beni kınayanlar...alın size iyi niyet

geçmiş olsun....
ama işte etrafında ki insanlar çok anlayışsızmış..
sen yinede koy tavrını yazık bebeğe...
ne gerek var yani hasta olan çocuk evinde kalsın..
annesi baksın..

bak canim zerre kadar ayni seyleri yasamadik ama
seni kendime yakin buluyorum sana karsi bir sempatim var

empati duygularim cok gelistigini dusunuyorum

kizim 10.5 aylik masallah bacaksizligina bakmadan kosuyor
emeklemeden yurumeye basladi sekiz disi cikti (Allahim nazarlardan korusun)
yurumesi ne guzel dimi herkes sasiriyor cunku ilk adimlarini tutunmadan 9.5 aylikken atti
ee ne oldu cocugumun yuzu duse duse mor icinde
sekiz disi cikti ne oldu hep ateslendi huysuzlandi
kotu bir anne degilim bunu kabul etmiyorum esim kesinlikle bana boyle bir imada bulunmadi
bulunamaz kimse "bir cocuguna bakamadin" diyemez
ama benim annem dedi
ne der biliyormusun?
-bu cocugu benim kadar kimse sevemez
-parmak kadar cocuga bakamadiniz
-ne bicim giydirdiniz
-ne kadar bunaltiyorsunuz
o kadar zoruma giderki birde kayinvalidemden duysam bunlari cildirirdim herhalde
esim ortaokul mezunu ne siir ne sanat onun ilgi alanina girmiyor
kafamiz uyussada cogu konuda uyusamayiz dert degil benim icin
nereye baglicam konuyu bende sasirdim bir yandan paylasiyim dedim
inan acini caresizligini hissediyorum demek istedigim
su ki
hersey senin ESINDE BITIYOR! yok otesi
elini masaya vursan?
"yuregine, diline, erkekligine guvenip
askina guvenip omrumu sana adadim ama sen her seferinde
haksizlik yaptin gururumu kirdin ezdirdin
ben caresiz degilim sadece aile olmanin kutsaliigina inanan
seni seven bir kadinim ama unutma benimde gururum var ailem var
diplomam var ellerimle kurabilecegim bir gelecegim var
sensiz olmayi goze aldirma bunu bu saaten sonra cok iyi yaparim"
diyebilmen daha onemlisi istemen lazim
yoksa inan bana senin hayatin boyle gececek
sen kendine inanmazsan esine bagimli yasayacaksin
onsuz nefes almadigini dusunuyorsun ama bak iste canindan can bir bebegin var
onunda guclu bir annesi olsun olmazmi?!
ifsa etme kocani kocani kocana ifsa et edeceksen
cahil anasi danasi seni korukleyen atesten baska bir sey olmaz

bosversene sairligini

bu arkadaşın yazdığı her şeye başından sonuna katılıyorum, bak turkmengelini diğer açtığın konularıda biliyorum. sen o evde oldukça hatta daha ilerisini söylim sen o adamla evli oldukça bu sorunlarından kurtulamassın. inan bana senin için çok üzülüyorum, sana yapılanlar, yaşadıkların katlanılabilcek şeyler değil. eşinle kavuşmak için verdiğin onca emek, zamanında yaşadığınız aşk, şuan ona duyduğun sevgi, evliliğini kurtarma mücadelen vs. bunların hiç biri bundan sonraki hayatını da bu cehennemin içinde yaşamanı gerektirmez. hayatta insanın başına her şey gelir, senin gibi kaç kişi var ne büyük aşkla evlenmiş ama boşanmış, sonuçta çokda mutlu olmuş, evli ama mutsuz hayatına bi son verip kendine hayatına ve en önemlisi çocuğuna bi şans daha verdiği için. senin ve oğlunun hayatınızın bu şekilde olmasına sebep tek kişi EŞİN. ne kaynanan ne eltin ne onların çoçukları. EŞİN böyle olmasaydı bu kadar aciz, sorumsuz, eşinin kıymetini bilmeyen, ana kuzusu vs. sen bu halde olmazdın. sen bu hayattan kurtulacaksan ya eşin ADAM olacak ya da sen çocuğunu da alıp gideceksin, o kocanıda anasıyla hak ettiği sefil yaşamla başbaşa bırakıp..

eşinin ailesi ve eşin çok anlayışsız cahil insanlarmış.senin anlattıklarından ben bunu anladım.şartların nasıl bilmiyorum ama o köyden o aileden uzaklaşmazsan bu sıkıntıların bitmez:50: eşinle ciddi bir şekilde konuş başka yere gitmek için ikna etmeye çalış canım:31:

Geçmiş olsun.Ben şuan üşütmeye bağlı bulantı ateş ve baş ağrısı yaşıyorum iki gündür öldüm resmen ben kaldıramazken minicik derdini anlatamayan bebecik ne yapsın.:5::5::5:Allah acil şifasını versin çok çok geçmiş olsun.

ben asla abarttıgını dusunmuyorum
cunku benımde ıkı tane ufak bebegım var ve onları herseyden korumak benım gorevım
hastalıklardan bılee
ben grıp nezle oldugum zaman agzımı amelıyat maskesıyle kapatırdım her daım evımde bulundururum..

isteyen abartıyorsun desın sonunda çeken anneler oluyor kımseye bırsey olmuyor

babasıda nenesıde ebesıde horul horul yatıyor ama anne sabahlara kadar ıcı yana yana uykusuz kalıyor

kımse anne kadar şefkatlı ve anne kadar iyi bakamaz ..ve coocuk hastalanıncada kımsenın ıcı anne kadar yanmaz....

............

bizim buralardada var o söylemler çocuguma ıyı bakarım ''üstüne çok düşüyorsun iyi değil serbest buyusun '' derler
cocugumla ilgilenmem '' ne biçim annesın derler''
çocugumu sıkı gıydırırım '' soğugada alışşın '' derler
cocugumu kısa kollu gıydırırım '' kızım hasta mı edıcen sabıyı..onun canı ne '' derler
cocuguma mama yaparım '' herseyı tatsın hep mama hep mama olmaz '' derler
cocuguma her seyden verırım '' aman kızım ne yapıyorsun o daha bılmez bogazına kacar mazallah '' derler
çocugumu erken uyuturum '' iyice yor daha guzel yatar'' derler
cocuugumu ıyıce yorarım '' kızım uyumazsa bıuyuyemez sıık sık uyut '' derler

herr şeye karısandan hayır gelmez
bır evladın huyunu anne bılır ne yıyıp ne ıctıgını nasıl uyudugunu hepsını anne bılır dısardan konusması kolay ...

malesef herkezin herşeye söyleyecek lafı oluyo amaçları konuşmuş olmak

eşine bahset yumuşakça eger hala aynı cevabı veriyorsa bence boşan ailende destekçiyse öyle bi ailede bugün sürtüşme yaşanmazsa yarın birgün mutlaka yaşanır ..

bunun iyilikle kötülükle alakası yok ki
söz konusu olan senin çocuğunun sağlığı en baştan söyleseydin bence
ben çok kızıyorum insanlara bulaşıcı bir hastalık varsa kızımda ben heekesi uyarırım ve çocukları bilhassa yaklaştırmam çocuğuma
insanlar neden bu kadar düşüncesiz gerçekten anlamıyorum
geçmiş olsun çocuğunuza da siz bir annesiniz ve elti ,kaynana vs .memnun etmekten çok bebeğinizin sağlığını düşünmelisiniz bırakın kim ne söylerse söylesin

Merhaba Türkmengelini
Açtığın konuları ve bu konuyu az çok okudum kayınvaliden ve eltinle aran düzeldi mi?
Bebeğin iyileşti mi ve sen de iyi misin?
Merak ettim:)

kızlar türkmengelini eşinden gizli giriyordu foruma. eşi evde yokken girip gelmesine yakın geçmişi silip çıkıyordu. acaba bir şey mi geldi başına :( burda tanıyan eden var mı kendisini ?

sana tamamen katılıyorum canım hatta eksiğin var fazlan yok az bile bence...yine sen nezaket çerçevesinde konuşmuşsun ben olsam saydırırdım...diyecem...tabi ama denilmiyor canım en fazla kibarca üç beş dokunduruluyor oda böyle tepki alıyor işte...bende mesela kayınvalidem bebeğim yeni doğmuşken sürekli yüzünden öpüyor diye eşime söylettirdim....aman efendim kimlerin kimlerin yanında başımıza kaktı durdu...aman ben torunumu bile öpmeye çekiniyorum diye acındı.... allah aşkına minicik üç günlük bebek şapır şupur öpülürmü yaa....ama bazı insanlar anlamıyor canım...çok titiz aman kıla tüye laf eder bi gelinim var, bizde büyüttük dört tane aslan gibi pisliğin mikrobun içinde büyüdüler zerre kadar hastalık kapmadılar, şimdiki gelinler bi aacaip anacım, yok mikrop kapar yok öpmeyin yok bağışıklığı gelişmedi falan der durur bizim gelinler...bıdı bıdı...

ben asla abarttıgını dusunmuyorum
cunku benımde ıkı tane ufak bebegım var ve onları herseyden korumak benım gorevım
hastalıklardan bılee
ben grıp nezle oldugum zaman agzımı amelıyat maskesıyle kapatırdım her daım evımde bulundururum..

isteyen abartıyorsun desın sonunda çeken anneler oluyor kımseye bırsey olmuyor

babasıda nenesıde ebesıde horul horul yatıyor ama anne sabahlara kadar ıcı yana yana uykusuz kalıyor

kımse anne kadar şefkatlı ve anne kadar iyi bakamaz ..ve coocuk hastalanıncada kımsenın ıcı anne kadar yanmaz....

............

bizim buralardada var o söylemler çocuguma ıyı bakarım ''üstüne çok düşüyorsun iyi değil serbest buyusun '' derler
cocugumla ilgilenmem '' ne biçim annesın derler''
çocugumu sıkı gıydırırım '' soğugada alışşın '' derler
cocugumu kısa kollu gıydırırım '' kızım hasta mı edıcen sabıyı..onun canı ne '' derler
cocuguma mama yaparım '' herseyı tatsın hep mama hep mama olmaz '' derler
cocuguma her seyden verırım '' aman kızım ne yapıyorsun o daha bılmez bogazına kacar mazallah '' derler
çocugumu erken uyuturum '' iyice yor daha guzel yatar'' derler
cocuugumu ıyıce yorarım '' kızım uyumazsa bıuyuyemez sıık sık uyut '' derler

herr şeye karısandan hayır gelmez
bır evladın huyunu anne bılır ne yıyıp ne ıctıgını nasıl uyudugunu hepsını anne bılır dısardan konusması kolay ...

Benim gibi baştan "çocuk benim çocuk, herşeyini ben bilirim, anne içgüdüsünden daha iyi bir şey yoktur" dedim. Bir daha ağzını açan olmadı. Bazıları güzellikten anlamıyor.

Senin yerinde olsam hiç takmam. Bırak göndermezlerse göndermesinler. İsterlerse surat assınlar. Sende bu vesileyle arana mesafe koymuş olursun işte.

Mrb ben konu sahibi arkadaşı merak ediyorum çok sık giriyordunuz foruma türkmengelini eşinizle aranız düzeldi mi? yoksa annenizin yanında mısınız ?

evet hatırlatalım, hasta elti çocuğu dün bizdeydi... bugün de bıraktılar...

sonuç:

oğlum da grip olmuş.. zavallıyı kucağımda sallaya sallaya zor uyuttum. burnu tıkalı, ememediği için sütümü sağıp kaşıkla verdim...ateşi var, halsiz... normalde yüzüstü yatmaktan nefret eder hemen dönerdi.. ama denemek için yatırdım, yavrum kafasını kaldırıp yüzüme bakıyor acılı acılı başı geri düşüyor...

kaynanamı aradım. "anne yengemgile dersem ayıp olur alınırlar. söyle hasta çocukları yollamasınlar, bak oğlanın ateşi düşmüyor grip olmuş" diye anlattım.. bir celallendi. "aman bilmem kiminkiler her gün hasta, ne oluyor yani.. aman bir daha göndermeyiz" ısrarla sakince "annecim çocukları gönderme demiyorum. hasta olanları göndermeyin bari. bak çocuğun bu hafta aşısı var. geçen sefer olanları unuttun mu yine mi fakültelik olalım" dedim.. dinlemedi bile. "hastayı da sağlamı da yollamayız!" dedi kapattı...

4. ay aşısında oğlumun gribi geçmemişti, 1 hafta çektik...süzüldü yavrum eridi gitti.. yeni toparlanıyorduk.. bu hafta 6. ay aşısı var..

ben şimdi ne yapayım? aha konuştum..aha iyi yenge oldum evime aldım...

kusura bakmayın ama oğlumu kucağımda öyle dudağını büzmüş gözüme bakarken görünce kimsenin hatrı gönlü gelmiyor aklıma...

aman dikkat et canım bu ara salgın var benimkide aynı durumdaydı 4 iğne yedi anca düzeldi 4 ilaç verdi doktor içirmekdezorlandım iğnelerle düzeldi yavrum

Canim cocuguna gecmis olsun,senin dogum hikayeni okumustum.

Allah yardimcin olsun,insanin esi insana yar olmayinca cok zor,sonucta hayatini onunla paylasmak icin birlestirdin.

ama diyorsun ya hani uzaklara geldim esim icin,intihar etmek istedim vs erkekler icin bu kadar fedakarlik etmeye degmez.

sen annesin ve baskalarinin cocuklarina bakmak zorunda degilsin!!!

biliyorum zoruna gidiyor seni düsünmemeleri hele hele esinin senin anneligini sanki siradan birseymis gibi görüpte sanki ne yapiyorsun ki sonunlari uyduruyorsun oturdugun yerden demesi inaniyorum ki seni cok kiriyordur.

öfkenide anliyorum ama sana zarari var be canim:50:

sanki kaynanana mi oluyor olan,sen güclü olmaya calismalisin yavrun icin,üzüntü sadece seni yipratir ve Allah korusun hasta eder.

derler ya hani dinsizin hakkindan imansiz gelirmis,sende sakince tavrini koymaya calis (kendimden biliyorum bazen cok zor) ama dedigin gibi ayrilip giten diyeckler bir iki cocuga bakmak zor geldi vs.

mümkünse esini al karsina ve ciddi bir konusma yap ama karsidakileri suclarcasina olmasin konusman cünkü esin herhalde saniyor ki senin onlara garezin var ama ona asil niyetini belirtmeye calis.

Allah yar ve yardimcin olsun.

Ben anlamıyorum bu insanları ve sizde çok haklısın ben bile grip olduğum zaman 5 yaşındaki yeğenime yaklaşmam bana çok düşkün olduğu halde öpmeye çalışsa bile öpmem/öptürmem bu bile bile hasta etmektir çocuğu. Evet doğrudur çocuğun mikroba ihtiyacı vardır ama bile bile hastalık bulaştırmak mikroba bağışıklık kazandırmak değildir çocuğu salarsın sokağa topraga oturur oynar, aynı şekilde yere bişey düşer ağzına alır üstelemezsin mikrop alacaksa doğal yollardan alır oda onu hasta etmez sonuçta. Ama gripli bir çocuğu bile bile yanına göndermek vicdansızlıktır nitekim bellidir ki bağışıklığı gelişmemiş bir çocuk ondan hasta olacaktır...
Babaanne, elti cahil, koca da cahil şair nediyim konuşmaktanda nalamazlar ki bunlar..:47:

bugün de herkes yonca yığmaya gitti.

kaynanam en küçük çocuğa bakacaktı. daha 1,5 yaşında. o da damda bulgur serecekmiş, bebek damdan düşer diye bana getirdi. Allahtan oğlum yatıyordu. ve yine Allahtan tam oğlum uyandı, annesigil geldi aldı bebeği. yoksa ne yapardım bilmem. kaynanam getirdiğinde durumumu anlattım. "anne nasıl bakayım çok hareketli çocuk, benimki de küçük" dedim ama kadın da çaresizdi. aldım mecbur. altını bezledim, yeni kalkmış üstü perişandı oğlumun büyük olduğundan giymediği sarı renk takımı vardı giydirdim, karnını doyurdum ama tam hareketli çağı sonuçta.. zapt edemiyordum. Rabbim ayarladı da şükür oğlumun kalkmasıyla annesinin gelmesi bir oldu.

haa ama bebeğin ablası 4 yaşındaki ben burada kalacağım dedi, annesigille gitmeyecekti, ki ben "çocukları tek göndermeyin, sizinle gelsin gitsin" diye herkesle konuşmuştum- o yüzden rahatça "ebenle gelirsin fıstığım şimdi işim var"dedim öptüm gönderdim annesiyle...

idareyi öğreneceğim inşallah

Mrb ben konu sahibi arkadaşı merak ediyorum çok sık giriyordunuz foruma türkmengelini eşinizle aranız düzeldi mi? yoksa annenizin yanında mısınız ?

canım çok sağol...diğer başlıklarda da merak edenler olmuş.. çok iyisiniz.

eşimle aram düzeldi.. ben de yaklaşık 20 günlük istanbul- çanakkale turu yaptım:) herkesi gördüm hasret giderdim. artık meseleleri fazla büyütmüyorum... mesela konuştum, çocukları tek göndermeyin dedim. sizinle gelsin gitsin dedim.. mutlaka arkamdan konuşuluyordur ama o kadar dedikodu her yerde var:)

e zorda kaldıklarında da bakıyorum mecbur.. sonuçta hepsi köy işinde... aileme giderken bulgur vs. istiyorum o zaman mahsül alma döneminde de insanlara biraz yardımım olsun.

dün hepsi bulgur kaynatıyordu, benim aklıma yanlarna gitmek gelmedi, kaynanamı arayıp kahvaltıya sonra yemeğe falan çağırdım ama gelmemişti.. sonra eşime " yemek yapıp getirmedi" demiş. düşündüm, kızamadım kadına. ben de olsam beklerdim herhalde... işleri çok zor düşünüyorum gerçekten yemek hazırlayacak vakitleri de olmamıştır.ama aklıma gelmedi işte...akşam oğlanı alıp yanına gittim. "anne eşime böyle demişsin. bana deseydin getirirdim." dedim, "ağzımlan deyim, neremlen yeyim" dedi:1:

Bende kaynima sinir oldum suan yuzunu dahi gormek istemiyorum gecen bebegi kopege yaklastirdilar Bende yanlis buldugumu soledim zones biz annelerin cok abarttigimizi pimpirikli oldugumuzu vs soledi bende simdiki anneletin daha bilgili ve bilincli oldugunu CUNKU bilgi paylasiminin oldugunu nelerini riskli oldugunu bu nedenlede ince eledigimizi soyledim cevap sole Yok efrndimm Ben annesine bilgisiz demisim nasil Bir zekaki dusunemedi benim annemde edkiletin annesi mukemmel bi Anne Ben kendi anneme lad edermiyim kiyaslamayi onun annesi ile yapmadigimi simdiki annelerin neden ince elediklerini belirtimi soledim ve limiting kapatmasini istedim ama terbiyesizce bi gorseniz bana tavrini sizce ne yapmaliyim kizlar

Son düzenleme:
Back
X