Çocuk Hastalıkları benim derdimde kaka :(

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Etlibutlu

Guru
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2011
875
151
323
Ankara
arkadaşlar 4 yaşında kızım varr haftada bir zorla kaka yapıyo 1 aydır duphaloc kullanıyoruz yinede haftada bir :( bu durumda olan anneler nolur bana akıl verin iki kere dra gittik lagman verdi sadece napcam ben şaşırdım

bu aralar canını sıkan yeni bir durum, bir değişiklik var mı? bazen tamamen psikolojik olabiliyor çünkü.
kavun kiraz gibi yumuşatan meyveleri denediniz mi? muz şeftali elma pirinç gibi gıdaları bir hafta boyunca hiç vermeyin.

zamanında benim kızımında bu sıkıntısı vardı 10 gün yapmadığı vardı düşün yani ben kafaları yiyordum nolucak diye ama biliyormsn kendi kendine yaptı ben kabız olur kanatır diye düşünüyordum ama gayet normal yaptı..yokmuş demekki zorladığımla kızımında kendiminde canını sıkmakla yetindim..sende bnm gb.yapma bırak o zaten yapıcak içinde kalmıyormuş :KK5:

Canım normaldede azmı yemek yiyor,yaparken çok zorlanıyormu karın ağrısı vs oluyormu buna göre değerlendirmek lazım.hiç bir sorun yokken olabileceği gibi kabızlık bazı sorunlardanda kaynaklana bilir iyi bir iç hastalıkları veya genel cerraha götürebilirsiniz sizin için çok sıkıntılıysa Bağırsağı da tembel çalışıyor olabilir.Allahtan acil şifalar dilerim

2,5 senedir donem donem aynen bahsettiğiniz şekilde sıkinti yasıyoruz maalesef .
Ben sıvı ağırlıklı beslemeye , bulgur yedirmeye çalışıyorum . Kötü ama çikolata yediriyorum bağırsaklarını çalıştırıyor .
Sütü ikna edebildiğim ölçüde azaltiyorum , yoğurt vermiyorum .
O dönemde ilk aklıma gelenler bunlar .
Doktora gidince bizedir lavman yapıyor ve dupalac veriyor .

merhaba,ben de oğlumun kabızlığından çok çektim..kabız yapıcı yiyecekler yemediği halde, bu durumda ise doktor kontrolü şart..muz,şeftali ,pirinç pilavı gibi gıadaları minimuma indirmiştik.ayrıca süt de kabız yapar,günde en fazla bir bardak içmeli.poaslı gıdaları artırdık ama değişen bişey olmayınca doktora gittik.duphalac işe yarammıştı biz de..
bir toz verdi,önce onunla her gün düzenli kaka yapmasını sağladı.ultrason falan da çekiyor bu arada.barsak sorunu olmadığı ortaya çıkınca bunları yaptı.
sonrasında ilacı keserek,her gün düzneli yapmasını sağladık..
haftada bir çok çok az,mutlaka doktor görmeli..çocuk cerrahisine yönlendiriyorlar..
ayrıca lavman sadece çok zor durumlarda yapılan tedavi dışı yöntem..

bende de aynı sorun varmış bebekken. annem zeytinyağı içirirmiş bir tatlı kaşığı.
doğru mudur değil midir bilmem

benimde 3 yasinda oglum oyle.az yiyen bir cocuk .gerci dogdugundan beri haftada 1 bazen2 yapar.her seyi yiyen bir cocuk olmadigindan dogal seylerde deneyemiyorum.sokol duphalac bizde ise yaramiyor.
ben bir yazida okudum gunde 4-5kuru kayisiyi 1 bardak suyla haslayip blendirlamak ve bunu ilininca ya 1 defada ya 2 ye bolerek iciriyormussunuz.kayisilari sade yekle duzelmiyormus boyle kaynatip suyuyla cok ise yariyormus.ben daha denemedim.siz debeyin muhakkak

Zeytinyağı içirmeye çalışın yada salata türü şeylere koyun. Bol su içirin.Eskiden bildiğimiz şeyler ise kayısı, mısır yada kavun yemek üstüne su içmek..Posalı yiyecekler yedirin..Bende gece sarımsak yemek çok işe yararda çocuk yiyebilirmi bilemedim :))

benimde 3 yasinda oglum oyle.az yiyen bir cocuk .gerci dogdugundan beri haftada 1 bazen2 yapar.her seyi yiyen bir cocuk olmadigindan dogal seylerde deneyemiyorum.sokol duphalac bizde ise yaramiyor.
ben bir yazida okudum gunde 4-5kuru kayisiyi 1 bardak suyla haslayip blendirlamak ve bunu ilininca ya 1 defada ya 2 ye bolerek iciriyormussunuz.kayisilari sade yekle duzelmiyormus boyle kaynatip suyuyla cok ise yariyormus.ben daha denemedim.siz debeyin muhakkak
kuru kayısı çok iyi geliyor ama kuru erik hepsinden daha iyidir...
ama haftada bir cidden çok çok az bir durum mutlaka doktor kontorol etmeli.

Kefir deneyin, arastirin bir çok faydasi oldugunu göreceksiniz.Hakiki zeytinyagi yagi,kayisi kompostosu da ise yarar.Cok gecmis olsun

arkadaşlar 4 yaşında kızım varr haftada bir zorla kaka yapıyo 1 aydır duphaloc kullanıyoruz yinede haftada bir :KK43: bu durumda olan anneler nolur bana akıl verin iki kere dra gittik lagman verdi sadece napcam ben şaşırdım

Konuyu görünce giriş yaptım arkadaşım.
Ama bize süreci anlatman lazım.

Ne zaman tuvalet eğitimine başladın?
Ne zamandır beri böyle?
Korkuyor mu yoksa acıyacağını mı düşünüyor?

Yanıtlar mısın yardımcı olmaya çalışacağım sana.

canını sıkan bişeyde yokki gayet mutlu oyununu oynar sütünü içer ama kakaya gelince yok
yazık ya üzüldüm:(
ben buyuk halımle dayanamıyorum o nasıl dayansın. Ben de kronık kabızım ve buna baglı ıc basur ve anüs catlagım gelıstı. WC de aglıyodum resmen.

Sıze tavsıyem kefır. Hatta cıleklı felan cıktı tadı da gayet guzel. 1 hafta ıcırın 1 hafta ara verın. sureklı tuketmek de ıyı dgeıl. Kefır kesın cozum. Ishal de yapmıyor normal wc ye cıkarıyor. Ayrıca meyvelerden armut da ıyı gelıyor. Kayısını felan bırakın cok yenınde ıshal yapıyor daha da bozuyor duzenı

Konuyu görünce giriş yaptım arkadaşım.
Ama bize süreci anlatman lazım.

Ne zaman tuvalet eğitimine başladın?
Ne zamandır beri böyle?
Korkuyor mu yoksa acıyacağını mı düşünüyor?

Yanıtlar mısın yardımcı olmaya çalışacağım sana.
evet bir de bu var..benim oğlum 2 yaşa kadar çektik..4 yaş büyük bir yaş...ne zamandır bu durumda acaba?
psikolojik de olabilir fiziksel bir sorun da..

Back
X