Bebek Beslenmesi Benim bebeğim püre dışında katı mama yemiyor 16 aylik

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Minik Prenseslerim

Bslmkg75-Gnclkg72.2-Kzm16ay
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2017
118
162
18
39
Arkadaşlar yardımcı olun lütfen benim kızım bütün yemekleri püre olarak yiyor ne yapacağımı bilmiyorum minicik bir tane olsa onu çıkartıyor

Arkadaşlar yardımcı olun lütfen benim kızım bütün yemekleri püre olarak yiyor ne yapacağımı bilmiyorum minicik bir tane olsa onu çıkartıyor
Dişleri ne durumda? Diş çıkarmaya devam ediyorsa zorlanıyor olabilir. Haşladığınız sebzeyi bir bütün olarak eline vermeyi deneseniz? Belki kemirmeyi sever öyle öyle alışır? Yutma refleksi ile ilgili de birşey olabilir. Fiziksel bir sıkıntı yoksa püre vermeyin hiçbir şekilde. Katı yemesinde ısrarcı olun. Pütürlülük miktarını yavaş yavaş arttırın. Yemiyor diye püre vermeye devam etmeyin. Bir yakınım çok zorluk çekti. Yurtdışında yaşıyor ve 4 yaşında oğlu yemek yiyemediği için (çorba hariç) bir süre klinikte yatmak zorunda kaldı. Sabırlı olum. Bırakın acıksın.

Görebildiğim kadarıyla 12 tane dışı var ama çiğneme ile ilgili bir sorunu olduğunu zannetmiyorum çünkü kuru ekmek yiyor sanırım biraz kalpazan

Görebildiğim kadarıyla 12 tane dışı var ama çiğneme ile ilgili bir sorunu olduğunu zannetmiyorum çünkü kuru ekmek yiyor sanırım biraz kalpazan
Bebişler biraz kolaycı oluyor. Lüp lüp yutmak varken neden çaba sarfetsinler :) size sabırlı olmak kalıyor sanırım. Ama bu konuda profesyonel destek alabilirsiniz. Ne kadar gecikirseniz alıştırması o kadar zor olacaktır.

Back
X