Benim ailemde daha çok kalmalıyız bencilliği!

O senin ailenin yanında rahat edemezmiş de sen niye edebilirmişsin? Senin tatilin ikiye bölünmüş olmuyor mu? Sen huzursuz olmuyor musun? Madem bu kadar bencil, sen ailene yalnız git, o da kalsın anasının dizinin dibinde tatillerde. Mecbur musun ailene hasret çekmeye? O düşünmüyorsa sen kendini düşün

Bak bende bu konuda muzdariptim fakat artik iki yildir soyle yapiyoz ben memleketlere gitmeden once esimle evde saglam bi konusma yapiyorum orda fazla kalmak istemedigimi belirtiyorum ve ikimizde birbirimizi serbest birakiyoruz ornegin bi ay tatilinde soyle yaptik gidince benm aileme esim bi gun kaldi ve ailesinin yanina dondu ikimizde istedigmz kadr kaldik birbirimizi ozledgmz zmn ve xoxukta babanne ve dedeyi gorsn diye iki gun gittik tekrar ailemin yanina donduk bunu bir ayda uc sefer tekrarladik ama esime hic israr etmedim bizde kal diye oda bi gun fln kaliyodu sonra tatil bitti donduk ne kavga ne gurultu olmadi bu sebepten bnce sizde birbirinizi rahat birakin isteyen istedigi uerde kalsin zaten senede bi yaz tatili var zehiretmeye gerek yokki
Eşim bensiz kalmıyor bir yerde benim tek kalmamı da istemiyorum. Sorun bu .ama çözüm önerisi olarak sunacağım bu fikirleri.

kız kardeşi varsa ondan örnek gösterin hiç ziyarete gelmese annesini üzülmez mi empati yapsın ya da kendi kızı olursa damadı böyle davransa herhalde insan olan anlar
Kız kardeşini örnek verdim.o eşiyle kenda kararı dedi.ben ailemle zaman geçirmeye ihtiyaç duyuyorum 10 gün gidiyoruz bir gece bizim evde kalıyoruz.bir daha bu tavizi vermem .

Evet ailesiyle çok iyi anlaşıyorum ama başta bende çekiniyordum.özveride bulundum. Alıştım.kendi ailemi kardeşlerimi çok özlüyorum.eşit kalalım dediğimde bencillikle suçlanıyorum. Tatili zehir olurmuş benimde zehir oluyor onun mantığıyla bakınca.ama neymiş erkekte daha çok kalınırmış .ben o eve gelin gelmişim.

biraz da kimsesiz aile ile kalmak da iyi

biz bu sene çok zaman ayıramadık mesela

ben 6 gece kaldım ailemde eşim de 3 gecesinde geldi

onun ailesinde kalmıyoruz ama biz onlarla aynı şehirde yaşıyoruz

eşim ailemle kalmaktan rahatsız zira dışarı da çıkamıyorum evde sopa gibi oturuyorum diyor

evet ben aynı şehirde kv ye gidince de öyle oluyor

onu da anlıyorum

çözüm herkes kendi ailesi ile kalsın

Neden sen onun ailesinin yaninda cok mu rahat ediyorsun ne sacma bir bahanesi varmis o zaman rahatliksa mesele herkes kendi ailesinin yaninda kalsin

Ben bayanmışım daha rahat hareket edebilir mişim.geleneksel aile yapısına uygun olan buymuş.Karadeniz'li kendisi ben bu kadar bencilce birşey duymadım
bunun karadeniz ile alakası yok. çoğuoluk erkek kısim eşin gibi
hareket ediyor evlenmeden. bunları
konuşmalı hep fedakar olan kadınlar olmayınca evlilik çöküyor

Arkadaşlar eşimle aile terapistine başladık ve bir çok faydasını gördüm .Yaklaşık bir yıldır evliyiz .Ailelerimiz Ankara da biz Bursa dayız memuruz.Eşimle Ankaraya gittimizde daha çok onun ailesinde kalıyoruz.Başta bunun bilinçli olmadığını düşünmüştüm.spontane gelişen bir durum olarak algılamıştım.Annem çalıştığı için , , eşim ameliyat olduğu için vs .Ama ailemi çok özlediğimi artık fedakarlık yapmak istemediğimi ve adil bir şekilde ailelerde kalmak istediğimi ifade ettim .5 gün ordaysak 5 gün de benim ailemin yanında kalmalıyız dedim.Eşim erkek olduğu için benim kadar rahat ailemin yanında kalamayacağını o nedenle burda eşitlik söz konusu olamayacağını, ona haksızlık yapmak olacağını tatilini ikiye bölünmüş ve çok huzursuz ve rahatsız bir şekilde geçireceğini ifade etti.bu bencilliğini hoş görememiyorum.Bana bir akıl verir misiniz farklı bakış acılarına ihtiyacım var.
Canım esin haklı. Genelde böyle olur. Bizde yurt dısındayz zaten iki hafta tatilimiz oluyor. Aileler ayrı sehirlerde. Annemlere gittiğimizde daha az kalıyoruz. Esim cekiniyor ister istemez. Diger tarafta evimiz var işlerimiz oluyor doktor alisveris falan mecbur orda daha fazla kalıyoruz. Ama bu konuda fedakar olması gereken taraf genelde kadınlar

Benimki de tatili eşit bölelim, misal 3 gün annesinde 3 gün annemde kalalim istiyor.

Onu da ben kabul etmiyorum. Ne gerek var sürekli birlikte olmaya. Bir bilemedin iki gece yeterli birbirimizin ailesinde kalmak için bence. Geri kalanı ailemle yalnız geçirmek hoşuma gidiyor. O da bensiz ailesi ile vakit geçirsin istiyorum.

Sizce de daha mantıklı değil mi?

Kız kardeşini örnek verdim.o eşiyle kenda kararı dedi.ben ailemle zaman geçirmeye ihtiyaç duyuyorum 10 gün gidiyoruz bir gece bizim evde kalıyoruz.bir daha bu tavizi vermem .

Sadece 1 gece mi kalıyorsun ailende ben mi yanlış anladım.

Arkadaşlar eşimle aile terapistine başladık ve bir çok faydasını gördüm .Yaklaşık bir yıldır evliyiz .Ailelerimiz Ankara da biz Bursa dayız memuruz.Eşimle Ankaraya gittimizde daha çok onun ailesinde kalıyoruz.Başta bunun bilinçli olmadığını düşünmüştüm.spontane gelişen bir durum olarak algılamıştım.Annem çalıştığı için , , eşim ameliyat olduğu için vs .Ama ailemi çok özlediğimi artık fedakarlık yapmak istemediğimi ve adil bir şekilde ailelerde kalmak istediğimi ifade ettim .5 gün ordaysak 5 gün de benim ailemin yanında kalmalıyız dedim.Eşim erkek olduğu için benim kadar rahat ailemin yanında kalamayacağını o nedenle burda eşitlik söz konusu olamayacağını, ona haksızlık yapmak olacağını tatilini ikiye bölünmüş ve çok huzursuz ve rahatsız bir şekilde geçireceğini ifade etti.bu bencilliğini hoş görememiyorum.Bana bir akıl verir misiniz farklı bakış acılarına ihtiyacım var.

Bu kadar sorun yasiyor iseniz tatilleri ayri geçirmenizi tavsiye ederim
4 yili geckindir evliyim biz de esimle baska şehirdeyiz ailelerimiz de baska sehirlerde
Bayram tatillerinde birbirimizin ailesini ziyaret etsek de kendi ailelerimizde yatiya kalıyoruz
Hem herkes ailesine doyuyor hem de az kaldin cok kaldin derdi olmuyor

Waooouuwww demek öyle??
Kızkardeşinin bile eşiyle birlikte ortak kararı olabiliyor ama senin eşinle ortak bir kararın olamıyor öylemi?
Bak seeennn beyiniz çok uyanıkmış ;)
O kızkardeşi ve Eşinizi aynı ana baba yetiştirmedimi?
Kızkardeş bu kadar söz sahibi olabiliyorsa onun aldığı kararlar şaf olmuyorsa sizin neden lafınız oluyor?
Hem ne demek eşim beni yanlız bırakmıyor?
Eşinize deyin ki seninle evlenene kadar ben o evde sensiz yaşadım başıma birşey gelmedi çok şükür.
Bence eşin baskın olmaya çalışıyor ağada benim paşa da benim evin erkeğiyim benim sözüm geçer diyor resmen.

Yaptığı bencillik ve ana kuzusuymuş köy bi erkek modeli Allah sabır versin
Ana kuzusu değildir.ama geri kafalılık var.bana tutuyor annemi örnek veriyor .kendi ailesinde ne kadar kalmışmış.gelin geldin geleneksel aile yapısı zırvalıkları.beni dinledi .ya anlamadı yada anlamamazlığa vurdu.bende onu dinledim anladım.çözüm noktasında önerileri sunacağım.başka bir örnek vereyim.bu sene memlekti rize ye gittik . 1 gece benim köyümde geri kalan tatilde annesi ve kızkardeşiyle memleketine gittik.ama ben çok huzursuz oldum .kendi ailemle gibi mutlu ve rahat değildim haliyle.yine güleryüz ve saygıda kusur etmedim.bana tuttu dediki ben oralara alışmak zorundaymışım.çünkü o seviyormuş sevmek zorundaymışım.bende sen seviyorsun diye sevmek zorunda değilim her sene gitmek zorunda değilim dedim. Çok düşüncesiz sözde eğitimli bir erkek .ve ben erkeğim sen bu aileye gelin geldin kafasında .yani bakış açısını anlatmak açısından örnek veriyorum.

Ana kuzusu değildir.ama geri kafalılık var.bana tutuyor annemi örnek veriyor .kendi ailesinde ne kadar kalmışmış.gelin geldin geleneksel aile yapısı zırvalıkları.beni dinledi .ya anlamadı yada anlamamazlığa vurdu.bende onu dinledim anladım.çözüm noktasında önerileri sunacağım.başka bir örnek vereyim.bu sene memlekti rize ye gittik . 1 gece benim köyümde geri kalan tatilde annesi ve kızkardeşiyle memleketine gittik.ama ben çok huzursuz oldum .kendi ailemle gibi mutlu ve rahat değildim haliyle.yine güleryüz ve saygıda kusur etmedim.bana tuttu dediki ben oralara alışmak zorundaymışım.çünkü o seviyormuş sevmek zorundaymışım.bende sen seviyorsun diye sevmek zorunda değilim her sene gitmek zorunda değilim dedim. Çok düşüncesiz sözde eğitimli bir erkek .ve ben erkeğim sen bu aileye gelin geldin kafasında .yani bakış açısını anlatmak açısından örnek veriyorum.
Ben tek başıma giderim gelmezsen gelme diye çok bozuldu memleketi için o konuyu kapattık sonra .baskı kurmaya hüküm altına almaya çalışıyor.

Ayrı ayrı takılın biraz da, evlilik yapışık ikiz olmak değil.

Back
X