Benim gibi kekeme olan var m? nefret ediyorum kendimden:(

Başlığı okuyunca üzüldüm.Neden nefret ediyorsunki kendinden?
Her insanın bir kusuru vardır.İlk önce kendinle barışık olmalısın,bırak çevreyi.
Tedavisi varsa araştır ve biranönce ol.
Vee unutma şükretmeyi canım,ya hiç konuşamasaydın.

O kadar zor bir şey ki bu abla..seni çok iyi anlıyorum.. Allahtan korkmasam ..neyse.. ben sırf bu yüzden o herkesin çok isteyip de çoğu kişinin giremediği Boğaziçi Üniversitesi'ni geçen ay bıraktım.. :2: peki şimdi ne yapacağım.. hiçbir şey..bir ceset gibi yaşamaya mahkumum..

O kadar zor bir şey ki bu abla..seni çok iyi anlıyorum.. Allahtan korkmasam ..neyse.. ben sırf bu yüzden o herkesin çok isteyip de çoğu kişinin giremediği Boğaziçi Üniversitesi'ni geçen ay bıraktım.. :2: peki şimdi ne yapacağım.. hiçbir şey..bir ceset gibi yaşamaya mahkumum..

Konuşma terapisi denemiş miydin ?
Geçenlerde Saba Tümer'in programında bir konuşma terapisti vardı.Çok olumlu gelişmeler sağlanıyormuş.
Okulu bu yüzden bırakmana çok üzüldüm.Umarım fikrini değiştirirsin.

Halit Kıvaç'ı bilirsiniz değil mi? Duru ve Güzel Türkçe'si, tane tane konuşması ile yılların başarılı ve duayen spikeri ama bir zamanlar kekemeymiş.Yine İkbal Gürpınar da çocukluğunda kekemeymiş. Yani kesinlikle can sıkacak, kendinizi üzecek birşey değil bu kekemelik. Ayrıca stresli olduğum zamanlar ben de çok fena kekeliyorum. Önce psikolğa gidin her kekemeliği sona erdiyoruz, kekemelik giderme merkezi denilen yerler güvenmeyin malum para tuzağı olabilir.

Son düzenleme:
ilgilendiğiniz için teşekkürler , evet birçok yerde tedavi gördüm ama en ufak bir moral bozukluğu, streste hemen geri geliyor . ondan kesin bir çözümü yok. öyle bir şey bu.

ben şişlide bulunan istanbul kekemelik merkezinde görev yapan duygu ilkhan. arkadşlar kekemelik bir hastalık yada kaderiniz değil. çözümü sadece 10 günlük bir program... merkezimize geldiğinizde hangi tür kekeme olduğunuzu saptadıktam sonra uygun programa başlıyoruz 4. günden itibaren konuştuğunuzda yakınlarınız ve siz kulaklarınıza inanamayacaksınız. 10 günde kekemelikten kurtulup tamamamen akıcı konuşmayı kazanacağınızın %100 garantisini veriyoruz. özelden msj atabilir yada mail yollayabilirsiniz. iletişim numaram 0212 233 28 58

psikologla alakası yok, sen en iyisi bir logopedi uzmanına görün. Logopedi - Konuşma Kusurlarının Düzeltilmesi ile ilgili Bilim Dalı.
benim lisede böyle bir arkadaşım vardı, lopogedi uzmanına gidiyordu, baya bir düzelmişti.

bi ara bendede olmaya basladi
ne oldu bana demeye basladim
resmen arada kekeliyodum
sonra farkettimki ben uzun zamandir fazla bi diyolog kurmuyorum
kimseyle konusmuyorum insan konusmaya konusmaya resmen
konusmayi unutuyor kekelemeye basliyor
sonra her firsatta konusmaya basladim bir hafta sonra düzeldi
bilmiyorum sizinki böyle birseymi
bence nekadar kekelerseniz kekeleyin yinede bolca konusun

Bende 7 yaşından beri kekemeyim şuan 18 yaşındayım ne yaptıysam geçmedi seanslara gittim ama yok olmuyor...Sırf bu yüzden intihar etmeyi bile düşündüm çünkü artık o kadar sıkıldım ki konuşurken kendimi kasmaktan ,konuşmaktan çekinmekten ,parmak kaldıramamaktan allaha yalvardım ağladım ama yok kurtulamadım artık kendimden sıkıldım hep aynı şeyler aynı heyecan aynı korkuu..

Bende 7 yaşından beri kekemeyim şuan 18 yaşındayım ne yaptıysam geçmedi seanslara gittim ama yok olmuyor...Sırf bu yüzden intihar etmeyi bile düşündüm çünkü artık o kadar sıkıldım ki konuşurken kendimi kasmaktan ,konuşmaktan çekinmekten ,parmak kaldıramamaktan allaha yalvardım ağladım ama yok kurtulamadım artık kendimden sıkıldım hep aynı şeyler aynı heyecan aynı korkuu..

seans derken canım? alanında uzman konuşma terapistlerine gitmeni öneririm. faydasını kesinlikle görürsün.

hem konuşma terapistine hem psikologa gidersen yavaş yavaş düzelir diye düşünüyorum. sabırlı ol.

Kendimden o kadar nefret ediyorum ki anlatamam bi yenemedim su kekelemeyisenağlama
bu yasima geldim halen kekeliyorum konusurken... Ailem bile cok uzuluyor durumuma ne yapacam bilmiyorum :1no2: benim gibi olan varmi, varsa nasil yendiniz bu sorunu? offf offf cildirmak uzereyim arkadaslar, guzel ve tane tane net konusan, insanlari görunce o kadar kiskaniyorum ki onlarin agizlarinin icine baka kaliyorum.
Nasil oluyorda onlar kekelemiyor da, ben kekeliyorum diyesenağlama öyleyse ben niye yasiyorum ne zamana kadar surecek bu kekelemeksenağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlama

senin durumunu da merak ettim?

çözebildin mi sorununu? :3:

seans derken canım? alanında uzman konuşma terapistlerine gitmeni öneririm. faydasını kesinlikle görürsün.

hem konuşma terapistine hem psikologa gidersen yavaş yavaş düzelir diye düşünüyorum. sabırlı ol.

KEKEMELODİ diye bir yere gittim psikologa da gittim ama yok gerçekten düzelmiyor ne yapıcağımı bilmiyorum:25:

KEKEMELODİ diye bir yere gittim psikologa da gittim ama yok gerçekten düzelmiyor ne yapıcağımı bilmiyorum:25:

SKYBD yazarsan canım uzman konuşma terapistlerine ulaşabilirsin oradan.

kekemeliğin ne derece bilmiyorum ama tam anlamıyla olmasa da uzman bir konuşma terapistinin yardımıyla çok aza ineceğini düşünüyorum.

umudunu kaybetme. benim çevremde de böyle sorunlar yaşayanlar vardı.

baya düzelme oldu konuşmalarında. sabır gerekli birkaç ayda hemen düzelmesini bekleme.

bazı yerler bu işi para tuzağı olarak kullanıyorlar. araştırıp bir uzmana git canım.

Son düzenleme:
SKYBD yazarsan canım uzman konuşma terapistlerine ulaşabilirsin oradan.

kekemeliğin ne derece bilmiyorum ama tam anlamıyla olmasa da uzman bir konuşma terapistinin yardımıyla çok aza ineceğini düşünüyorum.

umudunu kaybetme. benim çevremde de böyle sorunlar yaşayanlar vardı.

baya düzelme oldu konuşmalarında. sabır gerekli birkaç ayda hemen düzelmesini bekleme.

bazı yerler bu işi para tuzağı olarak kullanıyorlar. araştırıp bir uzmana git canım.[/QU

tamam bir bakıcam benımki çok aşırı değil yani durumuna göre değişir çogunlukla teklemiyorum offfluyorum
teşekkür ederim beni bilgilendirdiğin için :1:

Back
X