benim derdim EŞİM

yaseminDU

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2015
24
4
40
Herkese merhaba
Benim herseye karisan herseyi elestiren bir eşim var. Iki tane kizimiz var onlar olduktan sonra problemler iyice artti. Karismaktan kastim cocugun altini degistirirken görse ona bile karisip nasil bezlemem ve nasil pisik kremi surmem konusunda bile benimle tartisabilir. Sanki dunyada ondan baska herkes salak!! Bir tek annesi dışında. . Okadar cok konu varki anlatmakla bitmez. Mutfaga girer duzene karisir. Tek sohbeti duzen, sorumluluk. Lafa gelince benim cok iyi bir anne ve sorumluluklarini bilen biri oldugumu söyler.. cok daraldim artik dayanamıyorum ve sürekli kavga ediyoruz. Iş cigrindan cikti. Benki bosanmaya sonuna kadar karsi biri olarak artik dusunmeye basladim. Ama biliyorum oda çözüm degil. Iki kizim var onlara bunu yasatamam. Esim sozde beni cok seviyo. Cok begeniyo. Ama elestiriden kavgadan bıktım. Onu taniyan herkes onun fazla mukemmelliyetci ve takintili oldugunu söylüyor. O kabul etmiyo tabi. Beraber hic bisey yapamaz olduk. Hicbir ortak noktamiz yok. Yaninda bi dizi seyredemez oldum. Hemen "sen bu salaklarin neyine guluyosun gulunecek ne var " diye basliyo soylenmeye.. gercekten artik BIKTIM. Ne yapicami bilmiyorum.

Konuşarak ....ama konusmak eger ise yaramıyorsa onun yaptığı hareketler in aynısını ona yapıp empati kurmasını saglayarak belki halledebilirsin

Tabi ki once konusun empati yaptirmaya calisin. ama duzelmezse de bosanmak hayatin sonu degil cekemiyorsaniz artik. aile terapistini de deneyebilirsiniz sizin konusmanizla olmuyorsa. Çünkü çocuklar için huzursuz bir ev ortami daha kötü olur.

Eşim psikologlara falan asla inanmaz. Kendisi fazla kültürlü bilgili biri olarak psikologunda hakkindan gelir. Gelmisligide var zaten.

Bosanmak onun lugatinda olamayan bir söz. Boyle bir şey i bende istemiyorum. Aile terapistinede gitmeyi konustuk. O herkesi begenmez. Kendi secicekmis. Kendi gibi birini bulur eminim. Onuda kabul ettim ggerçi

konunuzu okuyunca benimde hayatımdaki insan öyle , tamam güzel bir şeydir ama fazlası zarar halbuki tatlı dille söylemiş olsa size batmaz söyledikleri konuşma tarzı yanlış. terapiste gidin bakalım belki çözüm bulunur

Bence bir konuşun.Bu durumun sizin için ne kadar zor olduğunu ve gerçekten ço kırıldığınızı söyleyin,belli edin.Eğer değer veriyorsa dikkat edicektir.Yoksa onun zararına olur.Çünkü bu katlanılması zor bir durum.Iki sene sonra karşısında kendisiyle sohbet etmeyen,anlattığını dinlemeyen bi eş bulur.

konunuzu okuyubenimde hayatımdaki insan öyle , tamam güzel bir şeydir ama fazlası zarar halbuki tatlı dille söylemiş olsa size batmaz söyledikleri konuşma tarzı yanlış. terapiste gidin bakalım belki çözüm bulunur
Esimle aramizda 13 yas fark var. Ama sozde guvenir ama gercekte oyle degil. Karsimda surekli disiplinden bahseden bir ogretmen var sanki daha dogrusu gardiyan.. terapistinde çözüm olmicani biliyorum çünkü esimi taniyorum

Bosanmak onun lugatinda olamayan bir söz. Boyle bir şey i bende istemiyorum. Aile terapistinede gitmeyi konustuk. O herkesi begenmez. Kendi secicekmis. Kendi gibi birini bulur eminim. Onuda kabul ettim ggerçi

Ne zaman gideceksiniz ?
Peki , mesela alt değiştirirken eleştirdiğinde kızmak yerine ona vermeyi denediniz mi ?

Bence bir konuşun.Bu durumun sizin için ne kadar zor olduğunu ve gerçekten ço kırı söyleyin,belli edin.Eğer değer veriyorsa dikkat edicektir.Yoksa onun zararına olur.Çünkü bu katlanılması zor bir durum.Iki sene sonra karşısında kendisiyle sohbet etmeyen,anlattığını dinlemeyen bi eş bulur.
Okadar cok konustum kavga ettim agladim ki.. her kavga da bi yolunu bulup kendini hakli cikartiyor. Cok karisiyorum cunku sizi cok seviyorum sizi düşünüyorum diyo aslinda bi taraftan dogru bizi gercekten cok dusunuyo. Cok fazlaaa. Yedigim yemege bile karisip cocuguymusum gibi israr eder. Birimize bisey olsa ufacik bisey, bizden cok hasta olur. Ama iste o kadar bunaltiyoki guzel hicbiseyi gormez oluyorum. Benimde psikolojimi bozdu. Doktor bana antidepresan verdi. Onu kullanmama birakmadi. O ilaclar insani zehirliyomus hic bir ise yaramiyomus. Kendime guvenim kalmadi. Aslinda calismiyorum ama mali musavirim ben.

"1Sen, post: 41150844, member: 262680"]Ne zaman gideceksiniz ?
Peki , mesela alt değiştirirken eleştirdiğinde kızmak yerine ona vermeyi denediniz mi ?[/QUOTE]
Söylüyorum tabi. Zaman zaman yardim eder. Ama begenmiyosab sen yap dedigimde ben 50 tane kadini cebimden cikaririm diyo onunla bas etmek gerçekten zor.

Herkese merhaba
Benim herseye karisan herseyi elestiren bir eşim var. Iki tane kizimiz var onlar olduktan sonra problemler iyice artti. Karismaktan kastim cocugun altini degistirirken görse ona bile karisip nasil bezlemem ve nasil pisik kremi surmem konusunda bile benimle tartisabilir. Sanki dunyada ondan baska herkes salak!! Bir tek annesi dışında. . Okadar cok konu varki anlatmakla bitmez. Mutfaga girer duzene karisir. Tek sohbeti duzen, sorumluluk. Lafa gelince benim cok iyi bir anne ve sorumluluklarini bilen biri oldugumu söyler.. cok daraldim artik dayanamıyorum ve sürekli kavga ediyoruz. Iş cigrindan cikti. Benki bosanmaya sonuna kadar karsi biri olarak artik dusunmeye basladim. Ama biliyorum oda çözüm degil. Iki kizim var onlara bunu yasatamam. Esim sozde beni cok seviyo. Cok begeniyo. Ama elestiriden kavgadan bıktım. Onu taniyan herkes onun fazla mukemmelliyetci ve takintili oldugunu söylüyor. O kabul etmiyo tabi. Beraber hic bisey yapamaz olduk. Hicbir ortak noktamiz yok. Yaninda bi dizi seyredemez oldum. Hemen "sen bu salaklarin neyine guluyosun gulunecek ne var " diye basliyo soylenmeye.. gercekten artik BIKTIM. Ne yapicami bilmiyorum.

Eşiniz çalışıyor mu, işleri yoğun değilse evle sizle çok uğraşabilir.

Calisiyo hemde çok yogun. Kendiside mali musavir ama o yogunlukta bizide aradan cikartiyor :-)

Öyleyse ona bir hobi gibi bişey bulmalısınız.. Ya da tamir işleri gibi bişey. Tamirin sonu gelebilir ama mesela resim olabilir müzik aleti çalmayı öğrenmek gibi bişey..

X