beni kuyumcu dolandıran HIRSIZ sandı, rezil etti. Elim ayağım titriyo hala.

yesil_nar

Üye
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2013
200
0
16
Diğer
ablalar ben çocukluğumdan beri bayram harçlıklarıma biraz daha ekleyip daha değerli bisey alırım,bebek altını, dolar, çocukken bilezik aldığım bile var. Bugün altınlarımdan birini bozdurmaya gittim, o kuyumcuda bi bileklik beğendim üstüne ekleyip anneme hediye alıcaktım yine aynı kuyumcudan. Ama benim götürdüğüm altın sahteymiş, bizim evden 2 kere 2 tane altın çalındı. Annem de bakalım şüphelendiğim kişi mi çalıyo diye,benim altınlarımı kaldırıp sahte olanları işaretleyip koymuş,çalan kişiye de ders olsun diye. Ben de anneme sürpriz yapıcam diye bi altınımı aldım gittim. Sahte oldğunu orda öğrendim. Millete aa beni Allah korudu dedi o kadar rencide etti ki. Durumu açıkladım 3 kere gittim aynı yere dolandrclar çokmus kuyumcu sanıyoms diye rezil ettiler beni. burası çoook küçük yer, herkes birbirini tanır.Ben napiyim şimdi Allah askına, eve gelirken kan çeklidi sanki. Kimseyşe de diyemedm bsey bi arkadasıma anlattm güç bela. Bana bi fikir verin nolur. Ben de anksiyete, depresyon,obs. kmpl. tedasvi görüyorm dısarı daha yeni yeni çıkabiliyoken bu basıma gelen çok dokunuyo çok...

kucuk bir yerde yasiyorsaniz herkes birbirini tanir.....
kuyumcu sizi tanimiyormuydu acaba....

bilmiyorm 30.000 nüfuslu bi yer yasadığım, şu saatten sonra tanımıyo olması daha iyi. Ama atamyorm üstümden, karsınna geçip anlattğım halde beni niye hırsız konumuna düsürdü diye bağırıp cağırasm var.

üzülme bi aksiliktir olmuş..seni şuçun değil ki..hiç bişey olmamış gibi devam et günlük hayatına..kimseyi bişeye inandırmak zorunda değilsin sonuçta..dileyen dilediği gibi düşünsün..sen sıkma canını.unutulur nasl olsa kendini yıprattığınla kalırsın..

Ben olsam bende kötü hissederdim kendimi ama atlatmaya çalışırdım.Size iki önerim var.Ya annenizi de alıp kuyumcuya gidin olayı ikiniz anlatın.Bunu yapmak size iyi gelecekse tabi...
Yada kuyumcuya yalnız gidip "şuan haksızlığa uğruyorum, dilerim başınıza gelir ve beni anlarsınız " deyin ve olayı üzerinizden atmak için son sözü siz söylemiş olun.
Ama lütfen kendinizi yıpratmayın.Kişi kendini bildikten sonra gerisi gerçekten boş olmalı....

üzülme bi aksiliktir olmuş..seni şuçun değil ki..hiç bişey olmamış gibi devam et günlük hayatına..kimseyi bişeye inandırmak zorunda değilsin sonuçta..dileyen dilediği gibi düşünsün..sen sıkma canını.unutulur nasl olsa kendini yıprattığınla kalırsın..

ama ben hergün yoldan geçerken ordn geçicem sürkli görücek beni, yanmda esimi dostumu ailemi görücek. Elimdeki en büyük sey çocukken aldığım bileziğim seytan diyo git utardıra utardıra onu bozdur . ama annem o babanla aldğınz hatıra , onu hep öyle bil. para amaçlı düşün diyor kıyamıyorum da. Hatta baska bi kuyumcuya götürdüm altını sahte mi diye, evet ama siz anlayamazsınız bize getirin süphelenince dedi. Kadına gidip bunu bile söyledim. Çok acıyo canım, ağlaya ağlaya bi hal oldum. Yanlıs anlamayın ama ayağımda 200 tllk ayakkabiyla gittim onun altın parasına mı kaldım ya.

ama ben hergün yoldan geçerken ordn geçicem sürkli görücek beni, yanmda esimi dostumu ailemi görücek. Elimdeki en büyük sey çocukken aldığım bileziğim seytan diyo git utardıra utardıra onu bozdur . ama annem o babanla aldğınz hatıra , onu hep öyle bil. para amaçlı düşün diyor kıyamıyorum da. Hatta baska bi kuyumcuya götürdüm altını sahte mi diye, evet ama siz anlayamazsınız bize getirin süphelenince dedi. Kadına gidip bunu bile söyledim. Çok acıyo canım, ağlaya ağlaya bi hal oldum. Yanlıs anlamayın ama ayağımda 200 tllk ayakkabiyla gittim onun altın parasına mı kaldım ya.

para amaçlı düsünme diyor

Ben olsam bende kötü hissederdim kendimi ama atlatmaya çalışırdım.Size iki önerim var.Ya annenizi de alıp kuyumcuya gidin olayı ikiniz anlatın.Bunu yapmak size iyi gelecekse tabi...
Yada kuyumcuya yalnız gidip "şuan haksızlığa uğruyorum, dilerim başınıza gelir ve beni anlarsınız " deyin ve olayı üzerinizden atmak için son sözü siz söylemiş olun.
Ama lütfen kendinizi yıpratmayın.Kişi kendini bildikten sonra gerisi gerçekten boş olmalı....

haklısınız Allah a havale ettim zaten, ama ne zaman gitmem lazım ya da paramla rezil etmem mi lazım utansın diye bilmiyorum. Annemi bu rezil işe karıstırmak istemiyorum daha doğrusu HIRSIZ konumuna düsürldm demeye dilim dönmüyo :((

üzülmeyin, annenize durumu anlatın, gerçek altını alarak yarın gene aynı yere gidin ve alışverişinizi yapın

sizin evinizdeki altınları kim çalıyor ki anneniz kimden saklamak istemiş?sahte olduğunu anneniz nasıl anlıyor?annemi karıştırmak istemiyorum demişsin niye karışmasın gidip açıklayabilir.bu hikayede oturmayan bir şeyler var....

sizin evinizdeki altınları kim çalıyor ki anneniz kimden saklamak istemiş?sahte olduğunu anneniz nasıl anlıyor?annemi karıştırmak istemiyorum demişsin niye karışmasın gidip açıklayabilir.bu hikayede oturmayan bir şeyler var....

sahte olduğunu anlayan annem değil,bilerek koymuşlar sahte alıp yem olarak. Çok yakın akrabamzn kızı her biz de kaldğımna sorn çıkıyo andan süphelenp bsey demediler 2dir yüzüne. Anneme söyleyememe nedenm gurur yapıyo olmam ne diyim beni dolandrıcı sandı mı diyim,+ çok da yakn değilim, Bsey bulur yine bana kızar.

yıllar evvel farklı bir versiyonunu yaşamıştım , o zamanlar açıktım ama uzun siyah bir pardesü giyiyordum , herzaman yani haftada 3 kere falan carrefoura giderdik annemle, alışverişe.. neyse o kış amcamlar bize gelmişti, 2 erkek kuzenim ve ben servise binip o markete gittik amacımız fotoğraf makinası almaktı, dolaştık dolaştık en ucuzunu aldık çıktık kasadan bindik servise paketide açtık 2 tane almıştık birinin paketini açtık water falan diyor ama anlayamamıştık çocuğuz daha , eve geldik babamlar bu su altı fotoğraf makinası yanlış almışsınız götürüp değiştirin dediler hemen bir sonraki servisle geri gittik , fişi elimdeydi, kuzenlerden biri ben burda bekliyim siz çıkın verin gelin dedi tamam dedim. diğer kuzenle danışmaya gittik, ordaki görevli bize bu açılmış o ambalajı bulmalısınız dedi ,fiş var dedim olsun o lazım dedi, bende serviste açmıştık duruyodur diye kuzeni orda bırakıp servise gittim dışarda bekleyen kuzene durumu anlattım servis otosuna binip baktı ,bulamadı, bende yukarı geri çıktım , bulamadım ama fiş var dedim değiştiremem üzgünüm dedi bayan, bende gidelim bari diye kuzeni aramaya başladım reyonlara bakıyormuş, yanına gittim hadi gidelim değiştirmiyorlar dedim birden bir güvenlik görevlisi yanımda belirdi, tuttu kolumdan beni ,hırsız ne çaldın söyle çabuk diye bağırmaya başladı,neye uğradığımı şaşırdım millet cık cık cık yapıyor,abi ben bişi çalmadım dedim, -sus yalan söyleme gördüm bunlar 3 kişi geldi biri de servisin orda bekliyor , siyahda giyinmiş dedi, polis çağırcam dedi , bende biz bişi çalmadık geri iadeye geldik fişim de var dedim ama nasıl ağlıyorum:43: adam hala laf bunlar hep göz boyamak diyor.. sonra bıraktılar bizi bişi çıkmayınca , ben eve gider gitmez babama durumu anlattım ağlamaktan gözlerim şişmiş, babamda bana kızdı keşke polisi arayın deseydin diye.. neyse sonra babam annem amcam falan hep beraber gittik babam yıktı orayı oranın müdürü geldi ,anlattık durumu özürler falan diledi, yok dedi babam böyle şey olmaz adam kimdi dedi güvenlikçiler dizildi , buydu dedim gösterdim, o adam hala ama siyah giyiniyordu 3 kişi geldiler biri allta bekledi diyor... babam bunun burda kalmayacağını davacı olacağını belirtti.. 1 hafta sonra o g.görevlisinin işine son verildiği bildirildi bize.. ama o anki ruh halimi kaç yıl geçti hala unutamadım:(

yıllar evvel farklı bir versiyonunu yaşamıştım , o zamanlar açıktım ama uzun siyah bir pardesü giyiyordum , herzaman yani haftada 3 kere falan carrefoura giderdik annemle, alışverişe.. neyse o kış amcamlar bize gelmişti, 2 erkek kuzenim ve ben servise binip o markete gittik amacımız fotoğraf makinası almaktı, dolaştık dolaştık en ucuzunu aldık çıktık kasadan bindik servise paketide açtık 2 tane almıştık birinin paketini açtık water falan diyor ama anlayamamıştık çocuğuz daha , eve geldik babamlar bu su altı fotoğraf makinası yanlış almışsınız götürüp değiştirin dediler hemen bir sonraki servisle geri gittik , fişi elimdeydi, kuzenlerden biri ben burda bekliyim siz çıkın verin gelin dedi tamam dedim. diğer kuzenle danışmaya gittik, ordaki görevli bize bu açılmış o ambalajı bulmalısınız dedi ,fiş var dedim olsun o lazım dedi, bende serviste açmıştık duruyodur diye kuzeni orda bırakıp servise gittim dışarda bekleyen kuzene durumu anlattım servis otosuna binip baktı ,bulamadı, bende yukarı geri çıktım , bulamadım ama fiş var dedim değiştiremem üzgünüm dedi bayan, bende gidelim bari diye kuzeni aramaya başladım reyonlara bakıyormuş, yanına gittim hadi gidelim değiştirmiyorlar dedim birden bir güvenlik görevlisi yanımda belirdi, tuttu kolumdan beni ,hırsız ne çaldın söyle çabuk diye bağırmaya başladı,neye uğradığımı şaşırdım millet cık cık cık yapıyor,abi ben bişi çalmadım dedim, -sus yalan söyleme gördüm bunlar 3 kişi geldi biri de servisin orda bekliyor , siyahda giyinmiş dedi, polis çağırcam dedi , bende biz bişi çalmadık geri iadeye geldik fişim de var dedim ama nasıl ağlıyorum:43: adam hala laf bunlar hep göz boyamak diyor.. sonra bıraktılar bizi bişi çıkmayınca , ben eve gider gitmez babama durumu anlattım ağlamaktan gözlerim şişmiş, babamda bana kızdı keşke polisi arayın deseydin diye.. neyse sonra babam annem amcam falan hep beraber gittik babam yıktı orayı oranın müdürü geldi ,anlattık durumu özürler falan diledi, yok dedi babam böyle şey olmaz adam kimdi dedi güvenlikçiler dizildi , buydu dedim gösterdim, o adam hala ama siyah giyiniyordu 3 kişi geldiler biri allta bekledi diyor... babam bunun burda kalmayacağını davacı olacağını belirtti.. 1 hafta sonra o g.görevlisinin işine son verildiği bildirildi bize.. ama o anki ruh halimi kaç yıl geçti hala unutamadım:(

beni çok iyi anlarsınız o zaman, bi de burası gerçekten çok küçük. Kaldı ki ben çok hassassım psikoloğa gidiyorum hastalıklarmla uğrasıyorm elim ayağım koyverdi, bi de filmlerdeki gibi kapıdan arkamdan bakıyor. Size hem çok üzüldm hem de kendimi gördüm. Ama kurbndan sonra gidicem yanına. Beni öyle bisyle mimlemesine nasıl izin veriyim. Nasıl bi yol izleceğimi bilmyrm ama ve hala canım acıyo,,

Madem çok küçük biryerde yaşıyosun bu kuyumcuylada sabah akşam karşılacaksın
O zaman annem kuyumcuya bir açıklama yaparsa olay kapanır.
Anneme küçük düşmek istemiyorsun ama elalem ne der demektende kendni alamıyorsun

Madem çok küçük biryerde yaşıyosun bu kuyumcuylada sabah akşam karşılacaksın
O zaman annem kuyumcuya bir açıklama yaparsa olay kapanır.
Anneme küçük düşmek istemiyorsun ama elalem ne der demektende kendni alamıyorsun

en iyisi annem galiba, haklısınz. Annemle gidince o utanır yaptığından.

Evinizde altinlariniz caliniyor diye annen o altinlarin yerine sahte altin koyuyor,alan kisiye ders olsun diye?

İnsan alip guvenli bir yere saklar , olmadi banka da saklar.

Boyle cin bir fikir kimin aklina gelir?

Sizde o sahte altinlari gercek sanip kuyumcuya gidiyorsunuz?

Pekala anne hanim neden sizi bilgilendirmiyor degisiklik yaptigi hususun da ?

Sizcede sacma degil mi?

Yok yok var bu iste birsey..

Kimin aldigindan tam emin olmak adina.Bu iste olan tek sey benim kirilan gururum ve oraya gidp o kuyumcuya hesp sormak isteyisim.Benm icn onemli olan sey bu.Annemin aklina gelmemstr bnm basima boyle bay glecegi.Birikimim cnku onlar harcamazdm klay klay.Hersey de bsey aramak yerine soyle yap bnce dyeblrsnz

Merak etme kuyumcu biliyordur senin hırsız olmadığını. Şimdiye kadar neler görmüştür kimbilir. Gıcıklık yapmış birazda. Kimse götürmüyormu sahte altın. Benim düğünümde sahte altın takılmıştı mesela bozdurmaya gittiğimde hırsız mı oldum. herkesin başına gelebilir bu durum. Sıkma canını.

Back
X