Benim dertler v2 platinum plus


Cevabınızı verin tabi ama yani verdiğiniz cevap amacınız o olmasa bile maddi destek bekliyormussunuz gibi anlaşılabilir bence ona dikkat etmelisiniz. O zaman daha da sinir bozarlar. Bence en iyisi kısa bir cevap verip geçiştirmek görmezden gelmek. Çok sinir bozuyorsa biraz arayı açmak. Eşiniz uzuluyorsa da kendisi tepki vermeli kendi aile ilişkisi. Ben olsam disarda kalırım. Siz ancak dinleyip destek olabilirsiniz... Benim de ailem bana çok karışıyor 30 senelik geçmişimiz problemlerimiz var ama müstakbel eşim bu konuda çok fazla yorum yapsa görüşme seni eziyorlar vs dese veya çok fazla müdahil olsa bu sefer ayrı bir baskı hissederim.
 
Konuyu biraz daha detaylı bilen biri olarak sadece sunu eklemek isterim.. abinin kendi basına yaptgı bsey yok ortada hersey babadan denilebilir.. arkadasımızın eşi eğitimi doğrultusunda bi secim yaparken abi babadan kalanlarla ilgileniyor.. yani şöyle ki diyelim evli olmasaydı bu adam yine böyle mi düşünmeliydik? Yada baba mirası diye bi gercek var(diyelim ki adam öldü allah korusun) eşin evlendiği tarihe kadar edinilen malların zaten ortak olması gerekmez mi? Sonrasında abi yürüttü kazandı onları ayrı tutalım.. bu konuda arkadasın eşinin ciddi bi seklde dıslanması söz konusu aslına bakarsanız..
 
Bence net kıskanıyorsunuz. Paranın sevgiyi satın alamayacağı gibi sevgi de paranın sağladıklarını sağlamaz. İki farklı şeyi kıyaslıyorsunuz. Ayrıca aç değilsiniz açıkta değilsiniz. Ay sonunu zor getirmek günümüz ekonomisinde maalesef çoğu insanın yaşadığı bir durum. Abisi çalışıyor kazanıyor kendi parasıyla kendine harcadıkları sizi ilgilendirmez. Eşiniz dışlanıyorsa, sevilmiyorsan bu eşinizle ailesi arasında olan bir sorun, sizlik bir durum yok.
 
jefasse herkesin kendi bakış açısına göre düşüncesini yazması linçlemek değildir, ben diğer konularınızı pek hatırlamıyorum ama kayınvalidenizin yeni aldığı 2 katlı sizin de çok beğendiğiniz eve taşınmak istediğiniz konunuzdan hatırlıyorum, orada eş ailenizi çok başka anlatmıştınız, yedikleri içtiklerinden size de veren, hediyeler alan, etliye sütlüye karışmayan, düğününüzü yapıp aileniz yapamadığı için evinizi de tepeden tırnağa döşediler siz öyle yazmıştınız, eşiniz de tek çocuktu, kocaman ev 2 kişi o kadar büyük evde tek başlarına ne yapacaklar, ileride çocuğumuz olursa da bakarlar diyordunuz, şimdi bambaşka bir eş ailesi profili çizip bir de tek çocuk olan eşinizin abisi ortaya çıktı.

Kusura bakmayın ama ailesi sizin için ellerinden geleni yapmışlar, lüks içinde yaşamaları da onları ilgilendirir, yıllarca çalışmışlar şimdi sefasını sürmeleri hakları.

Velev ki eşinizi dışlıyorlarsa, ki düğününü tüm eşyasını yapmaları çocuklarını dışlamaksa bir şey diyemeyeceğim lakin ailesi oğullarını dışlıyorsa bu eşinizle ailesinin arasındaki bir konu, siz dahil olmayın.
 
Eşiniz sorun ediyorsa cevaplarını verecek. Sizlik bir durum yok.
o yastabinsanlara zaten deseniz de değişmez. Siz kendi icinizde eglenin bosverin onları da
 
Ben anladım sizi. Abiside ukala bisey demek ki. Durumun iyiyse gereksiz konuşmana ne gerek var. Bide evi barkı olmayan ay sonunu eşiyle beraber çalıştığı halde zor getiren kardeşin yanında.
 
Ben de böyle düşünüyorum.Ortada bir haksızlık varsa bu eşini ilgilendirir.Baba onun,abi onun.Böyle şeyler de araya girilmez.
 
Daha ne yapacaktı?
Baba olarak üzerine düşeni yapmış bence.
 
Abi eşinizin babasının işlerinin başına geçmiş ve eşe maldan müşkten pay verilmediyse eşiniz haklı . Ama anladığım kadarı ile hakkını aramıyor. Mesela abiyi öne geçiren ne eğitim, başarılı iş insanı olma vs. ? Belki eşinizde zaten ben başa geçsem abim gibi yapamam diyordur içinden ? Bu arada benim şahsi görüşüm kardeşlerin birbirine destek olması illa olması gereken bir durum değil ama aileleriniz isterse destek olabilir.
 
Ben de böyle düşünüyorum.Ortada bir haksızlık varsa bu eşini ilgilendirir.Baba onun,abi onun.Böyle şeyler de araya girilmez.
Herkesin aile, arkadaş vb ilişkilere bakış açısı farklıdır ama bana göre, ki araya girmem gereken çok önemli bir mesele olmadığı sürece böyle uyguladım hep, anne-evlat, baba-evlat, anne baba çocuk kardeş ilişkilerine karışmam, herkes kendi ailesiyle sorununu çözebilir sıkıntısını dile getirebilir.
Misal benim kardeşimle aramızda çözebileceğimiz bir konuya eşim niye dahil olsun ya da eşim ailesiyle konuşup halledeceği bir meselede ben niye müdahil olayım?
Sonuçta et tırnaktan ayrılmaz onlar belki rahatça meselelerini çözecek, siz öfkelendiğiniz tavır aldığınızla kalacaksınız.
 
Daha ne yapsin? Sirketi abiden alip esine vermesi mi gerekiyor? Aile ici dinamiklere fazla mudahale olmani pek tavsiye etmiyorum
 
bu ailelerden para bekleme olayının bu ülkede bu kadar yaygın olması beni cidden uzuyor yav.
herkes kendi parasını yiyor hanımefendi, kimsenin de sizinle dalga geçmek gibi motivasyonu yok.

Aynı fikirdeyim ya sizinle . O kadar büyütüyorlar ama asla bağımsızlık kazandıramıyorlar evlatlarına . Hem ailemiz bize karışmasın hem de her istediğimizi yapsın modundalar yazık anne babalara .
 
Öyle zengin , evine ev arabasına araba ekleyen aileden gelip fakir olmak da mesele. Ana baba abi zengin, eve para ödeme derdi yok. Biraz feyz alsaymis keşke çevresinden.
Babasının şirketi var, yönetim kadrosunda abi oturuyor olabilir ama madem eşiniz de para kazanmak istiyor pekala oraya ikinci bir yönetici olarak gidebilir. Abi yonetici olur da kardeş de müdür olur,mesleği neyse kendi çapında bir şey olur yani. Koskoca şirkette bir oğlana mi yer yok?
Ayrıca "babası çevre edinirken abisini kayirdi" diye bir şey yok. Kocanız isteseydi, atak olsaydı pekala babasinin,sirketin çevresinden kendine bir çevre edinirdi. Bir sekilde yoluna bakardı. İşine gelmemiş. Belki de babasının şirketinde çalışmak istemedi, kendi yağında kavruluyor.
Daha ne yani?
Adam okutmus, bir kuruş para istememiş, oğluna bakmış etmiş, yetmemiş düğün yapmış.
"Oglunu kiraya attı" diyorsunuz. Keşke ısrar etselermis, kaynananizin yanında kira ödemeden yasasaymissiniz.
Evlenmissiniz,hala birey olma derdiniz yok. Çok saçma yani konu.
Adam da kötü bir şey dememis, genç insanlarsiniz,çıkın yurtdışına demiş. Zor bir şey değil ki, yurtdışı da Fransa'dan ibaret değil. İyi bir plan yaparsanız iki kişi beşyüz altiyuz Euro'ya biletler dahil bir hafta rahat rahat balkanlar tatili yapabilirsiniz, manzaralı yerde kalıp deniz lokantalarında yersiniz. 'Manzarasız yerde kalalım, normal restoranda yiyelim' derseniz bu fiyat da oldukça düşer.
Şundan bundan kisip yapılmayacak bir plan değil yani. Bugünden ayda 50 Euro kenara atın, seneye nisanda gidin mesela.
 
Eşin bir şey demedikten sonra sana söz hakkı düşmez. Aslında şöyle sen eşine söylesen buraya yazdıklarını savunuyor mu, laf söyletmiyor mu ailesine? Yoksa birlikte onların dedikodusunu mu yapıyosunuz? Eğer savunuyorsa hiç boşuna kendini yıpratma. Sonra sen kötü olursun. Eğer diğer türlüyse lafı gelince sende lafını sok.
 
Diğer konularını bilmem ama bu konuda haklı olduğun taraflar var anlattığın kadarıyla. Alay eder hava atar gibi konuşmasına ben de olsam gıcık olurdum. Ve kp in kardeşinin sigortasını neden hala ödüyorsun demesine de gıcık olurdum. Tamam ödemek zorunda değil ama kp in buna karışması, gözüne batması. Bu ikisinin arasındaki mesele durumu varsa çocuklarım birbirine destek olursa buna ancak sevinirim.
Bunun dışında kayın ailenin durumu bu kadar iyiyse sürekli ev araba alacak kadar bence oğullarına da Bi ev verebilirlerdi, ama mecbur değiller. Ona göre mesafemi ayarlar ve asla samimi olmazdım. Yani genel olarak haklısın.
 
Bu kadar zengin bir ailedeki çocuk yoksulluk sınırında yaşıyorsa ya kafasına göre takılan özgür bir tiptir ya da vizyonsuz ve iş bilmez beceremez biridir bence. başka türlüsü çok mümkün değil diye düşünüyorum. Eşiniz hangi kategoride?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…