Benim ailem neden böyle?

Bogazmanzarasi

😇6.takım mezunu🕊b.k 69.8🐣g.k 57.8🕊
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2016
7.485
15.271
178
Ben şu an hem çalışıp hem okuyorum lisans bitti yüksek lisans yapıyorum.. üniversite boyunca (hala) ailemden hep para istemeye çekindim hatta hiç istemedim ekstra bişey olmadığı sürece tutumluyumdur da ihtiyacım olmasa gerçekten harcamam birikim yaparım genelde.. bizim ailede ben hep geri plandayım annem arar bi ihtiyacın var mı demez asla.. mesela işyerinde çok problem oluyo ama ben içime atıyorum çünkü hadi eyvallah deyip çıksam maddi olarak bi dayanağım yok iş zaten zor buldum.. ev arkadasımın annesi işte canını sıkıyolarsa susma kızım bırak biz sna destek oluruz diyoken benim ailem neden böyle? ne ablamdan ne abimden bu zamana kadar bi al sen öğrencisin diye para görmedim çok şükür minnet etmem zaten tam tersi ben onlara gönderiyorum bide annem para istiyo bi yandan.. işte sıkıntı olunca annem eyvah sen çıkarsan nolcak diyo ben daha çok üzülüyorum ama ihtiyacı oldupu için değil onların üstüne kalırım diye korkuyo sanki bu zmana kadar çok para istemişim gibi.. lisede bile genç kızım ya benim de ihtiyacım olamaz mı kırk yılda bi 10 tl isterdim olay olurdu.. maddi drumu kötü değil ailemn yanlış anlamayın tam tersi para içinde yüzüyolar bunları düşününce çok zoruma gidiyo düşünsenize yalnızsınız bu hayatta bişey olsa yatalak olsam çalışamasam kimbilir nolur.. evlilik durumu var onun için de kendim para biriktiiryorum asgari ücretle ne kadar birikirse.. biliyorum zehir olcak.. ilerde eşimden bile istemek istemiyorum para.. ama bu dünya hali nereye kadar kendim didinicem gocunmam asla çalışkanım ama ben hiç soluklanamıcam mı? hep mi onca insan çevremdeyken yalnız kalcam? Allah kimseye muhtaç etmesin ablam abim de annemleri savunuyo ama kendileri alışverişlerinş yaptırıyolar babama bi ben salağım yani.. bi ben yük oluyorum bi kuruş istemediğim halde bunu nasıl başarıyosam artık.. evlenince de bekarkende ailemden kimsenın yanında yakınında yaşamak istmiyorum şu anda uzak bi şehirdeyim kafam rahat.. niye böyle ama aile böyle yaparsa eş ne yapmazki? bi benim ailem mi böyle?

ailenle yaşamıyorsun. ailenin maddi durumu da iyi (para içinde yüzüyolar demişsin). bu durumda neden ailene para gönderiyosun ki? gönderme, yok de. birikim yap.
annem istiyo çünkü çeyiz alıyomuş bana göndermm gerekirmis asla demez ben annesiyim tabiki yapcam diye.. ablamın abimin herşeyini yapmışlardı.

Aileni seçemezsin ama eşini seçebiliyorsun
İnşallah ömür boyu yoldaşın olacak bir adamla evlenirsin
Bazı aileler böyle boşver üzülme
Ne güzel kendi ayakların üzerinde durabiliyorsun
Başka ailelerle kıyaslayarak kendini yıpratırsın
Değiştirme şansın yok kabullen beklentin hep sıfır olsun
Sen kendine yetersin akıllı kadınsın

Aileni seçemezsin ama eşini seçebiliyorsun
İnşallah ömür boyu yoldaşın olacak bir adamla evlenirsin
Bazı aileler böyle boşver üzülme
Ne güzel kendi ayakların üzerinde durabiliyorsun
Başka ailelerle kıyaslayarak kendini yıpratırsın
Değiştirme şansın yok kabullen beklentin hep sıfır olsun
Sen kendine yetersin akıllı kadınsın
teşekkür ederim çok şükür zaten Allah aileme bile muhtaç etmesin tek isteğim bu.

Cunku sen hep kendi ayaklarinin ustunde durmaya calismissin onlara ihtiyac duymamissin ve onlar da bu duruma alismis. O yuzden artik seni oyle bellemisler, degismez.

Her ailede mutlaka bi tane boyle geri planda kalmis bi cocuk oluyor, iyi biliyorum. O yuzden bence, artik kendi duzenini de oturtmusken yavas yavas annenlerle arani sogut. Yani demek istedigim mesafe koy. Biraz bencil olmak hic kotu degildir. Ceyiz parasi istiyormus, mesela de ki, para gonderemem anne kendi ihtiyacim var ya da bi sey gordum onu alicam de. Sesini cikart biraz.:)

Ben şu an hem çalışıp hem okuyorum lisans bitti yüksek lisans yapıyorum.. üniversite boyunca (hala) ailemden hep para istemeye çekindim hatta hiç istemedim ekstra bişey olmadığı sürece tutumluyumdur da ihtiyacım olmasa gerçekten harcamam birikim yaparım genelde.. bizim ailede ben hep geri plandayım annem arar bi ihtiyacın var mı demez asla.. mesela işyerinde çok problem oluyo ama ben içime atıyorum çünkü hadi eyvallah deyip çıksam maddi olarak bi dayanağım yok iş zaten zor buldum.. ev arkadasımın annesi işte canını sıkıyolarsa susma kızım bırak biz sna destek oluruz diyoken benim ailem neden böyle? ne ablamdan ne abimden bu zamana kadar bi al sen öğrencisin diye para görmedim çok şükür minnet etmem zaten tam tersi ben onlara gönderiyorum bide annem para istiyo bi yandan.. işte sıkıntı olunca annem eyvah sen çıkarsan nolcak diyo ben daha çok üzülüyorum ama ihtiyacı oldupu için değil onların üstüne kalırım diye korkuyo sanki bu zmana kadar çok para istemişim gibi.. lisede bile genç kızım ya benim de ihtiyacım olamaz mı kırk yılda bi 10 tl isterdim olay olurdu.. maddi drumu kötü değil ailemn yanlış anlamayın tam tersi para içinde yüzüyolar bunları düşününce çok zoruma gidiyo düşünsenize yalnızsınız bu hayatta bişey olsa yatalak olsam çalışamasam kimbilir nolur.. evlilik durumu var onun için de kendim para biriktiiryorum asgari ücretle ne kadar birikirse.. biliyorum zehir olcak.. ilerde eşimden bile istemek istemiyorum para.. ama bu dünya hali nereye kadar kendim didinicem gocunmam asla çalışkanım ama ben hiç soluklanamıcam mı? hep mi onca insan çevremdeyken yalnız kalcam? Allah kimseye muhtaç etmesin ablam abim de annemleri savunuyo ama kendileri alışverişlerinş yaptırıyolar babama bi ben salağım yani.. bi ben yük oluyorum bi kuruş istemediğim halde bunu nasıl başarıyosam artık.. evlenince de bekarkende ailemden kimsenın yanında yakınında yaşamak istmiyorum şu anda uzak bi şehirdeyim kafam rahat.. niye böyle ama aile böyle yaparsa eş ne yapmazki? bi benim ailem mi böyle?
Yerinizde olsam bir iki ay daha çalışır harçlık biriktirirm
İşten ayrılıp babamın parasıyla çeyiz yaparım.
Çalışıp destek olmuşsunuz. Bişey de görmemişsiniz anlattıklarınıza göre bi zahmet çeyizinizi de yapsınlar. Eskiden kadınlar çalışıp mı yapıyodu sanki aileler yapıyodu herşeyi.

Emin ol bazı eşler öz anneden babadan daha fedakar daha anlayışlı daha çok değer verip kıymet bilirler. Bu yüzden ailene çeyizimi kendim yapicam de ve onlara göndermeyip kendin para biriktir. Madem seni kendilerine yük gibi hissediyorlar onlarda sana yük olmasin. Insallah senin kadar güçlü çalışkan ve anlayışlı bi esin olurda sende dinlenebilirsin.

Cunku sen hep kendi ayaklarinin ustunde durmaya calismissin onlara ihtiyac duymamissin ve onlar da bu duruma alismis. O yuzden artik seni oyle bellemisler, degismez.

Her ailede mutlaka bi tane boyle geri planda kalmis bi cocuk oluyor, iyi biliyorum. O yuzden bence, artik kendi duzenini de oturtmusken yavas yavas annenlerle arani sogut. Yani demek istedigim mesafe koy. Biraz bencil olmak hic kotu degildir. Ceyiz parasi istiyormus, mesela de ki, para gonderemem anne kendi ihtiyacim var ya da bi sey gordum onu alicam de. Sesini cikart biraz.:)
Evet doğru söylüyosunuz ben istemedim onlar da sormadı bi ihtiyacın var mı diye.. zaten soğudum bilmiyorum farkındalar mı da mesafe de koydum.. vermeyince de boğaz manzarası çok cimri oluyo adı inanın halbuki sadece tutumluyum herkes işine glmeyince karalıyo..

Yuk olmamak en guzeli, kendine neden dert ediyosun ki?
Ayrica daha gencken senin gibi dusunurdum, esimden para asla almam herhalde ilerde derdim. Dusuncemin yanlis oldugunu zamanla ogrendim. Alacaksin canim, harciicaksin, hemde gule oynaya seve seve ustelik catir catir. Kocan sonucta, kendi kazandiginida harca, ondan aldiginida.

Yerinizde olsam bir iki ay daha çalışır harçlık biriktirirm
İşten ayrılıp babamın parasıyla çeyiz yaparım.
Çalışıp destek olmuşsunuz. Bişey de görmemişsiniz anlattıklarınıza göre bi zahmet çeyizinizi de yapsınlar. Eskiden kadınlar çalışıp mı yapıyodu sanki aileler yapıyodu herşeyi.
zaten sözleşmem bitiyo bikaç aya.. mecbur çıkcam tekrar yenilenirmi bilmiyorum.. gelin bunu anlatın onlara.. işin garbi ablam bi kere çalışmıyodu nişanını düğününü hep yaptırdı zorla bi kuruş kazanmadı e bana gelince niye yalnız kalıyorum ablam da yüzsüz gibi gelmiş bana savunuyo onlar da napsın diye e sen para alırken öyle demiyosun ama.

Cunku susmussunuz ve hala susuyorsunuz
Bu dunyada susani ailesi bile eziyor maalesef
Esinizi duzgun secin , ezen bir insan degil vicdanli merhametli adaletli bir insan olsun
Ailenizde bu ozellikler yok maalesef ama esinizi siz sececeksiniz

Yuk olmamak en guzeli, kendine neden dert ediyosun ki?
Ayrica daha gencken senin gibi dusunurdum, esimden para asla almam herhalde ilerde derdim. Dusuncemin yanlis oldugunu zamanla ogrendim. Alacaksin canim, harciicaksin, hemde gule oynaya seve seve ustelik catir catir. Kocan sonucta, kendi kazandiginida harca, ondan aldiginida.
tabki evlenince zaten benim senin paran olmamalı ama ailem beni öyle bi psikolojiye soktuki sanki bu kötü bişeymiş gibi.

Cunku susmussunuz ve hala susuyorsunuz
Bu dunyada susani ailesi bile eziyor maalesef
Esinizi duzgun secin , ezen bir insan degil vicdanli merhametli adaletli bir insan olsun
Ailenizde bu ozellikler yok maalesef ama esinizi siz sececeksiniz
Evet hep aileme yardımcı oluyum yük olmuyumdu düşüncem liseden beri istisnasız.. sonra bi baktım onların zaten ihtiyacı yokmuşki ben ayakta uyuyomuşum..

zaten sözleşmem bitiyo bikaç aya.. mecbur çıkcam tekrar yenilenirmi bilmiyorum.. gelin bunu anlatın onlara.. işin garbi ablam bi kere çalışmıyodu nişanını düğününü hep yaptırdı zorla bi kuruş kazanmadı e bana gelince niye yalnız kalıyorum ablam da yüzsüz gibi gelmiş bana savunuyo onlar da napsın diye e sen para alırken öyle demiyosun ama.
Böyle çok kendimden örnek vermek istemiyorum ama siz dile getirin bazı şeyleri

Bende çok düşünüyorum sizin gibi. Yük olucam napıcam diye
Ama annem abim için iki defa kredi çekti üçüncü krediyi çekmeyi planlıyo
Abimin desteği de olmadı anneme hiç

Bende bişey söylediğimde evlilikle ilgili işini bul bi deyip durdu
Şimdi bende diyorum valla kusura bakma anne abime yapıyosun madem hiç kaygı etmicem benimkini de yaparsınız dedim

Böyle çok kendimden örnek vermek istemiyorum ama siz dile getirin bazı şeyleri

Bende çok düşünüyorum sizin gibi. Yük olucam napıcam diye
Ama annem abim için iki defa kredi çekti üçüncü krediyi çekmeyi planlıyo
Abimin desteği de olmadı anneme hiç

Bende bişey söylediğimde evlilikle ilgili işini bul bi deyip durdu
Şimdi bende diyorum valla kusura bakma anne abime yapıyosun madem hiç kaygı etmicem benimkini de yaparsınız dedim
iyi demişsin canım vallahi ablamın yapmadığı kalmadı o hep iyidir.. bu devirde afedersin ama s***ken yaranıyo diye bi laf varya iliklerime kadar yaşıyorum onu şöyle vefasız bi evlat olsaydın senin için de yapılırdı eminim.

iyi demişsin canım vallahi ablamın yapmadığı kalmadı o hep iyidir.. bu devirde afedersin ama s***ken yaranıyo diye bi laf varya iliklerime kadar yaşıyorum onu şöyle vefasız bi evlat olsaydın senin için de yapılırdı eminim.
Saygını yitirme hiçbi zaman ama biraz da dilin uzun olsun yani

Valla inan bende ayni durumdayim.okuttular beni cok mucadele etrim is bulmak icin calistim olmadi iceme sinmedi. Sonra zor guc evlendim sevdigim insanla. Annem babam hala evlenip gitmisim baban o kadar okuttubevde oturmak icin mi bosa mi okuttuk bi yardimci olmadi bize diyip duruyolar hala. Abime ev verdiler oturuyor. Kardesimin altina son model araba cektiler okula arabayla gidip geliyo ben otobuste surunurken . bir ben goze batiyorum inanin hala zoruma gidiyor.

Back
X