Benim ciddi bir akıla ihtiyacım var, yardım lütfen..

utopikkafa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Mart 2013
580
415
333
Hepinize iyi akşamlar, buraya aşırı bunalmadıkça konu açan biri değilim. Uzun olacak lütfen sabırla okuyun ve bana fikir verin.

Eşimle 2012'de tanıştık, 2014'te evlendik. Şimdi de oğlumuzu bekliyoruz Allah'a çok şükür. Evleneceğimiz zaman babam kayınpederimle görüştü. "Çocukları borçsuz evlendirelim, ben hep arkalarındayım sen de elinden geleni yap" dedi. Adam babama türlü türlü sözler verdi. Gelgelelim ne düğüne, ne eve hiç bir şey harcamadı. Aksine harcamış gibi gerinerek geziyor. Bana bilezik taktılar 5 tane, ki ailemin ya da benim talebimiz yoktu. Onu kredi çekerek takmışlar ve kredinin yarısını eşime ödetiyorlar şuan.

Ailemi evlerine çağırırlar, ayrı şehirlerdeler, ama ne evi temizlerler ne ikram hazırlarlar ben rezil olurum. Görümcemi yazın tatile Bodrum'a götürdüm ailem oradaydı. Beni orada rezil etti. 15 yaşında kendisi ama içki de içiyor sigara da. Kimse laf dinletemiyor baba otoritesi yok çünkü evde. Ben ki görümceme telefon almış, harçlıklarını vermiş insanım çalışırken. Ama ne bir özür diledi, ne bir sevgi gösterdi ben küsünce ilişiğini kesti. Şuan sildim görümcemi hiç bir şekilde görüşmüyorum. Kayınpederim deseniz karısını aldatıyor herkes biliyor ve gayet rahatlar. Eşim hariç. Mesafe koydu gitmiyor gelmiyor.

Şimdi ben iki aydır mide kanseri tedavisi görüyorum hem de hamileyim. Annem yanıma geldi hastane işlerine koşturuyoruz, teyzemde kalıyorum. Babam deseniz bu ay neredeyse 10bin tl benim masraflarıma harcadı. Ama kayınpederim ve kayınvalidem bir kere bile aramadılar. Maddiyi geçtim manevi olarak bile yoklar. Eşim tepki koyduğunda da "o küçük o bizi arayacak" diye cevap verdiler yanımda duydum. Şuan köyde tatildeler. Kızlarını buraya bırakmışlar bir başına bir ay kalacaklarmış orada düşünün sorumsuzluklarını...

Biz onlara yakın oturuyoruz. Ama iki aya kadar teyzeme yakın taşınacağız. Taşındıktan sonra taşınma işini söylersin dedim eşime, karışmalarını falan istemediğimden... Lakin doğumum olacak. Yine başıma ekşimek isteyecekler... Ailem çok tepkili... Kesinlikle benim görüşmemi istemiyorlar ki ben de asla görüşmek istemiyorum. Dün aradılar iki ayın sonunda açmadım. Eşimi aramışlar "ütopikkafa uyuyor herhalde aradık açmadı" demişler. Adamlar tavrı da anlamıyorlar yani.

Onlara tavrımı nasıl belli etmeliyim? Oğlumu da görmelerini istemiyorum. Nefret etmiyorum, sevmiyorum hiç bir şey hissetmiyorum onlara karşı ama asla görmek istemiyorum. Eşimin arada kaldığının farkındayım ama ben yıldım artık tükendim. Doktorum stresi de yasakladı zaten ama bana rahat vermiyorlar. İlla her şeyin içinde olacaklar.

Babası babamın bize bakacağından o kadar emin ki, adam krediyi bile bu zor durumumuza rağmen eşime ödetmeye çalışıyor. Ağır hakaret yazacağım ama banlanmak istemiyorum. :/ Babam "ben varım Allah'ın izniyle, bırakın şunları.." diyor. Ama ben babacığıma acıyorum. Geliri iyi babamın ama bana bakmak zorunda değil ki.. Eşim eve ancak yetiyor, babam zaten eşime baştan demiş hastalığı geçene kadar ben ödeyeceğim masrafları diye. Söz söyletmiyor.

Hastalığımdan önce ben de çalışıyordum gayet iyiydik. Şimdi zordayız biraz tabii. Ama hamdolsun yetiyor bir şekilde.

Lütfen akıl verin ben bu insanlara karşı ne yapayım? Herkese şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Sen boşver onları ya..Ailenle ve sağlıpınla ilgilen..Krediyi ödemeye gücünüz var mı ?Neyseki babanın durumu iyiymiş.Zor durumda toparlar neyseki.Boşver minnet etme..Onların(kayınvalidengil) dırumu nasıl.Belki iyi değildir durumları.Bilezik kredisini de kendiniz ödemiş olun birşey olmaz.Sağlık gibisi yok üzme kendini
.Bir tek aramamaları kötü olarak dikkatimi çekti çok da dikkatli okuyamadım..Niyeki?

Canm çok geçmiş olsun. Yerinde olsam yüz yüze bile muhattap olmadan telefonda işimi halleder zor zamanımda arayıp sormadığınız için artk hayatmda istemiyorum sizi derdm. Bebek işi ise gerçekten çok karışık çünkü çocuk büyüyünce babannesini dedesini illaki soracak.. zor bi durum Allah kolaylık versn

tatlım eşinle bize anlattığın gibi tatlı tatlı konuş ,meramını güzellikle dile getir,kendinden ziyade yavrun için stres kaldıramayacağını,onun da arada kaldığının farkında olduğunu bizzat belirt .. bu meseleyi sen çözemezsin ,eşin çözer ancak ,sert bir şekilde tavır koymasını sağla ..

Canim rabbim sana sifa versin, insallah bebeginize saglikla kavusursunuz.
Karsi tarafida takmamaya calis stres yapma kendine, eger gelip bebegi gormek isterlerse birak gelsinler ama sen mesafeli davran

Esim maasindan kira kredi faturalar el harcliklari vs. hallediyor cok sukur. Ama benim kizdigim konu ben bilezik v.s istememistim ki bana kaldi borcu. :/ Neden aramadilar ben de bilmiyorum. Koydeler tatil yapiyorlar suan.

Amin. Cok tesekkur ederim. Ben tavrimi sert koyarim da onlar yuzsuz yine gelirler biliyorum. Dogumu haber vermeyi dusunmuyorum ani oldu falan der esim artik. Cunku babam muhatap olursa oldurecek adami.

O da gorusme diyor ama anlamazlar yuzsuzler barismaya calisir kapima dayanirlar. Durumlari da var. Ev kendilerinin, arabasi var. Hem emekli hem calisiyor bir yerde. Demiyor ki oglum karin hasta al su 100 tl de pazar paran olsun... Onun verecegi parada degilim. Sadece sorumsuzlar... Manevi olarak bile yoklar.

Canim rabbim sana sifa versin, insallah bebeginize saglikla kavusursunuz.
Karsi tarafida takmamaya calis stres yapma kendine, eger gelip bebegi gormek isterlerse birak gelsinler ama sen mesafeli davran

Haklisiniz. Gelseler de dogumdan sonra teyzemde kalacagim zaten gelir orada gorurler. Sonrada uzakta oturuyor oluyoruz insallah cok sik gelemezler... Yuzsuzler iste ona sinir oluyorum tavir koysan da dibinde biterler. Bana diyorlar ki hastaymisim ne diye teyzemde kaliyormusum... ilk duyduklarinda demislerdi.. Yahu gelininize bakan var, kizin is yapacak halimi var... Anlamiyorlar cok cahiller.

Aramamış olmalarını kırıldığını yüzlerine vurmalısın.Eşin de söylesin..Eve almamak ayıp olur diye düşünüyorum.Yoksa gerisi herkeste olan şeyler.

Sen ne yapacaksın eşin yapacak benim karım hem hamile hem ciddi bir hastalık geçiriyor, onu aramayacak strese sokmayacaksınız diyecek burdaki tüm konularda olduğu gibi bu konu da kocada bitiyor

Aramamış olmalarını kırıldığını yüzlerine vurmalısın.Eşin de söylesin..Eve almamak ayıp olur diye düşünüyorum.Yoksa gerisi herkeste olan şeyler.

Eve almamak iste nasil yaparim diye dusundum ben de. Surekli gelmeye kalkarlar bir de barismak icin.

Sen ne yapacaksın eşin yapacak benim karım hem hamile hem ciddi bir hastalık geçiriyor, onu aramayacak strese sokmayacaksınız diyecek burdaki tüm konularda olduğu gibi bu konu da kocada bitiyor

Cok haklisiniz. Esim zaten donmelerini bekliyor kendi acisindan da kusacak icindekileri. Ben kendi acimdan nasil tabir koysam ne yapsam da ofkemi gostersem onu dusunuyorum anlamiyorlar tavirdan cunku.

Allah aşkına bakın zaten rahatsizsiniz bir de bunları mi takacaksiniz kafanıza.
Benim böyle ciddi bir hastalık sorunum olsa direkt söylerim beni arayıp sormayın görmek duymak istemiyorum.o kadar.
Oğulları kaçmiyor orada.istedikleri kadar arasınlar sorunlar.
Ama ben istemiyorsam ve uğraşmam gereken bir hastaligim varsa direkt söylerim aramayın istemiyorum derim.
Hiç çekinme içine atma.
Ne söylemek istiyorsan ne hissediyorsan onu söyle.
Çok geçmiş olsun.

Tesekkur ederim.. Haklisiniz aslinda pat diye soylemek lazim.

beni yanlış anlama da hem hamile hem de ciddi rahatsızlık geçiren bi kadınsın .. böyle yaparak biraz kendini dolduruyorsun gibime geliyor,kendi kendini yıpratıyorsun resmen
bak kocam arkamda diyorsun,kusacak nefretini diyorsun ,onlar geldiklerinde her misafirperver kadın gibi elbette evine buyur et,bebğin zaten kucağnda olur vermek istersen verrsin istemezsen vermezsin ,konuşmak istemezsen çekilirsin odana vs.. düşünme bunları ,yorma o güzel yüreğini de tatlı bebeğini de.. bir bardak ılık süt iç sakinleş ve karnını bizim için de okşa

Göstermiceksin arkadaşım sildin bitti sen sağlığınla ilgilen önce sen sonra bebek sonra koca çok çok sonra kocanın ailesi

Kanser dedin daha ne dicen

olduğunca mesafe koy cnım aranıza. Allah da babanı başınızdan eksik etmesin. bir baba var brde şam babası

Kesinlikle kendimi dolduruyorum cok dusunuyorum vallahi. Hic istemiyorum gelmesinler gormeyeyim diyorum. Bakalim artik neler olacak. :)

Göstermiceksin arkadaşım sildin bitti sen sağlığınla ilgilen önce sen sonra bebek sonra koca çok çok sonra kocanın ailesi

Kanser dedin daha ne dicen

Haklisin yine :) seviyorum seni AdAm_OLaCaK_KIZ

Eve almamak olmaz ya arkadaşlar.Ayıp.Ayıba ayıpla cvp verilir mi?Kırgınlığını ilet.O da arayıp sormadıkları için..Gelirlerse mesafeli kırgın durursun..Eşin de söylesin kırgınlığını...Özellikle bu döneminde küskünlük olmasın bence...Sen sağlığını düşün.Çoğu kayıngiller böyle zaten..Tek önemli sorun arayıp sormamaları.Aranız önceden de kötü olsa arayıp sormaları lazımdı..Hastalık bu,hem de kanser..Düşünme bunları yine de...Moralini hoş tut..Kinli ve küs de olma bence..

sen onları hıc dusunme.. tepkinide koy.. zor gunde olmayanlar hiç olmasın.. önce bebeğin için eşin için ailen için iyilesmeye bak stres yapma.. inşallah bi an önce iyileşir.. eşinle oğlunla uzun yıllar mutlu huzurlu yasarsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…