uyutmak için kendini heder ediyorsun. akşam olunca bebeği güzelce duş aldır. karnın iyi doyur. gazını çıkar. sonra yatağına yatırıp birax oyun oyna. gıdıkla, ellerini okşa, başını okşa... sonra bir şarkı bul. yumuşak bir tonu olsun. onu söyleyerek başını okşamaya devam et. her akşam aynı şarkıyı söyleyerek yatakta başını okşarsan bebek huysuzluk etmeden uyur. yok eğer ayağımda sallıyım, şöyle böyle yapayım dersen o da sen de sinir küpü olursunuz ve bu hayat böyle devam eder. ben üç çocuğumu da hep şarkı söyleyerek kendi yataklarında uyuttum. ortanca kızım uykusu gelince 1 yaş civarında, yatağına girer ve uyurdu. bende evin içinde onu arardım. oğlumda geçen yatağına girip uyumuş. uykuyu ona sevdirmen lazım. onun için eziyet olmaması gerekiyor. uyku alışkanlıktır unutma. gece açıkınca o uyanmadan sen uyan belli bir saatte. emzir, mamasını ver, uyumaya devam edecektir. bir yaştan sonra gece yemesi bitecektir. bütün gece deliksiz uyuacaktır. bu konuda istikrarlı ve sabırlı olmalısın. dediklerimi yap eminim çok rahat edeceksin.