• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

beni mantıklı bir şekilde yönlendirebilirmisiniz?

Bir sene çabucak geçer zaten, kariyer için çalışırken nasıl geçtiği fark edilmez bile. Bu arada manevi olarak da hazırlanmış olursunuz, bu durumun etkilerini atlatırsınız. Psikolojiniz hamilelik gibi zor bir süreçten önce iyi bir durumda olursa daha güzel bir hamilelik dönemi geçirirsiniz hem. Geçmiş olsun, umarım her şey en mutlu olacağınız şekilde gerçekleşir.

evet zamanın nasıl geçtiğini anlamıyım diye kısa tutmak istiyorum.. çok teşekkür ederim..

bence fızıken ve ruhen kendınızı toparlayın, stajınız bıtsın, karıyerınızı garantı altına alın sonra cocuk yapın. zaten yasınız henuz genc ve daha evlılıgınız bıle yerıne oturmamıstır 1 sene cok az.. acele etmenıze gerek yok , bız 5 yıl ılışkı yasadık 2 yıl aynı evde yasadık ona ragmen evlenır evlenmez cocuk yapmak ıstemedım.

inanın evliliğin oturup oturmaması neye bağlı nasıl oturmuş olur onu bile anlayamıyorum şu dönemde rabbim kmseyi şaşırtmasın diyorum..

geçtiğimiz ramazanda bende 6 haftalık bir düşük yaşadım..
sizi en iyi ben anlarım..
teselli telefonları, tühlü vahlı bakışlar vs..
çok üzüldüm tabi, ama dünyanın sonu değildi, veren Allah aldı neticede..
hiç kafa karışıklığı yaşatmadım kendime..
zamana bıraktım, tatile çıktım, kilo verdim, saçımı değiştirdim vs vs
sizde öyle yapın.. üstüne düşmeyin.. Allah en güzel zamanda tekrar tattırır inşallah..
işinize konsantre olun, güzel bi tatile çıkın..

aynı şeyler işte.. 1 hafta raporluydum dışarı çıkmak istemedim nasıl düşürdün ağırmı kaldırdın gibi saçma sapan şeyleri bile en yakınlarımdan duyduğum için.. saçımı boyattım yaz için alışveriş yapıyorum arkadaşlarımla görüşmeye çalışıyorum şuan ev işleri bile umrumda değil.. iyi bir tatil yapmak için imkanımız yok açıkçası eşimin memleketide çok uzak ailesi orada orayada gitmek istemiyorum.. şuan çok karamsarım farkındayım..

aynı şeyler işte.. 1 hafta raporluydum dışarı çıkmak istemedim nasıl düşürdün ağırmı kaldırdın gibi saçma sapan şeyleri bile en yakınlarımdan duyduğum için.. saçımı boyattım yaz için alışveriş yapıyorum arkadaşlarımla görüşmeye çalışıyorum şuan ev işleri bile umrumda değil.. iyi bir tatil yapmak için imkanımız yok açıkçası eşimin memleketide çok uzak ailesi orada orayada gitmek istemiyorum.. şuan çok karamsarım farkındayım..
hislerinizin tamamı normal..
kötü düşünmeniz kötü hissetmeniz çok normal..
benim saydıklarımda bir hafta içinde olmadı elbette..
zamana bırakın.. günlük rutininize dönün..
imkanınız dahilinde günü birlik yerlere kaçın..
inanın eşinizle bi akşam sinema bile çok iyi geliyor..
ağır kaldırdın gibi cehalet zırvası şeylere kulak tıkayın..
demekki doğru zaman değilmiş deyin..

hislerinizin tamamı normal..
kötü düşünmeniz kötü hissetmeniz çok normal..
benim saydıklarımda bir hafta içinde olmadı elbette..
zamana bırakın.. günlük rutininize dönün..
imkanınız dahilinde günü birlik yerlere kaçın..
inanın eşinizle bi akşam sinema bile çok iyi geliyor..
ağır kaldırdın gibi cehalet zırvası şeylere kulak tıkayın..
demekki doğru zaman değilmiş deyin..

iyi ki çalışıyorum kendimi daha iyi hissediyorum zaman geçtikçe dahada iyi olacak eminim.. yorumlarınız için teşekkür ederim.. rabbim sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin..

inanın evliliğin oturup oturmaması neye bağlı nasıl oturmuş olur onu bile anlayamıyorum şu dönemde rabbim kmseyi şaşırtmasın diyorum..
Canım aynı evde yasamak dısarda bır kafede bulusup yemek yemek ya da sınemaya gıtmek gıbı olmuyor, evınde ıslerı oluyor,sorumluluklar artıyor,kırası faturası ..vss.. , ıkı tarafın yetısme tarzı-karakter yapısı halıyle farklıklar gosterebılıyor.

Evlılıgın oturması demek evdekı ıs bolumunun oturması, beraber yapılan aktıvıtelerın belırlenmesı, kısılerın bırbırlerının ıyı ve kotü yanlarını ya da olaylara tepkılerını ogrenıp bunu onceden kestırebılmesı ve ona gore davranıslarını sekıllendırmesı ve bellı durumlarda tepkılerını kontrol altına alması demek bence. bu da karsılıklı hosgoru ve anlayısla ve en onemlısı sabırla olacak iş ;)

Etrafına bakarsan ilk bir yıl çoğu insan için evlilik işkence oluyor. Zamanla birbirlerine alıştıkça herşey rayına oturuyor. Dengeler kuruluyor ;)

Canım aynı evde yasamak dısarda bır kafede bulusup yemek yemek ya da sınemaya gıtmek gıbı olmuyor, evınde ıslerı oluyor,sorumluluklar artıyor,kırası faturası ..vss.. , ıkı tarafın yetısme tarzı-karakter yapısı halıyle farklıklar gosterebılıyor.

Evlılıgın oturması demek evdekı ıs bolumunun oturması, beraber yapılan aktıvıtelerın belırlenmesı, kısılerın bırbırlerının ıyı ve kotü yanlarını ya da olaylara tepkılerını ogrenıp bunu onceden kestırebılmesı ve ona gore davranıslarını sekıllendırmesı ve bellı durumlarda tepkılerını kontrol altına alması demek bence. bu da karsılıklı hosgoru ve anlayısla ve en onemlısı sabırla olacak iş :KK66:

Etrafına bakarsan ilk bir yıl çoğu insan için evlilik işkence oluyor. Zamanla birbirlerine alıştıkça herşey rayına oturuyor. Dengeler kuruluyor :KK66:

buda önemli kafamda başka sorular var birde evlilik oturmuş mu oturmamış mı diye düşünmeye kalkarsam devreler yanar :KK53:

Ne sağlıklı ne de mantıklı düşünemiyorum fikirlerinize ihtiyacım var silkeleyin beni..

Bir buçuk ay önce 6 haftalıkken düşük yaptım bir yanım öyle duygusal öyle hassas ki tekrar aynı şeyleri aynı zorlukları acıları yaşayacağım korkusu da cabası eşimle bir kaç ay hem psikolojik olarak hemde beden olarak kendimi toparladıktan sonra tekrar çalışmalara başlarız diye konuşmuştuk geçen hafta..

Ama ben çok agresifim zaten sinirli bir yapım vardı belki bu dönemde öfke patlaması yaşıyorum yolda yürürken önümde tin tin gidenlere içimden saydırasım bazende çantayı kafasına atıp koşasım geliyo sonra sakinleşince ne büyük salaklık diyorum kendi kendime..

Birde mali müşavirlik stajı yapmaktayım bilmeyenler için söyliyim 3 yıl sigortalı olarak çalışmak gerekiyor ben stajımın son senesindeyim bir aksilik olmaz sekteye uğramazsa 05.02.2016 da stajım bitecek ve yeterlilik sınavına gireceğim en büyük hayalimdi mali müşavirlik belgemi alıp büyük bir firmada yönetici görevinde çalışmak.. Şuan çalıştığım yerde orta düzey yönetici konumundayım fakat yöneticilerim 2 sene çocuk yapmamı istemiyor hamile olduğumu kimseye söylememiştim düşük yapıncada kimsede gelip birşey demedi yani beni anlamalarını beklemiyorum ama en azından iyi kötü birşey demediler geçmiş olsun dediler ve çocuk konusunu açmadılar..

İçim deli gibi çocuk istiyor öyle böyle değil tarifini bile yapamıyorum.. bir kaç ay içersinde hamile kalırsam tam stajımın son aylarında doğum iznine çıkmam gerekecek yöneticilerimin ne diyeceği hatta işten çıkarıp çıkarmayacakları umrumda değil.. sizce mantıklı hareket edip bu sene çocuk çalışmalarını ertelemelimiyim.. ne olursa olsun hem çocuk hemde kariyerimi ikisini birlikte yürütme çabasınamı girmelimiyim...
Eğer hedeflerin varsa,hamile kalma durumunda yöneticilerinin ne diyeceği umrunda olmalı.Bence insan önce ayakları üzerinde durup ondan sonra bebek düşünmeli diye düşünüyorum.

Eğer hedeflerin varsa,hamile kalma durumunda yöneticilerinin ne diyeceği umrunda olmalı.Bence insan önce ayakları üzerinde durup ondan sonra bebek düşünmeli diye düşünüyorum.

hedefim sadece bu işyeri ile sınırlı olmadığı için buradaki yöneticilerimin ne düşündüğü çok önemli değil burası olmasa başka yer olur gözüyle bakıyorum

hedefim sadece bu işyeri ile sınırlı olmadığı için buradaki yöneticilerimin ne düşündüğü çok önemli değil burası olmasa başka yer olur gözüyle bakıyorum
Yanlış bakıyorsun.Sonuçta orada çalışıyorsun.Staj süren de var.Burası olmazsa başka yer olur mantığını bir kenara bırak.BAzen hiçbirşey biz istediğimiz gibi gelişmeye biliyor.Önce mesleki durumunu tamamlamanı tavsiye ederim.

mademki hayalin ve bunun içinde çok çabalamışsın emeğin boşuna gitmesin.
en azından staj sürenin tamamlanıp sınavına girmeye yetecek kadar ya da sınava girdikten sonra doğum yapacak kadar bekle.

Düşük te olsa normal doğumda olsa vucudunuzu dinlendirmelisiniz bence.
Ayrıca yaşınız genç daha.Eğer sadece düşükten sonra asabiyet başladıysa bu durumu çözün.
Yok ben genelde zten çok agresifim diyorsanız bu durumu acil çözün.
Zira anne olunca inanın sinirler zaten laçka oluyor.

Yanlış bakıyorsun.Sonuçta orada çalışıyorsun.Staj süren de var.Burası olmazsa başka yer olur mantığını bir kenara bırak.BAzen hiçbirşey biz istediğimiz gibi gelişmeye biliyor.Önce mesleki durumunu tamamlamanı tavsiye ederim.

stajım bitene kadar burada durmayı planlıyorum belkide ondandır.. teşekkür ederim yorumlarınız için..

mademki hayalin ve bunun içinde çok çabalamışsın emeğin boşuna gitmesin.
en azından staj sürenin tamamlanıp sınavına girmeye yetecek kadar ya da sınava girdikten sonra doğum yapacak kadar bekle.

Düşük te olsa normal doğumda olsa vucudunuzu dinlendirmelisiniz bence.
Ayrıca yaşınız genç daha.Eğer sadece düşükten sonra asabiyet başladıysa bu durumu çözün.
Yok ben genelde zten çok agresifim diyorsanız bu durumu acil çözün.
Zira anne olunca inanın sinirler zaten laçka oluyor.

henüz geç değil yaşın.
biraz daha bekleyebilirsiniz.

bütün yorumlar beklemem yönünde herkese çok teşekkür ederim güzel yorumları için..
sinir olayıda hep vardı ama bu ara daha çok gibi nası çözebilirim bilmiyorum sizce uzman desteği almam gerekiyormu?

bütün yorumlar beklemem yönünde herkese çok teşekkür ederim güzel yorumları için..
sinir olayıda hep vardı ama bu ara daha çok gibi nası çözebilirim bilmiyorum sizce uzman desteği almam gerekiyormu?
uzman desteği işe yarayabilir diye düşünüyorum..
bende çok sinirliyim bende pek işe yaramamıştı arkadaşım.

Bence de erteleyin çocuk düşüncesini. Aklımda yapmak istediğim şeyler var fakat çocuklardan fırsat yok. Keşke önce aklımdakileri sonrada çocuğu yapsaydım diyorum. Keşke demeyin sizde.

Back
X