benim derdim herkesten cok?

tek sorun tirnagini kestirmemesi degil ki camasir makinesini kiran bir cocuk herkesin derdi var ama kimsenin benim kadar cok degil
Benimde engelli cocuklarim var 13senedir hastanelere git gel rapor çıkar özel eğitim ömrüm böyle geçti halada aynı sizede önerim hasteneye götürün hastalık geçince sağlık raporu çıkartın özel eğitime ihtiyacı olabilir anlattiginiz gibi çocuklar gelirdi özel eğitime Rabbim cocuklarimiza akıl fikir sağlık versin inşallah

ben hangi doktora gitsem bi sorun cikacak bittim artik tirnagimin ucu kadar gucum kalmadi ben bu sanssizligi ustumden atmadan iflah olmam
Mutlaka baska doktora gidin cok iyi ilac veriyolar ve cocuk sakince oturuyo. Ilaci kullanmaya basladiginizda oh be dunya varmis dersiniz. hemde cocugunuz derse de odaklanamiyordur, ilac sayesinde derslerine de odaklanip okul hayatini duzeltecek. Baska doktora gidin ama ihmal etmeyin gidin.

Herkes farkli sekillerde imtihan oluyor bu hayatta. Herkesin derdi kendine coktur.
Suan sizin yaptiginiz gecmisi düsünüp " vah vah benim gecmis yasamima " diye dovünüp durmak.

Bu sekilde devam ederseniz ölene kadar gecmisle yasarsiniz . Bu sekilde dusundugunuz icin disarda gezerken yagmur yagsa " allahim niye her sey benim basima geliyor " diye yakinmaya dahi baslarsiniz.

Olan oldu degil mi? Suan bir cocugunuz var ve cocuklar bu sekildedir . Yani hepsi olmasa bile cogunlugu boyledir zaten
Nicin akrabalarinizin delilik raporlarini dahi dert ediyorsunuz ki? Bence siz melankolikligi seviyorsunuz.

Bardagin dolu tarafindan bakmaya basladiginiz zaman mutlu olursunuz

Mutlaka baska doktora gidin cok iyi ilac veriyolar ve cocuk sakince oturuyo. Ilaci kullanmaya basladiginizda oh be dunya varmis dersiniz. hemde cocugunuz derse de odaklanamiyordur, ilac sayesinde derslerine de odaklanip okul hayatini duzeltecek. Baska doktora gidin ama ihmal etmeyin gidin.
ilac icmiyor ki ve biz asiri sanssiz oldugumuz icin o ilac etki degil yan etki gosteriyor daha kotu oluyoruz

tek sorun tirnagini kestirmemesi degil ayrica sokakta baskalarinin cocuklarini goruyorum sus pus benim cocugum uslu degil diye sikayet edince benmi suclu oldum simdi 😱😤😡
cocugunuzun yaninda esinizden siddet falanmi gordunuz?
yada siz sinirlerinize hakim olamayip agresif davranislar sergilediniz mi?

Herkes farkli sekillerde imtihan oluyor bu hayatta. Herkesin derdi kendine coktur.
Suan sizin yaptiginiz gecmisi düsünüp " vah vah benim gecmis yasamima " diye dovünüp durmak.

Bu sekilde devam ederseniz ölene kadar gecmisle yasarsiniz . Bu sekilde dusundugunuz icin disarda gezerken yagmur yagsa " allahim niye her sey benim basima geliyor " diye yakinmaya dahi baslarsiniz.

Olan oldu degil mi? Suan bir cocugunuz var ve cocuklar bu sekildedir . Yani hepsi olmasa bile cogunlugu boyledir zaten
Nicin akrabalarinizin delilik raporlarini dahi dert ediyorsunuz ki? Bence siz melankolikligi seviyorsunuz.
ben gelecegimde gecmisim gibi olmasin diyorum ayrica basima gelen onca seyden sonra vah vah dememden daha dogal ne var semsiye alirim yagmur yagmaz semsiye almam yagmur yagar cogunlugun cocugu oyle degil akrabaglarimin akil hastasi olmasini dert etmeyecegim de neyi edecegim ya basit biseymi bu ben onlar yuzunden 6 yasinda akil hastahanesine girdim

Sokakta yatacağıza kadın sığınma evine neden gitmiyorsunuz ? Yasiniz da küçük boşanıp nafaka alabilirsiniz. Coroni günleri geçşin kasiyerlik,garsonluk bakarsiniz.

Hayata bakış açınız ve enerjiniz ne yönde olursa onu çekersiniz kendinize. 'kimsenin derdi benimkinden çok değildir' demeniz bile bu olumsuzluklarla başa çıkma gücünüzü azaltıyor olabilir.. Bilmiyorum inancınız ne durumda ama müslüman olduğunuzu umarak daha çok ibadet ve zikre yönelmenizi tavsiye edebilirim. 'Neden ben?' değil de 'Bu imtihan için ben seçilmişsem demek ki kaldırabilecek gücüm de var' diye düşünürseniz her şey çok daha güzel olacaktır inanın 😊

O ilaçlar sakinleştirici etkisi yapıyor. Önerilmiyor diye biliyorum. Yani cocuk hiperaktif olmasın derken uyurgezer oluyor.

Bazı belediyelerin ücretsiz çocuk psikologları oluyor götürün bence bir araştırıp belediyenizde var mi diye .
Evet mizaci da bu olabilir ancak fazla agresifse evdeki huzursuzluğu hissediyordur inanın çocuklar his konusunda bizden cook öndeler. Bir mimiğinizden ne anlamlar çıkarırlar.
Kabul ediyorum yol arkadaşınızın böyle çıkması enerjinizi düşürebilecek bir durum, her seye ısyan edecek moda gelmişte olabilirsiniz ama bakın bu modda size rahat yok, belki daha da hırslanıyorsunuz. Sürekli sızlanmak enerjiyi götürür sadece. Enerjisizken de zaten eliniz kolunuz kalkmaz ki çözüm üretesiniz. Biz burda sizi motive edebiliriz en fazla belki - O bile zor gözüküyor- kendi hayatınızı kendiniz değiştirebilirsiniz.
Size bir örnek vereyim, yakın arkadaşımın eşinin babası, küçükken 2 çocukla kadını terk edip gitmis. Bir daha da ne aramış ne sormus. Ailesi de sahip çıkmamış kadina. Eğitimi de yok.
alti yaşındaki çocuğa üç yaşındaki çocuğu emanet ederek evlere temizliğe gitmek zorunda kalmış. Bu sekilde büyütmüş evlatlarini iste onunda kazancı bu kadar olmuş ama aslan gibi büyütmüs. Arkadaşımın eşi mühendis olmus :)
Her şey para demek değil yani inanın az kazançla da çocuk büyür yeterki psikolojisi iyi olsun.

ben gelecegimde gecmisim gibi olmasin diyorum ayrica basima gelen onca seyden sonra vah vah dememden daha dogal ne var semsiye alirim yagmur yagmaz semsiye almam yagmur yagar cogunlugun cocugu oyle degil akrabaglarimin akil hastasi olmasini dert etmeyecegim de neyi edecegim ya basit biseymi bu ben onlar yuzunden 6 yasinda akil hastahanesine girdim
Akrabalarinizin suan size zarari mi var? Cocuk bu yahu bazilari huysuz olur. Ve cocugun davranislari biraz da anneye baglidir unutmayin.

Semsiye alirim yagmur yagmaz, almam yagar demissiniz..siz yagmurun yagip yagmayacagini anlayamiyorsunuz bunu da kadere bagliyorsunuz.

Size tavsiyem; biraz sakin olun
Her seyin en olumsuzunu dusunmeyin
Akrabalardan uzak durun. Sonucta suan karninizi onlar doyurmuyor yani gorusmek zorunda degilsiniz degil mi?
Cocugunuza negatif enerjinizi yuklemeyin
Gecmisi kafanizdan atamiyorsaniz psikiyatre gidin... kocanizdan siddet goruyorsaniz sikayet edin once. Olmuyorsa bosanin. Cocuklar evde kavgadan ger zaman korkar, hicbir zaman alisamaz o ortama.

Gecim derdiniz olur diye dusunuyorsaniz bunun bir sekilde yolunu bulmak.zorundasiniz. devletten yardim isteyin. Bir muddet ise yarar.
Ben katlanirim diyorsaniz esinize, kavgaya mahal verecek tek kelime dahi etmeyip cocugunuzun buyumesini bekleyin o zaman. Ama cocuk asla siddet icinde buyumemeli. Buyuyunce normal insan olamiyorlar cunku

cocukta bir hata yok o halde.
bu davranislarin sorumlusu buyuk oranda evde gordugu davranislardir.
cocuklarin yaninda bir hareket yaparken 20 kez dusunmeliyiz.
daha sakin daha ilimli daha sicak bir ses tonuyla yaklasarak davranmayi deneyin
babasinin yumusak oldugu bir dk yok bende bazen sinirleniyorum bunca derdin arasinda insanim sonucta ben annesiz parasiz buyudum ama hic hircinlik yaramazlik yapmadim

O ilaçlar sakinleştirici etkisi yapıyor. Önerilmiyor diye biliyorum. Yani cocuk hiperaktif olmasın derken uyurgezer oluyor.
Yok, yani doktorumun söylediği "başkalarının beyninde olan bizim beynimizde olmayan şeyi yoluna koyuyor" tabi aradan yillar gecti tam dogru hatirlamiyor olabilirim :(
Ben ilac kullanmadigim donem kendimi gerizekali zannediyordum cunku birseye odaklanmam münkün degildi(hala degil cok zorlaniyorum konusurken mesela)
Eger ilaca daha erken baslasaydim cok daha farkli yerlerde olabilirdim, ailem gorup fark etmedi diye hep kiziyorum onlara.
Cok gec basladigim icin tedavi edici etkisi olmafi ama doktorum cocukken baslandiginda tedavi edebildigini söylemişti. Belki bu kizin hayati kurtulur bu sayede kim bilir.

Yok, yani doktorumun söylediği "başkalarının beyninde olan bizim beynimizde olmayan şeyi yoluna koyuyor" tabi aradan yillar gecti tam dogru hatirlamiyor olabilirim :KK43:
Ben ilac kullanmadigim donem kendimi gerizekali zannediyordum cunku birseye odaklanmam münkün degildi(hala degil cok zorlaniyorum konusurken mesela)
Eger ilaca daha erken baslasaydim cok daha farkli yerlerde olabilirdim, ailem gorup fark etmedi diye hep kiziyorum onlara.
Cok gec basladigim icin tedavi edici etkisi olmafi ama doktorum cocukken baslandiginda tedavi edebildigini söylemişti. Belki bu kizin hayati kurtulur bu sayede kim bilir.
Anladım . ama o ilaclar gerçekten hiperaktivite bozukluğu olan cocuklar içindir. Yaramaz diye götürülen çocuga o ilac verilirse sonucları olumsus olur. Bunun tespidi icinde iyi bir doktor lazım 🙄

Akrabalarinizin suan size zarari mi var? Cocuk bu yahu bazilari huysuz olur. Ve cocugun davranislari biraz da anneye baglidir unutmayin.

Semsiye alirim yagmur yagmaz, almam yagar demissiniz..siz yagmurun yagip yagmayacagini anlayamiyorsunuz bunu da kadere bagliyorsunuz.

Size tavsiyem; biraz sakin olun
Her seyin en olumsuzunu dusunmeyin
Akrabalardan uzak durun. Sonucta suan karninizi onlar doyurmuyor yani gorusmek zorunda degilsiniz degil mi?
Cocugunuza negatif enerjinizi yuklemeyin
Gecmisi kafanizdan atamiyorsaniz psikiyatre gidin.
dertlerimden bir akrabaglarimla gorusmemek onlar iyi insanlar olsalardi bana destek olsalardi

Anladım . ama o ilaclar gerçekten hiperaktivite bozukluğu olan cocuklar içindir. Yaramaz diye götürülen çocuga o ilac verilirse sonucları olumsus olur. Bunun tespidi icinde iyi bir doktor lazım 🙄
Tabii zaten test edip sorular sorup oyle veriyorlar ama bir cocukta kontrol sorunu ve normal bir cocuga gore cok daha fazla enerji, odaklanma sorunu varsa bu illet oluyor

Back
X