• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benim derdim de bu

ilk doğum olsa okey ama evde 1 çocuğunuz daha var hastanede kim kalacak sizinle eşiniz mi oğlunuz da mı kalacak. Eve dönünce dikişli bi yandan emzirme telaşı bi yandan oğlunuz. Kardeşim ikini çocuğunu doğurdu ilkine 2 gün biz baktık . Dönünce yanında annem kaldı asla yapamazdım dedi. Kİ ilk çocuğunda annem sadece 2-3 gün kalmıştı hep tek baktı doğuma eşiyle gitmişti.

ilk doğum olsa okey ama evde 1 çocuğunuz daha var hastanede kim kalacak sizinle eşiniz mi oğlunuz da mı kalacak. Eve dönünce dikişli bi yandan emzirme telaşı bi yandan oğlunuz. Kardeşim ikini çocuğunu doğurdu ilkine 2 gün biz baktık . Dönünce yanında annem kaldı asla yapamazdım dedi. Kİ ilk çocuğunda annem sadece 2-3 gün kalmıştı hep tek baktı doğuma eşiyle gitmişti.
Hastanede eşim yanıma gidip gelecek ben ayağı kalkana kadar. Zaten sabah girsem akşama doğru yürümeye başlarim. Gece oğlum eşimle eve döner. Ben de bir ihtiyacim olursa hastane yetkililerini çağırırım. Sabah eşim ve oğlum gelirler, öğleden sonra da çıkarım büyük ihtimalle. Sezeryan artık yapıştırma tekniği ile yapılıyor. Dış taraftan da büyük bir yapışkan yapıştırılıyor. Acı hissettikce ağrı kesiciler var, içiyor insan. Oğlumla babası güzel ilgilenir bir hafta, eminim buna. Bence bu doğum daha kolay olacak çünkü emzirmeyi vs biliyorum. Bebeğin neye ihtiyacı olduğu tahmin edebilirim. Telaşsız bir şekilde atlatirim inşallah. Ne kaynana ne de başka birinin naziyla kaprisiyle gerçekten uğraşamam artık.

Arkadaşın veya kuzenin yok mu? Birazcık daha yaşıtın biri olursa mental olarak daha iyi hissedersin hem de yardımcı olur sana. Tek başına zorlanabilirsin

Ben 3.doğumuma iki evladım ve eşimle gittim. Kimseden hayır yok, vari ayak bağı olmasınlar dedim. Gayet iyi idare ettik elhamdülillah. Benim 2.doğumumda aynı şekilde oldu. Sezeryan doğum bu arada. Eğer eşinin bakabileceğine inanıyorsan yalnız bakarsınız. Eşinin annesi sonuçta, 2.torun gelecek en azından hastanede gelsin sonra eve geçince yalnız kalırsınız. Eşin ne diyor bu konuda. Annesini istiyormu ?

Hastanede eşim yanıma gidip gelecek ben ayağı kalkana kadar. Zaten sabah girsem akşama doğru yürümeye başlarim. Gece oğlum eşimle eve döner. Ben de bir ihtiyacim olursa hastane yetkililerini çağırırım. Sabah eşim ve oğlum gelirler, öğleden sonra da çıkarım büyük ihtimalle. Sezeryan artık yapıştırma tekniği ile yapılıyor. Dış taraftan da büyük bir yapışkan yapıştırılıyor. Acı hissettikce ağrı kesiciler var, içiyor insan. Oğlumla babası güzel ilgilenir bir hafta, eminim buna. Bence bu doğum daha kolay olacak çünkü emzirmeyi vs biliyorum. Bebeğin neye ihtiyacı olduğu tahmin edebilirim. Telaşsız bir şekilde atlatirim inşallah. Ne kaynana ne de başka birinin naziyla kaprisiyle gerçekten uğraşamam artık.
Ayrı odada özel hastane de olmayacak mı yedek koltuk ve vardır büyük çocukta orda uyusa olmazmi tek olmamak için dezenfekte edilir oda önceden temizlenir sorun olur mu öyle olsa

Mune, konumu taşıma lütfen çünkü bu konu gerçekten dert ettiğim bir konu ve birçok kişinin düşüncesini merak ediyorum.

Arkadaşlar, kayınvalidem ile aram iyi değil, görünüşte bir şey yok ama aramızda tek taraflı bir soğuk savaş var sanki. İlk dogumuma iki gün önce gelmiş ve doğumdan bir gün sonra saçma sapan bir sınır kriziyle ortalığı birbirine katıp gitmişti. İyi ki de öyle oldu, çok rahatladım o gittikten sonra ki kadin o kadar surede bile bunalıma soktu beni. En küçük örnek, mesela sofraya oturuyoruz, iyi beslenmem lazım, kadının gözü üzerimde, çabuk ye, çocuğu emzir, oyalanma, hadi hadi, bekleme...

Şimdi benim annem olmadığı icin yine gelmek istiyor ama ben istemiyorum. Gelmek isteyen akrabalarım var ama onları da istemiyorum. Sezeryan doğum yapacağım. İlkinde akşama doğru yürümeye başlamıştım. Sizce yanımda sadece eşim olsa idare edebilir miyim? Kimseyi istemiyorum artık, uğraşmak istemiyorum kimseyle.
Eşiniz yeter tabiki başka kimseye ihtiyacınız yok
Ben de sezeyandan sonra eşimden başka kimseyi istemedim çok da iyi ettim, ikinci çocuğum olursa ondada başbaşa olacaz

Eşin sürekli yanında olacaksa; bence yeter.. İlk doğumdan zaten tecrübelisinizdir. Çok tıkanacak gibi olursanız; birini çağırırsınız yine.

Mune, konumu taşıma lütfen çünkü bu konu gerçekten dert ettiğim bir konu de ve birçok kişinin düşüncesini merak ediyorum.

Arkadaşlar, kayınvalidem ile aram iyi değil, görünüşte bir şey yok ama aramızda tek taraflı bir soğuk savaş var sanki. İlk dogumuma iki gün önce gelmiş ve doğumdan bir gün sonra saçma sapan bir sınır kriziyle ortalığı birbirine katıp gitmişti. İyi ki de öyle oldu, çok rahatladım o gittikten sonra ki kadin o kadar surede bile bunalıma soktu beni. En küçük örnek, mesela sofraya oturuyoruz, iyi beslenmem lazım, kadının gözü üzerimde, çabuk ye, çocuğu emzir, oyalanma, hadi hadi, bekleme...

Şimdi benim annem olmadığı icin yine gelmek istiyor ama ben istemiyorum. Gelmek isteyen akrabalarım var ama onları da istemiyorum. Sezeryan doğum yapacağım. İlkinde akşama doğru yürümeye başlamıştım. Sizce yanımda sadece eşim olsa idare edebilir miyim? Kimseyi istemiyorum artık, uğraşmak istemiyorum kimseyle.
Allah onlara uzun ömür versin, 2. doğumumda ne annem ne kayınvalidem kaldı benimle, hastanedeyken görümcem yanımdaydı, Allah ondan razı olsun, onun dışında evde yalnızdım
eşim de işi dolayısıyla gece 12lerde geliyordu evde bütün gün 2 çocukla başbaşaydım gayet de oldu :)
kimseyi istemiyorsan kimseyi çağırmak zorunda hissetme kendini
idare edersin hem de şahane edersin hele de eşin de olacakmış yanında yeter de artar bile

İdare edilir evet ama bence birilerinin yardımını istemek lazım bu tür zamanlarda . Arkadaş bile olsa çağırmanı tavsiye ediyorum. 2-3 gün iyice dinlendikten sonra çok daha hızlı iyileşip , düzenini kurarsın . Ben de her işimi kendim hallederim her zaman ama kimsenin gözünde bir değerim yok . Çünkü insanlar en çok emek verdiği şeylere veya insanlara değer veriyor .
Aile içinde de böyledir . Sorunlu kardeş her zaman önce gelir akla . Aman onun gönlü olsun diye uğraşır aile efradı .
İş yerinde de mesela en çok iş , sessiz sakin çalışanların üstündedir . Azıcık çemkiren veya uflayıp puflayan kişilerin iş sorumlulukları en azdır . Ben 10 yıldır 8. Sınıf okutuyorum , seneye ilk defa sınıfım yoktu , müdür yine bana yıktı her şeyi . Neymiş arkadaş sorun yaşıyormuş .
Sana iş yapacak birileri varsa çağır , çocukla oyun oynayacak birileri varsa çağır .
Biz kimseyle derdimizi paylaşmadıkça herkes hayatımızı güllük gülistanlık zannediyor .

Mune, konumu taşıma lütfen çünkü bu konu gerçekten dert ettiğim bir konu ve birçok kişinin düşüncesini merak ediyorum.

Eşin yanındaysa idare edersin. Eşin annesine babalık izni biterken onu çağıracağınızı söylesin.

kaynana çok saçma zaten ben asla istemem kaynanamı doğumumda annem gelecek hastaneye de eve de. Kaynanayla rahat olamazsın. O zaman seniin için en mantıklısı bu canım allah yardımcınız olsun

Eşinizle idare edersiniz.pandemiyi bahane edin hastane çıkışı 14 gün kendinizi karantina da tutacagınızı belirtin.onlar çok iyilik yapmak isterse bir kap yemek yapıp bırakabilirler
Şimdiden güle güle büyütün

Kayinvalidenizin gelmesindense gelmemesi daha hayırlı görünüyor haklısınız. Anladığım kadarı ile eşiniz çocuk nedeni ile gece yanınızda kalamayacak ve bunu dert ediyorsunuz. Bu konuda çok haklısınız. Sezaryen her ne kadar sık karşılaşmamız nedeni ile basit bir ameliyat gibi algılansa da küçümsenecek bir ameliyat değildir. Her operasyonun kendine ait komplikasyon riski vardır. Bu nedenle ilk gece için arkadaş/komşu vs yok ise sadece gece kalacak şekilde bir hasta bakıcı ayarlarsanız çok çok güzel olur bence.

Minnoşunuz sağlıcakla gelsin , siz de en hızlı ve kolay şekilde toparlayın inşallah 🌼

Back
X