Çok teşekkür ederim bende şuan evden dışarı çıkamıyorum çıkarsam bayılırım veya atak geçiririm diye ve hayattan hiç zevk almıyorum içimden dışarı çıkmak gelmiyorDeli değilsiniz tabi ki sadece panik atağınız ya da panik bozukluk belirtileriniz var.
Psikoloğunuza sormalısınız sıklaşmasını.
Yakın bir akadaşım biz lisedeyken üniversite sınavı günü panik atak geçirdi. Sonra bir süre evden çıkmadı ve yemek yerken ölmekten korktu. Psikiyatriste gidiyordu düzenli olarak, ilaçta kullandı. Zamanla belirtileri azaldı ve şu an oldukça iyi. Hiç nöbeti yok.
Hobi edindi kendisine o dönem zihnini meşgul etmek için. Birlikte dikiş dikiyorduk. Kalıp falan çıkarıyorduk. Siz de bu şekilde zihninizi meşgul edecek bir şeyler yapabilirsiniz.
Hiç arkadaşım yok sosyal hayatimda yok8 sene çok uzun bi süre değil mi bu ilaçlar için . Sosyalleşmek için yaptığınız aktivite varmı acaba hayatınızda ?
Neden ama yani kendınızı bu kadar kapatmış olmamızın tek sebebi panik atagınız mı ?Hiç arkadaşım yok sosyal hayatimda yok
Önce evde bir şeyler yaparak başlayın. Sonra adım adım dışarı çıkmayı deneyin. İlk önce kapı önü, sonra bahçe, sonra market. İlk olarak 5 dakika, sonra 10, sonra 15.Çok teşekkür ederim bende şuan evden dışarı çıkamıyorum çıkarsam bayılırım veya atak geçiririm diye ve hayattan hiç zevk almıyorum içimden dışarı çıkmak gelmiyor
YouTube İzzet güllü yü dinleyin . Faydasını göreceksiniz .Herkese merhabalar ben 28 yaşındayım 20 yaşında üniversite sınavindayken sınavda panik atak geçirdim daha sonra bunun panik atak olduğunu anladım o yaz psikolojik ilaç kullanmaya başladım.8 senedir kullanıyorum birçok travma yaşadım tek tek anlatmayacağım hepsini ama ağır olaylar yaşadım online psikologada gidiyorum psikiyatriyede gidiyorum ama son zamanlarda hastalığım çok arttı sürekli delirecem korkusu yaşıyorum hayattan zevk almıyorum hayalini kurduğum şeyler hiç çekici gelmiyor artık yaşama hevesim kalmadı doktoruma soyledigimde takıntı de geç diyor başka doktorlara gittiğimde ilaç değiştiriyorlar o da iyi gelmiyor .Benim gibi olan var mı içinizde hiç arkadaşım yok ve artık yaşamak hiç keyif vermiyor en kötüsü de sürekli delirecem korkusu yaşıyorum.Boyle olup atlatan var mı
Üst üste çok şey yaşadım artık hayattan zevk almıyorumNeden ama yani kendınızı bu kadar kapatmış olmamızın tek sebebi panik atagınız mı ?
Çok teşekkür ederimBende uzun zamandır panik atak tedavisi görüyordum bir kaç ay önce birinden iyi geldiğini duydum, süs balığı aldım eve bilmiyorum onların mi etkisi nerdeyse sekiz aydır hiç olmadı bin şükür. Size fikir olsun diye yazdım belki dönersiniz. Deli değilsiniz korkmayın sadece geçmesi için çaba gösterin sosyalleşmeye çalışın. Acil şifalar diliyorum
Çok teşekkür ederim dediklerinizi uygulayacağım namazada baalayacagim inşallahZihninizin içinde yaşamamaya çalışın ve bunun için de çok zor da gelse kendinize en kolay şekilde yapabileceğiniz hobiler bulmaya gayret edin. Zihnimiz bir gokyuzu ve gün içinde gelen hisler, düşünceler de birer bulut gibi. Akmasına izin verin ve en basitinden bibliyoterapiye başlayabilirsiniz. Kütüphaneden kendine yardım kitapları ödünç alabilirsiniz mesela, hem bir faaliyet olur hem de odağınız değişir. Ve kendiniz üzerinde çalışmış olursunuz, hiç belli olmaz, belki okuduğunuz bir bakış açısı zihninizi rahatlatacak. Ve evde punch tarzı bir şeye başlayabilirsiniz, hem yapması çok kolay hem de anda kalma becerisini kazanmaniza çok yardımcı olur bu tarz uğraşlar. İnançlı bir insansanız gün içinde zikir çekmek de zihninizi resetlemek ve daha iyi hissetmek için çok yardımcı olur.
Ayrıca hiç de yalnız değilsiniz, kronik depresyonla ve panik ataklarla mücadele eden sayısız insan var dünyada. Allah yardımcınız olsun bu yolculukta
Ama hayat devam ediyorÜst üste çok şey yaşadım artık hayattan zevk almıyorum
Birçok doktor değiştirdim ve artık ilaç değişimleri beni çok kötü etkiliyorTavsiyem adam akıllı bir doktora gidip doğru tedaviyi olman. Takıntı geçer diye birşey var mı ya ? Acilllll kendine hobiler edin.
Birçok doktor değiştirdim ve artık ilaç değişimleri beni çok kötü etkiliyor
Adet donemim biter bitmez namaza başlayacağım inşallahDua et güzel kardeşim.
Adet donemim biter bitmez namaza başlayacağım inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?