Premature Bebekler benım gıbı erken dogum yapıp premature bebk dunyaya getırenler gelin burda paylasalım

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
slm arkdşlr benimde oğlum 32haftalık doğdu 1.20grmdı daha sonra 850grma düştü 35gün kuvözde kaldı. ben 4aylık hamilyken yüksek tansiyon çıktı bende oyüzden bebeğim beslenemedi erken doğum olcanı bildiğimz için sürekli ciğer geliştirici iğne vurdular bana allha şükür makineye bağlanmadı, ama çok zor bişey allh kimsenin başına vermesin şuanda oğlum 3 buçuk yaşında herşeyi normal yaşıtlarına erişti..

kızlar sizi çok iyi anlıyorum. benim aceleci oğlan da 31 haftada geldi. 1.200 gr dı . evet yanlış okumadınız 1 kilo 200 gr. şu an 5 yaşında gyet normal bir çocuk. hala yaşıtlarından 2-3 kilo eksik ama olsun. yaşanan her şey geçiyor. sakın ufak diye dertlenmeyin. sadece o küçücük canın tadını çıkarın.

MERHABA ARKADAŞLAR BENDE ARALIK 24TE SABAH 05-55TE KIZIMI KUCAĞIMA ALDIM TAM 1 AY ERKEN DOĞDU 1 HAFAT YATTI ÇIKTI BUGÜN TAM 8. GÜNÜMÜZ 2.360 DOĞDU SONRA 2.160A DÜŞTÜ ŞİMDİ YİNE 60 GRAM ALMIŞ CANIMA İĞNELER VURDULAR NE İÇİM YANDI:( ÇOK MİNİCİK BİR GÖRSENİZ 43 CM BOYU VAR:( AMA ALLAH ÖMÜR VERDİYSE TOPARLAR DİYORUM İNŞALLAH

iremim beni animsadinmi bir kac kere gorusmustukya.ya inan seni okadar cok aradimki sitede sonra arkadas listemde oldugunu animsadim cok merak ettim.en son agrilarin vardi son konustugumuzda .ya duydumki bebeyin dogmus canim seni cokkkk kutlarim guzel bebeyinide cokkkkkkkkkkŞenizŞeniz:emir_bebek:operim iyi oldugunuza sevindim.saglicakla kal tekrar gozun aydin olsun dareisi benim ve benim gibilerin basina allah ikinizide korusun

Benim Kuzenimin eşide 1 ay erken doğum yaptı 2400 ve 43 cm de boyuydu
elde tutmaya kıyamıyordun o kadar küçüktüki..ama şimdi 4 ayını bitirdi boyu 60 cm kilosuda 7 140 gram maşallah aradaki farkı kapatmışda akranlarını geçmiş bile...erken doğanlar daha çabuk gelişiyor inanın buna hiç moralinizi bozmayın benim kızım 6 aylıkken 7 kiloydu... miniklerimizin bize ihtiyacı var..artık anneyiz biz en güçlü en dayanıklı anneleriz biz...

merhaba benimde bebegim8 aylikken dogmusdu 2,540gr boy ise49 cm di dünyalar tatlisiydi 4 aylik olunca 6 kilo ya ulasmisdi hic bi sorunuda yokdu allahdan.ama bir sabah uyandigimizda dünya basimiza yikildi yikildi cünkü bebegim bizi birakip gitmisdi bu bi kabusdu sandim ama uyanirim sandim ama gercekdi allah kimseye evlat acisi vermesin .onun cansiz bedeni kollarima aldigimdaki o an bi film gibi tekrara tekrar gözumun önunden geciyor ve her defasinda o ilk gun gibi kalbim paramparca oluyor ya sabir...

merhaba benimde bebegim8 aylikken dogmusdu 2,540gr boy ise49 cm di dünyalar tatlisiydi 4 aylik olunca 6 kilo ya ulasmisdi hic bi sorunuda yokdu allahdan.ama bir sabah uyandigimizda dünya basimiza yikildi yikildi cünkü bebegim bizi birakip gitmisdi bu bi kabusdu sandim ama uyanirim sandim ama gercekdi allah kimseye evlat acisi vermesin .onun cansiz bedeni kollarima aldigimdaki o an bi film gibi tekrara tekrar gözumun önunden geciyor ve her defasinda o ilk gun gibi kalbim paramparca oluyor ya sabir...

çok büyük geçmiş olsun canım.rabbim bir daha yaşatmasın böyle bir acıyı. allah sabır versin canım.dualarım seninle.

Hepinize geçmiş olsun kızlar.
Bende erken doğum yaptım kızım 2,600 kilo doğdu. Bazı arkadaşlarımızın bebekleri daha küçükmüş.
Büyütmek zor oluyor tutarken bile bir yeri acırmı diye düşünüyor insan, baş parmağımdan daha ince bilekleri vardı, kırılacak diye çok korkuyordum.
Ama şimdi 1,5 yaşında ve cadı gibi yerinde durmuyor.
Allah yardım ediyor büyüyorlar ama büyütene kadar da insan hergün üzülüyor gerçi bu yeni doğum yapmış her anne için geçerli...
Hepinize tekrar geçmiş olsun.
Sağlıklı günler, sizlerin ve çocuklarınızın olsun.
a.s.

Selam arkadaşlar aranıza yeni katıldım.Benim bir arkadaşım 33 haftalık doğum yaptı ve kendisi bebeklerle çok meşkul olduğundan foruma katılamıyor.Bebekler yaklaşık 1 ay kuvezde kaldıktan sonra eve çıktı.Erkek olan çabuk toparladı fakat kız olanın ciğerleri problemli sanırım.Beslenırken nefessiz kalıyor ve morarıyor :çok üzgünüm: Doktor bu durumun 3 yaşına kadar devam edebileceğini söylemiş yaa çok kötü bir durum arkadaşlar bu sorunu sizde yaşadınızmı gerçekten 3 yaşına kadar bu durumu yaşayacakmı bu bebecik? :çok üzgünüm:

:emir_bebek:kizlar sizin bebekleriniz .minnacik dogabilir ama unutmayin ki.onlarin annelerinin kocaman yurekleri var.o kocaman yureklerinizle bebeklerinizi sarip sarmalar.buyutursunuz.

kizlar allah yardimciniz olsun, hic moralinizi bozmayin, buyukler hep derlerki kucuk bebek daha hizli buyur daha zeki olur diye. insallah sizde ielrde kendi cocuklariniza bakarak bu sozleri kullanirsiniz....

merhaba ALLAH analıbabalı etsin benim oğlumda 7 aylık doğdu 1kilo 700 gr dışimdi aslangibi delikanlı oldu .senin bebişte güngelir kocaman olur kendine ve bebişine iyibak öptüm

kizlar allah yardimciniz olsun, hic moralinizi bozmayin, buyukler hep derlerki kucuk bebek daha hizli buyur daha zeki olur diye. insallah sizde ielrde kendi cocuklariniza bakarak bu sozleri kullanirsiniz....

büyükler çok doğru söylemiş benim oğlan yaşıtlarından hem uzun hem kemikli maşallahıvar zekasıda çok :nazar:

büyükler çok doğru söylemiş benim oğlan yaşıtlarından hem uzun hem kemikli maşallahıvar zekasıda çok :nazar:

m.gif
a.gif
s.gif
a.gif
l.gif
l.gif
a.gif
h.gif

evet kızlar erken dogan bebekler daha hızlı gelışıyo.benım oglum 1770 doddu suan 3.5 aylık tam 5 kılo 150 gr dun hastanede bı bebek vardı 4. ayını bıtırmış 3 kılo dogmuş şuan 6 kıloya yakınmış.dr oglumu görunce sasırdı ınanamadı premature dogduguna çok guzel baktıgımı söyledi.