Benim gibi düşünen var mı

kraliceeee

Hayırlısı....
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Mart 2015
24
2
29
acelemi ediyorum yada cahilcemi düşünüyorum bilmiyorum.. 20 yaşındayım ciddi ilişkim var , evlenmek istiyorum ama sakın yanlış anlamayın, benimde bi evim olsun düzenim olsun kendi kurallarımızı kendimiz belirleyeceğimiz huzurlu yuva istiyorum..
şöyle anlatayım lise bitti üniye de babam göndermedi 3 tane ablam var onlar evlendi onları görünce bende hayal ediyorum sevdiğim adamla evlenip yuvamız olsun diye..
zaten butun gun evdeyım ev işlerini ben yapıyorum anneme yaptırmıyorum bi yemek yapmıyorum.
işe girdim ama bana ağır geldiği için çıktım..
sevdiğim kişiyide annem biliyo ve istemiyo babam bilmiyo zaten normalde de öyle modern bi aile yapımız yok gezmeye fazla gidemiyorum arkadas ortamım yok falan.. bir de sevgilim oldugunu annem öğrenince daha doğrusu bizi birlikte görünce artık ne işe girmeme izin veriyo nede arkadaslarımla gezmeye gitmeme..
biz zaten anneme söylemeye karar vermiştik ciddi olduğmuzu evlenmek istediğmizi, cünkü artık bizde rahat etmek istiyoduk ayda 1 zorla izin alıp görusuyoduk ondada biri görur diye rahat rahat dolasamıyoduk bile ama annem bizden önce ögrenmiiş oldu.. zaten zor görüşüyoduk simdi hiçç görüsemiyoruz keske böye olmasaydıı :KK20::KK43:

annen neden istemiyor ciddiyetinizi bilmediğinden mi yoksa başka bir durummu var?

bu şartlarda evlenmek istemeni anlayabiliyorum.
ama evlenirsen bunun vebali ailenin boynuna.
bu kadar sıkarlarsa olacağı bu.

işe izin verme, gezmeye izin verme, e kız da evlenip de kurtulayım bari diyor..
ailemi çookkk seviyorum onlardan kurtulmak için asla öyle bişi düşünmem ama, ee tabi sıktıkları da yalan değill

sanırım erkek arkadaşıma guvenmıyor cünkü öğrendiğinde onunla ilgili bişiler demişti öyle böyle gibi şeyler..
sen peki gerçekten ona guveniyormusun içinde bi şüphe falan varsa yanaşma derim. anneler hep haklı çıkıyor her konuda.. 20 yaşlarındayken bende hatalar yaptım annem yapma etme demesini dinlemeyip gorustuklerim oldu ama sonra geriye koca bir pismanlik kalıyor. her evlenen mutlu olmuyor maalesef canım..kimbilir o evli ablalarinin ne problemleri oluyordurda söylemeye cekiniyorlardir..

Hayat senin için daha yeni başlıyor bence ; eline bir mesleğini al sonra evlen ne yazık ki hayat dışarıdan gördüğün kadar toz pembe değil; evet ablanlar doğru bır evlılık yapmış olabılırler ama herkes ne yazık ki aynı mutluluğu yasayamıyor ,bence evlenmek iiçin değilde aileni okumak için ikna et ,çabaladığını sanmıyorum çünkü boşvermişliğin var bence pişman olacağın şeyler yapma kısacası ,acele etme.

sen peki gerçekten ona guveniyormusun içinde bi şüphe falan varsa yanaşma derim. anneler hep haklı çıkıyor her konuda.. 20 yaşlarındayken bende hatalar yaptım annem yapma etme demesini dinlemeyip gorustuklerim oldu ama sonra geriye koca bir pismanlik kalıyor. her evlenen mutlu olmuyor maalesef canım..kimbilir o evli ablalarinin ne problemleri oluyordurda söylemeye cekiniyorlardir..
onunla ilgili hiç bi güvensizliğim yok ama tabi aiem istemediği için hep bi korkuyla sıkıntıyla yasıyorum..

acelemi ediyorum yada cahilcemi düşünüyorum bilmiyorum.. 20 yaşındayım ciddi ilişkim var , evlenmek istiyorum ama sakın yanlış anlamayın, benimde bi evim olsun düzenim olsun kendi kurallarımızı kendimiz belirleyeceğimiz huzurlu yuva istiyorum..
şöyle anlatayım lise bitti üniye de babam göndermedi 3 tane ablam var onlar evlendi onları görünce bende hayal ediyorum sevdiğim adamla evlenip yuvamız olsun diye..
zaten butun gun evdeyım ev işlerini ben yapıyorum anneme yaptırmıyorum bi yemek yapmıyorum.
işe girdim ama bana ağır geldiği için çıktım..
sevdiğim kişiyide annem biliyo ve istemiyo babam bilmiyo zaten normalde de öyle modern bi aile yapımız yok gezmeye fazla gidemiyorum arkadas ortamım yok falan.. bir de sevgilim oldugunu annem öğrenince daha doğrusu bizi birlikte görünce artık ne işe girmeme izin veriyo nede arkadaslarımla gezmeye gitmeme..
biz zaten anneme söylemeye karar vermiştik ciddi olduğmuzu evlenmek istediğmizi, cünkü artık bizde rahat etmek istiyoduk ayda 1 zorla izin alıp görusuyoduk ondada biri görur diye rahat rahat dolasamıyoduk bile ama annem bizden önce ögrenmiiş oldu.. zaten zor görüşüyoduk simdi hiçç görüsemiyoruz keske böye olmasaydıı :KK20::KK43:
O yaşlarda herkes evlenince özgür olacağın sanır.Ama evlilik sorumluluğu büyüktür.Yaşın çok genç.Babam üniversiteye göndermedi lafını kabul etmiyorum.İşin kolayı bu.İşe gönderen adam üniversiteye neden göndermesin.Göndermese dahi ygs ye hazırlanıp açıköğretimden devam edebilirdin.Önce istikbalin.Evlenirsin babanın o beğenmediğin kurallarını çok ararsın.

Ben de 21 yasındayım evleneli 1 yıl oldu. Ustelık gurbete evlendım. Biz de birbirimizi deliler gibi sevıyorduk. Ve evlenmek istedik ikimizde. Benım ailem uzaklıktan ötürü hiç istememişti. Ben de sıızn gibiydim. Arkdaş ortamım yoktu,hiç çalışmamıştım dışarıda. Ama ailem baskıcı olduğundan değl. Ben evcimendim. Kısacası,evlendim pişmn mıyım ? Hayırr. Evımı,yuvamı,eşyalarıma vrana kadar her şeyimi çok sevıyorum ve benımsıyorum. Bilmeidğim etediğim memleket,insanlar. Ama buraya alıştım. Üstelık 1 sene oldu henüz. Yani diyeceğim şu ki,bu biraz karakter meselsi. Evliliği herkes kaldıramıyor gerçekten. SABIR,ŞÜKÜR VE DUA gerekiyor. Kendinize güvenıyorsanız. Evleneceğiniz insanada maddı manevi güvenıyorsanız evlenmenizde sakınca yok. Sonucta yaşınız 15,16 değil. 20 Yaşındasınızdır,ama gayet olgun bir karakteriniz ve düşünce yapınız vardır. AÖ okursunuz üniversiteyi. Mesleğinizi elinize alırsınız. Bu sure zarfında da çocuk düşünmezsiniz . Ve hayata atılırsınız.

Eğer erken evlenirsen çocuk yapma hemen.. Evlilikten bile daha büyük pişmanlık bence o. Çünkü hayata bir birey getiriyorsun onun sorumluluğu, güzel bi hayat sunman lazım. Acele etme hem daha çok gençsin..

şartlar seni evliliğe zorluyor yani

evlilik öyle çocuk oyuncağı evcilik oyunu değil ki maalesef

büyük sorumluluk.

X