- Konu Sahibi Cinarefeninannesi
ay ben onu yerim premetüre bebekler daha hızlı ve çabuk büyüyolar korkulacak hiç birşey yok yengeminde bebeğü öle doğmuştu .analı babalı olsun gülüm:)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
slm ben 32 haftalık doğum yaptım 5 ayda suyum gelmişti kalan 2 ayı hastanede ve evde yatarak gecirdim 32 haftada kızım dünyaya geldi 45 cm 2.400 gram doğdu hiç bir sağlık sorunu yoktu
canım benim de senin gibi 5 aylıkken suyum geldi. 2 hafta sonra doğdular doktorlar beni tatmin edecek birşey yapmadılar. Sadece serum verdiler antibiyotik ilaç verdiler onun da yarısını verdiler ve yapacak birşeyleri olmadığını eve gitmem gerektiğini söylediler size hiç erken doğumu önleyici ilaç verdiler mi ve dr ismi neydi cevap verirsen sevinirim.
Merhaba arkadaşım ..
Benimde oglum prematüre dogmuştu 36 haftalık ve 2400 gramdı dogdugunda .
Şimdi 3.5 yaşında zordu gercekten benim oglum kalbi delik dogmuştu prematüre oldugu için.
Ben bide oglumu ismilazım deil bi özel hastanede dogum yapmıştım keşke hiç gitmeseydim o hastaneye..
Oglum dunyaya geldikten sonra muayene etiler ve gayet saglıklı oldugunu hiç endişe etmemize gerek olmadıgını fln söylediler ve bizde hastaneden ertesi gun çıktık.
Bir hafta sonra oglumu yeniden kontrole götürdük ve yine hiç bişeyin olmadıgını çok saglıklı oldugunu söylediler ve bizde inandık çünki bunu söyleyen hastanenin baş hekimiydi..
Ben oglumu bir ay sonra başka bi doktora gelişim muayenesi için götürdügümde doktor benim oglumun kalbinin delik oldugunu söyleyince şok olmuştum dünyam başıma yıkıldı günlerce agladım neden niçin sorularıyla..Oglum iki yaşına kadar ilaç tedavisi gördü ve iki yılın sonunda cerrahpaşada amerikadan gelen bir profesör turkiyede bir ilk olan bebeklerde cocuklarda kasıktan anjioyla oglumun kalbindeki deligi kapattı ..
allahıma bin şükür şi
mdi hiç bişeyi yokk..
gerçi deligi cok büyük olmadıgı için anlaşılmamış oglumun dogdugundan bir aylık olana kadar ..
çünki kalbi delik olan cocuklarda morarma dudaklarda tırnakta olurmuş benim oglumun hiç belirtisi yoktu yani sadece kalbinin üzerine elimi koydugum zaman ses geliyodu oglumdann ..
gerçi geçti artık ama zordu gerçekten prematüre bebek bakımı zor oluyo...
herkese merhabalar. aranıza yeni katıldım . ben ikiz annesiyim. 33 haftalıkken doğum yaptım ve ikiz çocuk dünyaya getirdim . biri 1.400 digeri ise 2 kilo doğdu. prematura çocuk dünyaya getirmek çok. çok iyi bakılması gerekiyor . çok zorlu bir dönemden geçtim . şimdi 11 aylıklar . benim için çok değişik ve güsellll bir deneyim oldu. ikiz annelerine Allah peygamber sabrı varsin . iki kat zor ve iki kat da keyifli .:)))))
merhaba arkadaslar,konu basliginiz ilgimi cekti ve okuyunca bende bir seyler yazmak istedim.Ben 3 cocuk annesiyim.büyük kizimdan 5 sene sonra ikizlerime hamile kaldigimda dünyalar benim olmus gibi sevinmistim.Bir kiz bir erkek ama sevincim uzun sürmedi hamileligimin 23. haftasinda bebeklerim dünyaya gewlmek zorunda kaldilar.Kizim 470 gram,oglum 630 gramdi.Bana bebeklerimi göstermeden ölecegini söylediler,yasamalari imkansizdi.115 gün hastanede kaldik.Her gün yeni bir sorun,yeni bir hastalik ameliyat,sikinti derken biz zoru basardik ve bebeklerimle 116.gün evimize geldik.Hastaneden cikarken kizim 2kilo olmustu oglum ise 2 kilo 300 gram.Ne kadar göz yasi döktügümü bir allah bilir bir ben.Simdi ikizlerim büyüdüler ve 5,5 yasindalar.Inanabiliyormusunuz ilkokula kayitlarini yaptirdik ve okula baslayacaklar.ikiside birbirinden akilli ve zekiler.Ufak tefek sorunlarimiz var hala ama onlar yasadiklarimizin yaninda hic kalir, kafamiza bile takmiyoruz.Mesela oglum merdiven cikarken sorun yasiyormus yada bu yada salincakta sallanamiyormus cokmu önemli.Bu kadar uzun yazmamin sebebi ne olursa olsun allahtan ümidinizi kesmeyin ve hayata 4 elle sarilin.Hersey gönlünüzce olsun.:1rolleyes:
merhaba arkadaslar,konu basliginiz ilgimi cekti ve okuyunca bende bir seyler yazmak istedim.Ben 3 cocuk annesiyim.büyük kizimdan 5 sene sonra ikizlerime hamile kaldigimda dünyalar benim olmus gibi sevinmistim.Bir kiz bir erkek ama sevincim uzun sürmedi hamileligimin 23. haftasinda bebeklerim dünyaya gewlmek zorunda kaldilar.Kizim 470 gram,oglum 630 gramdi.Bana bebeklerimi göstermeden ölecegini söylediler,yasamalari imkansizdi.115 gün hastanede kaldik.Her gün yeni bir sorun,yeni bir hastalik ameliyat,sikinti derken biz zoru basardik ve bebeklerimle 116.gün evimize geldik.Hastaneden cikarken kizim 2kilo olmustu oglum ise 2 kilo 300 gram.Ne kadar göz yasi döktügümü bir allah bilir bir ben.Simdi ikizlerim büyüdüler ve 5,5 yasindalar.Inanabiliyormusunuz ilkokula kayitlarini yaptirdik ve okula baslayacaklar.ikiside birbirinden akilli ve zekiler.Ufak tefek sorunlarimiz var hala ama onlar yasadiklarimizin yaninda hic kalir, kafamiza bile takmiyoruz.Mesela oglum merdiven cikarken sorun yasiyormus yada bu yada salincakta sallanamiyormus cokmu önemli.Bu kadar uzun yazmamin sebebi ne olursa olsun allahtan ümidinizi kesmeyin ve hayata 4 elle sarilin.Hersey gönlünüzce olsun.:1rolleyes:
slm bende 36 haftalık doğum yaptım 2 kilo doğdu oğlum bu gün dr gittim 4100 gr olmuş sağlıklı dedi dr çok sevindim
canım bende 36+2 de doğum yaptım 2.040gr bugün 14 günlük oldu bebeğim maşallah senin bebeğin çok güzel büyümüş ne kadar sonra bu kiloya ulaştı bebeğin bende perşembe kontrole gidecem çok merak ediyorum bebeğim ne kadar oldu bide sen mama veriyomusun bebeğine ben sadece anne sütü veriyorum