Premature Bebekler benım gıbı erken dogum yapıp premature bebk dunyaya getırenler gelin burda paylasalım

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Mrh arkadaşlar ben de 1 ay önce 5.5 aylık doğum yaptım. Büyük zorluklar sonucu gebe kalmıştım ve bebeklerim üçüzdü. Benim erken doğum yapma olasılığım olduğu için doğum yapacak yer ve dr arıyordum. En son gittiğim prof bana kime güvendin de üçüz doğurmaya kalktın vs bir sürü can sıkıcı şey söyledi. Benim sorunlarımı dinlemek bile istemedi ve benim birkaç gün sonra suyum gelmesi sonucu hastaneye kaldırıldım ama... Erken doğum belirtilerini benim dahi anlamama rağmen doktorlara bunu anlatamadım. [ Sen prof olarak beni kabul etmezsen beni kim kabul edecek senden daha yüksek ihtisas yapmış birisi varsa ona yönlendirseydin de ona gitseydim bari...]

Mrh arkadaşlar ben de 1 ay önce 5.5 aylık doğum yaptım. Büyük zorluklar sonucu gebe kalmıştım ve bebeklerim üçüzdü. Benim erken doğum yapma olasılığım olduğu için doğum yapacak yer ve dr arıyordum. En son gittiğim prof bana kime güvendin de üçüz doğurmaya kalktın vs bir sürü can sıkıcı şey söyledi. Benim sorunlarımı dinlemek bile istemedi ve benim birkaç gün sonra suyum gelmesi sonucu hastaneye kaldırıldım ama... Erken doğum belirtilerini benim dahi anlamama rağmen doktorlara bunu anlatamadım. [ Sen prof olarak beni kabul etmezsen beni kim kabul edecek senden daha yüksek ihtisas yapmış birisi varsa ona yönlendirseydin de ona gitseydim bari...]

gercektende doktorun yaptıgı cok sinir bozucu onun işi bu sonucta kararda senin gecmiş olsun sanırım 5.5 te yaşama şansı olmuyo inşallah en yakın zamanda tekrar anne olursun

arkadaşlar benim kuzen 1 yaşında yarın ankaraya kontrele gidiyor görünürde bişey yok inşallah kontrolde de bişey çıkmaz.görseniz bir sevimli üstelik koşturarak yürüyor ve konuşuyor.

Evet benimde 7 ay önce tek yumurta ikiz ve otuz haftalık bebeklerim oldu.Bebeklerimden biri 3 gün yaşadı. Bir buçuk kiloydu.Cigeri gelişmediği için onu kaybettik.Öteki bebeğim 37 gün yoğunbakımda kaldı.onunda sorunu ciğeri gelişmemesi idi.Sürekli nefesi duruyordu.Oda 1.300 gr. doğdu.Sonunda iyileşti.Ama benıim bilgisizliğim ve kimsenin bizi bir göz doktoruna yönlendirmemesi sonucu kızımın tek gözünde sorun çıktı.Fazla oksijen aldığı için gözünde retina yırtılması olmuş.Allahtan beynine ya da öteki gözüne de vurmadı.Bu sorun haricinde bebeğim çok iyi.Çok neşeli bir bebek.Prematüre bebeği olana allah çok ama çok kolaylık versin.Çünki çok zor.

KIzlar arkada$im 4 bucuk aylik hamileykene suyu patliyor ve 1 bucuk ay susuz kaliyo bebek ama Rabbim okadar buyukki 6 aylikkene dogum yapiyor ve bebek sapasaglam,doktorlar hep bu ölür filan demi$ler
ama du$unun bebek 1 bucuk ay susuz kaldi ve $Uan 10 aylik hic bir sorunu yok ne cildinde kuruma oldu ne de bobreklerinde bir sorun cikti..Ama arkada$im neler cekti neler suyu patladiginda tehlike altindaydi ama yinede vazgecmedi bebi$inden ama cok zor gunler gecirdiler ve Rabbime $ukurler olsun bebi$i cok ama cok iyi :asigim:

canım bende aptamil veriyorum bazen içine 1 çay kaşığı pirinç unu koyup biraz pişirerek veriyorum şimdiye kadar da bir yan etkisini görmedim önemli olan inek sütü ve şeker kullanmamak.ayrıca özel gazi hastanesinde yaptım dogumu epidural sezeryanle.bayramdan hemen önceydi gece dogum yaptım ögleden sonra bebeğim küvözden çıktı ve eve döndük.açıkçası ne dogumdan nede hastaneden bişey anlamadım

bende dogumumu hıç anlamadım benım aksam 8 de suyum geldı 9.30 da doguma gırdım.çok zevklıydı

cnm ılk once benı normal doguma aldılar ama ben hep kactım sezeryana gırdıgımde ıse bebegımın kafası çıkacaktı nerdeyse.bende gule eglene dogum yaptım.çok guzel anlardı

merhaba yazdıklarınızı okuyunca yazmadan duramadım ben evli değilim bebğimde yok dolayısıyla burda premature olan bebek benim :emir_bebek: 7 aylık doğdum ve hemen sarılık oldum çok zormuş erken doğan bebeklerle uğraşmak annem söyler durur seni pamukalrın arasında büyüttüm diye annelik zor zanaat allah kolaylık versi umarım bebeişleriniz sağlıklı olur:emir_bebek:

slm ben 32 haftalık doğum yaptım 5 ayda suyum gelmişti kalan 2 ayı hastanede ve evde yatarak gecirdim 32 haftada kızım dünyaya geldi 45 cm 2.400 gram doğdu hiç bir sağlık sorunu yoktu şükür ama şimdi son 3 aydır yerinde durmuyor hiç oturmuyor sürekli hareket halinde başladığı hiç bir oyunu bitirmiyor her şeyden cabuk sıkılıyor sürekli öğrenme isteği var acayip sorular benim aklıma gelmiyen cevaplar doktora götürdüm hiperaktif olduğunu söyledi şimdi 38 aylık ama beni sulu dereye götürür sulamadan getirir okadar cin bir kız kilosu bu kadar harekete göre çok iyi boy 95 cm kilosu 16 bu arada benim doğumumda sezaryandı çünki bebek ters gelmişti hiç anlayamadım bile hastanede yatıyordum zaten ayağa kalktım su geldi hemşire yanıma geldi yatırdı yatağa baktığında hemen sedye istedikleri gibi amiliyathanenin yolunu tuttum üstelik bebeğin bacağı gelmiş hemen uyuttular uyandığımda dünyanın en minik ağzını süt emerken gördüm istediğimde vermediler biraz kendine gel odana alıcaz ozaman alıcan dediler o anı şimdi kızıma günde on kere anlatıyorum sürekli soruyor anlatmamı istiyor çok hoşuna gidiyor bu arada ben kızımı 28 ay boyunca emzirdim ilk altıay sadece anne sütü sonra ek gıdaya gectim sebze corbaları yada yemek suyu evde pasrörüze sütten yaptığım yoğurtlar meyve karışımlı ama süte 1 yaşında başladım oda günde 2 bardak

AHH AHH ne günlerdi.bende 35 hafta 3 günlük iken bebegimi dünyaya getirdim.pazartesi dr kontrole gittim ve beni acil hastaneye yolladi.hastaneye gitti m yarin sabah bu bebegi almamiz gerek belkide gece dogum yapabilirsin dediler.sabah erkende gelip beni alip gittiler ve sezeryan ile dogum yaptim.bebegim 2 kilo 100 gr ve 47 cm ile dünyaya merhaba dedi yaklasik 3 hafta hastanede kaldi daha iki günlük iken antibiyotik tedavisi görmeye basladi burunundan besleniyordu yani emzirme gibi o muthis olayi hemen yasayamadim.bebegimin kaninda mikrop vardi ve bu onun kilosonu düsürüyordu 1kg 900 gr a kadar düstü.kücücük elleri ayaklari görenler bu bebek nasil büyüyecek diyorlardi. sonra hersey düzeldi agzdan beslenmeyi ögrendi 2500 kg olunca hastaneden cikarildi.eve gelince dünyalar benim oldu tabi.simdii nasil diye sorarsaniz teyzeleriiii 32 aylik yaramazmi yaramaz.daginikmi daginik annesinin yakisikli en buyuk hazinesi afacan bir oglancik oldu allah bütün erken dogum yapan annelere sabir versin o gunler zor günlerdi görüpde kucagina alamamak koklayip öpememek zor gercekden allahim kmseye yasatmasin

Merhaba Arkadaşlar Bende Ilk Oğlumu 36 Haftalik Dünyay Getirdim.suyumun Gelmesiyle özel Hastaneye Gittik. Bize Bebeğin Kuveze Ihtiyaci Olacağini çok Masrafli Olacağindan Dolayi Sigorta Hastanesine Gitmemizi önerdiler.bebeğim Normal Doğumla Ssk'da 2,770 Gram 50 Cmdünyaya Geldi.hatta Kuveze Almadilar Bile Maşaallah çok Sağlikliydi şimdi 17 Aylik Yaramaz Bir Böcek.allah Herkese Hayirli Doğum Yapmayi Nasip Etsin