• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benim derdim de bu

Dunyanin en iyi annesi

Eski ama yeni...
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2021
223
635
18
Mune, konumu taşıma lütfen çünkü bu konu gerçekten dert ettiğim bir konu ve birçok kişinin düşüncesini merak ediyorum.

Arkadaşlar, kayınvalidem ile aram iyi değil, görünüşte bir şey yok ama aramızda tek taraflı bir soğuk savaş var sanki. İlk dogumuma iki gün önce gelmiş ve doğumdan bir gün sonra saçma sapan bir sınır kriziyle ortalığı birbirine katıp gitmişti. İyi ki de öyle oldu, çok rahatladım o gittikten sonra ki kadin o kadar surede bile bunalıma soktu beni. En küçük örnek, mesela sofraya oturuyoruz, iyi beslenmem lazım, kadının gözü üzerimde, çabuk ye, çocuğu emzir, oyalanma, hadi hadi, bekleme...

Şimdi benim annem olmadığı icin yine gelmek istiyor ama ben istemiyorum. Gelmek isteyen akrabalarım var ama onları da istemiyorum. Sezeryan doğum yapacağım. İlkinde akşama doğru yürümeye başlamıştım. Sizce yanımda sadece eşim olsa idare edebilir miyim? Kimseyi istemiyorum artık, uğraşmak istemiyorum kimseyle.

Doğumdan sonra beden rahatlığı kadar mental olarak da rahat olmak gerekiyor. Sizi zorlamayacak, yıpratmayacak bir yakınınız varsa gelebilir belki. Neticede bi evladınız daha var. Siz ameliyatlı olacaksınız yeni bebek ve diğer çocuk. Eşimle birlikte hepsi için yeterli oluruz diyorsanız kimse gelmese de olur. Ama zor olur diye düşündüm ben

Eğer çekilemeyecek gibi değilse bir hafta idare edebilirsiniz sanki. Duymayın söylediklerini. Şimdi evde bir çocuk daha olduğundan onunla ilgilenen biri gerekebilir
Bir hafta duramaz ki, bir olay çıkartır kaçar bir gün sonra. Çocuğumla ilgilenmeyi de beceremez çünkü pandemi ve öncesinden beri iki senedir görüntülü arama dışında görmedi çocuğumu. Çocuk onun bıraktığı çocuk değil artık. Ben şöyle düşündüm, iki üç günlük yemek börek kek vs yapıp kaldirsam acaba nasıl olur? Oğlum akıllı bir çocuk, zorluk çıkartmaz bize. Babası da bir hafta evde olacak.

Benim derdim hastanede ki o ilk gün nasıl olur acaba? İlk günü atlatsam yeter bana.

Bir hafta duramaz ki, bir olay çıkartır kaçar bir gün sonra. Çocuğumla ilgilenmeyi de beceremez çünkü pandemi ve öncesinden beri iki senedir görüntülü arama dışında görmedi çocuğumu. Çocuk onun bıraktığı çocuk değil artık. Ben şöyle düşündüm, iki üç günlük yemek börek kek vs yapıp kaldirsam acaba nasıl olur? Oğlum akıllı bir çocuk, zorluk çıkartmaz bize. Babası da bir hafta evde olacak.

Benim derdim hastanede ki o ilk gün nasıl olur acaba? İlk günü atlatsam yeter bana.
Sadece eşiyle gidip sezeryan doğuran tanıdıklarım var sıkıntı yaşamadılar.

İçim rahatladı inanın. Neyse ki, kesin biri lazım, tek olmaz diyeniniz olmadı. Ben de kendime güveniyorum. Akrabalarımdan çok ısrar olmadığı sürece ben ve eşim yeteriz gibime geliyor.
Güle oynaya geçmez belki yorulursunuz ama kafa olarak da rahat olursunuz.

Kuzum benim annem yok kv.de o zaman gelmemişti. Ben de sezaryen doğurdum. Hem de ilk ti bana çok yardımcı oldular hiç yabancılık zorluk çekmedim. Zaten hastane senin yalnız olduğunu bilirse ayrı bir özen gösteriyor hiiic canını sıkma.
Hastaneye gelmeyenler ben eve çıktıktan sonra eve dolustular bir de o halimle onlara kısır börek filan yapmıştım ne aptalım.:olamaz:
Zaten pandemi var eve de kimse gelmesin. Dogurmadan yap bi kaç bişey havalar da sıcak at dolaba geçer gider. Hem öbür çocuğun da düzeni bozulmamış olur. Senin de kafan rahat olur

Mune, konumu taşıma lütfen çünkü bu konu gerçekten dert ettiğim bir konu ve birçok kişinin düşüncesini merak ediyorum.

Arkadaşlar, kayınvalidem ile aram iyi değil, görünüşte bir şey yok ama aramızda tek taraflı bir soğuk savaş var sanki. İlk dogumuma iki gün önce gelmiş ve doğumdan bir gün sonra saçma sapan bir sınır kriziyle ortalığı birbirine katıp gitmişti. İyi ki de öyle oldu, çok rahatladım o gittikten sonra ki kadin o kadar surede bile bunalıma soktu beni. En küçük örnek, mesela sofraya oturuyoruz, iyi beslenmem lazım, kadının gözü üzerimde, çabuk ye, çocuğu emzir, oyalanma, hadi hadi, bekleme...

Şimdi benim annem olmadığı icin yine gelmek istiyor ama ben istemiyorum. Gelmek isteyen akrabalarım var ama onları da istemiyorum. Sezeryan doğum yapacağım. İlkinde akşama doğru yürümeye başlamıştım. Sizce yanımda sadece eşim olsa idare edebilir miyim? Kimseyi istemiyorum artık, uğraşmak istemiyorum kimseyle.
esınız yeterlı
ılk kalkısta bır kolunuzda ebe-hemsıre veya hastabakıcı dıger kolda es olur
emzırırken cocugu almada alt degıstırmede esınız yardımcı olur
ılk kalkıstan sonra zaten kendınız kalkabılıyorsunuz kendınız yurursunuz veya bebegı odada uyumaya bırakıp korıdorunda bır tur atarsınız esınızle

eve cıktıgınızdada 3 gun esınız ıse gıtmez babalık ıznı var zaten yasal olarak

oncesınde sız buzluga bırsuru yemek stoklayın gerekırse dısarıdan soylersınız

hepsı hallolur benım esım vardı yanımda
annem 3 gun geldı gıttı ugradı burnumdan getırdı kayınvalıdem de oyle

sımdı doguracak olsam dogduktan ve eve cıktıktan sonra haber ederdım gelmenıze de gerek yok ıhtıyacımız olursa haber ederız dıyerek

dogrusunu yapıyorsunuz hıc endıselenmeyın altından kalkarsınız tecrubelısınız de zaten

Birebir ayni dertten müzdaribim.. ilkinde anneminde benimde burnumdan getirdi.. hic gelsin istemiyorum.. cocugu annemden kiskanmisti.. kucagina bile vermedi.. annem onun yuzunden üzüntüden hasta oldu acile götürdüm sezeryanli halimle.. unutmustum 5 sene icinde yaptiklarini ama yine hamile kalinca yaptiklarini tekrar hatirladim.. suan buz gibiyim ona karsi..
Ben soyle bir çözüm buldum esime dedim suan virus var gelmesin.. hem annemde gelecek.. annem gittikten sonra gelsin.. dogumdan 1 ay sonra gelsin dedim.. sizde deyin pandemi var dogumdan sonra bebekle toparlayayim gelirsin deyin..
Aslinda annem israr etmese anneme de gel demem.. esim izin alicak o herseyi halleder diye dusunuyorum... sizinde esiniz yardimci oluyorsa gelmesin inanin zorluktan baska birsey olmuyor.. zaten lohusalik zor birde stres oluyorsun hic gerek yok inan halledersin

Son düzenleme:
Yanlış anlaşılmasını istemem ama ben olsam eşimden başka kimseyi istemezdim. En yakınımı bile. Herhangi bir akrabanızın yapıp eşinizin yapamayacağı bir şey yoktur bence. Bide erkekler bu doğum olaylarında bile genellikle anneler geldiği için en az rolü alır ben onada bozuluyorum.

hastanede sıkıntı olmaz da çocuk o gece kiminle kalacak

yani diyelim ki sen bugün doğum yapıyorsun bu gün ve gece çocuğuna bakacak birisi lazım

akraba dediğin kim ise bu destek alınabilir ya da işte eşin çocukla o kişi de seninle hastanede olabilir

hastanede birisi gerekmese bile herkesin yanında birisi varken yalnız olmak da o psikoloji ile adama koyar

kv yi çağırma o akraba dediklerinden genç olan kuzen vs akran gibi varsa ondan rica et

ama evde gerekmez

eşin idare eder, kolay yemek yapar olur biter

maddi durum varsa alır tavuk et vs atar fırına oldu yemek

Allah razı olsun hanımlar. Burada birbirine destek veren, anlayışlı insanları görmek çok ama çok güzel. Aynen sizin gibi düşünüyorum ben de. Bir arkadaşım çocuk gece kiminle kalacak diye sormuş, şöyle düşündüm; akşam eşim oğlumla eve gider. Zaten ertesi gün öğleden sonra çıkacağım. Gece yardıma ihtiyacım olursa ki geceye kadar bir hayli toparlanirim, bakicilardan vs yardım alırım.

Gelmek isteyenler var evet ama işlerinden izin alıp gelecekler benim için, ben bunu pek istemiyorum açıkçası, bu kriz döneminde.

Kaynana şıkkını zaten baştan elemiştim, şimdi tamamen kapattım o defteri. Zaten eşim de gelmemesinin daha iyi olacağını söylüyor.

Hepinize sevgiler<3

Back
X