• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

BENİ ŞİMDİDEN Bİ SIKINTI SARDI- doğumumd destekçim görümcem ve annesini kıskanan bebesi

Free Women

Hür doğdum, hür yaşarım...
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2018
2.012
5.617
158
Selam değerli kk üyeleri;

Konu tam da başlıkda ki gibi. Allah razı olsun, doğumum da destekçim kv ve görümcem olacak. Ama gel gelelim' görümcemin 6 yaşında ki oğlu, annesini deliler gibi kıskanıyo. Nerden biliyorum; görümcemin kuzeni geldi, 4 aylık bebeği var. Annesi, bebeği sevmek için kucağına alsa rengi atıyo, hatta kuzeni, abla gelsene bebeği yıkayalım diyince, nerdeyse ağlayacaktı ve anne yıkama, yıkamanı istemiyorum dedi. Görümcem de yıkamayıp, sinirlenip gitti.

Ve görümcemin çocuğu hep dibimde olacak. Lohusa kafası bana gelirler diye tahmin ediyorum. Çünkü pek tahammüllü biri değilim. Kuzen olacak arkadaş, bebeği uyutuyo, 10 kes tepesine gidiyo, emziriyo tepesinde. Sürekli bebeğin etrafinda dolanıp dolanıp darlıyo insanı. Bu arada çocuğun 6 yaşında olduğunu yazdım mı bilmiyorum. Benim ilk doğumum ve görümcem ve kv'den başka bi şansım yok ailem 12 saat mesafede gelemeyecekler.

UZUN LAFIN KISASI; BEN BU BEBEYİ, BENİM BEBEĞE NASIL HAZIRLAYABİLİRİM? GEÇEN GÜN kendisine sordum, nisa bebek gelirken sana ne getirsin dedim, oyuncak kedi getirsin dedi ama bu küçük hediye onun o davranışlarına çare olur mu? Gelip gidip karnımı seviyo, nisa bebek nasıl, selam söyle diyo ama bilemiyorum. Lohusa lohusa, tepemde mız mız, sürekli sorun yaratan bu çocuk sinirlerimi yıpratır. Var mı alternatif fikirleriniz, kiskanmamasi için 😞

UZUN LAFIN KISASI; BEN BU BEBEYİ, BENİM BEBEĞE NASIL HAZIRLAYABİLİRİM? GEÇEN GÜN kendisine sordum, nisa bebek gelirken sana ne getirsin dedim, oyuncak kedi getirsin dedi ama bu küçük hediye onun o davranışlarına çare olur mu? Gelip gidip karnımı seviyo, nisa bebek nasıl, selam söyle diyo ama bilemiyorum. Lohusa lohusa, tepemde mız mız, sürekli sorun yaratan bu çocuk sinirlerimi yıpratır. Var mı alternatif fikirleriniz, kiskanmamasi için 😞

tabi hazirlamak lazim da bunu annesi yapacak,

gerci ne kadar hazirlasa da huyu bu ise birden degismeyecektir, zamanla olacaktir degisim.

her sekilde 6 yasindaki cocuktan cok buyuk beklentiye girmemek gerek, hele ki kiskanc ise birazcik fazla ilgi alaka gostermek gerek su gibi durumlarda, inatlasmak dogru olmaz, cok incinebilir.

O yuzden siz eger tahammulum yok diyorsaniz cagirmayin, herkes icin boylesi iyi olur. Esiniz yaninizda olacaksa cok evham yapmaniza gerek yok zaten.
Bir de hastaneye birden fazla refakatci veya ziyaretci alinmiyor diye okumustum korona sebebi ile, zaten esiniz kalacaksa baskasini almazlar bile. Eve gectiginizde de baya toparlanmis olursunuz, gozunuz korkmasin.

Cagirmayin gorumcenizi..
Ayrica 6 yasindaki COCUK kendinden kucukleri tabi kiskanir, tahammulum yok diyorsaniz annesini yardima cagirmayacaksiniz, tek cozum bu.
Ben görümcemi çağırmasam da, bakıcısı kv olduğu için, çocuk yine olacak! . alternatifiniz bi fikriniz var MI?

tabi hazirlamak lazim da bunu annesi yapacak,

gerci ne kadar hazirlasa da huyu bu ise birden degismeyecektir, zamanla olacaktir degisim.

her sekilde 6 yasindaki cocuktan cok buyuk beklentiye girmemek gerek, hele ki kiskanc ise birazcik fazla ilgi alaka gostermek gerek su gibi durumlarda, inatlasmak dogru olmaz, cok incinebilir.

O yuzden siz eger tahammulum yok diyorsaniz cagirmayin, herkes icin boylesi iyi olur. Esiniz yaninizda olacaksa cok evham yapmaniza gerek yok zaten.
Bir de hastaneye birden fazla refakatci veya ziyaretci alinmiyor diye okumustum korona sebebi ile, zaten esiniz kalacaksa baskasini almazlar bile. Eve gectiginizde de baya toparlanmis olursunuz, gozunuz korkmasin.
Görümcem kendisi de çok hevesli, gelme diyemem ki, ilk yeğeni olduğu için. Bakalım ilk haftayı bi atlatalım, sonra duruma göre bakacaz.

Sizin çocuğunuz çocuksa o da çocuk yani 6 yaşında kıskanmalar illa olur yani bu kadar da tahammülünüz yoksa darlanırsanız çağırmayın kendiniz bakın hem yardım isteyip hem de çocuğu beni darlayacak demek çok bencilce boğacak değil çocuğunuzu alışır sever zamanla sizde odanızda emzirirsiniz birşey olmaz hem 7/24 bir arada mı olacaksınız? Biraz ılımlı olmaya çalışın böyle yaparak zaten daha çok uzaklaştırırsınız görümce de alınır o zaman yardım almayacaksınız ailenizde 12 saat mesafede olsa gelebilir yani uçak vs yalnız mı bırakacak anneniz ilk doğumunuzda

Kv ve görümce beraber gelsin çocuk annesini kıskanır kv size yardımcı olur sadece kv ile gelse bu sefer ona engel olmaya çalışır. Çocuğa anlatın o çok küçük çok muhtaç tek başına hiçbir şey yapamıyor falan gibi

Kimseyi cagirmasaniz olmaz mi?
Ben çağırmıyorum hanımefendi. Kendileri can atiyo torunları yeğenleri olacağı için. Nasıl bi kafa yapınız var anlamıyorum ki. Gelmeyin mi diyeyim insanlara! Siz kendiniz ne yaşadınız da böyle düşünüyosunuz anlamak zor!

Görümcem kendisi de çok hevesli, gelme diyemem ki, ilk yeğeni olduğu için. Bakalım ilk haftayı bi atlatalım, sonra duruma göre bakacaz.

o zaman o kendisi dusunecek,
yani siz mumkun mertebe gorumcenize sorumluluk vermeyin, sen cocugunla ilgilen, uzulmesin falan deyin.

Bir de benim de eltim dogumdan sonra gelip bende kalmisti bir sure, tabi yenidoganken degil de sonrasinda, eltim bebegi severken ben onun kiziyla oyun oynardim, iste onunla ilgilenirdim bir sekilde, boylece cok kiskanclik yapmamisti. O da o zamana kadar ailedeki tek kucuk cocuk olarak cok fazla ilgiye aliskin oldugu icin yeni bebek zor gelmisti mesela.

O yuzden benim tavsiyem ilk zamanlarda anne bebekle ilgilenirken yegenle bir baskasinin ilgilenmesi kayinvalideniz veya siz olabilir. Veya annesi bebekle ilgilenirken ikisi ile de ayni anda ilgilenebilir, kendi cocuguna gel bebegi birlikte sevelim diyebilir gibi gibi.

6 yaşındaki Bi çocuğun kıskanması çok doğal bişey. Kv, görümce ve siz dikkatli olursanız kısa zamanda bebeği kıskanmayı bırakır. Yeterki bebek geldiğinde 6 yaşındaki çocuğu unutmayın. Bebeği severken onuda sevin. Bebeğe sizin kucağınızdayken yavaşça dokunmasına izin verin. O daha 6 yaşında 16 yaşında değil.

Ben çağırmıyorum hanımefendi. Kendileri can atiyo torunları yeğenleri olacağı için. Nasıl bi kafa yapınız var anlamıyorum ki. Gelmeyin mi diyeyim insanlara! Siz kendiniz ne yaşadınız da böyle düşünüyosunuz anlamak zor!

Cekin o zaman Allah Allah. Hormonlar simdiden tavan anlasilan

Ssize ne dedim ki şimdi ben? Insan gibi bisey sordum? Sizi ve saygisizliginizi umursamıyor, sizin gibilere herseyin müstehak olduğunu düşünüyorum.

o zaman o kendisi dusunecek,
yani siz mumkun mertebe gorumcenize sorumluluk vermeyin, sen cocugunla ilgilen, uzulmesin falan deyin.

Bir de benim de eltim dogumdan sonra gelip bende kalmisti bir sure, tabi yenidoganken degil de sonrasinda, eltim bebegi severken ben onun kiziyla oyun oynardim, iste onunla ilgilenirdim bir sekilde, boylece cok kiskanclik yapmamisti. O da o zamana kadar ailedeki tek kucuk cocuk olarak cok fazla ilgiye aliskin oldugu icin yeni bebek zor gelmisti mesela.

O yuzden benim tavsiyem ilk zamanlarda anne bebekle ilgilenirken yegenle bir baskasinin ilgilenmesi kayinvalideniz veya siz olabilir. Veya annesi bebekle ilgilenirken ikisi ile de ayni anda ilgilenebilir, kendi cocuguna gel bebegi birlikte sevelim diyebilir gibi gibi.
Güzel fikir. Uygulamaya çalışacağım inşallah. Teşekkür ederim

Back
X