Merhaba,
Annesi ve babası şehir dışında çalıştığı için 6 yaşına kadar babaannesi ve dedesi tarafından büyütülmüş biri olarak, sana yardımcı olabileceğimi düşünüyorum. Ailenin yaşadığı yerle aranızda 1 saat varmış, bu oldukça kısa bir mesafe. Eğer bebeğini sık sık ziyaret edersen, ona sevdiğini hissettirip onunla kaliteli vakit geçirirsen çok büyük bir sorun olacağını zannetmiyorum. Benim annem de her fırsat bulduğunda yanıma gelirdi, hediyeler getirirdi. İşin özlem kısmı çok zor biliyorum, annem bazen hala anlatır çok özlüyordum seni, bazen dayanamayacak gibi oluyordum diye. Ama tabii şu da var, onlar daha uzak mesafede yaşıyorlardı bu yüzden gelip gitmesi zor olabiliyordu. Sense her hafta gidip birkaç gün kalabiliyormuşsun, canını sıkma, durumunuzu düzeltir düzeltmez(zaten 3 ay çalışman gerekiyormuş orada, çabucak geçer bu süre) kavuşursun bebeğine. Eminim annen de gözü gibi bakıyordur bebeciğe, hiiiç üzülme ve suçlu hissetme. Sonuçta fedakarlıkların çoğu çocuklar için yapılmıyor mu? O da büyüyünce anlayacaktır annesi, hatta belki hatırlamaz bile. :) Benim çocukluğumdan kalan en güzel hatıralardan biri de 4-5 yaşlarındayken anneme hediye diye yapıp gönderdiğim resimler, annem saklamış hepsini, arada sırada bakıp gülümsüyoruz beraber. :)