benim de günlüğüm olsun :)

alelade

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2011
533
1
46
Eskişehir
merhabalar
kendime program yapıp ona uygun yaşabilmek için böyle bir sayfanın gerekli olduğunu düşündüm. böylece kaytaramam :)
önce kendimden bahsedeyim çok cılız bi çocuk olarak büyüdüm kemiklerim görünüyodu :) annem kıyaslama yapıyor diye eve arkadaş getirmeyi sevmezdim sonra zaten hırs yaptım makarnayla pilavla ekmek yedim o halim geçti normal sayılabilecek kiloya geldim yalnız üniversitenin ilk yılında ev arkadaşlarıma uyup gecenin 2sinde ketçaplı mayonezli makarnalar yemeler okulun verdiği stres vs derken 1 senede 10 kg aldım
lisede 48-52 kg arasında gidip gelirken 59 a dayandım ve kilolu olduğumunda farkında değildim sadece 60ı görme korkusuyla durdurdum kendimi herneyse geçen yıl farkında olmadan 54 e indim ve burada kaldım kalmamın sebebi sanırım bu kiloya alışmış olmam yine fazlaymış gibi gelmiyor beni motive edecek bu sayfayla 48 e inip orada sabitlemek istiyorum 49a çıktımmı kendimi durdurabilirim böylece
ben pek diyetlere uyabilen biri değilim zaten aç olduğum için değil gözüm kaldığı için yiyorum daha çok ailemle yaşadığım için de özenmemem mümkün değil ne zaman kilo vermeye karar versem annem en sevdiğim yemekleri yapıyor (belki de bana daha bi kıymetli geliyordur bilemiyorum )

yapmayı düşündüğüm şeye geleyim; sabahları erkenden kalkıp kahvaltımı edip kütüphaneye gideceğim günümü orada geçirip akşamüstü yürüye yürüye dönerim. sadece dönüşte yürüycem çünkü baya mesafe var google earth dan ölçtüm 3.600 metre bence günlük yürüyüş için yeterli :) 2 hafta sonra ales var böylece hem sınava iyi hazırlanırım hem de biraz kilo veririm gün sonunda da buraya gelip hesap veririm :) her hafta bi kilo gitse 6 haftalık işim var. bu defa olacak inşallah :)

canım hayırlı olsun umarım en kısa zamanda veririsiin benim bir grubum var ancak ara ara buraya girip yorum yapabilirim istersen

evet yavaştan başladım
sabah uyanır uyanmaz 2 büyük bardak su içtim
kahvaltıda; 1)el ayamın yarısı kadar ekmek (çok tuhaf bi tanımlama oldu nası anlatırım bilemedim ) üzerine krem peynir sürdüm
2) kıymalı yumurta
3) beyaz peynir
4) domates azcık da kaşar yedim
aslında hepsinden az yedim. çayımı içiyorum şimdi üstüne :) diyet menüsüne pek benzemiyor ama benim yapacağım bu kadar olur gözüm kalırsa sofrada sonra acısını çıkarıyorum çünkü
birazdan hazırlanıp çıkarım kütüphane bugün öğlen açılıyor akşam çözdüğüm soru sayısını da yazıcam biraz amacından sapıyor ama idare edin artık :)

evet gün sonu ve şimdilik hüsran ilk günden böyle olacağını sanmıyodum hava çok sıcaktı o yüzden tramvayla gidip geldim yürüyüş işi yattı yani bugünlük. kütüphanede de çok duramadım aşırı sıcaktı zaten havaya uygun giyinmeyi hiç beceremiyorum ya üşürüm ya pişerim ders molasında çikolata yedim niye aldım bilmiyorum marketten su alırken ona da gitti elim hemde metro baya kalorili yani
5 gibi çorba ve taze fasülye yemeği yedim (ekmeksiz) ekmeksiz yememin acısını da az önce tost yiyerek çıkardım küçük ama :26:
ilk gün için kötü olmuş dimi akşam spor yapıcam inşallah telafi etmem lazım

sporumu yaptım çok bişey değil ama hiç yoktan iyidir trambolinde zıpladım yürüdüm vs. bugün toplan 2.5 lt su içmişim iyi bence birde utanarak söylüyorum patates kızartması yedim :26: siz evde nası başa çıkıyosunuz ben başkaları yerken dayanamıyorum aslında olan yemeğe dayanamıyorum iradem zayıf sanırım

evet başlıyorum :) bugün yediğimi içtiğimi anlatayım (aslında ayıptır yediklerini anlatmak ama bu sayfa iyi gaza getiriyor hem amaç belli değil mi )

sabah 2 büyük bardak su
beyaz peynir, domates ve kekikli bi tost (yağsız)
limonlu bi bardak su

sonra kütüphaneye gittim molada bi metro yedim (dün iki tane almıştım o. başkada almam )
bi sonraki molamda elma götürmüştüm yanımda onu yedim :)
bu arada 1,5 lt lik şişeye karbonatlı su koyup götürmüştüm çoğunu orda içtim kalanını burda bitirdim. yatana kadar 3 buçuk lt yi tamamlıycam gibi bugün

eve geldim ekmek kızartmışlar (yumurtalı) 1 dilim kızarmış ekmekle biraz beyaz peynir yedim
2 tane minicik lokum yedim
6 tane de baharatlı kraker yedim

size çok gibi geliyor ama benim 2 lokum, 6 krakerle durmam mümkün değil normalde :) yedimmi paketi biter o yüzden bence gelişme var :) fena değil. evet evet iyi gidiyorum :)

merhabalar dün akşam yemeğimi yazamamıştım onu yazayım
çorba, nohut yemeği, salata, yoğurt
küçük bi kasede çorbamı içtim aslında nohutu çok severim ve çok sevinmiştim yemekte nohut var diye ama yiyemedim içine kıyma katmış annem ayıklaya ayıklaya birazcık yiyebildim tadımlık gibi oldu salata ve yoğurtta öyle çok az yedim aç kalktım yani 3 tane de küçük lokum yedim (o kutu bitmeden bana rahat yok)
dün spor da yapmadım ama önceki gün yaptığım spor yüzünden her yerim et kesmiş zaten bugün tekrar yapıcam :)

bu sabah 1 bardak su ile başladım kahvaltıda çok az yedim yağda yumurta, peynir, ekmek, 1 tane de zeytin. çok az yedim yağda yumurtayı pek sevmiyorum zaten tadımlık oldu yine

ben zayıflamaya karar verince annem güzel yemekler yapıyo demiştim nazar mı değdirdim acaba midem küçülecek az kaldı

bugün saat 5 e kadar bişey yemek gelmedi aklıma dün akşam ve kahvaltıda da az yediğim için 5 te acıktığımı farkettim kıymalı diye şikayet ettiğim o nohuttan bi kase yaladım yuttum resmen :) yanında yoğurt ve az ekmekle. bu arada dün 3buçuk lt su içmişim kendime hayret ettim bugün 2 lt de kaldım malesef az önce bi avuç kadar şam fıstığıyla iki tane minicik poğaça yedim sporda yapmadım bugün ama az yiyorum yarın sabah tartılıp bi bakıcam bakalım şimdiden çok farketmez ama olsun :)

teşekkür ederim :) hoşgeldiniz

ben de bugün kaytarıp bişey yazmamayı düşünüyordum :) pek istediğim gibi geçmedi de bugün aslında az yedim tokluk vs hissetmedim ama kalorili şeyler yedim poğaça, köfte, patates kızartması vs suyu da azcık içtim 1 lt ya olmuştur ya olmamıştır

merhabalar :)
bugün ne yedim ile başlayalım:
sabah 3parmağım kadar bi parça pide yedim bikaç da dünden kalan köfte attım ağzıma
ben yemek yemeyi unutuyorum sanırım hatta su içmeyi de
akşam 8buçuk gibi bi kase tarhana, bikaç kaşık türlü yemeği, 2 kaşık yoğurt, bir dilimin 3te biri kadar ekmek
çok az da su içtim dışarda işim vardı ellerim pis diye bişey yemek istemedim günü böyle geçirmiş oldum
çok saçma sapan bi yeme alışkanlığım varmış onu farkettim

merhabalar :) kilo veriyorum sanırım bugün farkettim sabah 1 kilo eksik çıktım bu sayfayı yazmaya başladığımdan beri iştahım kapandı. özellikle hiç bişey yapamadım ama yazmak bile yetti sanırım :)
bu arada 2 yıldır görmediğim lise arkadaşımın evine gittim dün çok zayıflamışsın dedi (o görmeyeli hepi topu 6 kg verdim) baya moral oldu :) bide geçen seneki resimlerime baktım göbeğim varmış baya gidiyo gibi ha
dün misafirlikte olunca kısır, poğaça, kurabiye tatlı.. baya yedim ellerine sağlık canım arkadaşımın :) onun hatırı olmasa yine az yerdim ya :)
neyse iyi gidiyorum bence bide bikaç gün sonra tekrar bakıcam ama tartıda bu kiloyu görmeyeli epey olmuştu çok mutlu oldum :)

kızlar ben kilo veriyorum :) hem de çaba sarfetmeden :) günlük yazmanın baya katkısı oluyor siz de tutun düzenli olamasanız bile psikolojik olarak etkiliyor demek ki ben veriyorum yani :) 1 haftada 1 kg gitti acıkarak yemek yemek çok güzelmiş ben acıkmayı falan beklemeden canımın istediğini yiyordum böyle gider inşallah :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…