Benim derdim bizim derdimiz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

denizbenimadim

🥳
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2019
10.430
31.331
548
Bir derdim var evet
Birkaç gün önce ilk bebeğime hamile kalınca kullanmaya başladım kadınlar kulübünü. Dikkatimi çektiği ve şu sıralar epey zamanım olduğu için sürekli konuları takip etmeye başladım. O kadar çok canım sıkılmaya başladı ki anlatamam.
Etrafımda ailemde görüyordum ama bu kadar yaygın olduğunu bilmiyordum
Kadınların yazdıklarını okudukça neden ilerleyemiyoruz sorusuna cevap bulmak çok kolay. Neden bu kadar çok kadın cinayeti, tacizi ve şiddeti var sorusunun cevabi da bu başlıklarda aslında.
Çok değil birgün sabahtan akşama kadar otrurup konuları bi takip edin.
Ne demek istedigimi anlarsiniz
Kadın hakaret şiddet aldatmayla karşılaşıyor gidemiyor
Adamlar sevişip canları sıkılınca çekip gidiyor bu defa bizimkiler zar diktirmek derdine düşüyor
Kişiliği hiçe sayılıyor gidemiyor
Hemen her başlıkta öldüm bittim mahvoldum kaynanam.bunu yapti görümcem.şunu yapti temalı çaresiz satırlar
Ne yapılırsa yapılsın gidemiyor kadin
ya gözünü açar açmaz evlenmis üste cocuk yapmış güveni bitmis sinmis
Ya da hasbel kader okumus mesleği var ama kendine saygısı yok
Velhasıl biz kendimizi kadınlar olarak değerli bulup içimizdeki potansiyeli fark etmediğimiz sürece bu kulüpte de hayatın içinde de bu başlıklar hiç kapanmaz hep başka isimlerle yenisi açılır
Gücümüzün farkına vardığımız güzel günlerimiz olsun insallah
Sevgiler

Bir derdim var evet
Birkaç gün önce ilk bebeğime hamile kalınca kullanmaya başladım kadınlar kulübünü. Dikkatimi çektiği ve şu sıralar epey zamanım olduğu için sürekli konuları takip etmeye başladım. O kadar çok canım sıkılmaya başladı ki anlatamam.
Kadınların yazdıklarını okudukça neden ilerleyemiyoruz sorusuna cevap bulmak çok kolay. Neden bu kadar çok kadın cinayeti, tacizi ve şiddeti var sorusunun cevabi da bu başlıklarda aslında.
Adamlar sevişip canları sıkılınca çekip gidiyor bu defa bizimkiler zar diktirmek derdine düşüyor
Hemen her başlıkta öldüm bittim mahvoldum kaynanam.bunu yapti görümcem.şunu yapti temalı çaresiz satırlar
Velhasıl biz kendimizi kadınlar olarak değerli bulup içimizdeki potansiyeli fark etmediğimiz sürece bu kulüpte de hayatın içinde de bu başlıklar hiç kapanmaz hep başka isimlerle yenisi açılır
Sevgiler
Cogu Kadinlar kendi güclerinin farkinda degiller malesef .. mesela suda var evlendim bosandim ben dul kaldim bana kimse bakmaz artik deniyor ne igrenc bi tabirdir bu böyle üstelik bunu kendine yakistiran yine Kadinlar oluyor .. bi cesaretsizlik pasiflik var ki almis basini gidiyor malesef ..

Ver gazı 😀 ama herkes kendi hayatını yaşamaya devam edecek. En büyük feministlerin modern okumuş ailerleden cikmaktadir. Saygilar

Cogu Kadinlar kendi güclerinin farkinda degiller malesef .. mesela suda var evlendim bosandim ben dul kaldim bana kimse bakmaz artik deniyor ne igrenc bi tabirdir bu böyle üstelik bunu kendine yakistiran yine Kadinlar oluyor .. bi cesaretsizlik pasiflik var ki almis basini gidiyor malesef ..
Iste benim kabul edemediğim de bu
Erkek rahatça aldatabiliyor kadın onun eve dönmesini bekliyor kadın yapsa 3. Sayfa kimse yapmasın tabi o ayri
Ya da boşanma oluyor erkek yine hiç evlenmemiş biriyle evlenebiliyor ama kadın defolu! Ama kadın kendi buna inanıyor zaten etraf napsın 😈

Ver gazı 😀 ama herkes kendi hayatını yaşamaya devam edecek. En büyük feministlerin modern okumuş ailerleden cikmaktadir. Saygilar
Bunun feminizm ateizm yahut herhangi bi izm le alakası yok. Bizim kadın olarak kendimize saygı duyup bu kutban psikolojisinden çıkmamız lazım. Ama haklısınız herkes hayatına devam edecek

Iste benim kabul edemediğim de bu
Erkek rahatça aldatabiliyor kadın onun eve dönmesini bekliyor kadın yapsa 3. Sayfa kimse yapmasın tabi o ayri
Ya da boşanma oluyor erkek yine hiç evlenmemiş biriyle evlenebiliyor ama kadın defolu! Ama kadın kendi buna inanıyor zaten etraf napsın 😈
Aynen öyle Kadinlar kendileri söylüyor bunu beni artik kimse begenmez diye var mi ya böyle bisey .. Dinimizi aykiri bi kere böyle düsünmek ..

Aramiza hosgeldiniz ve dileklerinize insallah diyorum

Biraz daha takilinca benim gibi sac bas yolmaya baslarsiniz , ben hayattan sogudum , ulkeden umidimi kestim buradaki kadinlari gordukce , maalesef cok caresiz durumda olanlar da var ama cogu cehaletten yapiyor yaptiklarini , ve cocuk yetistiriyorlar , neyse ben kendi konuma gidiyorum yoksa oturup agliycam 😂😂

Bir derdim var evet
Sevgiler
Ben en çok şeyi merak ediyorum, acaba erkekler için de bir erkekler kulübü kursak, onlar nelerden şikayet ederdi?
Tespitleriniz doğru da okurken aklıma bu düştü nedense.

Ben en çok şeyi merak ediyorum, acaba erkekler için de bir erkekler kulübü kursak, onlar nelerden şikayet ederdi?
Bugüne kadar ki izlenimim ortak sorun karım çok konuşuyor ne yapmalıyım
Karım komsumuzun yeni aldığı salon takımından benim neyim eksik diyerek istiyor ama param yok hem.olsa bile müsriflik
Karım yatakta yatarli değil
Karım evde bakımsız
Ilk.etapta aklıma bunlar geldi😂

Onlarin da cok derdi var
Ama zaten bu forumda onlarin da dertlerini anlayabiliyoruz
Mesela kayinvalidem kocami herkesin icinde optu diye acilan konu var burda
Simdi o adamin erkekler klubunde konu actigini dusunsenize , karim annemi kiskaniyor , bence adamin derdi cok daha buyuk 😂

cok güzel yazmissin. ellerine saglik. ama sunu unutmayalim kadinin düsmani malesef yine kadin. en güzel örnek bi arkadasimizin konusu ortaligi salladi. son anda dügünden vazgecti. kiza destek olanlar var ama sürekli yerden yere vuranlar daha cok sanirim.

biz kadin olarak bir birimizi kollasak o önünü göremeyen arkadaslara belki bir yararimiz olur.

Onlarin da cok derdi var
Ama zaten bu forumda onlarin da dertlerini anlayabiliyoruz
Mesela kayinvalidem kocami herkesin icinde optu diye acilan konu var burda
Simdi o adamin erkekler klubunde konu actigini dusunsenize , karim annemi kiskaniyor , bence adamin derdi cok daha buyuk 😂
Kesinlikle :KK45:
Eşim annemi kıskanıyor, annem ve eşim tartışıyor arada kalıyorum, eşimin ailesi benden çok şey bekliyor, bir kere evleniyorum deyip beni borca soktular vs vs :KK45:

Bizim hanımlar dert yarıştırmayı seviyor. Sen bir derdini anlatırsın. Karşındaki der ki “ o da bir şey mi” Çözüm bulayım demez ya da sadece dinleyeyim demez. Hastalık anlatırsın “o da bir şey mi” kocandan dert yanarsın “ o da bir şey mi”

Kurban olmayı seviyoruz. Hayatın tüm yükü benim omuzlarımda diye dolanıyoruz. Adam sövüyor dövüyor ama gitmiyoruz çünkü acıların kadınıyız. Genetik kodlarda taşınıyor herhalde bunlar.

Ben ve benim gibi asi, boyun eğmeyen kadınlar burda konuları okuyup hatalısın deyince kadının düşmanı yine kadın deniyor (hakaret ve alay hariç) baştan boyun eğmişsin hatalısın ya böyle devam et ya da ayrıl denince ayrılmam bana çözüm lazım diyor. Çözüm?!! Adam en başında ipleri bağıra bağıra almış. Kadın ağam paşam diye tepesine çıkarmış. Adam o tepeye afedersiniz s.çınca çözüm, yardım diye dolanıyor.

Çok akıllı biri değilim. Yaşça büyük değilim. Yaşadıklarımdan çıkarımlarım:
1-Erkek en az 30 olsun öyle evlenin. İzin verin gezsin. Arkadaşlarıyla takılsın. İstiyorsa tatile gitsin. Doysun bazı şeylere.
2- Kadın da önce bi 25 yaşını geçmeli. O bile erken de en az diyorum. Sen de gez mümkünse. Kitap oku. Para kazanın mutlaka. Çalışmanın zorluğunu anlayın.
3- Tutarlı olun. Her iki aileye de uzakta oturun. Baştan senle kuru ekmeğe razıyım deyip sonra zırlamayın. İşsiz ya da düşük maaşlı adamla evlenip saraylara layığım diye dolanmayın.
3- Evlenmeden anasına düşkün adam evlenince DE-ĞİŞ-MEZZZ
4- Eşin ailesine he annecim tamam elticim öptüm görümcecim de geç. Adama anasını bacısını kötülersen savunur. Samimiyetle mesafeli olmak arası bir yerde dur.
5- Başkasının evini eşyasını özenme. Başkası beş bilezik aldıysa sana da alınmak zorunda değil. Evlendiğin/evleneceğin kişiyi kimseyle kıyaslama. Onlar tatile kıbrısa gittiyse sen evinde otur. İnsan ister elbette haklısın ama imkan yoksa yoktur. Darlamayın. Önemli olan huzur olsun.
6- Başta saygısızlık yapan hep yapar. Daha nişanlıyken ailene saygısızsa bu değişmez yani. Taviz, tavizi doğurur. Aileler anlaşamadıysa bu hep böyle gider. 7- Denk olsun aileler. Sizin aile kültürlüyse görgüsüz aileye gelin olmayın(en gıcık olduğum konu girişidir bu cümle)
8- Para,takı, gösteriş önemliyse fakir adamla evlenmeyin.
9- Konuşun. Tüm sorunların başı iletişimsizlik. Açık ve net ifade et kendini. İma ettim anlamadı, bekledim unuttu diye ilişkine zarar verme.
10- Çocuk evliliği kurtarmaz. Kötü giden hayatı daha kötü yapar.

İmla yazım yanlışı yaptım biliyorum. Affınıza sığınıyorum. Bir taraftan bebeğimle uğraşıyorum 🙈

1-Erkek en az 30 olsun öyle evlenin. İzin verin gezsin. Arkadaşlarıyla takılsın. İstiyorsa tatile gitsin. Doysun bazı şeylere.
2- Kadın da önce bi 25 yaşını geçmeli. O bile erken de en az diyorum. Sen de gez mümkünse. Kitap oku. Para kazanın mutlaka. Çalışmanın zorluğunu anlayın.
Erkek neye doysun mesela? Aynı cümle neden 2. Maddede yok?

Nedendir bilmiyorum, ama kendilerini ezik goruyor burda okudugum konularda ki kadinlar.

Bosaninca hayatin anlami kalmamis, cok Degersizler gibi seyler yazmalari.

Anlamiyorum neden
Niye insan kendini kucuk gorur
Erkekleri ustun?
Okumus ama evlenince is hayatin birakmis?

Erkek neye doysun mesela? Aynı cümle neden 2. Maddede yok?

Cinselliği kast etmedim merak ettiğin dedirtmeye çalıştığın buysa. Çünkü o konu çok özel ve tek bir doğrusu olmayan, göreceli bir mevzu. Tavsiye verilecek bir konu değil.

Benim eşim tatile de gitti yurt içi/ yurt dışı, arkadaşlarıyla içti dağıttı, gece yarısı başka şehire çorba içmeye gittiler. Doydu bunlara ve geldi. İkinci madde yazmışım sen de gez diye. Ki ben de gezdim eşimle sevgili olmadan önce ve sonra. Onunla ve yalnız. Cinsellik olsaydı direkt derdim kimden korkupta böyle imaların arkasına saklayayım düşüncemi?

Cinselliği kast etmedim merak ettiğin dedirtmeye çalıştığın buysa. Çünkü o konu çok özel ve tek bir doğrusu olmayan, göreceli bir mevzu. Tavsiye verilecek bir konu değil.

Benim eşim tatile de gitti yurt içi/ yurt dışı, arkadaşlarıyla içti dağıttı, gece yarısı başka şehire çorba içmeye gittiler. Doydu bunlara ve geldi. İkinci madde yazmışım sen de gez diye. Ki ben de gezdim eşimle sevgili olmadan önce ve sonra. Onunla ve yalnız. Cinsellik olsaydı direkt derdim kimden korkupta böyle imaların arkasına saklayayım düşüncemi?
Cinselliği kast etmemiştim zaten . Ama diğer dediginiz abartmamak koşuluyla evlendikten sonra da yapılabilir. Toplum olarak evlendigimiz kişiye" benim malım(!)" muamelesi yaptığımız için bu kadar sıkıntı yaşıyoruz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X