Bebek Beslenmesi Benim gibi yanlz olanlar, Bebilerle evde neler yapyorlar ?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

TRAKYALI

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2008
1.085
19
116
Şanlıurfa
selam kızlar 9aylık bir kız bebeğim var ,geçen yıla kadar bir iş hayatımda vardı ama bebeş olunca eve kapanmak zorunda kaldım,aslında kızımla ilgilenmek güzel vakitte geçiyo ama çok canım sıkılıyo kendi ailem ve akrabalarımda burda değil eşimin ailesi zaten gelip gitmiyo hiç komşumda yok doğru düzgün bütüngün yhannlızım evde bir iki arkadaş var onlarlada anca ayda bir görüşüyoruz,eşimde bütüngün işte ancak akşamları eve gelince arabayla dolaşıyoruz bütün sosyalliğim bundan ibarethadi beni boşver de bebeğim asosyal olucak diye korkuyorum nolcak böyle bilmiyorum çok sıkıldım artık.buraya yazmamın sebebi ise yanlızlığımı benim gibi olanlarla paylaşmak, böyle olması bebeğimin gelişimini kötü etkilermi acaba bu durum çok canımı sıkıyo.

al kızı çık gez parka git kitap oku mağazaları gez müzeye git...olmazmı

biz bu ara hastalığından dolayı evdeyiz.
ama hasta olmasa kayınvalidem ve babamlara geçiyorum.babamlarda babam ve kızkardeşimle vakit geçiriyor.orada takılıyoruz bebek arabasına koyup sahilde yürüyüş yapıyoruz mis gibi havada.
yakın bir avm var oraya gidiyoruz kızımla birlikte bebek arabasında gene otobüse atıyorum.
aslında arabayı temmuzda sattık biz.ve ben arabasızlıktan perişan oldum iyice..araba olduğunda arkadaşlarıma gidiyorum..
kayınvalideme gittiğimde de eltimin çocukları oluyor onlarla vakit geçirmesini sağlıyorum..
ama dediğim gibi bu ara evdeyim rahatsızlığı dolayısıyla..
evde de tek kalamıyoruzki.alt katta oturan eşimin amcasının iki oğlu var 20li yaşlarda.onlar gelip alıyorlar ya onlara götürüyorlar yada bir alt katlarında oturan babanneye.hala,amca,yenge,babanne,2 tanede büyük abisi var apartmanda yani..
alya pek yalnız kalmıyor kısacası..ama genede yabancılama huyunu tam olarak atamadık üzerimizden:sinifsinif:

Canım aynı sorun bende de var, insan gurbette olunca yanlızlığını daha bi anlıyor. Benim bebişim henüz doğmadı inş.1 ayımız kaldı. Ama senin bebişin doğmuş, al bebişini çık dışarı, yürü, gez evde oturdukça insanın dışarı hiç çıkmayası geliyo ama öyle yapma üşenme kalk üzerini giy dolaş. Mağazalara bak, parklara git gez de gez...bu günlerin bir daha sana dönmeyecek kıymetini bil ve hayatının tadını çıkar...

Galba bende senin gibi olcam seneyekaydirigubbakcemile3

inş tabi..

o yüzden şimdilik ne yapılır bilmiyorumkifisfisfis

aynı durumdayız canım hem de benim kocam geç saate kadar çalışıo..
ama ben hergün en az 2 saatimi dışarda geçiriorum,ay hasta olur ay soğuk demeden,tavsiye ederim,insan azcık nefes alıo..

bende çıkmaka istiyorum ama bizizm buralar pek tekin değil yolda yürümek bile baya bişey yani deli gibi araba kullananlar ahh şimdi trakyada olucaktım ki.

biz de öyleyiz canım malesef. neyse ki ben çalışmaya başladım, oğlanı bakıcıya bırakıyorum. onlar kalabalık aile ve sülalecek aynı apartmanda oturuyorlar. oğlum biraz insan görüyor. hafta sonları geziyoruz bazen. ya da eşim işten gelince oğlanı tutuşturuyorum kucağına. al oğlunu markete gidin ya da parka götür diyorum, eşim biraz dolaştırrıp insan yüzü gösteriyor. çünkü benim oğlum insanların yüzlerine bakmayı çok seviyor. bakıp herkesin kendini güldürmesini bekliyor. :) sen istanbulun neresinde oturuyorsun canım. tekin yer değil dedin ya ondan merak ettim.

aslında oturduğum yer nezih ataşehir tarfınmdayım fakat her yerde bir grup yabani olur ya işte o hesap hem istanbulun hangi tarafı artık güven vericiki zaten.

birde babamız olmadan sokağa çıkmaktan hiç hoşlanmıyorum öyle alıştığım için yanlız dolaşmak tuhafıma gidiyor işte

canım bizimde eşimin tayini sebebiyle izmirden taşındık tüm eşi dostu aileyi bırakıp gittik
6 aylık oğlum var 1 ayda yabancılık çekmeye başladı çok zor yalşnız olmak bazı ii yanlarıdavar kafana göre eğitim verebiliyosun karışan yok ama 2sohbeti arıyosun çay bile yalnız keyifsiz(

canm sen yıne şanslısn en azından turkıyedesın hıç bışı yapamazsan tv acarsın bne 2 bucuk aylık kızmla ıtalyadayım ustelık ıtalyanca bılmıyorum tabıı cevremdekler de ıngılızce bılmıyor eeşım sabah 8 de cıkıyor aksam 7de gelıyor uydum yok tv ızlıym 1 tane turk yok sohbet edym....vs.daha bır suru sorun:bbo:ama melek kızım yanımda o yeter bana sen de takma kafanı bebeğının tadnı cıkaropuyorumnanaktan

bende evlendım istnbula geldım malesef kımsem yok..bende kapı dısarı cıkamıyom yol bılmıom iz bılmıom..kızım yanlızlıga alıştı dısardada hemen aglıo..ne alış verse cıkım dogru duzgun nde baska bır sosyal yasantım kaldı..bende çalştım 9 sene ve cok sıkılıom kızımla zamn gecrmk tabıkı guzel ama insan cok bunalıo evde geln yok gıden yok shbet yokkkmafoldumben

kızımla zaman geçirmek güzel ama hep aynı şeyler sıkıyo televizyonu bile korkarak açıyorum kızıma zararı olur diye en büyük korkumda kızımın asosyal olması biriki gelen gidenim olsa kızım konuşmayı bile daha çabuk söker diiye düşünüyorum çünkü bi tanıdığımın kızıyla benim kızım akran ve o bebek bir çok tekli heceyi söyleyebiliyor ve tabi kalabalık bi ailenin bebği benim kızım ise zarzor gel gel diyo birtek başka bişey yok acaba benmi yetrsiz kalıyorum anlamadım valla.

benimde kızım daha 25 günlük, bayramdan bi kaç gün sonrasına kadar annem yanmdaydı sonra da eşimin memleketine gittik, dün gece geldik eve, bugün kızımla ilk defa yalnız kaldık, bakalım bundan sonra nasıl geçicek, ama ben çok sıkılga bi insanım, öle sürekli evde orutamam, bu çevrede fazla tanıdığım yok, annemde uzakta oturuyo biraz, gidip gelmek zor. ama ben dayanamam evde oturmaya.
benim için de sorun şu ki, eşim bebek arabasına izin vermiyo, yok efendim o sokakta tehlikeliymiş, hem nasıl indirip çıkaracakmışım onu merdivenlerde, aslında haksızda sayılmaz ama bebekle dışarı çıkmak için araba şart.

tatlım sorununu çok iyi anlıyorum. bir yıl bebeğimle evdeydim.tek arkadaşım yoktu tayin nedeniyle yeni gelmiştik buraya.haftaiçi eşim çalışır biz de evde geçen kış tıkılı kalmıştık.yakın park yoktu.bizimki arabasınıda sevmezdi.bende kendime bir plan yaptım dış hava şartlarınada alışsın bebek diye.sabah kucağımda gazete almaya uzak olan bakkala götürürdüm.bi yarım saat bakkaldaki toplarla vs oynardık yarım saatte gidiş geliş yol. öğlen mahalledeki manav market esnaf vs götürürdüm bi 40 dk kadar oralarda takılırdık. akşam üstü babamız gelmesine yakın uzak parka gider oturur etrafı seyreder babamızla eve dönerdik.parktaki müdavimlerle zaten bir süre sonra tanışıp konuşuyorsun.bu şekilde yapabilirsin illa arabayla uzağa gideceksin diye birşey yok.site içinde bile gezebilirsin. bazen çok soğuk gülerde sadece asansörle inip çıktığımızı bilirim.hem sende rahatlarsın dışarı çıkarak.

aslında herşey kızım için benim canımda çok sıkılıyo tabi ama kızım gelişim i daha önemli tek korkum kızımın sosyallikten uzakkalışı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…