• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benim gibi düşünen var mı?

sevgi84

aşkım oğlum beN...
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2009
332
1
118
Ankara
hayata hep pozitif bakan bir insanım ben.kendimden önce karşımdakini düşünürüm.kendi yaşantımda bile hep etrafımda değer verdiğim insanları kıırarım endişesiyle yaşadım durdum.kendi tarafımdır,eşimin tarafıdır aman dengede tutayım,aman yanlış anlarlar aman gücenirler diye diye benim hayatım gidiyor.farkettim de ne kadar uzun zaman olmuş kendim için bir şeyler yapmayalı (en son kendim için ne yaptığımı bile hatırlamıyorum ya..)
yarına sağ çıkabiliceğimin bile garantisi yokken,...meğer ben etrafı düşünürken kendimi unutmuşum.:a015::a015::a015:

etrafı düşünerek yaşamak da yinede kendimizi düşünmek değilmidir ?

onlar üzülürse bende üzülürüm telaşıyla böyle davranırız.. bize bu şekilde davranmamız için baskı yoktur bu kendi seçimimizdir. kendi iç huzurumuzu böyle sağlarız.etrafımızda ne kadar mutluluk varsa o kadar mutlu oluruz.
yastığa başımızı rahat koyabiliyorsak gerisi hikayedir.

etrafı düşünerek yaşamak da yinede kendimizi düşünmek değilmidir ?

onlar üzülürse bende üzülürüm telaşıyla böyle davranırız.. bize bu şekilde davranmamız için baskı yoktur bu kendi seçimimizdir. kendi iç huzurumuzu böyle sağlarız.etrafımızda ne kadar mutluluk varsa o kadar mutlu oluruz.
yastığa başımızı rahat koyabiliyorsak gerisi hikayedir.
alkisalkisalkisalkisalkisalkis

sevdiğin insanları hele de sevdiğinin sevdiği insanları mutlu etmek çabası genelde hep vardır.ama karşıdaki bunu anlayabiliyomu yani hep senmi bunu yapıyosun yoksa karşılıklımı önemli olan bu bence:teytey:..

Eskiden bir bakima bende böyleydim....ama olgunlastikca anladimki herkesin gönlünü yapmak kadar imkansiz birsey yokmus hayata...

Hersey dozunda oldugu zaman güzeldir....bir tutam egoistlik her insanda olmali, buna bende kanat ettim artik.....yoksa aynen böyle dedigin gibi kendini unutuyorsun ve bakiyorsunki hayati sen degil...hayat seni yasiyor.....:delphin:

Kendine iyi bak.:1hug:

canım anlayabiliyorum seni .bende aynen senin gibi yaşadım durdum yasım 24 oldu ve en son şu 1 sene içindede evlilik vs..cok şey aldı benden .. takmayayım kimseyi kendime bakayım diyorum olmuyor bunu yapabilsem kendim icin mutlu olmak için ne yapmama gerektigini bile unuttum bu durumdan kurtulmak kendim icin başkalarınıda üzmeden yaşamak istiyorum :)

hayata hep pozitif bakan bir insanım ben.kendimden önce karşımdakini düşünürüm.kendi yaşantımda bile hep etrafımda değer verdiğim insanları kıırarım endişesiyle yaşadım durdum.kendi tarafımdır,eşimin tarafıdır aman dengede tutayım,aman yanlış anlarlar aman gücenirler diye diye benim hayatım gidiyor.farkettim de ne kadar uzun zaman olmuş kendim için bir şeyler yapmayalı (en son kendim için ne yaptığımı bile hatırlamıyorum ya..)
yarına sağ çıkabiliceğimin bile garantisi yokken,...meğer ben etrafı düşünürken kendimi unutmuşum.:a015::a015::a015:

eğer böyle yapmak seni yoruyor ve üzüyorsa bırak böyle davranmayı, kendin ol, rahat ol, senin kalbin temizse, kimse sana gücenmez zaten merak etme, zaten ne demişler güzel bakan güzel görür, demekki gücenen, küsen, kızan da kendi bakış açısı yüzünden böyle düşünüyordur senin haraketlerin yüzünden değil yani

canım biraz daha rahat davranmaya çalış bence ben birine çok değer verdiğmi hissedersem hani bir şey yaptığımda fazla geldiğini hissedersem sorarım kendime o benim için bunu yapar mıydı diye cevabıma göre çizerim yolumu

kendim eşim ve bebeğimden başkası için kendimi üzmem,harap etmem,çabalamam.karşımdakini üzerim diye düşünmem.hakedene hakettiği gibi davranırım.beni üzen üzülür.dengede tutmaya çalışmam,kendimi neden bu kadar üzeyim ki. denge değilse zaten bir şey vardır,üstelemeye gerek yoktur yani .

bazen yapıyorum ama hep bi sınırım var.kimse patlama noktama yaklaşmasın.patladığım ana ne var ne yok dinlemem.herkeste bilir bunu

devamlı empati halindeyim ben de...
kendimden çok etrafı düşünürüm.
aman gücenmesinler aman kırılmasınlar..
en son görümcemle eşimle alışverişe gittik.
görümcem benden küçük ve iri biri biraz.
kot falan baktık.sonra o ne denediyse olmadı bende kot almak istiyordum ona olmayanlar bana oluyordu
ama sırf gençtir gücenmesin sinir olmasın üzülmesin sanki ona nispet yapıyormuşum gibi algılamasın diye kendime bakmadım almadım onlayken sonra başka bi gün aldım kendime yalnız başıma...
yani hep aman gücenmesin aman üzülmesin diyerek aslında onun üzülmesi beni üzeceğinden bir bakıma kendimi de düşünmüş oluyorum kendi mutluluğumu da düşünmüş oluyorum...
insanın kendinden ödün vermesi gerekiyor ama elinde değil hep kendimi karşımdakinin yerine koyuyorum.eşim çok ince düşündüğümü bu kadar kendimi yıpratmamam gerektiğini söylüyor..elimde olsa..

Sevgili selinay , senin düşündüğün şekilde yaşamak yada öyle yapmaya çalışmak gerçekten çok ama çok yorucu hatta kişinin etrafındakileri yani çok samimi arkadaşlarını bile yoran bir durum . Ben senin anlattığın şekilde olan biri değilim ancak en samimi arkadaşım böyle ve sürekli benle dertleşir hatta beni incittiğini düşündüğü zamanlarda biel kırk kere telle arar seni üzdüm mü diye oysaki hayır üzmemiştir haa üzebilirde bu çok normal . ama inan ben bile okadar yoruluyorumki ona durumu olayları anlatmaktan ve kendisini heba etmesinden çok üzülüyorum .

Tabiki etrafımızdaki insanları düşüneceğiz bencil olmak istemiyorsak ve insan olmanın bir gereği bu, ama kendimizi unutacak kadar olmamalı bu. Yeri gelecek insanlara hayır önce ben varım demeyi öğrenmemiz gerekiyor.çünkü hayatta her zaman karşımıza bizim gibi düşünen fedekar insanlar çıkmıyor. bazende tüm iyi niyetimizi kullanacak kişilerde çıkabiliyor

ne güzel hayat pozitif bakan bir insanmışsınız...demek ki hayat ve yaşamak sizin için önemli ve güzel yanlarını görmeye çalışıyorsunuz...ama en son kendim için ne yaptığımı bile hatırlamıyorum diyorsunuz bence hayatı bu kadar severken yaşamın değerini
bilirken kendinize bu haksızlığı yapmayın....
çünkü insan kendini başkalarının mutluluğuna ve onlar için bişeyler yapmaya adadığı anda kendini bi daha toparlayamıyor...bi bakmışız ki yıllar geçip gitmiş....tamam güzel bişey birileri için bişeyler yapmak ama herşey dozunda güzeldir....
birazda kendi için yaşamalı insan...kendine vakit ayırmalı....böylece hayattan daha fazla tad alınabileceğini düşünüyorum....
a.s

canım bende senin gibiyim ama biz etrafı düşünürken kimse bizi düşünmüyor malesef...:çok üzgünüm:

o kadar çok etrafı düşünmem birazda bencil olmak lazım şu hayatta.çünkü kimseyi memnun edemezsina.sen doğrusu bu

:oklava:sevgi84 arkadasım bende tam anlamıyla senin anlattıgın gibi bir karakterdeyim ama artık yoruldum canım ya 3 yıldır evliyim ve hep esimin ailesi kendi ailem yok arakadas cevrem herkezin sorunu dinler kafam kazan oldu ve kandim için hiç bir sey yok bakınca ve öylede alıstırmısımki insanları eger bir kere düsüncesiz davranayım hemen karsıma tartısma yada sorun olarak cıkıyo hep öz verili olmak benim basımı hele bu son günlerde cok agrıtır oldu dilerim senin öle olmaz değiştşr jendinin desem...

keşke değişebilsem ahh neler vermezdim.bi parça vurdumduymaz olsam kendimi düşünsem ne olurdu.nasıl kızıyorum kendime arkadaşlar bir bilseniz.işin en acı tarafı ne biliyormusunuz verdiğin özverinin karşılığını alamamak.ve yinede uslanamamak senağlama

ömür geçiyor be arkadaşım yapma bende senın gıbıyım okurken düşündümde en son kendım için ne yaptım diye hiç birşey bulamadım kendıne yapıyosun kendimize yapıyoruz ama bu saatten sonra da değişirmiyiz ya da ileride kafamızı bi yerlere mi vurucaz bilmiyorum ama yanlış yapıyoruz
hayata hesap sorulmuyo arkadaşım

Back
X