Canım, annenle babanın o kadın yüzünden ayrıldığını bilmiyordum..
Bunlar böyledir zaten, önce ellerinden geleni yapar ve darmadağın ederler düzenini.
Sonra da güya melek kesilir ve aranızı dülzetmeye çalışırlar.
Benim üvey annem de önce kendisi bozardı aramızı babamla, sonra da "o senin baban" bilmem ne gibisinden öğüt verirdi hesapta, ekstra puan mı toplardı babamdan, yoksa vicdanını mı rahatlatırdı bilmiyorum.
Onun gayrimenkul hırsı yüzünden babamla gırtlak gırtlağa geldiğimizi hepimiz bilmiyormuşuz gibi sanki, bugün bile bana akıl vermeye çalışır..
Canım madem baban bildiğini yapsın demiş, sen de annenle babaanneni aynı evde buluştursan isteme faslı için?
Hem annenden hem babandan ayrı ayrı istemeleri tuhaf olmaz mı? Babanla annenin ayrılmasının faturasını sen ödemiş olmaz mısın o zaman? Annene belki tanışma-misafirlik gibi giderler de, hani formaliteden de babandan isterler. Söz olayı nasıl ve nerede olacak?
Herkesin gönlünü yapamazsın, ezilen sen ol istemiyorum canım. Sözü belki dışarıda cafede, restoranda vs yaparsın, gelen gelir, karşı tarafa tavır almak isteyen kendisi bilir.
Lütfen sen nasıl mutlu olacaksan öyle davran, annenin-babanın gönlünü yapma endişesi taşıma. Ebeveyn olan olanlar, sen çocuklarısın. Onlar gönlünü yapmalılar senin. Bir defa başlarsan bu "herkesi memnun etme" çabasına, arkasını bekliyorlar inan. Bir bakıyorsun ebeveynlerinin ebeveyni konumuna getirilmişsin.
Mülakatta başarılar diliyorum canım, dularım seninle.