Benim Gibi Olan Var Mı ?

maya24

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2025
16
7
1
27
Herkese merhabalar ben 28 yaşındayım 20 yaşında üniversite sınavindayken sınavda panik atak geçirdim daha sonra bunun panik atak olduğunu anladım o yaz psikolojik ilaç kullanmaya başladım.8 senedir kullanıyorum birçok travma yaşadım tek tek anlatmayacağım hepsini ama ağır olaylar yaşadım online psikologada gidiyorum psikiyatriyede gidiyorum ama son zamanlarda hastalığım çok arttı sürekli delirecem korkusu yaşıyorum hayattan zevk almıyorum hayalini kurduğum şeyler hiç çekici gelmiyor artık yaşama hevesim kalmadı doktoruma soyledigimde takıntı de geç diyor başka doktorlara gittiğimde ilaç değiştiriyorlar o da iyi gelmiyor .Benim gibi olan var mı içinizde hiç arkadaşım yok ve artık yaşamak hiç keyif vermiyor en kötüsü de sürekli delirecem korkusu yaşıyorum.Boyle olup atlatan var mı

Deli değilsiniz tabi ki sadece panik atağınız ya da panik bozukluk belirtileriniz var.
Psikoloğunuza sormalısınız sıklaşmasını.

Yakın bir akadaşım biz lisedeyken üniversite sınavı günü panik atak geçirdi. Sonra bir süre evden çıkmadı ve yemek yerken ölmekten korktu. Psikiyatriste gidiyordu düzenli olarak, ilaçta kullandı. Zamanla belirtileri azaldı ve şu an oldukça iyi. Hiç nöbeti yok.
Hobi edindi kendisine o dönem zihnini meşgul etmek için. Birlikte dikiş dikiyorduk. Kalıp falan çıkarıyorduk. Siz de bu şekilde zihninizi meşgul edecek bir şeyler yapabilirsiniz.

8 sene çok uzun bi süre değil mi bu ilaçlar için . Sosyalleşmek için yaptığınız aktivite varmı acaba hayatınızda ?

Çok teşekkür ederim bende şuan evden dışarı çıkamıyorum çıkarsam bayılırım veya atak geçiririm diye ve hayattan hiç zevk almıyorum içimden dışarı çıkmak gelmiyor

Annemde panik hastasi. Kendine mesgale bir seyler bulduğu zamanlarda rahatlamaya basladi. Hobileriyle ugrasiyor zaman zaman düzeldi annemde agir dönemlerde yasadi atlatti. Sizde gencsiniz sürekli ne olacağı falan düsünmemeye beynini yormamaya calisin. Hobi edinebilirsin bir seylerle mesgul edebilirsin kendini. Spora baslayabilirsin. Arkadasin hic olmasin farketmez arkadas edinebilirsin sporda veya hobileride o ortamlarda dogal olarak arkadas olusturmaya baslarsin. Hiç kendini kapatma lütfen.

Çok teşekkür ederim bende şuan evden dışarı çıkamıyorum çıkarsam bayılırım veya atak geçiririm diye ve hayattan hiç zevk almıyorum içimden dışarı çıkmak gelmiyor
Önce evde bir şeyler yaparak başlayın. Sonra adım adım dışarı çıkmayı deneyin. İlk önce kapı önü, sonra bahçe, sonra market. İlk olarak 5 dakika, sonra 10, sonra 15.
Panik atak bedenen olan bir şey değil. Tamamen psikolojik. Bazen somatizasyona da sebep oluyor tabi ki.
Eğer psikiyatstiniz ya da psikoloğunuzu değiştirebilirsiniz. Çünkü çok uzun bir süredir ilerleme olmamış.
YouTube da panikatak tecrübelerini paylaşanlar da vardır eminim. Belki benzer şeyleri yaşayıp atlatan insanlar görmek sizi motive eder.
Önce bunu yenmeniz gerektiğine inanın. Bu şekilde daha ne kadar yaşayabilirsiniz. Bu hayata bir kere geliyoruz. En güzel şekilde geçirmeliyiz ömrümüzü.
Zihnen kendinizi motive edin ve inanın. Burada günlük vardı. Her gün attığınız adımları oraya yazabilirsiniz. Motive eder belki.

YouTube İzzet güllü yü dinleyin . Faydasını göreceksiniz .

Zihninizin içinde yaşamamaya çalışın ve bunun için de çok zor da gelse kendinize en kolay şekilde yapabileceğiniz hobiler bulmaya gayret edin. Zihnimiz bir gokyuzu ve gün içinde gelen hisler, düşünceler de birer bulut gibi. Akmasına izin verin ve en basitinden bibliyoterapiye başlayabilirsiniz. Kütüphaneden kendine yardım kitapları ödünç alabilirsiniz mesela, hem bir faaliyet olur hem de odağınız değişir. Ve kendiniz üzerinde çalışmış olursunuz, hiç belli olmaz, belki okuduğunuz bir bakış açısı zihninizi rahatlatacak. Ve evde punch tarzı bir şeye başlayabilirsiniz, hem yapması çok kolay hem de anda kalma becerisini kazanmaniza çok yardımcı olur bu tarz uğraşlar. İnançlı bir insansanız gün içinde zikir çekmek de zihninizi resetlemek ve daha iyi hissetmek için çok yardımcı olur.
Ayrıca hiç de yalnız değilsiniz, kronik depresyonla ve panik ataklarla mücadele eden sayısız insan var dünyada. Allah yardımcınız olsun bu yolculukta

Bende uzun zamandır panik atak tedavisi görüyordum bir kaç ay önce birinden iyi geldiğini duydum, süs balığı aldım eve bilmiyorum onların mi etkisi nerdeyse sekiz aydır hiç olmadı bin şükür. Size fikir olsun diye yazdım belki dönersiniz. Deli değilsiniz korkmayın sadece geçmesi için çaba gösterin sosyalleşmeye çalışın. Acil şifalar diliyorum

Çok teşekkür ederim

Çok teşekkür ederim dediklerinizi uygulayacağım namazada baalayacagim inşallah

Tavsiyem adam akıllı bir doktora gidip doğru tedaviyi olman. Takıntı geçer diye birşey var mı ya ? Acilllll kendine hobiler edin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…