Benim de bir derdim var. Bıktım artık..

canım daha çok yeni evlisin bende 2.5 yıllık evliyim ve benim daha yok
rabbim doğru zamanda herkeze nasip eder bunun için canını sıkma ve kafana çok fazla
takma ne kadar çok düşünürsen o kadar çok üzülürsün
herşeyi olurunu bırak...

Arkadaşım sen önce bir düşük yaşamışsın yani oluşumunda problemin yok senin, senin evde canın sıkılınca takıntı haline getirmişsin, hem düşükten sonra ara verilmesi gerekir rahat ol biraz.

arkadaslar hepinize cok tesekkur ederim beni bir az da olsa kendime getirdiniz,ama etrafimdaki bazi kisiler boyle konusmuyor benim moralimi onlar bozuyor her ay ne oldu doktora gitdinmi ne diyor niye olmuyor falan filan soruyorlar ben konunu deyisiyorum,biktim bu sorulardan,bunaltdilar beni diye bilirim.kendi halime birakmiyorlar ki zorla kafama sokuyorlar her kes benden konusuyor sanki baska derdimiz yokmus gibi.pisikolojimi bozuyorlar oysa konusulmasa sorulmasa daha az dusunucem.ha onu da soyleyim onlar istiyor diye istemiyorum ben kendim de istiyorum soylediyim gibi ailemden uzaktayim calismiyorum cok sikiliyorum oyalanirim hem de neyi bekliyorum ki diyorum ama yine de soylediyim gibi olursa iyi olur diyorum o kadar fazla da istemiyorum ama bazilari morelimi bozuyor,orgu oruyorum bisiler yapmaya calisiyorum kendimi oyalamaya calisiyorum rahat birakmiyorlar ki.doktoruma da gercekten cok kizdim dun bir muddet doktora gitmeme karari aldim yaza kadar olmazsa onda gidicem her halda baska doktora giderim o zaman 2 ayda bir tedavimi olur canim ne bu anlamadim ben cok sinirlendim.arkadaslar cok tesekkur ederyorum hepinize,kocaman opuyorum

Demissinki etraftan moralimi bozuyorlar,hep soruyorlar..
Sende ozaman pasiflik var kusura bakmada,sen ne diye baskalarinin lafina bakip,canini SIKIYORSUNKI?
Bizdede var bitane öyle merakli biri,beni nezaman görse bebek yokmu,niye yok,eee yok halla halla dedim en sonunda,hastanede 10 gün yattim bebek düsürmüs diye konusmaya basladilar,halbuki ne bebegi baska sorundan yattim,hadi farzedinki düsürdüm,evli barkli bayanim normal düsürebilirim DEDIM..
Yani dünyanin diger ucunada gitsen bu tip insanlar vardir,is sadece burda sana düsüyor,tavrini koy ve seni ilgilendiren meselelere karismamalari gerektigini bir dille anlat..
Kocanida bunaltma,adam ne yapsin,o isteyken sen cik disari,illa para harcaman gerekmez,bir temiz hava alsan yeter,,Güclü olacaksin,aciz insan herzaman ezilmeye mahkumdur..

canım hiç bi zaman umudunu yıtırme olur mu ? bak daha yenı evlısınız .. tedavler var sonucta bıkmak yok yola devam edeceksın canım, birde sole dusun nice arkdaslarımız var tupbebek için caba sarfedıyor senın oyle deil sanslısın bırde boyle dusun lütfen kendını harap etme ...
Allahım hayırlısını versın..
mesela benım bi akrabam bi ilk kızından tam 17 yıl aradan sonra tekrar hamıle kalabildi ama asla yılmadı.. insallah dogumu olcak :Saruboceq:
umudunu yıtırme asla... Rabbim yardımcın olsun... Dua et bolbol.. :Saruboceq:

canım seni çok iyi anlıyorum. benim de ilk gebeliğim düşükle sonuçlandı, insan çok üzülüyor, çok yıpranıyor. ben ilkinde 7. ayda hamile kalabilmiştim ve ben hamileliği 5 yıl ertelemiştim. yaşım 30 un üzerinde ve hamilelik planı yaptığım zaman 7 ay uğraştım arada ilaç tedavisi falan da oldum eşimde de ufak tefek problemler vardı sonunda zor da olsa hamile kaldım ama düşükle sonuçlanmıştı maalesef. sonra çok bunalıma girdim. hiç korunmadığım halde 5. ayda hamile kaldım. şu an çok şükür 24. haftaya girdim. sen canını sıkma 1 kez hamile kalmışsın yine kalırsın inşallah. sen de veya eşinde sorun varsa tabi tedavi de olun ama bişey yoksa biraz bekle. hem daha yeni evlisin. insanlar 2-3 yıl eryeliyor. bazen istedikleri halde yıllarca bekleyenler var. bu işler kısmet canım. ayrıca stres de çok etkili. stres yaptıkça gecikiyor maalesef. ovulasyon testlerinden falan al, yumurtlama günlerinde gün aşırı ilişkiye gir. belki ovulasyon günlerini kaçırıyorsundur.
ayrıca çok meraklı kişileri dikkate alma, düşük yaptığım için dr um beklememi söyledi de ağızlarını kapat. insanlar nedense üzerlerine vazife olmayan şeylere karışmayı çok seviyor, kendilerine malzeme arıyorlar. benim de etrafımda vardı böyle meraklı tipler. uzak dur canım, mümkün olduğunca görüşme böyle tiplerle. üzerindeki stresi atınca daha kolay hamile kalırsın.

öncelikle daha 1 yillik evli hatta bu süre icinde hamilelik yasamis olan birine direk tedaavi öneren dr u tebrik etmek istiyorum. neredeyse evlnemeden önce baslayalacakmis nerdeyse :roflol:

size gelince daha simdiden ne bu psikoloji??? 8 senedir ugrasip hala basaramamis biri olarak ben insanlarin karsisinda böyle ezilmiyorum. kendimi ezdirmiyorum ve özel sorular sordurmuyorum. kaldi ki siz hamile kalabiliyrsunuz. zaten 1 yila kadar yolu var...

kendinizi üzmeyi birakin ve meleginizin gelecegi zamani sakince bekleyin. stres yaparsaniz gecikir. tedavi icin falan da acele etmeyin sizin icin daha cooook zaman var :) gerek olmiyacak görürsünüz :)

güzel arkadaşım,herşey sona ermiş gibi düşünüyorsun.pozitif düşünme gebe kalmada çok önemli.ben nerdeyse 2.5 yıllık evliyim.hiç gebelik olmadı.ama Allah hepimize evladın hayırlı,sağlıklı olanından verir inşallah.bence çalışmıyorsan halk eğitim merkezi gibi yerlere gidip sevdiğin bir uğraşı bulsan kendine.biraz kafandaki sorunlar dağılır.ben çalışıyorum ama dikiş makinası da aldım,şimdi tatilde hem tedavi için uğraşacağım,hemde boş zamanlarda kursa gideceğim.

canım streste hamileliği engeller bence kendini rahat bırak hem alllahın gücüne gider tövbe haşa biz ondan daha mı iyi bilicez doğru zamanı...
bence allahın takdirine bırak...

Canım bende aynı şeyi söylüycem ama inan daha çok yeni evlisin. Üstelik düşük yapmışsın yani bebeğin olmasaydı hiç hamile kalamazdınki. Ben 35 yaşındayım ve 3,5 senelikde evliyim ama senin kadar panik yapmıyorum. :1no2: Herşeyden önce hayırlısı olmazsa olmasın bundada bir hayır vardır diyorum.
Ama senin problem yaptığın şey inan sadece boş telaş. Benim kuzenim düşük yaptı ve inan aradan çok kısa bir süre sonra yani birkaç ay sonra tekrar hamile kaldı. Hiç hamile kalmasaydın ve yaşın benim gibi 35 olsaydı tamam diycem ama canım boş yere kendini üzüyorsun. Bikere hamile kalabiliyosun onda bir sıkıntın yok. Ama her ay hamile kalma şansı var diyede bişey yok zaten. Ayrıca stres yapma stres hamile kalmaya olumsuz etki ediyormuş. Ben inanıyorum çok kısa bir süre sonra bize buradan çook güzel haberler vericeksin. Lütfen ağlama, gözyaşlarına yazık. yerimseniben

cnm bu kadar çabuk ümit kesmen ve kendini bırakman çok yanlış bence hemen toparlanıp hayatını yoluna koymaya ve tedavine devam etmelisin.

etrafın sözlerine bakıp kendini bu kadar yıpratma.sen doğurunca onlarmı bakacak.onlara ne.ver ağızlarının payını geç kenara.en sinir olduğum şey.bir tane doğurursun.iki sene sonra ikinciyi sormaya başlarlar.üstlerine çok vazife ya.iki, kızın olur.hadi bir tane daha yap belki oğlan olur nağmeleri başlar.yani etraf konuşur cnm hiç takma.bu kısmet meselesi.elbet bir saati zamanı var.henüz endişelenmek için çok erken.hem sonra bu gibi durumlarda kadının psikolojisi çok önemli.sen rahat ve stressiz olacaksınki.sonunda mutlu sona kavuşun.herşeyin hayırlısı cnm.sıkma canını

Bu kadar üzülme daha yeni evlisin..
Evliliğin tadını çıkar biraz ve hemen umutsuzluğa kapılma..
Çocuk soran kişileride takma kafana henüz erken genciz biraz rahat etmek istiyoruz falan de... Bebeğini sağlıkla alıcağın günler gelicek ama biraz sabretmelisin...

canım daha çok yolun başındasın hemen neden pes ediyorsun ki.daha 1 yıllık evlisin.hem bu tedavilerde moral olmazsa olmaz birşey.moralini yüksek tut.

Canım benim niye kendini üzüyosun ben bir çcocuk annesiyim gerçekten çocuk sahibi olmak çok güzel bi duygu Allah sna da en kısa zamansda bunu tattırsın inş.Ama herşeyin hayırlısı.Rabbim çok dua etmeni istiyo belkide bu vesile ile seni kendine yaklaştırmak isti
yo.Unutma ki acılar bazen Allahın hediyesidir insana düşün ve yönel bence

oooooooo
arkadaşım benim ablam tam 6 yıl bekledi
kaç kez düşük yaptı
ne badireler atlattı
ağladı,üzüldü,stresten almadığı kilo kalmadı
ama sonunda sabretti ve nisanda inşallah bebeğimiz kucağımızda olacak.
bence çok büyütüyorsun
düşen senin çocuğun değil,eşininde çocuğu..
anlayış ve sabır sana iyi gecelecektir.
allah yardımcın olsun.

hayatındaki herşeyin güzelleşmesi için kendini biraz maneviyata ver,dua et,isyan etme.

ne tedavisidir bu yahu. daha 1 yıllık evlisin. hemen o doktoru değiştir. bu kadar da olmaz ki ya. bir de düşük yapmıssın. ayrıca aceleniz ne ve de o etrafındaki kişiler kafayı mı yemiş daha ilk yıldan baskı yapıyorlar. biz eşimle 10 yıldır birlikteyiz 4 yıldır evliyiz biz bile bu sene yapmaya cesaret ettik. ne bu yahu kendi kendine büyümüyor bu bebekler. hiç boşuna üzme kendini. zaten ne kadar kafaya takarsan o kadar olmaz derler. öncelikle rahat ve hazır olmalısın. benim tedaviden ümit kestikten sonra, istifa ettikten sonra vs (yani psikolojik olarak rahatladıktan sonra ) hamile kalan bir sürü tanıdığım var.

Back
X