Premature Bebekler benım gıbı erken dogum yapıp premature bebk dunyaya getırenler gelin burda paylasalım

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
merhaba öncelikle
ben 28 haftalık doğum yaptım. Bebeklerim ikizdi kanamam oldu ve hemen doğuma aldılar 1.640 kg Ege, 2.100 kg Efe doğdu.Zaten hemen küveze aldılar efe dört gün yattı küvezde ama ege 1,5 ay küvezde idi.Doğum yaptığımı bile anlamamıştım hastaneden çıktığımda .Sanki ameliyat olup çıktım.Kucağında bebek olmayınca böyle hissettim. 4 gün sonra aldım ilk bebeğimi kucağıma ama giydiremedim onu hastaneden çıkarken elimde sanki oyuncak bir bebek vardı.birde bu kilolu olandı düşün yani.Ne yapacağımı şaşırdım çok çirkin kapkara tuhaf birşeydi ilk gördüğümde.Ama benimdi bunu zor kabullendim o zamanlar .Çok korktum küçücüktü ve ağlayamıyordu bile .Ve işin zor kısmı bir yarımda hastanede kalmıştı.Bu küçük adamın bir eşi daha vardı.
Nihayet 4. günün sonunda onuda gösterdiler bana aman Allah'ım efe'ye küçük derken Ege 'ye takılacak bir sıfay bile bulamadım.Kibrit çöpü gibiydi.Canım benim her tarafını kazımışlardı kafasının.Tam bir ay küvezlerde süründü bebeğim.tabi bende kahroldum onu her gördüğümde nefes alamıyordu küçük ege.ciğerleri hiç gelişmemiş.Gerçi sadce ciğer değil hiç bir organı gelişmemişti.Doktorlar ümit bağlama bu bebeği dedi hep bana sanki bunu yapmak kolaymış gibi...
Ama ege inat etti ve 1,5 ayın sonunda bizimle buluştu.çıktı hastaneden.Şimdi yaşadığımız o kötü günleri unuttuk ikimizde ama onda hala biraz sinir var.Kolay değil tabi o kadar ilaç antibiyotik.Şimdi ikizlerim 10 aylık tosunlar.Tosun dedim ya gerçekten öyle efe 11 kg ,ege 10,240 kg.şimdi üçümüz büyüyoruz.Egecikte sorunlar var tabi ciğere dayalı ama doktor kontrolünde gidip geliyoruz.Prematüre babkleri olan annlere tavsiyem üzülmesinler hiç bu küçük melekler için inanın diğer bebeklerden daha çabuk topluyorlar kendilerini .Önemli olan sağlıklı olmaları zayıf olsun önemli değil.Ama annesiniz bir kere elde değil.Allah hepsine uzun ömür versin.Allah olmayanlarada nasip etsin.Bu arada T&S kılıç çok teşekkürler...

arkadaşım o kadar zor bir olay yaşamışsın ki okuyunca şok oldum.aslında aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum senin kadar şanslı olurmuyum bilmiyorum çünkü. benimde 21 haftalık ikiz bebişlerim var. erken doğum riskim fazla hem tüp bebek hem de ikiz olduğu için.şimdiye kadar hep yattım halen yatıyorum doğuma kadar istirahat. geçen hafta 350şer gram dılar.bir an önce büyüsünler istiyorum.düşük kiloyla doğmaları beni çok ürkütüyor.inşallah bebişlerim sonuna kadar sımsıkı tutunacak sadece dua edebiliyorum elimden bu kadarı geliyo. bir de dr prepar verdi 1 aydır günde 3 kez alıyorum.ama sana teşekkür ederim moral oldun bana.

kezbancay sen de cok kötü günler yasamıssın benim gibi.benim de ikizdi ama birini kaybettim.benim kzızımın adı da ece:) masallah 2.5 yasına geldi am abenimki pek tosun değil çok hareketli yerinde durmuyor bi de yeme probelemimiz var.am açok şükür tabi bugünlere gelebildik sonunda.allah bebeklerine sağlık versin canım.

tombalak gibi oluyo hakatten benimde kızım 7 aylık doğdu,1.900 gr dı şimmdi 8 aylık tosuncuk oldu,5 aylık dşte çıkardışimdı 4 dişi var,küveze bile girmedi normal doğum oldu,bi zorluğu sarılığı zor attı,fototerapi gördü,bebeği sarılık olan anneler korkmayın onlar çok gülü....

Kizlar Arnizda Akciğer Geliştirici Iğne Vurunan Oldu Mu ...

Doktorum bana akciger gelistirici igne verecek ama henuz beklemedeyiz. Bu igneleri, doguma mumkun oldugunca yakin yapmak istiyor. Benim erken dogum riskim oldukca yuksek (rahim agzim acilip kapaniyor, 20. haftada dikis attilar, o zamandan beri yatak istirahatindetim). Her hafta kontrole gittigimde rahim agzimi olcup fibronektin testi yapiyor. Dogumun yaklastigina dair isaretleri gordugunde igneyi verecegini soyledi. Hatta sancilar basladiktan sonra son bir igne daha yapacakmis.

evet tatlım bende 35 haftalık doğum yaptım bana da yapıldı akciğer geliştirici iğne eğer erken doğum riskin varsa mutlaka yaptır. 8 aylık 2 700 gr doğdu bebişim:emir_bebek:son derece sağlıklıydı ve hiç bir sorun yaşamadan hemen yanıma geldi. sanki gününü doldurmuş gibi ama biraz kilosu azdı tabi olsun sağlıklı olsunda kiloyu yine alır bak benim tosunum 7 aylık oldu bile 9 kilo :nazar:sana ve erken doğum riski olan herkese sağlık diliyorum.a.s.
Kizlar Arnizda Akciğer Geliştirici Iğne Vurunan Oldu Mu ...

Son düzenleme:
ah tatlım hiç sorma o sarılık mevzusunu 2,5 ay çektik bizde. :1no2:tehlikeli boyutlara hiç ulaşmadı ama fototerapide almadık ama yinede çok endişeleniyor insan.:sm_confused: çok minişler ve savunmasızlar. bebişlerinize sağlık diliyorum
tombalak gibi oluyo hakatten benimde kızım 7 aylık doğdu,1.900 gr dı şimmdi 8 aylık tosuncuk oldu,5 aylık dşte çıkardışimdı 4 dişi var,küveze bile girmedi normal doğum oldu,bi zorluğu sarılığı zor attı,fototerapi gördü,bebeği sarılık olan anneler korkmayın onlar çok gülü....

evet ben erken dogum rıskı ıle vurunmustum ikiz bebeklerim için,kesinlikle etkili bir ilac.tabii benım malesef kızım 2,oğlum 4 gün yasadı ama dogal enfeksıyon dendı, 27 hafta 5 gunluktuler,bagısıklık sıstemlerı cok gelısmemıstı.sadece bu ıgnenın kortızonlu oldugunu ogrendım.sevgıler...

kezbancay sen de cok kötü günler yasamıssın benim gibi.benim de ikizdi ama birini kaybettim.benim kzızımın adı da ece:) masallah 2.5 yasına geldi am abenimki pek tosun değil çok hareketli yerinde durmuyor bi de yeme probelemimiz var.am açok şükür tabi bugünlere gelebildik sonunda.allah bebeklerine sağlık versin canım.

a.s.teşekkürler ecemiz allah kızına sağlıklı bir ömür nasip etsin. yine de allahın şanşlı kullarından mışsın ellerin,kucağın boş kalmamış.benim risk devam ediyo bugün 22+6 dr ilacımı günde4 taneye çıkarttı bu gün.allahım en azından 8-10 hafta daha yavrularımı içimde tutabilmeyi nasip etsin bana çok korkuyorum gerçekten.:nazar::nazar:

bende 34 haftalik tansiyon nedeniyle dogum yaptim bes hafta hastanede yattim cok zor hamileliyim gecti sistim davul gibi beni gören korkuyodu valla tam 20 kilo dogumdan sonra su bosalttim:)) 35 kilo aldim yarisi su ben bögle hamilelik ne duygdum ne gördüm bir ada kadar olmustum son güne kadar iyice sistim ellerim ayaklarim yüzlerim siskinlikten gözlerimi acamiyodum tansiyon problemim 29 haftalikken basladi ve 34 haftaya gelene kadar cok zor tuttuk bebegimi karnimda en son derecege gelince aldilar bebegimi sezeryanlan burada 36 haftaya gelmeden normal dogum yaptirmiyorlar bu yüzden sezeryanlan aldilar 2 kilo dogdu bebegim sonra ondada su varmis 1700 indi sonra yavas yavas almaya basladi bir hafta küvezde iki haftada normal sicak yatakta kaldi 2 kiloylan eve ciktik suan masallah cok iyi besbucuk kiloda üc aylik oldu allah herkezin bebegini korusun bebiilerinizlen saglikli mutlu yasayin insallah annelik ne zormus bebegine birsey olsa insanin ici ciz ciz yaniyo anneligi ilk hisettigimde oturup agladim annem aklima geldi canim anamm dedim annelik duygusu ne agir ögle dünya yansin bebegime bisey olmasin diyo insan allah bebeislerimizi bize bagislasin anali babali büyüsünler insallahh... aminnnnnnnn yarabbim..

bende 34 haftalık dünyaya getirdim bebişlerimi.kızım 1600 oğlum 1800 doğdu.12 gün kaldık küvezde.ayy ne günlerdi ya hiç unutamıyorum.şimdi 16 aylık oldu bebişlerim.sağlıkları iyi allaha çok şükür.yalnızca kızımın gözünde şaşılık var.22 mayısta ameliyat olacak.allahın izniyle.erken doğan bebeklerin göz ve işitme muayenelerini unutmayalım arkadaşlar.

arkadaslar dogan buyuyor valla oglum 1.770 gr dogdu bu nasıl buyucek ya fılen dıyodum ve 2 kılo nezaman olcak dıye dua edıyodum. şimdi 6 aylık 7,150 gr 69 cm

evet ben erken dogum rıskı ıle vurunmustum ikiz bebeklerim için,kesinlikle etkili bir ilac.tabii benım malesef kızım 2,oğlum 4 gün yasadı ama dogal enfeksıyon dendı, 27 hafta 5 gunluktuler,bagısıklık sıstemlerı cok gelısmemıstı.sadece bu ıgnenın kortızonlu oldugunu ogrendım.sevgıler...

arkadaslar bu ciger gelistiren igneden bende vurulacagim 2 hafta sonra
kortizon mu war emin misiniz
o zaman kilo da aldırır
zaten cok kilo aldım ben hamileligim boyunca:uhm:

a.s.teşekkürler ecemiz allah kızına sağlıklı bir ömür nasip etsin. yine de allahın şanşlı kullarından mışsın ellerin,kucağın boş kalmamış.benim risk devam ediyo bugün 22+6 dr ilacımı günde4 taneye çıkarttı bu gün.allahım en azından 8-10 hafta daha yavrularımı içimde tutabilmeyi nasip etsin bana çok korkuyorum gerçekten.:nazar::nazar:

arkadasım sen hangi ilacı kullanıyorsun
prepar mı
ben 13 haftalıkken basladım simdi 28 haftalıgım ve doguma kadar kullanacagim

senin ikiz oldugu icin mi riskin var

Doktorum bana akciger gelistirici igne verecek ama henuz beklemedeyiz. Bu igneleri, doguma mumkun oldugunca yakin yapmak istiyor. Benim erken dogum riskim oldukca yuksek (rahim agzim acilip kapaniyor, 20. haftada dikis attilar, o zamandan beri yatak istirahatindetim). Her hafta kontrole gittigimde rahim agzimi olcup fibronektin testi yapiyor. Dogumun yaklastigina dair isaretleri gordugunde igneyi verecegini soyledi. Hatta sancilar basladiktan sonra son bir igne daha yapacakmis

bana da13. haftada rahim agzı yetmezliginden serklaj yapıldı
senin nasıl gidiyor bir sikayetin varmı
benim doktorum 30. haftada vuracak igne
simdilik sikayetim yok hic allah a sukur
umarim bebeklerimizi saglıkla alırız kucagimzia

merhabalar bende 32 haftalık oğlumu dünyaya getirmek zorunda kaldım yüksek tansiyon nedeniyle 1 470 ve 47 cm doğdu 20 gün hastanede kaldı çok zor günler geçirdik ama çok şükür şu anda 4,5 aylık ve 6 kiloyu geçti yaşıtlarını yakalamaya başladı ayrıca 7 aylık doğanların daha zeki olduğunu biliyormusunuz çünkü o dönemdeki anne sütünden dolayı hepinize geçmiş olsun paylaşımlarınızı bekliyorum:nazar::nazar::nazar::nazar:

ben de ilk oğlumu 36. haftada doğum yaptım 2690 gramdı küçücüktü ama maşallah çabuk toparlandı şimdi 4 yaşında gelişimi gayet iyi allah cümlemiizin çocuguna sağlık uzun ömür versin

MERHABA ARKADAŞLAR BENDE ARALIK 24TE SABAH 05-55TE KIZIMI KUCAĞIMA ALDIM TAM 1 AY ERKEN DOĞDU 1 HAFAT YATTI ÇIKTI BUGÜN TAM 8. GÜNÜMÜZ 2.360 DOĞDU SONRA 2.160A DÜŞTÜ ŞİMDİ YİNE 60 GRAM ALMIŞ CANIMA İĞNELER VURDULAR NE İÇİM YANDI:( ÇOK MİNİCİK BİR GÖRSENİZ 43 CM BOYU VAR:( AMA ALLAH ÖMÜR VERDİYSE TOPARLAR DİYORUM İNŞALLAH
yukarıdaki bu yazıyı yeni doğum yaptığımda yazmıştım arkadaşlar premature bebeklerin daha çabuk kendilerini toparladıklarına mantıken bende inanıyorum artık çünkü herkezin dediği gibi benim kızda şimdi 5.ayına girdi ve 7.100 gram geliyor boyuda 62 cm :nazar:yerimseniben

Doktorum bana akciger gelistirici igne verecek ama henuz beklemedeyiz. Bu igneleri, doguma mumkun oldugunca yakin yapmak istiyor. Benim erken dogum riskim oldukca yuksek (rahim agzim acilip kapaniyor, 20. haftada dikis attilar, o zamandan beri yatak istirahatindetim). Her hafta kontrole gittigimde rahim agzimi olcup fibronektin testi yapiyor. Dogumun yaklastigina dair isaretleri gordugunde igneyi verecegini soyledi. Hatta sancilar basladiktan sonra son bir igne daha yapacakmis

bana da13. haftada rahim agzı yetmezliginden serklaj yapıldı
senin nasıl gidiyor bir sikayetin varmı
benim doktorum 30. haftada vuracak igne
simdilik sikayetim yok hic allah a sukur
umarim bebeklerimizi saglıkla alırız kucagimzia

Gec cevabim icin kusura bakma, yatakta oldugum icin internete pek girmiyorum, girsem de yatakta yazmaya alisamadim bir turlu.

Serklajdan beri pek sikayetim yok acikcasi. Gerci daha once de sikayetim yoktu. Ne oldugunu anlamadan kendimi hastanede bulmustum.

Doktorlar, 28. haftadan itibaren guvenli bolgede oldugumu soylediler. Bugun 28. haftaya girdik nihayet. Son bir haftadir Braxton Hicks denen yalanci kasilmalar yogun sekilde basladi ve benim de gozum korkmaya basladi. Bebegin en az 4-6 hafta daha icerde kalmasini istiyorum cunku...

Benim doktorum dikisi 37.inci haftada almayi dusunuyor. Yani hersey yolunda giderse sezaryen Temmuz 9-10 gibi olacak olacak. Senin dikisini ne zaman almayi planliyorlar?

Insallah hayirlisiyla geciririz bu haftalari ve bebeklerimiz saglikli sekilde dogar.

Ebru.