benim gibi her memleketine(Ailesine) gidişinde çoğuğu ateşlenen varmı !:((

simaylim_

dağıttığım serwetimsin...
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2011
231
0
46
Bursa
ay çocuk büyütmek nekadar zor yaaaa 12 çocuk doğurup çalışan kadın tanıdım bir çocukla baş edemiyorum.Artık psikolojim bozuldu yemin ederim.3.5 yıllık evliyim hamileliğim de rahatlıkla gidebildiğim kalabildiğim ailemi artık göremiyorum ağlaya ağlaya dönüyorum.çocuk doğdu doğalı hasret kaldım aileme..onu bırakın oturup kızıma ağlıyorum.2 defa ateşli havale geçirdik..ateşlenmesin diye enfeksiyon kapmasın diye yemin ederim evden adımımı atmıyorum..komşularla görüşmüyorum hergün temizlik yapıyorum..saat başı gece kalkıp havale geçirmesin diyo kontrol ediyorum..buhar makinesi dir dijital ateş ölçerdir her şeyi aldık önlem olarak..çantamda diazepam paranoyak oldum..birde 45 dklık uzaklıkta oturan aileme bile gidemiyorum.gidiyorum akşamına ateşleniyo haydiiii sabah toparlan eve dön herr gidişimde böyle.ailem inegölde havası sanayisinden dolayı çok basık ve kirli biz deniz olan temiz havalı yerde yaşıyoruz kızım hava değişimini kaldıramıyomuş..son gidişimde feci hastalandı haala ateşli bugün 4.gün ancak 37.5 oldu..gecen gece mecburen acile gittik artık kaynatam nekadar dolduysa..sen içinde ne varsa kustu yüzüme..çocuğun psikolojisi bozulmuş bizim yüzümüzden,bir çocuğa bakamıyomuşuz..lafı bana..kayın validem demişti hava soğuk gitmeyin inegöle diye dedemin babası öldü ölecek görmek sitedik torununun torununu görmek istiyormuş gittik.geldik burnumdan getirdiler..valla artık oturup keşkelerle ağlıyorum çok çocuk sevenlerdenim bir çocuğa bile bakamıyorum diyorum.benm gibi çocuğu ateşlenen varmı sizede böyle şeyler söylüyorlarmı..tepki alıyormusunuz çevrenizden..?:'((

ilk yorumu yazan ben olmak istemezdim çocuğum yok evlide değilim ama yazdıklarınızı ben mi yanlış okudum yoksa sizmi yanlış anlattınız çocugunuza bunları sanki onun için bi lütufmuş gibi anlatmışsınız çocuk bu hastalanır yanii.. ne desin ay bugun memlekete gidicez hastalanmıyım annem o kadar hazırlıkmı yapmış desin

mrb hayatım üzülme çocuk bu tabiki hastalanacak yaaaaa bu büyüklerde herşeye karışıyor sanki onlar çocuklarını el bebek gül bebek büyüttü boşver takma annenin içi daha çok yanıyor onlar hep konuşur zaten çok kızıyorum böyle konuşan büyüklere

çocuk bu kirli hava veya temiz hava değil de hava değişimi küçük yaşlarda malesef hasta ediyor..
mevsim geçişleri bile hasta etmeye yetiyor,bahara çıkarken özellikle..

nereye gidersen git..
ister kendi memlketine ,ister eşinin,ister yaşadığın şehrin uzak bir ilçesine..
çocuklar böyle..
üzme kendini boşuna..
biz evdeydik ikimizde hasta olduk..
bir yere gitsek,belki ona bağlardık, şuraya gittikte ondan oldu vs. diye..

büyük kızımda çok zor dönemler yaşadık..tıpkı sizinki gibi,hemen ateşlenirdi..evden çıkmazdım,sürekli temizlik yapardım,aileme kırılmayın nolur siz bana gelin derdim..2 kez 43 derece ateşle havalenin eşiğinden döndük...ben korudukça o hasta oldu..

küçük kızımda böyle yapmıycam dedim..kara kışta dışarıya çıkarttım,yere düşeni üfle ye dedim,evin içinde sıkı sıkı giydirmedim..normal anneler ne yapıyorsa öyle yani..çok şükür öyle aman aman ateşlenip hastalanmadı...

bir de büyük kızımı dr a götürdüğüm birgün "dün akşam komşunun kızıyla oynadı,çocuk hastaydı galiba ondan bulaşmış olabilir mi?" dedim..hayır dedi..çocuk hastalandığında 3 gün önceye dönün bakın dedi..yani akşam üşüdü bugün ateşlendi olmazmış...

büyüklerin şu olumsuz ve yersiz eleştirilerine bozuluyorum,hangi anne evladını bile isteye hasta eder ki

bn bebeklıgımden berı hastayım artık aılemı anlatmıyorum ben bıle kendımden bıktım o derece ,
basa gelen cekılıyor mecbur cok gecmıs olsun

ah güzeliiiim çocuk sahibi olmadığın için belkide böyle anladın:))çocuk bu hastalanır bilmiyo bu büyükler deli ediyolar sanki kendi evlatları 7 yaşında doğdu..uyuz oluyorum elimde değil acilde oturup ağladım gizli gizli resmen..

3.5 yıllık evliyim birkere laf çevirmedim karşı tarafa ama kendileri dolmuş dolmuş saolsun acilde kustular ne varsa..benim kocamda saolsun ağzını açıpta savunamadı..sanki çocuk büyüyünce olanları hatırlıcakda psikolojisi bozulmuş..bizim halimizi düşünen yok ben çocugumdan çok kahroluyorum acı çekiyorum onu havale geçirirken görünce..yok arkadaşım ailenden uzağa evlenmiceksin..herkes kendi evladını düşünüyo.. annem aradı ah kızım kaç gündür uyuyamadın yazık çocukla kahroldunuz diyo..kaynanam geldi '' EEE neymiş büyük sözü dinlicekmişsin bu havada gidilirse böyle hasta olur çocuk işte iyiki zatüre etmediniz diyo..buyur burdan yak

öyleymiş..malesef canım hava değişimi mahfediyo bizi..en temiz havalı yerden türkiyenin en kirli havalı yerine gidiyosun..eee bide kendi tarafına gidiyosunya direk çocuğu hasta eden sen oluyosun..ararlar yine hastamı ettiniz çocugu..düşer düşürdünmü çocuğu..ağlar ağlattınmı çocuğu beni çocugun hastalıkları değil bu etraftakiler deli etti galiba anladım

ah canım keşke senin gibi cesaret edip 2.yi yapsam belki daha rahat büyürler diyorum..dışarı gitmeye bile ihtiyaç duymazlar..belki 2.çocukta bu sorunları yaşamam..off sonra havale geliyo aklıma ateşlenmeler falan korkuyorum pes ediyorum..doktorlar iyi diyolarda birde şu büyüklere anlatabilseler.. 1saar önce kayınvalidem geldi..çocuk 37.5 ateşli şurup ver geçsin diyo..yapamam 38 i geçmeden dedim..düşüremessem veriyorum doktor söyledi dedim bakışları görsen bir kaşık suda..zaten bu yüzden havale geçiriyo dedi..akşam gelsin eşimle konuşucam olabildiğince uzakta oturmak istiyorum..bunlar yüzünden genç yaşımda kafayı yicem vallahi belki bu insanlar olmasa daha rahat büyütülür evlatlar..çocugum ilk havale geçirdiğinde 39.8di ateşi bizim kayınvalide ateşliyken ayakları üşüyormuşya üşüyo bu çocuk diyor..üşümüyo diyorum hayır zatüre etceksin diyor 39 ateşle badi taytı vardı çocugumun üstünde..bendekide cahillik bazen tutup kapıdan dışarı atasım gelmiyo değil..

ah canım keşke senin gibi cesaret edip 2.yi yapsam belki daha rahat büyürler diyorum..dışarı gitmeye bile ihtiyaç duymazlar..belki 2.çocukta bu sorunları yaşamam..off sonra havale geliyo aklıma ateşlenmeler falan korkuyorum pes ediyorum..doktorlar iyi diyolarda birde şu büyüklere anlatabilseler.. 1saar önce kayınvalidem geldi..çocuk 37.5 ateşli şurup ver geçsin diyo..yapamam 38 i geçmeden dedim..düşüremessem veriyorum doktor söyledi dedim bakışları görsen bir kaşık suda..zaten bu yüzden havale geçiriyo dedi..akşam gelsin eşimle konuşucam olabildiğince uzakta oturmak istiyorum..bunlar yüzünden genç yaşımda kafayı yicem vallahi belki bu insanlar olmasa daha rahat büyütülür evlatlar..çocugum ilk havale geçirdiğinde 39.8di ateşi bizim kayınvalide ateşliyken ayakları üşüyormuşya üşüyo bu çocuk diyor..üşümüyo diyorum hayır zatüre etceksin diyor 39 ateşle badi taytı vardı çocugumun üstünde..bendekide cahillik bazen tutup kapıdan dışarı atasım gelmiyo değil..

bn bebeklıgımden berı hastayım artık aılemı anlatmıyorum ben bıle kendımden bıktım o derece ,
basa gelen cekılıyor mecbur cok gecmıs olsun

allahım dermansız dert vermesin..sende çekiyosundur ailende sana üzülüyo..zaten bu havalelerden birşey kalırsa ömür boyu ben naparım artık onu bilemiyorum..düşünmek dahi istemiyorum..sanada geçmiş olsun canım senn neyin var..

yanlış anlaşılmadığıma çok sevindim :) doğru belki çocuğum olsa daha iyi anlayabilirdim sizi :)) çocugunuz umarım iyileşirrr sağlıklı büyür ve siz büyüklerin laflarından kurtulursunuz ama nolursa olsun kimse için kendinizi üzmeyin siz üzülürseniz bebeginiz etkilenir bunu daa hiç birimiz istemeyiz :)

Yaz sıcağında birisi pencere açsa, ya da işyerindeki klima fazla çalışsa, millet sıcaktan terler boşalıp yanarken ben bu durumlardan birine 1 dk maruz kalayım zatürenin eşiğinden dönerim kendimi bildim bileli. 34 yaşında kadınım hala azıcık soğuk görsem yataklara düşüp kalıyorum gripti nezleydi yakamı bırakmıyor 12 ay... Yıl sonunda 1 koliden fazla ilacım oluyor. Sebebi; bir evin ilk çocuğuyum, bir sülalenin ilk torunuyum! Hal böyle olunca sarıp sarmalamalar, 7gün 24 saat temizlik, hijyen! birisi nefes verse yanımda kazara acillerde alırlarmış soluğu ailem. benim üstüme bir erkek kardeş ve 1 yeğen geliyor 2,5 sene sonra. Annem akıllanıp ayazda sokağa incecik montla atkısız çıkartır olmuş kardeşimi halam yeğenemin yediği yere düşse ya da emziği püf demiş verir olmuş. Çocuk ne kadar sıcakta, hijyende büyütülürse o kadar çok hastalanırmış. Sürekli beni takip eden çocuk doktorum "bu çocuk hiç mikrop almıyor ki bırakın mikrop alsın sterelizeden hasta oluyor" diye azarlamış evdekileri en sonunda. Olan bana olmuş tabi. Ben pisin pasağın içinde bırakın cıbıl sokağa çıkarın demiyorum ama herşeyi ayarında yapmak lazım ki demek insanın mikroba bile ihtiyacaı varmış demekki. Yeğenimde kardeşimde maşallahları var yıllardır bi kere burunlarının bile aktığını görmedim. Alerji desen ben de var kazak giyemem, battaniye kullanamam, halılı odada, perdesi yıkanmamış odada duramam ( yıkanmamış derken maksimum 2 hafta ya da 10 günde bir yıkanacak) yaz sıcağında klimalı ortamda duramam kapı pencere açamam. Denize gidince de çıkar çıkmaz kurulanıp yeni mayo giymezsem hemen gelsin soğuk algınlığı gelsin böbrek ağrısı gelsin idrar yollarını üşütme :)

Okurken fenalık geldi yemin ediyorum :)

ayyy inanmıyorum benm kızımda böyle ilerde hep hastamı olcak:O ya vallahi bana kalsa gece gündüz çıkarıcam dışarı saoğuk sıcak demicem..ama hayatım el işte ell..2 ay önce hastalandı hafif atlattı busefer yok anacım bu kış bana dışarı çıkmak harammış.. yani itiraz edip çıkıyorum bu sefer inadına hastalanıyo çocugum ve kötü gelin ben oluyorum..birde eşimde artık böyle düşünmeye başlar oldu.. annesi gibi işte havale geçirmesine belkide ben sebepmişim ben hasta ediyomusum 2 aydabir aileme gidiyorum gittiğimde hasta oldugu için dönüp azar işitiyorum ve yasaklanıyorum..offf offff yok ben bu gidişle bursaya taşınıcam ne kendi ailem ne sizi görmek istiyorum yanlız büyütücem dicem o olucak...bu arada sizede çok üzüldüm yazı yaz kışı kış gibi yaşıyamıyodur ozamn insan..(

alınma vardır bende ama biras bön oluyorum bazen olsun bekarsın evlilik ve çocuk ooohoooooo şimdiki aklım olsa çocuk dedilermi biraz düşünürdüm...yani en az 2 sene doğum yapmazdım belkide evlendikten sonra..öyle etrafında gördüğümüz ateşlenip ertesigüne geçen,hastalığını ayakta atlatan bir çocuk yokki bende..bir ateşleniyo boyun boydan boya kıp kırmızı birden ateş fırlar 4 saat indiremezler acilde..birde havale geçirdik..riskler var 5 gündür günde 4 saatlik uykuyla duruyorum birde burdaki dırdırlar anlatamam ne haldeyim...

birde şöyle bir durum var oda canımı sıktı biraz..çocugumun hasta olması sanki benim değil sadece aileminde suçuymuş iyi bakmıyolarmış gibi söylüyolar..babamı çekiştiriyolar falan..sanırım dişimi çıkarsam geç sayılmaz...((bende resti çekemiyorum kimseye offf çok hatırnazım çooook

Güzelim bunlar küçük dertler asıl büyük dertler biraz büyüsün şu anki günlerinide arayacaksın kusura bakma pek teselli veremedim

Güzelim bunlar küçük dertler asıl büyük dertler biraz büyüsün şu anki günlerinide arayacaksın kusura bakma pek teselli veremedim

yok kusura bakmadım canım..yaş 22 kızım gözümün önünde 2 defa havale geçirdi öldü dirildi albulanslar hastaneler ateşi uyuşturucusu beynine kablolar taktılar her hastalandığında bunlar gözüme geliyo..birde çevredekiler baskılar bakamıyosunlar ihmal edildide havale geçirdiler aileni göremiyosun evden çıkamıyosun çocuğa acıyosun artık sonuncu olayda kaynatam ve kaynanam üzerime gelince bende kimseye anlatamadıklarımı yazmak istedim..yakın arkadaşlarıma,dostlarıma dert anlatmam en ufağı bile olsa kullanırlar..sizinle paylaşmak istedim belki benm gibi çocugu sürekli hastalanan arkadaşlar vardır aldıkları önlem vardır yada telkin ederler nebiliyim..sadece paylaşmak istedim

benımkı havale degıl annem dogurmaya yakın cok korkmus sarılık olmusum karnında dogunca da hastanede kuvozu temızlemeden bnı koymuslar hasta cocuk varmıs oradanda mıkrop kapmısım 15 20 gun hastanede kalmısım benı anneme gerı verdıklerınde bı ıskeletım varmıs o derece annem babam kavga cıkarmıs bu bızım cocugumz degıl dıye :)
mıllet benı gormeye gelınce bu kesın olur dıyorlarmıs ,
sonra bademcıklerımden cok hasta oluyodum onları aldırdık
sureklı bıtmek bılmeyen bı sunıztım vardı her zaman
15 yasına gelıncede kemıklerımın elastık oldgnu ogrendım :)
ayrıca ayagımda freıgberg dıye bı hastalık cıktı
cok nadır gorulen ve sadece kızlarda olan bı hastalık 2 defa amelıyat oldum onuda gecremedım
bıde ustune bel fıtıgı oldu belımde
bı kac senedır de mıgrenım var
yatn kalkın sukredın yanı beterın beterı var bu arada kansızlık fılnda var bnde onları saymıyorum bıle :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…