benim derdim hiç bitmiyor..

ne güzel sölmişsin ağzına sağlık valla verdiği akıla bak küserse küssün töbee:63:

ya bence arkadasa kızmamak lazım. tamam yanlıs dedıgı ama onun aile yapısını kımse bilemez.. ne anneler war dunyada anne demeye bın sahıt ıster. onun deger yargıları farklı bence.

Ne demek göndermiyor ya ? Evlenecek yaşa gelmişsin, kocaman olmuşsun, çek kapıyı git. Yaptığı inat değil resmen ayıp!
Ev senin evin, al başını git. Karıştırtma kendine. Küserse de küssün. Madem o sana saygısızlık yapıyor ve nedeni de yok, sen de onu dinlemek zorunda değilsin.​

ya bence arkadasa kızmamak lazım. tamam yanlıs dedıgı ama onun aile yapısını kımse bilemez.. ne anneler war dunyada anne demeye bın sahıt ıster. onun deger yargıları farklı bence.

kimse kimsenin aile yapısını bilemez. burası açık bir alan herkes dilediğini söyler ama burada herkes birbirinden akıl almaya çalışıyor. bir konuda yardımlarını bekleyor herkes birbirinden ve kimsede bence bu şekilde yıkıcı şeyler söylememeli heleki ailesi ile ilgili. Yıkıcı olmamak yapıcı olmak gerekir. Sırf buraya yazmak için yazılmamalı. seni tanımıyor kimse gerçek hayatında ama kimsede senin ne ailen ile ne nişanlınla aranın bozulmaması için herkes bir yardımda bulunurken bu tür küs, çek kapıyı git gibi akıllarda çok yanlış.

kimse kimsenin aile yapısını bilemez. burası açık bir alan herkes dilediğini söyler ama burada herkes birbirinden akıl almaya çalışıyor. bir konuda yardımlarını bekleyor herkes birbirinden ve kimsede bence bu şekilde yıkıcı şeyler söylememeli heleki ailesi ile ilgili. Yıkıcı olmamak yapıcı olmak gerekir. Sırf buraya yazmak için yazılmamalı. seni tanımıyor kimse gerçek hayatında ama kimsede senin ne ailen ile ne nişanlınla aranın bozulmaması için herkes bir yardımda bulunurken bu tür küs, çek kapıyı git gibi akıllarda çok yanlış.

evet haklısın.. dediğin gibi anneme nasıl dawranacagımı bılemıyorum artıkfıkır almak ıstedim sizden. ama ben zaten oyle kapıyı cekıp cıkabılecek bır karaktere sahıp degılım. hanı annem gunlerce benı dowse yıne yapamam.

bu mu dert?!?! yani evin hangi renge boyanmasi yada boyanmamasi...
keske herkesin tek derdi bu olsa..
allahim yaa ne insanlar var..:27:

ay nedir bu annenin senden çektiği?
en son konun kadıncağızın el emeği göz nuru çeyizleriydi
şimdi de bir boya için göndermediğine yanıyosun
renk dediğin katalogdan seçilir
nalbura mı gideceksin
saç rengi değil ki riski olsun
altı üstü bir duvar boyası
allah allah

Son düzenleme:
cnm nişanlın hangi marka boya alıcak söylesin aç onun kataloğunu internetten beğen bi renk söyle olsun bitsin.

Annenle şimdiden böyle ters düşecek muhabbetlere girme. şimdi boya için bu kadar problem olmuş ama bunun eşya seçmesi var, gelinlik-damatlık alması var, perde seçmesi var, eşya yerleştirmesi var, bu saydıklarım olmaya başlayınca boya konusunda keşke bu kadar abartmasaydım diyeceksiniz. nişalınla annenin arasında sen olacaksın ikisinin arasını sen bulmalısın. annen hayır dediyse nişanlına "annem hayır dedi gelmemi istemiyo" şeklinde değil, "aşkım eşyalar için çok defa gelicem zaten boyayı sen istediğin gibi yaptır senin tarzına ve zevkine güveniyorum" şeklinde olmalı. annene kızma ne derse desin şuan sen anlamasan bile annen senin iyiliğini istiyo bunu annenden uzakta kaldığın ilk günde daha iyi anlayacaksın. bu sürede yaşanan kırgınlıklar, problemler düğünden sonra her fırsatta karşına çıkıyo. kendi ailen tarafından değil tabi....

canım sen bellı kı evlılık stresıne gırmıssın .
herseyı dert edıyorsun kendıne .
cozulmeyecek asılmayacak sorunlar degıl kı bunlar .
annene de hak ver .evlılık arefesı sımdı laf soz olsun ıstemeyebılır .
arkadasların da dedıgı gıbı ,ılla gıtmenıze gerek yok .
renk katologundan rengı secersın .
nısanlınız da evı fotograflandırıp sıze gonderır herseyden haberdar olmus olursunuz .
bu kadar dert edıp kendını uzme .
yalnız asude_bahararkadasımızın yorumuna da cok guldum .:1:
hakıkatten annecıgın senden su son zamanlar da cekıyor :1:

Annen ile birlikte gidebilirsin yada yakınlarından biri ile. Yanlız göndermek istemiyordur belki...

bişiy diyip çıkıcam.. merak ettim annenle yaşadığın her sorunu nişanlına anlatıyormusunn??? eğer anlatıyorsan evlendikten sonraa o anlattığınn sorunlarr annenle eşin arasına giricek ve eşin seni annenlere göndermicekkk!!! çevremde buna benzer bir sürü örnek varr... annen kötüyse bile iyi de sonuçta anneee oo senin iyiliğindenn başka bişiy istemiyorrr...benim annemde olsa tek göndermezdi kaldıkii bu devirde....benden sana arkadaş tavsiyesi annenle eşinin arasını sıcak tut...:34::34::34:

evet haklısın.. dediğin gibi anneme nasıl dawranacagımı bılemıyorum artıkfıkır almak ıstedim sizden. ama ben zaten oyle kapıyı cekıp cıkabılecek bır karaktere sahıp degılım. hanı annem gunlerce benı dowse yıne yapamam.

bencede yapma arkadaşımm gitme ne kadar kıssanda o senin annen!!!bende bir anneyimm 24 yaşındayımm kızım 2.5 yaşındaa büyüsün bende izin vermem böyle şeyleree tabiki kızım mutlu olsun huzurlu olsunnn amaa olmazzzz vermemmm gidilecekse benle yada babasıyla gitsin tek olmazzz....seninde çocuğun olsunnn sende izin vermessinn...demekki annen sana bağlı...şükretki hep arkandaaa bikaç sonra zaten evlenceksin kokusunu bileee özliceksinnn...kırmadan yıkmadan evlen...

annen haklı canım bende eşimle evimin eşyalarını alırken annem tek bırakmıştı daha sonra 1-2 dk bile yalnız bırakmamıştı çünkü canım gelin ata binmiş ya nasip demiş düğün dernek olmadan anneler karı koca olarak görmüyor çiftleri çünkü biliyorsunuz ki herşey olabilir katalogdan seçip boyatabilirsiniz kendinizi üzmeyin bukadar:3:

Bence de çok büyütecek bir durum yok.
Artık herşey uzaktan da halledilebiliyor. Katalogtan bakarsınız,internetten bakarsınız.
İlla gidip orda bakmanız gerekmiyor. Annenizi de kendinizi de boşa üzmeyin... :54:

Nasıl bir fikir verme anlamadım. İnsan evlenecek yaşa gelsede 60 yaşına gelsede o onun annesi. Çek kapıyı git demekle olmuyor. Yarın birgün bişey olsa yanında olacak kişi ailesi. Hiç bir zaman bu tür şeyler için anneye babaya arkanı dön git denilmez. Yaptığı da ayıp değil. Vardır aklında bir bildiği.
Annesi olduğu içinde karışır. Anne baba hiç bir zaman çocuğunun kötülüğünü istemez. Ayrıca saygısızlıkta yapmıyor. Hiç bir zaman agresif hareketlerle birşeyler düzelmez. Oturulur konuşulur.
Konu sahibi arkadaşım sakın bu tür akıllarla hareket etme. Diğer arkadaşların dediği gibi git nalbura rengini beğen nişanlınada güzel bir dille anlat. İki tarafıda idare etmek kalmış sana. 5 ayın kalmış. Bu kadar kısa bir süre içinde ailenle ters düşme. Yarın Allah korusun bişey olsa tek sığınacak limanın ailen. Şimdi anlamazsın ama evlenince herşey farklılaşıyor. Bu tür şeyler için kimseyi kırmaya değmez. Eğer çok gitmek istiyorsan annene beraber gidelim de.

Anlamak zorunda mısınız?
Resmen saygısızlık yapıyor. Sebebini söylemeden, anne olarak eziyet ediyor.
Sonuçta bu kızcağız özeniyor. Tek göndermek istemiyor olabilir, alsın kızını kendi gitsin ?
Niye göndermemek ? Tamam anne. Çok kutsal bir görev annelik.
Ama bu şekilde mi olmalı ? Kızı üzgün işte...
Çek git kapıyı diyorum çünkü annesinin de anlaması lazım, kendi kafasının dikine gitmemesi gerekiyor.
Benim kızdığım noktalar bunlar.
Anlamak zorunda değilsiniz bence.
Siz denilmez demişsiniz de, ben dedim bile nolacak ? :)
Size ne benim yorumumdan ? Kendi yorumunuza bakın.

ne güzel sölmişsin ağzına sağlık valla verdiği akıla bak küserse küssün töbee:63:

Size ne ??????????????????? Bu ne kin ? :) Sanki size bir şey yaptım. İstediğim şekilde yorum yaparım, siz dahil kimse karışamaz. İşinize gelmiyorsa görmemezlikten gelir geçersiniz.

Kendiniz söylemişsiniz, herkes dilediğini söyler.
Aile yapısıyla alakalı bir nokta yok.
Ha, benim aile yapımda her şey bir nedene dayandırılır.
Böyle nedensiz sinir krizlerine sokma gibi durumu olmadı hiç annemin beni.
Benim kızdığım nokta o. Göndermiyorsun da niye gönder miyorsun ? Bu kız evlenecek, bak üzülmüş, yıpranıyor.
Ya ne saçma sapan noktalara varıyorsunuz ayrıca siz ya ?
Çatacak yer arıyorsunuz herhalde ?
Yıkıcı yorum yapmıyorum. Küserse küssün dedim. Bakın "küslük" . Kısa süren bir durumdur.
Anne-kız bu olaydan dolayı ölene kadar küs kalacak değiller.
Ben sırf buraya yazmak için de yazmıyorum, öyle olsa üyelik tarihime bak bakalım, kaç bin olurdu mesajım ?
Ya siz, kendi yorumlarınızla ilgilenin bence. Benim hakkımda hüküm vermek haddinize değil.
Size ne ? Hey allahım ya ... :9:

sanırım herkesin annesiyle arası iyi, maşallah Allah bozmasınn
,
ben konu sahibini anlıyorm. benm annemde çok huysuz,isyankar ve deiğim dediktir

biz 4 kızız hiçbirimiz annemle anlaşamayız. annemin kardeşleri bile anlaşamaz onla, babam bile kaçtı elindenn

ben annemin yaptıklarını yazsam dogunal annesine şükreder

o yüzden lütfen arkadaşlar... herkesin hayatı farklı, üzme anneni diyip kızarak geçip gitmeyn. bi evin içine girmeden hiçbir şeyi anlayamazsınız

sanırım herkesin annesiyle arası iyi, maşallah Allah bozmasınn
,
ben konu sahibini anlıyorm. benm annemde çok huysuz,isyankar ve deiğim dediktir

biz 4 kızız hiçbirimiz annemle anlaşamayız. annemin kardeşleri bile anlaşamaz onla, babam bile kaçtı elindenn

ben annemin yaptıklarını yazsam dogunal annesine şükreder

o yüzden lütfen arkadaşlar... herkesin hayatı farklı, üzme anneni diyip kızarak geçip gitmeyn. bi evin içine girmeden hiçbir şeyi anlayamazsınız

bende babamın sabrına ve suskunluguna hayranım zaten.. yoksa sımdıye kadar coktan ayrılmıslardı..

bende babamın sabrına ve suskunluguna hayranım zaten.. yoksa sımdıye kadar coktan ayrılmıslardı..

dogunal,annenle arandaki gerçek sorun ne anlatırmısın:34:

annen büyük ihtimalle ateşle barut yanyana durmaz düşüncesinde.

bu yüzden seni göndermek istemiyordur.

5 ay sonra evleneceksin madem, tatlılıkla çözümler bulmaya çalış.

küçük şeyleri dert etme.

ben evlenirken sadece gelinliğim, saçım, makyajım ve fotograflarım iyi olsun geri kalan önemli değil diyerek hareket etmiştim.
eşyalar yanlış gelmiş, perdeler olmamış hiiiiiiççççççççç umursamadım.
ama gelinlikçi beni çok üzdü. o ayrı bir konu...

benim bu rahatlığım herkese bulaştı. iki aile arasında sorun yaşanmadan evlendik.

RAHAT OLMAYA BAK...........

Back
X