• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benim derdin bu genc yasimda yaslanmak

hayatisir1234

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2015
583
145
33
Iyi aksamlar bayanlar..
Derdim unutkanligimla ilgili. Son 3 aydir asiri derece de unutkanligimin farkina vardim. Isyerinde mesela biri bisey dese veya is görevlerim hakkinda sunu sunu yapicaksin dese dinliyorum ama daha sonra unutuyorum veya anlamadigim da oluyor. Kulaklarim ztn az duyuyor ;D herneyse doktora gidicem elbette ve beslenmeme de dikkat etmek planlarim arasinda var. Buraya yazma nedenim sizlerle fikir alisverisi yapmakti belki sizde de ayni durum vardir diye.. eger varsa nasil atlattiniz bu unutkanlik sendromunu? Ya ben kücukken cok akilliydim ezberim iyiydi baya iyi ezber yapardim ama simdi :((((( 24 yasindayim.m 1 bucuk sene evvel genel anesteziyle ameloyat gecirmistim onun da unutkanligim hakkinda etkisi olabilir mi acaba? Elbette kan degerlerime baktiricam ki demir ve vitamin eksikligim kesin mevcuttur..

Kulakları düzelttirin önce.Niçin az duyuyor? Aynı sorun bende de vardı kulakla ilgili.Duyma problemlerı bunda baya etkiliymiş.
Uyku düzeni çok etkili,depresyon hali çok etkili bir sürü nedeni olabilir.

Ama sebebini bulmanız için ilk önce fizyolojik ihtimalleri elemelisiniz.

Kulakları düzelttirin önce.Niçin az duyuyor? Aynı sorun bende de vardı kulakla ilgili.Duyma problemlerı bunda baya etkiliymiş.
Uyku düzeni çok etkili,depresyon hali çok etkili bir sürü nedeni olabilir.

Ama sebebini bulmanız için ilk önce fizyolojik ihtimalleri elemelisiniz.

En son gittigim doktor görünurde bisey yok ameliyat edicez demisti kulaklarini :D smdi şöyle; kulagimin bir tarafi yüksek sesi iyi duyuyor diger tarafi da kisik sesi. birbirlerini tamamliyor gibi sesin hangi taraftan geldigi önemli tabi :) siz bende de vardi demistiniz nasil atlattiniz gercekten algi durumunda kulak cok önemli

En son gittigim doktor görünurde bisey yok ameliyat edicez demisti kulaklarini :KK70: smdi şöyle; kulagimin bir tarafi yüksek sesi iyi duyuyor diger tarafi da kisik sesi. birbirlerini tamamliyor gibi sesin hangi taraftan geldigi önemli tabi :) siz bende de vardi demistiniz nasil atlattiniz gercekten algi durumunda kulak cok önemli
Bende şöyle bir sıkıntı vardı. Ders çalışıyorum örneğin vizeye ya da finale giriyorum çalıştığım her seyi unutuyorum. Derste de dinlediklerim aklima gelmiyor falan. Bi gun kulaklarimin az duydugunu hissettim. Doktora gittim iltihap oldugunu soyledi tedavi sirasinda unutkanlik yasiyor musun dedi evet dedim duyma ile ilgili her problem unutkanliga neden olur dedi. Tedavi oldum unutkanligim büyük ölçüde gecti. Ama tamamen geçmedi

B12 vitamini eksikliğiydi zannediyorum unutkanlık yapıyordu. Stresliyseniz, kafanız yoğunsa bu da unutkanlık yapar. Yapmanız gerekenleri mutlaka not alın.

Kafamın yoğun olduğu dönemlerde ben de yapmam gerekenleri hep unuturum mesela.

Iyi aksamlar bayanlar..
Derdim unutkanligimla ilgili. Son 3 aydir asiri derece de unutkanligimin farkina vardim. Isyerinde mesela biri bisey dese veya is görevlerim hakkinda sunu sunu yapicaksin dese dinliyorum ama daha sonra unutuyorum veya anlamadigim da oluyor. Kulaklarim ztn az duyuyor ;D herneyse doktora gidicem elbette ve beslenmeme de dikkat etmek planlarim arasinda var. Buraya yazma nedenim sizlerle fikir alisverisi yapmakti belki sizde de ayni durum vardir diye.. eger varsa nasil atlattiniz bu unutkanlik sendromunu? Ya ben kücukken cok akilliydim ezberim iyiydi baya iyi ezber yapardim ama simdi :KK43:(((( 24 yasindayim.m 1 bucuk sene evvel genel anesteziyle ameloyat gecirmistim onun da unutkanligim hakkinda etkisi olabilir mi acaba? Elbette kan degerlerime baktiricam ki demir ve vitamin eksikligim kesin mevcuttur..
Ayni sey bendde de var ben de unutuyorum kafam daginik

kulakla ilgili problem etkili olabilir. özellikle de yazarak değil de dinleyerek öğrenmeye alışmış biri iseniz bu çok daha etkili olmuştur.
bir konuda son zamanlarda yoğun stres / anksiyete gibi bir şey yaşadınız mı?

unutmak herkesin farklı düzeylerde başına gelir. sizin yoğunlaşmış ve farkına varmışsınız. şimdi bu farkındalık ayrıca bir stres kaynağı olacaktır. beyninize izin vermeyin. sık sık notlar tutun. yanınıza küçük bir defter alın. her şeyi buraya yazmaya çalışın. gün içinde onları okuyun. gerçekleştirdiğiniz görevlerin yanına işaretler koyun. bu bir tür jimnastik görevi görecektir. görsel hafızanız gelişecek. duyusal hafızanız önemini 2. sıraya itecek. giderek o yazdıklarınız gözünüzün önüne gelecek. bir süre sonra o notlara hiç bakmadan anımsayacaksınız.

yazamadığınız ama unutmamanız gereken konularla ilgili beyninizde bağlantılar oluşturun. bağlantıların anlamlı olması gerekmez. misal, nilüfer adlı arkadaşınıza soracağınız bir konuyla ilgili nilüfer çiçeğinin her yaprağına bir not yazmış gibi hayal edin beyninizde.

bu gibi yöntemlere başlayın. boş durup beyninizi bu boşluğa alıştırmayın. bulmaca çözün.

Bende şöyle bir sıkıntı vardı. Ders çalışıyorum örneğin vizeye ya da finale giriyorum çalıştığım her seyi unutuyorum. Derste de dinlediklerim aklima gelmiyor falan. Bi gun kulaklarimin az duydugunu hissettim. Doktora gittim iltihap oldugunu soyledi tedavi sirasinda unutkanlik yasiyor musun dedi evet dedim duyma ile ilgili her problem unutkanliga neden olur dedi. Tedavi oldum unutkanligim büyük ölçüde gecti. Ama tamamen geçmedi
cok ama cok tesekkür ederim aradigim cevabi sayenizde buldum, demek duyma ile ilgili problemler unutlanliga neden oluyormus!! cok sagolun benim tedavi olmam gerekiyor acil

kulakla ilgili problem etkili olabilir. özellikle de yazarak değil de dinleyerek öğrenmeye alışmış biri iseniz bu çok daha etkili olmuştur.
bir konuda son zamanlarda yoğun stres / anksiyete gibi bir şey yaşadınız mı?

unutmak herkesin farklı düzeylerde başına gelir. sizin yoğunlaşmış ve farkına varmışsınız. şimdi bu farkındalık ayrıca bir stres kaynağı olacaktır. beyninize izin vermeyin. sık sık notlar tutun. yanınıza küçük bir defter alın. her şeyi buraya yazmaya çalışın. gün içinde onları okuyun. gerçekleştirdiğiniz görevlerin yanına işaretler koyun. bu bir tür jimnastik görevi görecektir. görsel hafızanız gelişecek. duyusal hafızanız önemini 2. sıraya itecek. giderek o yazdıklarınız gözünüzün önüne gelecek. bir süre sonra o notlara hiç bakmadan anımsayacaksınız.

yazamadığınız ama unutmamanız gereken konularla ilgili beyninizde bağlantılar oluşturun. bağlantıların anlamlı olması gerekmez. misal, nilüfer adlı arkadaşınıza soracağınız bir konuyla ilgili nilüfer çiçeğinin her yaprağına bir not yazmış gibi hayal edin beyninizde.

bu gibi yöntemlere başlayın. boş durup beyninizi bu boşluğa alıştırmayın. bulmaca çözün.

öncelikle bu kadar titiz ve detayli yazarak yardimci oldugunuz iicin ve verdiginiz tüyolar icin cok tesekkür ederiiiim :)

B12 vitamini eksikliğiydi zannediyorum unutkanlık yapıyordu. Stresliyseniz, kafanız yoğunsa bu da unutkanlık yapar. Yapmanız gerekenleri mutlaka not alın.

Kafamın yoğun olduğu dönemlerde ben de yapmam gerekenleri hep unuturum mesela.
inanin bana kendimi o odr yazmaya alistirmisim ki yazmazsam hayli hayli unutuyorum

Bildiğim kadarıyla unutkanlık B12 vit. Eksikliğinden oluyor. Büyütülecek birşey değil cnm. DR. git için rahat etsin, ayrıca kulak önemli, ...
Geçmiş olsun, sağlıklı günler...

Back
X