteriyor. Evlenince ne olacak oturacak tv karşısında. Bazen öyle fırsatlar oluyor ki gerçekten çok ucuza güzel vakit geçirme şansı oluyor

Günaydın kk üyeleri
Öncelikle canım ülkeme geçmiş olsun diyerek başlamak istiyorum.
Dert değil belki de benimkisi ama Dışarıdan bi göze ihtiyacım olduğu için yazıyorum bunları.
Uzun süreli bi ilişkim var yaza nişan yapmayı düşünüyoruz.
Çalışıyorum ben yıllık iznim var birkaç ay sonra (sevgilimin yıllık izni yok haftasonu boş sadece) farklı şehirlerdeyiz. Ben gezmeyi ve yeni yerler görmeyi çok seven biriyim. Sevgilim de bir o kadar yanımda olsun da yeter modunda enerjisi bana göre düşük bi insan..
yanına gittiğimde zaten tüm gün işten gelmesini bekliyorum haftasonları desem işte bulunduğu yerlerde arada dışarıda bi yerde yemek yiyerek geçiriyoruz.
Şu aralar pek vaktim olmadığı için yanına yıllık iznimde gidicem sonrasında zaten nişan malum. Hal böyle olunca açıkçası yanına gittiğimde evlilik teklifi edeceğini düşünüyorum. Konudan konuya atlamış gibi oluyorum. Genel olarak doğum günlerim özel günler vs hep hayal kırıklığı ile geçti çok özensiz biri ve birşeyler yapmış olmak için yapıyor. Evlilik teklifinde de düşünüp romantik bir organizasyon yapacağını da hiç beklemiyorum ondan.
Geçen gün instagramda çok güzel bir tatil yeri keşfettim.onun bulunduğu şehire de birkaç saat uzaklıkta. Aşırı romantik.. beni öyle bir yere götürüp süpriz yapsa dünyanın en mutlu insanı olurdum sanırım.
Çok beğendiğim için dayanamayıp ona attım gidelim mi yıllık iznimde diye. Her zamanki gibi benim iznim mi var dedi. Haftasonların boş dedim, bir iki gün kalıp geliriz çok zor değil dedim. Ben haftasonları seni bir iki gün görmek için gelmeyi biliyorum başka ilden dedim. Bakarız dedi. Birkaç gün önce bakmış fiyatı çok dedi (inanın onu zorlayacak bir rakam değil piyasanın altındaydı bence)
Bende sen bilirsin dedim birşey demedim. Benden olsun diyorum ona da hayır diyo..
Ama ben olsam sevgilim bu kadar beğense bir yeri kesinlikle tamam derdim. Dediğim gibi onu asla zorlayacak bir rakam değil.
Sonrasında tamam gitmeyelim dedik o başka yerler bakarım filan dedi. Birşey demedim ama orayı çok beğendiğim için çok üzüldüm belli de ettim üzüldüğümü.
Zamanında da hep bu tarz şeyler yaşadık ve hep gerekse hava koşulları gerek parası gerek yorgunluğu derken hep yalan oldu gezme hayallerim. Yılların kini olduğu için içimde eğer bir yere gitmeyeceksek gelmiyorum dedim. Çünkü aylardır arkadaşlarım gezmek istiyor ve benim uygun olduğum vakitleri hep sorarlar. Bende benim bir kere yıllık iznim var evine gelip kös kös oturarak geçirmek istemiyorum birşey yapmayacaksak bana söyle ben arkadaşlarımla plan yapıcam dedim.
Çok alındı. İşte beni özlememişsin demekki filan dedi. Seni görmek bana her zaman yetiyor ama sen belli ki sıkılıyorsun dedi.
Biraz tartıştık bu sebeplerle.
Ben araştırmaya devam edicem dedi. Ama kızlar o kadar üzgünüm ki ve o kadar kırgınım ki anlatamam. Ben biliyorum evlilik teklifi edecek bana ve muhtemelen yine her zamanki özel günde yaptığı gibi uyduruk ve yapmış olmak için yapacak. Birkaç gündür o kadar kötü hissediyorum ki bu adamla evlenmeyi düşünmek doğru bi fikir mi diye bile düşündüm.
Hep bir bahanesi var gezmemek için. Onunla aynı işi yapan arkadaşları sevgililerini bir sürü şehire götürdü gezmeye. Yapan yapıyor yani. Ama biz bugüne kadar sayılıdır gezmeye gitmemiz ve hepsi de benim kinlenip kavga etmem üzerine yapılan planlar oldu ve bu sebeple mutlu bile olamadım.
Şimdi sorum şu: sevgilimin yanına gitmeyip arkadaşlarımla güzel bir tura mı çıksam veya gitsem bile sadece birkaç gün durup sonrasında arkadaşlarımla mı gezsem?
Ama bu nokta da da diyorum ki belki de bana çok güzel bir süpriz hazırlıyor (çünkü bu tarz bi ima yaptı konuşurken) ve ben bu süprizi mahvedip onu da üzmek istemiyorum. Ama bir yandan da eğer bu sefer de yanına gidip bir hayal kırıklığı yaşarsam belki de ayrılma kararı alıcam bilmiyorum kafam çok karışık.
En sevmediğin huyu da bu zaten. Diğer konularda gerçekten çok iyi biridir.
Bir ömür eşleriyle sevgilileriyle gezenleri izleyip sızlanırsın artık bu adamla tv karşısında

Back
X