Beni yetersiz görüyor(!)

Bunu gelip kendi anlatması sebebiyle çok art niyetli bulamadım ama sanki sizede"size bak eskiden nasıl kıskançtın"mesaji vermiş gibide geldi bilemedim.
Kendini geliştirmek konusunda zaten ağzının payını vermişsiniz.
3.şahıslarla bu tarz diyaloglara girme konusunuda detaylıca konuşun derim. Sonuçta siz o ortamda olsanız dahi böyle detaylar anlatılmamalı kaldı ki yoksunuz.
Evlilik ićin acele etmeyin derim birde. Yaşı büyük ama olgunlaşamamış henüz.

Bir de benim asıl takıldığım yer daha gelişmişini bulsaydın çevrende yokmuş ki beni bulmuşsun dediğimde en iyisi sensin o Zaman cok şanslıyım ben Dedi. Yani en iyisi olduğum ihtimali onu şanslı kılıyor. Tersten baktiğimizda en iyisi olmadığım için kendini şanssız görüyor bu durumda.

Ve takıldığım diğer mevzu bu gece dışarda görüştüğümüzde ben yemek yerken o hep oyun oynadı doğru düzgün bir muhabbet bile olmadı. Bugün o x arkadaşıyla görüştüğünde de hep oyun oynamıs. Eve geldik hala oynuyor düşünün. Ama dün başka kız masaya gelince oyun oynamak yerine beni şikayet ederek onunla ilgilenmeyi seçmiş. Garip değil mi

Çok garip. Oyun oynayacağına kendini geliştirsin, nasıl iletişim kurulur, bir ilişkide nasıl davranılır okuyup öğrensin.

Gözümde olgun biri değil de kompleksli biri canlandı.

Bu arada, ilk mesajınızı düzenleyin isterseniz. Erkek arkadaşınız üniversite okumamış gibi yazmışsınız.

Bence gözlemleyin. Böyle devam ederse de evlilik kararınızı sorgulayın. Hatta bence öğrenciliğiniz bitmeden hiç evlenmeyin.

Kadınların kendilerini ezdirmelerini, hakareti veya aşağılanmayı kabul etmelerini hiç sevmiyorum. Kendi fikrimce, kendime duyduğum saygı bir ilişki içinde olmaktan daha önemli. Bana saygı duymayan biriyle asla olmam, evlenmeyi düşünmem bile.

Konu sahibesinin yerinde olsam tepkimi koyarım, beğenmeyen küçük oğluna almasın evlen diye başına silah dayamadım derim. Konu sahibesi yerinde olsam bu adamla zaten olmazdım ya, neyse.

O ne ya ılık ılık hareketler. Gelip anlatmasi daha da garip. Bence kompleksli biri. Kötü niyet sezmedim ama dışardan tastiklenmeye övgüye ihtiyac duyan, kararlarindan bu şekilde emin olabilen biri bence. Örnek veriyorum; bir kizin cirkin oldugunu düşünüyor diyelim. En yakin arkadaşı of kiz cok guzel soyle guzel burasina baksana baya guzel diye konuşursa kızın hakikaten güzel olduğunu dusunmeye başlayacak biri bence.

Güzellikle kırıldığını söyle buraya yazdiklarini aynen ona da soyle kavga cikarmadan. Baktin laftan anlamiyor koy kapinin önüne bir hafta. Senin evinde mi kaliyorsunuz?
Yok kendi evi. Ben başka yerde kalıyorum dizisi var diye eve gectik o bitince arkadan program çıktı o esnada söyledi bunları.
Konuşmaya calistim sende sunu yapmıştın bunu yapmıştın şeklinde gecmisten örnekler vererek bastırmaya çalışıyor beni. En sonunda ben kötü bişey anlatmadım kıskançlık kotu bişeyse yapma o Zaman anlatmıyım şeklinde bi cevap verdi ona daha daha sasırdım.

Bizde bu durumun bi degisigi yasaniyo ben 25 yasindayim ama en fazla 19-20 sanarlar beni ve ortada yas konusunun muhabbeti yokken esim yasimi bi sekilde soyler :110:ben sizdekininde bu tarz bisey oldugunu dusunuyorum

O tarihi TV dizilerinden öğrenmelerine de hastayım. Belli işte aşağılık kompleksi yapmış, kendi üniversite okumamış kız okuyor diye.
Bence de konu sahibi ona yetemiyorum diye hayiflanmis ama tam tersi adam yetememekten korkuyo korkusunuda boyle davranarak kamufle ediyo aklinca ozguven tahribati yapacak yapmista gerci konu sahibi buralara konu acacak raddeye gelmis:işsiz::işsiz:

Bence de konu sahibi ona yetemiyorum diye hayiflanmis ama tam tersi adam yetememekten korkuyo korkusunuda boyle davranarak kamufle ediyo aklinca ozguven tahribati yapacak yapmista gerci konu sahibi buralara konu acacak raddeye gelmis:işsiz::işsiz:
Diyorum ya aşağılık kompleksi ya da kendini bilgili sanan cahil, her türlü çok fena.

Diyorum ya aşağılık kompleksi ya da kendini bilgili sanan cahil, her türlü çok fena.
Evet kendini fazla bilgili sanmasına katılıyorum onun kendini geliştirmek icin yapıp da benim yapmadığım bir şey yok. Okuduğu bölümü değil baba mesleğini devam ettiriyor ve bana karşı alacaklı vereceklilerle konuştuğu gibi kaba olduğunu düşünüyorum. Patavatsız şakaları olduğunu kabul ediyor, ama bunların gülüp geçileceğini düşünüyormuş. Her konuşmaya calistiğimda bu gün de bunu mu buldun ya da bu gecenin de konusu bu mu şeklinde beni susturmaya calisiyor.
Bende aynı şekilde karşılık vermeye kalksam rahatsız edecek şaka yapsam aldirmaz Güler geçer..
Acaba kendi kötü niyetli olmadığından benimde aynı davranmamı kötü algılamıyor da o yüzden mi böyle davranıyor yoksa cok mu gamsız bilemiyorum

Evet kendini fazla bilgili sanmasına katılıyorum onun kendini geliştirmek icin yapıp da benim yapmadığım bir şey yok. Okuduğu bölümü değil baba mesleğini devam ettiriyor ve bana karşı alacaklı vereceklilerle konuştuğu gibi kaba olduğunu düşünüyorum. Patavatsız şakaları olduğunu kabul ediyor, ama bunların gülüp geçileceğini düşünüyormuş. Her konuşmaya calistiğimda bu gün de bunu mu buldun ya da bu gecenin de konusu bu mu şeklinde beni susturmaya calisiyor.
Bende aynı şekilde karşılık vermeye kalksam rahatsız edecek şaka yapsam aldirmaz Güler geçer..
Acaba kendi kötü niyetli olmadığından benimde aynı davranmamı kötü algılamıyor da o yüzden mi böyle davranıyor yoksa cok mu gamsız bilemiyorum
Ben sevgilinizi bu konuda pek iyi niyetli bulmadım. Çekemediğini düşünüyorum sizi

Erkeklerde sanırım gelısmıs bır durum.. ''Ben daha zekıyım'' vurgusunu yapmaktan haz alıyorlar. Sosya ekonomık, kulturel yada baska alanlarda kadınlara baz olarak Egoları fazla şişkin.. Bastırılmıs duygularıyla asagılık kompleksine girerek karsısındakini elestırılerıyle yuceltmeye calısan varlıkların sayısı haylı fazla.. Ya cebine, ya seks performansına, yada zekasıyla üstünlük saglayabileceklerini varsaymaları tamamen hastalık... Çevremde fazlasıyla var...

Siz de bu durumdan nemalanmasını sağlamayın.Yetersiz oldugu noktalara topuklarınızı sivrilterek üstüne basın.Kılıcınız sivri olsun.Kısasa kısas mevzusundan hıc hoslanmam.. Gereksız yarısları da sevmem.. Ama bu davranısların onunu kesmenız gerekiyor.

Bencede kompleksli biri ve bunu saklamak icin seni öne atiyor seni komplekse sokmak istiyor
Bence az daha tanisin
demek en iyi üniverstelerde okumak hersey degilmis

Laf knustu kertenkele vur g.tunu yerden yere hıc anlattıkları olacak seyler mı ya ne munasebet kıza resmen senı gommus senı ozguvensız paranyak gıbı lanse etmıs ustune ustluk psıkpat falan demıs ay bana bırı byle dese kadın haklı valla o oyle oldugu halde bu kadar bos bgazsın kadın serbest bıraksa kımbılır neler yaparsın dıye bzardım :rapci:

Adam senin şuraya yazdıklarını ve yorumları gorse senden direk sogur bence. Sonuçta gelmis sana anlatmış konuştuklarını , bosbogazlik yapmış bile olsa arkandan iş çevirmemis. İkincisi kendini geliştir demesi kendinden eminsin madem çok da takmaman gereken bir mesele. Adam sana gore daha large belli ama ben bir insanın rahat olmasını, senin gibi her cumleye her harekete takılıp sorun haline getiren birine tercih ederim. Kimse kusura bakmasın da adam bu kadar yerden yere vurulacak birşey yapmamis. Ben ortada ayrilinacak bir durum göremedim.

Adam senin şuraya yazdıklarını ve yorumları gorse senden direk sogur bence. Sonuçta gelmis sana anlatmış konuştuklarını , bosbogazlik yapmış bile olsa arkandan iş çevirmemis. İkincisi kendini geliştir demesi kendinden eminsin madem çok da takmaman gereken bir mesele. Adam sana gore daha large belli ama ben bir insanın rahat olmasını, senin gibi her cumleye her harekete takılıp sorun haline getiren birine tercih ederim. Kimse kusura bakmasın da adam bu kadar yerden yere vurulacak birşey yapmamis. Ben ortada ayrilinacak bir durum göremedim.

Kimse burda ayrılmaktan bahsetmedi!
o gidecek arkamdan dedikodumu yapacak, ortada yanlış bisey yokken hemde durup dururken bunları çıkaracak sonra burayı okuyunca soğuyacak bik bik bik
Her cümleye takılıp sorun haline getirdiğimde sizin uydurmanız zira ortada bir örnek var sadece. Bir konudan da ahkam kesemezsiniz
Kendimden emin olmam başkalarının istediğini söyleyebileceği anlamına gelmez hele ki hayatımdaki insansa bu.
Bilirmisiniz bilmem, burda olan burda kalır gibi bi laf var aynı o mesele. Anlatmaksa pek ala anlayabileceğim seyler var ama ahlak kültür vs. Arkanızdan Eşiniz istediğini söylesin evin açığını falan anlatsın sonra gelip size anlatsın ne kadar masumca ne kadar iyi niyetli davranış!
Burda sizin göremediğiniz ama hepimizin görebildiği sorun var
Yada sizin gibi sen mi demeliydim bayılıyorum şu rahatım tavırları altında yaptığınız saygısızlıklara

Son düzenleme:
Kendini geliştir lafına çok takılmazdım sanırım,bizde de bazen şakalaşılırken söylenir,izle de ufkun açılsın vb gibi.
Ama eşim başka bir kıza sorunlarımızı anlatsaydı,beni şikayet etseydi kavga çıkarırdım ne yalan söyleyeyim hatta soğurdum. Bir de kendi gelip söylemiş sana,o da ilginç. Kendini beğenmişlik gibi bir durumu,sizi aşağılama durumu ve ilişkinizi 3.şahıslara anlatma durumu sık sık olan bir şeyse benim açımdan ayrılma sebebi.

Herkese iyi geceler

Az önce yaşanan olayı anlatacağım sizlere
Erkek arkadaşımla tv seyrediyorduk. O bir yandan da telefondan oyun oynuyor, bende burada takılıyordum. Kumandayı istedim, vermedi bunu izlicem Dedi. trt1 acıktı Timur dönemini anlatıyorlar. Bende hakimiyet hep sende zaten diyip küçük bi trip attim ve okumaya devam ettim burayı. "Askım bak dinle" Dedi çok ilgilenmediğimi görünce. Önemli bişey okuduğumu söyledim.
Geliştir biraz kendini yaa Dedi. Bunu saka yapmaya çalışarak söyledi ama bi an icin bozuldum, bu tarz sakalar cok yapar oldu. Gelişmişini bulsaydın hayatım yokmuş ki çevrende benimlesin dedim. Cok şanslıyım o Zaman ben, senden iyisi yok madem Dedi.
Acık acık dalga gecer bi üslupla söyledi bunu.

Oysa ben benden iyisi olmadığını söylemedim.

Kendimi geliştirmeye çabası olmayan biri olsam ve bunu söylese hak verir susardım. Ama deneme türünde yazılarımla dereceleri olan,yerel bi gazetede küçük bir köşesi olan imkan bulduğumca ayırt etmeden okuyan biriyim. O yüzden geliştir diyişini tiye alıp gelişmişini bulsaydın diye cevapladim.

Bu davranışının bi gece önceki tartışmamızdan kaynaklandığını düşünüyorum
Dün bir erkek arkadaşıyla otururken -x - diyelim. X'in samimi bir kız arkadaşı gelmiş masaya oturmuşlar. Erkek arkadasımın kızla merhabası var sadece ama Muhabbeti yok daha önceden. Bir kaç kere daha arkadaşlarının yanında gördüğü biri. Birebir muhabbet ederken benden bahsetmiş cok kıskanç eskiden cok büyük kavgalarımız olurdu simdi yeni yeni güven oturdu aramızda, eskiden olsa böyle üçümüzün oturmasını bile sorun ederdi biraz psikopatlık var şeklinde seyler anlatmıs. Bana da gelip bunları kendi anlattı. Kızdım bende tanımadığın etmediğin insana ne diye beni kötülüyorsun arkadaşına dert yansan sitemini etsen anlarım ama tanımadığın kıza ilişkiyi durup dururken sorunlu göstermen karşı tarafa yanlış düşündürür dedim.
Evleneceğimizden ev baktığımızdan da bahsettim her girdiğim ortamda varlığını hissettiriyorum sen nelere takılıyorsun ben olsam kendimi şanslı hissederim böyle beni taşıyan bi eşim olduğu için Dedi. Kötü bahsedeceksen hiç bahsetme özelimiz bize kalsın dedim. Bugün tüm gün soğuktuk zaten birbirimize.
Bende bi arkadaşımın erkek arkadaşına daha ilk Muhabbetimizde kalkıp erkek arkadaşımla söyle kötüydük böyle kavgalarımız vardı cok kıskanç psikopatlık var şeklinde anlatsam, o Adam içinde bulunduğum durumdan şikayetçi olduğumu düşünürdü ve yanlış bi sinyal almış olabilirdi bence.
Ben mi abartıyorum bilmiyorum ama iki gecedir üst üste çok kızdırıyor beni. Ben üniversite devam o ise kendi işini yapan biri. Benden bir kaç yaş büyük olduğundan, yaşanmışlığı daha fazla olduğundan beni yetersiz de görebilir. Ama bazı şeyler için yaş değil tecrübe gerekir. Dalga gecer şekilde söylemesi hiç olmadı..

Kendisi İstanbul'da bildiğimiz en iyi özel üniversiteyi burslu okumuş ve dereceyle bitirmiş. Ben daha mütevazi bir okulda ve ona göre daha normal sayılabilecek bi bölümde okuyorum. Özgüveni tam olan biridir kendine bunu da belirteyim.

Sevgilin sana olan saygısını yitirmeye başlamış maalesef :(

Herkese iyi geceler

Az önce yaşanan olayı anlatacağım sizlere
Erkek arkadaşımla tv seyrediyorduk. O bir yandan da telefondan oyun oynuyor, bende burada takılıyordum. Kumandayı istedim, vermedi bunu izlicem Dedi. trt1 acıktı Timur dönemini anlatıyorlar. Bende hakimiyet hep sende zaten diyip küçük bi trip attim ve okumaya devam ettim burayı. "Askım bak dinle" Dedi çok ilgilenmediğimi görünce. Önemli bişey okuduğumu söyledim.
Geliştir biraz kendini yaa Dedi. Bunu saka yapmaya çalışarak söyledi ama bi an icin bozuldum, bu tarz sakalar cok yapar oldu. Gelişmişini bulsaydın hayatım yokmuş ki çevrende benimlesin dedim. Cok şanslıyım o Zaman ben, senden iyisi yok madem Dedi.
Acık acık dalga gecer bi üslupla söyledi bunu.

Oysa ben benden iyisi olmadığını söylemedim.

Kendimi geliştirmeye çabası olmayan biri olsam ve bunu söylese hak verir susardım. Ama deneme türünde yazılarımla dereceleri olan,yerel bi gazetede küçük bir köşesi olan imkan bulduğumca ayırt etmeden okuyan biriyim. O yüzden geliştir diyişini tiye alıp gelişmişini bulsaydın diye cevapladim.

Bu davranışının bi gece önceki tartışmamızdan kaynaklandığını düşünüyorum
Dün bir erkek arkadaşıyla otururken -x - diyelim. X'in samimi bir kız arkadaşı gelmiş masaya oturmuşlar. Erkek arkadasımın kızla merhabası var sadece ama Muhabbeti yok daha önceden. Bir kaç kere daha arkadaşlarının yanında gördüğü biri. Birebir muhabbet ederken benden bahsetmiş cok kıskanç eskiden cok büyük kavgalarımız olurdu simdi yeni yeni güven oturdu aramızda, eskiden olsa böyle üçümüzün oturmasını bile sorun ederdi biraz psikopatlık var şeklinde seyler anlatmıs. Bana da gelip bunları kendi anlattı. Kızdım bende tanımadığın etmediğin insana ne diye beni kötülüyorsun arkadaşına dert yansan sitemini etsen anlarım ama tanımadığın kıza ilişkiyi durup dururken sorunlu göstermen karşı tarafa yanlış düşündürür dedim.
Evleneceğimizden ev baktığımızdan da bahsettim her girdiğim ortamda varlığını hissettiriyorum sen nelere takılıyorsun ben olsam kendimi şanslı hissederim böyle beni taşıyan bi eşim olduğu için Dedi. Kötü bahsedeceksen hiç bahsetme özelimiz bize kalsın dedim. Bugün tüm gün soğuktuk zaten birbirimize.
Bende bi arkadaşımın erkek arkadaşına daha ilk Muhabbetimizde kalkıp erkek arkadaşımla söyle kötüydük böyle kavgalarımız vardı cok kıskanç psikopatlık var şeklinde anlatsam, o Adam içinde bulunduğum durumdan şikayetçi olduğumu düşünürdü ve yanlış bi sinyal almış olabilirdi bence.
Ben mi abartıyorum bilmiyorum ama iki gecedir üst üste çok kızdırıyor beni. Ben üniversite devam o ise kendi işini yapan biri. Benden bir kaç yaş büyük olduğundan, yaşanmışlığı daha fazla olduğundan beni yetersiz de görebilir. Ama bazı şeyler için yaş değil tecrübe gerekir. Dalga gecer şekilde söylemesi hiç olmadı..

Kendisi İstanbul'da bildiğimiz en iyi özel üniversiteyi burslu okumuş ve dereceyle bitirmiş. Ben daha mütevazi bir okulda ve ona göre daha normal sayılabilecek bi bölümde okuyorum. Özgüveni tam olan biridir kendine bunu da belirteyim.
bence kızmana sebep olacak birşey yok .. her ilişkide sıkıntılar olur yaşananlar da gercek. kötü den iyiye dönmüş. bu mutluluk verici birşey. bu mutlugunu da paylaşmış.
tv de belgesel içinde aynı konuşardan zevk almıyorsunuz demeki ki adam tepki koydu. bu da ilişkilerde olur... bunda da sorun yok..
acaba regl mi olucan? adam olaylara daha gercekci ve rahat - sen de duygusal ve kızsal bakıyorsun gibi de geldi bana.

Back
X