Benim de derdim var!

yellowdaisyy

Guru
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2008
4.118
18
318
Off cildirmak uzereyim. Esim yurtdisinda donmesini bekliyorum. O gelene kadar onun annesi ve babasiyla kalacagim. Ustelik yeni dogum yaptim Ne sanssiz insanim. Ne isi var bunlarin evimde ya ben kocami istiyorum :çok üzgünüm: Martta gelecek gunler gecmiyor, depresyona girecem diye korkuyorum. El kadar bebek elimde kendimi caresiz hissediyorum. coook zor hersey senağlama

canım inşallah eşin çarçapuk evıne gelir...
sende bu dönemde guzel gunlerın hayalıni kur çocugunla ilgilenen eşinin ailesine karşıda saygıda kusur etme...şurda yaklaşık 2ay kadar sabredeceksın...
sonra güzel günler senı beklıyor...
ayrıca bu yurt dışı işi sonradanmı çıktı..
yada önceden biliyormuydunuz..
onlarda belkı sana arkadaş olmak için yanlız bırakmamak adına yanınıza gelmışlerdir..

Siz yalnız kalmayasınız diye yanınıza gelmişlerdir. Bunda sıkılacak bir durum yok. Eğer kayınpederinizden ve kayınvalidenizden şikayetçiyseniz eşinizi yurt dışına göndermeyeceksiniz, yada yanınıza kendi ailenizi çağıracaksınız.
Bence bu tip şeyleri kafanıza takmayın, Allah bağışlasın bir bebişiniz olmuş, sütünüz kesilir. Bence tek düşüneceğiniz şey bebişiniz olmalı.

Bunlar dediginiz esinizin anne ve babasi... Yeni dogum yaptiginiz icin sizi yalniz birakmak istemememisler anlasilan. Neden herseyde bir art niyet aranirki? Önceden aranizda bir tartismami gectide istemiyorsunuz?
Herneyse kendinizi bos yere üzmeyin..Zaman cabucak gecer. Rabbim bebeginizi size bagislasin, anali babali büyütsün ,Insallah..

İnsan doğum yapıktan sonra duygusal bir devre geçiriyor....
Kendini yapayalnız hissediyor insan....
Yanına gelebilecek başkaları varsa onları çağırsan.....
Veya sen ailenin yanına gitsen mümkünse....
Kolaylıklar gelsin,hiç kafana takma,seninki lohusalık psikolojisi,her kadın yaşar:)....
Eşinin ailesiyle kötü bir anın yada bir sorunun yoksa keyfine bakmaya çalış...
Mesela sabahları bebeği besleyip ver,sende şöyle güzeeel bir uyku çek...
Eşin gelmeye kendini toparlarsın....
Sevgilerimle

herşeyin bir süre istediğiniz gibi olacağını düşünerek canınızı sıkmayın.
gerçekten o insanların size zararı mı var yoksa sadece doğum sonrası zor bir dönem yaşadığınız için mi bunları düşünüyorsunuz bilemiyorum ama sonuçta kısa bir süre sonra herşey istediiniz gibi olucak bunlar şimdilik geçici.

yine de yapayanlız değilsin buna dua et. ya onarda bize ne canım deyip gelmeselrdi...

bebeğini seviyorsan isteyerek dünyaya getirdiysen onunla ilgilenip gelişimini takip etmekten depresyona girmene zaman kalmayacaktır.

size kolay gelsin.

Az kalmış mart kapıda..sabırlı olmalısın..hayat insanları çeşitli şeyler yasamaya mecbur ediyor.neden ben diyerek çözemezsin canım sabırla eşini bekle..bebeğini öp kokla..

bunlar ??
şanssızlık dediğinizde ailesiyle beraber bir müddet beraber yaşamanız..
çok özür dilerim ama eşinizin ve hatta artık sizinde anneniz babanız olan insanlara "bunlar" gözüyle bakarsanız tabi depresyona girersiniz..
(kusura bakmayın bu da benim düşüncem)

ben canının neye sıkıldıoğını anlamadım canım
eşinin ailesiyle anlaşamıyormusun.eğer öyleyse eşine evinde tek başına kalabileceğini kimseye gerek olmadığını söyle
yok eğer eşinin ailesiyle aran iyiyse neyi kendine sıkıntı ediyorsun anlamadım
eşine özlemini anlıyorum canım 2 ay çok uzun bir süre değil
sen böyle şeyleri sıkıntı etme bebeğine odaklan

Tam olarak ne anlatmak ıstedıgını ben anlayamadım kı.Sanırım dogum sonrası psıkolojısıyle yazdın bunları da.Ama belkıde senı bu sekılde hıssettırecek seylerde varsa orasını bılemem.Ama yok aslında esının aılesıyle arada bısey gecmemısdde de bu sekılde dusunecegıne 'Allahım ne sanslıyım kı bebegımle benı bı basıma bırakmadılar' seklınde dusun.O zaman emınım bırazda olsa kendını ıyı hıssedeceksın.
Boyle stres altına sokma kı kendını bebegıne daha verımlı olabılesın.
Bebegıne Allah uzun saglıklı sıhhatlı omur versın.senıde bu sıkıntıdan kurtarsın...

sen evde yanlız kalmıyasın diye yanına gelmişlerdir...
hem bak yeni doğumda yapmışsın,kaynananda sana yardım eder....
azıcık dişini sıksan eşin yakında gelecek...mirmirmirmir

yanına gelmeseler bu seferde yeni doğum yaptım,beni yanlız bıraktılar diyeceksiniz....size bakmak için gelmişler..ne var bunda..o zaman kendi anneiz ,babanız gelse idi....açıkcası ortada can sıkıcı bir durum yok...siz kendinize dert yaratıyorsunuz

Dogum ettikten sonra bir kadin cok farkli bir piskolojiye giriyor....

Cok iyi hatirliyorum ilk dogumumdan sonra bana eve misafir gelmesini hic istemiyordum, helede cocuklu misafir...dikislerim vardi, zaten ilk bebek insan neye ugradigni sasiriyor, emzirmek gecek uykusuz kalmak ev isi bir yandan camasirlar dag gibi bunalima bile girebiliyor insan...Bir tek esimi istiyordum yanimda, ilk zamanlar disari cikmasina bile engel oluyordum...

Bence sendede öyle bir durum söz konusu hem esin yaninda yok hemde yeni dogum yaptin o yüzden biraz bunalima girdin gibi...fakat bana sorarsan bir bakima yine sanslisin cünkü hic olmazsa esinin ailesi sana destek olmak icin yaninda....tabiki onlarla olan iliskin ve diyalogun nasil bilmiyorum bazilari böyle bir durumda destek olmayi birak daha cok bunalima sokuyor insani eger öyle ise belki kendi aileninin yanina gitmen veya onlardan birini yanina cagirman daha faydali olalbilir...a.s

Eger öyle degilse, bence bu tarz düsüncelerden kendini biran evvel kurtar allah korusun depresyona girer bebeginede dogru düzgün bakamasin...

Güle güle büyüt allah biran evvel esine kavustursun:Saruboceq:

canım** bunlar* diye hitap ettiğine göre eşinin ailesiyle aran iyi değil sanırım.diğer arkadaşlarında dediği gbi olayı olumlu yönlerinden tutmaya çalış. 2 ay öyle bir geçerkiiiii...birde şöyle düşün yalnızsın eşinin ailesiyle kalmak zorundasın????... ya böyle olsaydı??? şimdi en azından gece olunca koynuna girip sıkıntılarını atlatacağın bir bebeğin var. ona sarıl canım. onu düşün. ve strese sokma kendini.. bir bakacaksınki eşin gelmiş bilee...

gelmeseler bu seferde benim kaynanam bi günde gelip kalmadı dersin ama kalsınlar canım ne zararı var sana aksine bak yardım eder yeni doğum yapmışsın o senin eşinin annesi babası bunlar değil.eşin senin annen ve baban için aynı kelimeyi kullansa ne düşürdn

Aslinda normal bir iliskimiz olsaydi 2 ay sorun olmazdi. Ama gecmisimiz pek parlak degil. Ben 1,5 yillik evliyim. Evlendigimizde bir igne yardim gormedik. Bahaneleride kendi onceki borclariydi. Ilk aylar cok skintili gecti. Borc icinde yuzduk. Cok zor zamanlardi. En azindan 1 bilezik bekledim oda yoktu. Insanin zoruna gidiyor. Esim bana bu konuda cok destek verdi Allahtan. Sonra ben esimle yurtdisina gittim. Bir is teklifi almisti. Fakat gebeydim ve yemek kulturleri o kadar farkliki. Ac kaldim kilo alamadim geri donmeye karar verdim. Hatta aramizdaki buzlari eritirim diye hayatimin hatasini yapip esimin memleketine gittim. Ailesiyle 1 ay kadar kalabildim umdugumu bulamadim. Bana haksizlik yapildigini dusunuyorum. Sonra kendi evime geldim. onlarda beni yalniz birakmamak icin geldi oglunun istegiyle yani. Ama ayni evde olmak beni cok geriyor. ben artik hayatim boyunca onlari gormek istemiyorum. Bu son olur insallah.

Bunlar diyorum onlara, anne babaligi yakistiramiyorum cunku. Siz hakli olarak onceki durumlari bilmediginiz icin boyle yorum yapmissiniz. Bana haksizlik yaptiklari icin, zor gunler yasattiklari icin onlara karsi bir sempatim kalmadi.
Zaten bastan iyi niyetli olup onlarin yanina gitmekle hata yaptim. 1 yil boyunca konusmamistim. Aynen devam edecektim.
Su mart bir gelsin bir daha yuzyuze gelmek istemiyorum. Allahta nasip etmesin.

Esimle konustuk bu konuyu beni yalniz birakamayacagini soyledi onada hak veriyorum. Annem uzakta surekli gelemiyor.
onun ailesiyle anlasamiyorum. Benimki kilit bir durum. O yuzden sanssizim yazdim. mecbur kaldim bu durumu yasamaya yani.bide sadece 2 ay degilki. Agustostan beri ayriyim esimden kasimda 1 haftaligina geldi ondanda bisey anlamadim zaten. cok ozledim cok zor dayanmak. Bide bu ortamda. Tek destegim bebegim. Oda olmasa kafayi yerim saniyorum, gerci o olmasa bende burda olmazdim ya oda ayri konu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…