• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benim gibi olan var mı? Konu zayıflama...

Zomzom3535

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2017
761
518
103
40
Ben kisa bir sürede (6ay içinde) 40 kilo verdim. Insanlar görünce imreniyor manken olmussun diyorlar istedigimi giyebiliyorum. Ama kimselere anlatamadigim seyler var içimde tasiyorum. Yoksa iyice kafayi yiyecegim.

bu zayiflama serüveninde bulimia oldum. Ilk 15 kilosunu kendim verdim ve sonrasi icin diyetisyene gittim iste tam diyetisyene gittigimde basladi. Bana demisti ki haftada bir gün serbest...iste bu beni mahvetti. Önce o gün tikandim sonra her gün...Birde sadece bulimia olsa. Tikanircasina yerdim sinirsiz bazen kusmadan (binge eating disorder imis bu hastaligin ismi arastirdim). Zayiflama ilaçlari neler neler kendi kafama göre istah kapaticilar vs neler nelerle ugrastim. Suan sagligimin bozulmadigina sürketmeliyim.
Yediklerime dikkat edecegime ya tikinip sonra da müshil bile aldim. Bir sene sürdü bu böyle. Özgüven sorunum vardi çok feciydi. Asik olana kadar sürdü bu ve baska bir insan beni sevip ilgilenince bir daha tikanmadim. Arada kavgalarimizda ama tekrar hortlardi bi baslardim yemeye 10.000 kalori yer mi insan hic bir günde. Paketlerce bisküviyi aglayarak yedim sonra da tuvalete kusmaya kostum. Sirf kilo almamak icin. o kadar pisman olunuyor ki sonra yedigine insan. Suan sukur yok ama tekrarlayacak diye cok korkuyorum. Özgüvenimi gelistirecek kitaplar okuyorum vs böyle duramayanlar var mi. Neler yaptiniz nasil önlemler aliyorsunuz tekrarlamamasi icin?

Benim de yeme ataklarım var ancak kendimi motive ederek düzeltebiliyorum.mutfagi seviyorum ve o bisküvilerin muhallebilerin sağlıklı olanlarını yaparak abur cubur ihtiyaçlarımı kapıyorum. Daha sonra vücut ona alışıyor zaten..bilemiyorum ama böyle durumlarda yani yeme atağı geçirdiğiniz zamanlarım düzelebilmek için psikolojik destek öneriyorlar.

3 ayda spor ve diyetisyenle 17 kg verdim.. Bu kilo işi zihinsel bir olay zaten. Çoğu tombiş ( ben dahil) duygusal yeme bozukluğu yaşadığımız için sorun yaşıyoruz.. Yaşadığın kararsızlıklar yemeler normal öncelikle sakin olmanı tavsiye ederim.. Maddi durumuna göre özel yada devlet hastanelerinde psikolog ile tedavi görmeni tavsiye ederim. Bilinç altından varsa gün yüzüne çıkıyor. Lütfen yardım al ihmal etme kendini.. Önemli olan kilomu değil biziz :)

6 ayda 40 kiloyu nasıl verdiniz? Çok gibi geldi :KK17: hızlı vermişsiniz. Hep kilo ile boğuşan biri olarak sizi çok iyi anlıyorum. Ben tıkanırcasına yesem bile kusamam. Kusmaktan nefret ediyorum. Sağlınız sizin en değerli hazineniz. Lütfen sağlınızdan olmayın terapi almanızda fayda var

yeme atakları geçiriyorsun psikologtan yardım almalısın , ne kadar geç kalırsan senin için o kadar kötü. bu tlc de ağır yaşamlar vs var bilirsin orada ameliyat olup kilo verdikten belli bir süre sonra kilo almaya devam edenler var sebebi bu yüzden . ha seninki nedir ne değildir bilemeyiz tabiki de ama akıl ve beden sağlığın için yolunda gitmeyen şeyler var. valla bende şişkoyum vermem gereken 30 a yakın kilo var bende çok aç bıraktm kendmı dengesiz beslendm sonra metobolzmamın agzna ettim ayda 100 gr versem sevinyrm gerçekten o yüzdenn sana tavsiyem yapma git tedavi ol.

Abur cubur kek börek simit yani bilumum karbonhidrat ve şeker aşığı biri olarak bazen hiç ideal kiloma inemeyeceğim gibi geliyor😩

Ben artık kilo veremiyorum. Uzun yillar ideal kilomu korumus biri olarak bu hale nasıl geldim..
Yemek yemeyi cok seviyorum. Cok kilo aldım. :(
şimdi koşu bandıma çıkacağım. Yemek yeme konusunda kendimi engelleyemiyorum, bari biraz hareket edeyim diyorum..

Ben 46 kiloyum biraz basenlerim var ona rağmen yedigime içtigime cok dikkat ederim. Cikolata bağımlılığım var mesela sırf bunun için eve almam görünce yemeden duramam çünkü. Mutsuz olunca sürekli yeme isteğim oluyor bunu da sağlıklı atıştırmalıklarla geçistiriyorum. Meyve olur fındık,fıstık olur. Kahve düşkünlüğüm var şekerli yerine şekersiz sütlü içiyorum. Kahvaltıda şekerli çay yerine şekersiz yeşil cay tüketiyorum. Beyaz ekmek yerine esmer ekmek tüketiyorum vs... Canınız çok tatlı isterse protein barlardan alın(züber ucuz oluyor) onlardan yersiniz. Hem faydalı hem de lezzetli.Yemeden kısmadan alışkanlıklarınızı değistirirseniz bir sorununuz olmaz. Vicdaniniz da rahat eder. Bir de cok su icin iştah keser.

Yeme bozuklupu için terapi alın derim ben
Mücadele etmesi zor çünkü.. İçinde biraz da ödül odağı var.
Yani hem yiyorsunuz hem kusarak kalori atıyorsunuz beynin ödül merkezi aktif sürekli.. Kısır döngü gibi.

Back
X