Çocuk Hastalıkları benim derdimde kaka :(

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
makarna yedirmiyorum pilav şeftali muz yedirmiyorum ama sütü içiyo sabah öğlen gece yatarken.duphalocda veriyorfm sulu şiyler yedirmeye çalışıyorum hoşaf felan içmiyo

evet bir de bu var..benim oğlum 2 yaşa kadar çektik..4 yaş büyük bir yaş...ne zamandır bu durumda acaba?
psikolojik de olabilir fiziksel bir sorun da..

Evet canım aynen.
2010 ya da 2011 bu topik konularında mesajlarınızı görmüştüm. Özelden size yazmayı düşünmüştüm ama çekindim o zaman.
Biz bayağı düzeldik maşallah. İnşallah böyle devam eder.
Benim oğlum bezini bırakmamızla tutmaya başladı. Öncesinde her gün mutlaka en az 1 kez yapardı. Bezsiz kalınca nasıl yapacağını bilemedi, tutmaya başladı, tuttukça sertleşti sertleştikçe acıdı, acıdıkça korktu.
Haziran sonunda bırakmıştık bezimizi, ilk haftalarda gaz çıkarmaktan bile korkup ağlıyordu. Elinde peçete poposunu tutuyordu yavrum. Bu tarz durumların çoğu psikolojik oluyor ve düzelmesi zaman alıyor.

makarna yedirmiyorum pilav şeftali muz yedirmiyorum ama sütü içiyo sabah öğlen gece yatarken.duphalocda veriyorfm sulu şiyler yedirmeye çalışıyorum hoşaf felan içmiyo
süt hepsinden daha kabız yapıcı birşey..günde 1 bardağı geçmemeli..doktorumuz özellikle söylemişti bize..
ben kayısı erik kaynatıyorum,iiçine tarçın karanfil koyuyorum elma kabuğu da..sonra soğutup meyve suyu olarak içiriyorum.
ama dediğim gibi haftada bir yapılan kaka besinlerle düzelecek birşey olmayabilir.
sebebi araştırılmalı mutlaka.psikolojik mi fiziksel mi? ne zamandır bu durumda?
ben de çalışan bir anneyim.1 gün izin almak sorun olmasa gerek.
Evet canım aynen.
2010 ya da 2011 bu topik konularında mesajlarınızı görmüştüm. Özelden size yazmayı düşünmüştüm ama çekindim o zaman.
Biz bayağı düzeldik maşallah. İnşallah böyle devam eder.
Benim oğlum bezini bırakmamızla tutmaya başladı. Öncesinde her gün mutlaka en az 1 kez yapardı. Bezsiz kalınca nasıl yapacağını bilemedi, tutmaya başladı, tuttukça sertleşti sertleştikçe acıdı, acıdıkça korktu.
Haziran sonunda bırakmıştık bezimizi, ilk haftalarda gaz çıkarmaktan bile korkup ağlıyordu. Elinde peçete poposunu tutuyordu yavrum. Bu tarz durumların çoğu psikolojik oluyor ve düzelmesi zaman alıyor.
oğlum 2010 doğumlu :)keşke yazsaydınız,o kadar korkutucu değilim sanırım neden çekindiniz ki :):)
kabızlık çok fena ciddenigece kalkıp oğlumla beraber ağladığımı bilirim..maşllah düzelmişse ne mutlu size..
bazı çocuklar bezi bırakınca ,bazıları birşeye tepki olarak tutuyorlar..
oğlumda her tür test yapıldı fiziksel bir durum yoktu..biz de bezi çıkarıp alaturka tuvalete yapmaya başlayınca düzeldi.
alaturka tuvalette daha kolay yapıyorlar.çok komik görünseler de hahahha

süt hepsinden daha kabız yapıcı birşey..günde 1 bardağı geçmemeli..doktorumuz özellikle söylemişti bize..
ben kayısı erik kaynatıyorum,iiçine tarçın karanfil koyuyorum elma kabuğu da..sonra soğutup meyve suyu olarak içiriyorum.
ama dediğim gibi haftada bir yapılan kaka besinlerle düzelecek birşey olmayabilir.
sebebi araştırılmalı mutlaka.psikolojik mi fiziksel mi? ne zamandır bu durumda?
ben de çalışan bir anneyim.1 gün izin almak sorun olmasa gerek.

oğlum 2010 doğumlu :)keşke yazsaydınız,o kadar korkutucu değilim sanırım neden çekindiniz ki :):)
kabızlık çok fena ciddenigece kalkıp oğlumla beraber ağladığımı bilirim..maşllah düzelmişse ne mutlu size..
bazı çocuklar bezi bırakınca ,bazıları birşeye tepki olarak tutuyorlar..
oğlumda her tür test yapıldı fiziksel bir durum yoktu..biz de bezi çıkarıp alaturka tuvalete yapmaya başlayınca düzeldi.
alaturka tuvalette daha kolay yapıyorlar.çok komik görünseler de hahahha

Yok sevgili Denim Prensesi, korkutuculukla ne ilgisi var :) öncesinde forumda hiç yazışmadığım beni hiç tanımayan birisine damdan düşer gibi özel mesaj atmak istememiştim o yüzden :)
Tam olarak düzelmedi henüz ama düzelmeye doğru yol alıyoruz inşallah. Çok enteran bi olay şu kaka mevzusu.
Aklımın ucundan geçmezdi korkma, ayrılmak istememe gibi değişik düşünceleri.

geldim arkadaşlar dr araştırıyodum. süt evet çok içiyo vermeyince ağlıyo psikolojikde olabilir çünkü geçen gün ablasıyla oyun oynarken bebeğine kaka ismini vermişti güzel kakam hadi uyuyalım felan dedi :(( birbuçuk yaşındaydı galiba kaksınıda çişinide tuvalete lazımlıga yani yapmaya başladı.pek bi sorunumuz olmadı bu bikaç aya kadar.bide ben çalışıyorum gündüzde makarnayı pilavı yiyomuş :( eşimde sağolsun beni suçluyo sen ilgilendenmide yapsın kakasını diyo

bendede çok hata var o tuvaletini yapmaya çalışırken terliyo ağlıyo kıvranıyo taş gibi çünkü bende ağlıyorum karşısında :( çoçukda korktu tabi

geldim arkadaşlar dr araştırıyodum. süt evet çok içiyo vermeyince ağlıyo psikolojikde olabilir çünkü geçen gün ablasıyla oyun oynarken bebeğine kaka ismini vermişti güzel kakam hadi uyuyalım felan dedi :KK43:( birbuçuk yaşındaydı galiba kaksınıda çişinide tuvalete lazımlıga yani yapmaya başladı.pek bi sorunumuz olmadı bu bikaç aya kadar.bide ben çalışıyorum gündüzde makarnayı pilavı yiyomuş :KK43: eşimde sağolsun beni suçluyo sen ilgilendenmide yapsın kakasını diyo

Kakası geldiğinde yapmamak için çabalıyor mu? Oğlum bacaklarını sıkıyordu mesela, ya da yüz üstü yatıyordu o his kaybolsun diye.
Yani tuvalet eğitimiyle başlamadı bu durum değil mi?
Sen kaç aydır çalışıyorsun?

bendede çok hata var o tuvaletini yapmaya çalışırken terliyo ağlıyo kıvranıyo taş gibi çünkü bende ağlıyorum karşısında :KK43: çoçukda korktu tabi

Lazımlığa mı yapıyor tuvalete mi?
Seni yanında mı istiyor?
Sen nerede duruyorsun o kakasını yaparken?

Bide şimdiden itibaren rahatlamaya çalışır mısın? Bu sıkıntısı devam eden çocuk yok canım, er ama geç düzeliyorlar. Ve ne zaman düzeleceği senin tutumuna bağlı. (Tabi fizyolojik bir sıkıntısı yoksa)

geldim arkadaşlar dr araştırıyodum. süt evet çok içiyo vermeyince ağlıyo psikolojikde olabilir çünkü geçen gün ablasıyla oyun oynarken bebeğine kaka ismini vermişti güzel kakam hadi uyuyalım felan dedi :KK43:( birbuçuk yaşındaydı galiba kaksınıda çişinide tuvalete lazımlıga yani yapmaya başladı.pek bi sorunumuz olmadı bu bikaç aya kadar.bide ben çalışıyorum gündüzde makarnayı pilavı yiyomuş :KK43: eşimde sağolsun beni suçluyo sen ilgilendenmide yapsın kakasını diyo

Suçlanacak kimse yok canım.
İnsanız, hata yapabiliriz, yaptıkça öğreniyoruz. Sen bundan sonrasına bakacaksın.
Yalnız umarım bu kaka konusunu çocuğunun yanında konuşmuyorsunuzdur.

:KK43:( konuşuyoruz bide ben hergün soruyorum yapalımmı kızım diye

Yok canım,
Yanında hiç kaka konusu konuşmayacaksınız, hatta çişi bile sormayacaksın bu 1.
2.konuyu bırak, kaka sözcüğünü ağzına bile almayacaksın, yok farz edeceksin böyle birşeyi.
Bu konunun konuşulması ve senin bunu ona sorman onun baskı altında olduğunu hissetmesine neden oluyor canım.

Zeytinyağlı salata
Kavun
Yulaf acaip bağırsak çalıştırıyor. Bulursanız yulaf kepeğini kurabiye vs yapın yedirin.

E Etlibutlu diğer sorularımı da cevaplar mısın? Birde oğluna kim bakıyor, ne zamandır bakıyor?
Sen hepsine toplu yanıt ver, geleceğim tekrar konuna tamam mı canım?

Kakası geldiğinde yapmamak için çabalıyor mu? Oğlum bacaklarını sıkıyordu mesela, ya da yüz üstü yatıyordu o his kaybolsun diye.
Yani tuvalet eğitimiyle başlamadı bu durum değil mi?
Sen kaç aydır çalışıyorsun?

kakası geldiğinde poposunu sıkıyo yapmıcam diyo bide tuvalete gittiğimizde ıkınmıyoki yaa oturuyo sadece karnını sıkıyo :( anlamadımki

Back
X