benim çocuğum gibi çok sık ateşlenen aileler varsa yol gösterir umarım söyleyeceklerim.

neden poliklinik değil acil? lütfen bu tip şikayetlerde öncelikle polikliniğe başvuralım 😊 zaten en büyük sıkıntı da hep acile başvurulması. 3 dk lık bir muayenede dr ne kadar ayrıntılı bakabilir? o an tek bakılan apandisit patlamış mi, bağırsak düğümlenmiş mi, idrar yolu enfeksiyonu olmuş mu? . polikliniklere başvurup şu tarihlerde şu şikayetleri oluyor diye ayrintili anlatilirsa zaten gereken testler yapilir
Acile neden gidilir diye konu acsalarda konuşsak :anne:

neden poliklinik değil acil? lütfen bu tip şikayetlerde öncelikle polikliniğe başvuralım 😊 zaten en büyük sıkıntı da hep acile başvurulması. 3 dk lık bir muayenede dr ne kadar ayrıntılı bakabilir? o an tek bakılan apandisit patlamış mi, bağırsak düğümlenmiş mi, idrar yolu enfeksiyonu olmuş mu? . polikliniklere başvurup şu tarihlerde şu şikayetleri oluyor diye ayrintili anlatilirsa zaten gereken testler yapilir
Ben polikinige 10 sene gttim saydiginiz herseyle karistirdilar. Daha sonra karin agrilarimda ayni hastanenin aciline gttik serum bari olsun dierek ve ates dusmuyodu. Sonrada bolum doktorlarimda denk geliodu haftada iki sefer kesin oluyodu, atak saydilar her seferinde beni hastaneye yatirip fibrinojen degerinin artisi nasil die incelediler. Sonrada tani konuldu, sikayetlerim 1 senede gitti cok sukur. Cunku polikinikte fmfe baktircam diince bakmiolar hele kucuk yastaysa. Ztn saydiklariniz karistirdiklari hastaliklar. 3 senedir 50 yasinda tanidigim romatoloji bolumune gidiodu, fmften supheleniorum dedigi halde doktor o haric herseye bakmis. Daha 3 ay oldu bulunali aa fmf missin sen demis. Ataklari anca kontrol altina girdi. Ama belge gosterir gb surekli acildeyim diince ataktan suphelenip fmf e direk bakiliyo. Keske dediginiz gb basit olsa polikinik hmn baksa.

Son düzenleme:
Cok gecmis olsun benim de nisanlim fmf hastasi ne kadar zor bir hastalik oldugunu biliyorum, lutfen cocugunuzun ilaclarini, doktor kontrollerini unutmayin. Ataksiz gunler dilerim..

Bende var canim ilac kullanmiyorum acikcasi 2 sene kadar once ogrendim.
Allaha cok sukur bobreklerimde sorun yok eskisi kadar sık atakta gecirmiyorum.
1 yil once filan gecirmistim bir atak yas ilerledikce azaliyor sanki.
Ama bende ates hafif oluyor cok siddetli karin agrisi ve eklem agrilarim oluyor cok zor gercekten.

Akdeniz anemisi normal kan tahlilinde çıkar mı romatoid faktör yazıyor ya

Ay keske bilgilendirseniz hemsiresiniz sanirim:KK51:
Canimcim acillerde çoğunlukla pratisyen hekim oluyor ( yani herhangi bir uzmanlık alanı yok) yada acil uzmanı olur. Şansınız varsa acil uzmana denk gelirsiniz. Acillerde hayati tehlikesi olan hastalara bakılır normalde ne yazıkki ülkemizde insanlarımız bunu çok yanlış anlıyor :KK43: tabiki herhangi bir hastalığın atağinada mudahele edilir ama geniş tedavi ve teşhis polikliniklerde uzman doktorlarca yapılır.

Arkadaşımda 20lerin de çıkmıştı. Kendi de doktor zaten, araştırmış mutlaka gende olması gerekiyormuş. Genelde taşıyıcı olarak nesilden nesile aktarılıyormuş, belli bir nesilde çıkıyormuş eşe de bağlı olarak. Onlarda da 4 üst nesile kadar yok ama demek ki birilerinde varmış diyordu.

Kizimda cok sık bogaz enfeksiyonu oluyo ve antibiyotik kullaniyoruz :( pfa dedi dr. Fakat tam teshis konulmadi..

Birkac ay once halam akabinde babam gen testi yaptirdi ve fmf teshisi konuldu, ailede cikinca bende yaptirdim bende de cikti, simdi kizimi goturucem

Ben polikinige 10 sene gttim saydiginiz herseyle karistirdilar. Daha sonra karin agrilarimda ayni hastanenin aciline gttik serum bari olsun dierek ve ates dusmuyodu. Sonrada bolum doktorlarimda denk geliodu haftada iki sefer kesin oluyodu, atak saydilar her seferinde beni hastaneye yatirip fibrinojen degerinin artisi nasil die incelediler. Sonrada tani konuldu, sikayetlerim 1 senede gitti cok sukur. Cunku polikinikte fmfe baktircam diince bakmiolar hele kucuk yastaysa. Ztn saydiklariniz karistirdiklari hastaliklar. 3 senedir 50 yasinda tanidigim romatoloji bolumune gidiodu, fmften supheleniorum dedigi halde doktor o haric herseye bakmis. Daha 3 ay oldu bulunali aa fmf missin sen demis. Ataklari anca kontrol altina girdi. Ama belge gosterir gb surekli acildeyim diince ataktan suphelenip fmf e direk bakiliyo. Keske dediginiz gb basit olsa polikinik hmn baksa.
polikliniğe gittiğiniz de ateşinizin düzenli bir şekilde tekrarladığını, 24 satten uzun surdugunu karin agrişi eslik ettigini soylediniz mi? bunu soylediginizde once temel birkac tetkik yapilir..onlar normalse atak sırasında görülmek istenip fmf kanlari istenir. fmf ile uyumlu ise gen istenir. hep aynı doktora gidip bu öyküyü verip bu prosedürü izlesiyseniz fmf düşünmeyecek pediatrist duusnmuyorum. gerçekten düşünmemişlerse açıp kitapları bi daha okusunlar gecrekten. bir de maalsef ki tum testler basamak halinde istenmek zorunda. her testin sıralaması var ve bunun tüm dünyanın kullandığı ortak kitaplarda nasıl olacağı yazar.. siz mesela fmf cikmissiniz ama pfapa da olabilirdiniz traps da olabilirdiniz, bagisiklik yetmezliginiz de olabilirdi, sadece idrar yolu enfeksiyonu da olabilirdiniz. her sey olabilirdi yani. geç farkedilmenize üzüldüm geçmiş olsun

Son düzenleme:
polikliniğe gittiğiniz de ateşinizin düzenli bir şekilde tekrarladığını, 24 satten uzun surdugunu karin agrişi eslik ettigini soylediniz mi? bunu soylediginizde once temel birkac tetkik yapilir..onlar normalse atak sırasında görülmek istenip fmf kanlari istenir. fmf ile uyumlu ise gen istenir. hep aynı doktora gidip bu öyküyü verip bu prosedürü izlesiyseniz fmf düşünmeyecek pediatrist duusnmuyorum. gerçekten düşünmemişlerse açıp kitapları bi daha okusunlar gecrekten. bir de maalsef ki tum testler basamak halinde istenmek zorunda. her testin sıralaması var ve bunun tüm dünyanın kullandığı ortak kitaplarda nasıl olacağı yazar.. siz mesela fmf cikmissiniz ama pfapa da olabilirdiniz traps da olabilirdiniz, bagisiklik yetmezliginiz de olabilirdi, sadece idrar yolu enfeksiyonu da olabilirdiniz. her sey olabilirdi yani. geç farkedilmenize üzüldüm geçmiş olsun
Tesekkurler, o zmnlar yaygin olmadığından benim bulunmasi uzun surdu. Her seferinde havale die direk soyarlardi acilde. Boyle boyle bulundu. Daha surda 3 4 senedir iyice yayginlasan bilinen bi hastalik oldu. Teshis daha kolay artik. Fakat dedigim gb yakin zamanda cevremde iki kiside de direk bu testi yapamayiz dedikleri icin oyle soyledim, arkadasa testi uygulamazlarsa bu yontemle yaptirabilirsiniz diye anlatayim dedim.

Back
X